Регистрация
Публикувано на 13.10.2014 / 22:03

СКАНДАЛ! ЗАЩО МВР – ВАРНА ИСКА РАЗРЕШЕНИЕ ОТ СЪДА ДА СЛЕДИ ТРАФИЧНИТЕ ДАННИ НА ЖУРНАЛИСТКАТА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА, ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР?!

МИШЕНАНа вниманието на главния прокурор Сотир Цацаров!
Преди седмица АФЕРА се сдоби с категорична информация от служители на МВР, чиято самоличност по никакъв начин няма да разкрием, поради угрозата от последствията, които ги очакват, впоследствие проверена от нас, че от страна на високопоставени служители на ОД на МВР – Варна е било поискано разрешение от Варненския районен съд за контрол над трафичните данни по закона за електронните съобщения за собственичката на сайта АФЕРА – журналистката Веселина Томова.

Вместо да борят организираната престъпност във Варна, както и да разбиват схемите за купуване на гласове в морската столица, директорът на ОД на МВР – Варна Николай Калчев, известен като „Пуйчето”, както и неизвестно защо шефът на „Криминална полиция” Стоян Филипов Гунчев, известен като Старшината, са обсъждали откъде Веселина Томова черпи информация за публикациите и разследванията си в сайта.
Едно от нещата, които ги е докарало до необяснима нервозност е била публикация, придружена със снимка в сайта АФЕРА, когато заковахме абсолютната лъжа на ОД на МВР – Варна и КАТ – Варна, че са затворили службата си за регистрация, заради „техническа профилактика”, а в същото време плюскаха и пиеха на воля на банкет в кръчма.
По случая МВР не взе никакво отношение, а директорът на ОД на МВР – Варна лъга нагло и дори си позволи да демонстрира, че не е запознат със закона за МВР. Въпреки апелите ни и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров умишлено демонстрира бездействие и прикри золумите на ОД на МВР – Варна.
АФЕРА подаде официално жалби до Националното бюро за контрол на СРС и до Комисията по контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на СРС и достъпът до данни по закона за електронните съобщения на 7 октомври 2014 година.
Оказа се обаче, че тъй като няма парламент, парламентарната комисия не работи и ще трябва да чакаме месеци докато някой се сети да направи проверка по случая.
През това време некадърните варненски /а и не само варненски/ ченгета ще ровят в трафичните данни на журналистката Веселина Томова, вместо да заловят поне един корумпиран властник, магистрат или полицай във Варна, и докато опъват тотален чадър над една печално известна мафиотска фигура в града, от която добре пълнят личния си месечен бюджет.
АФЕРА разполага с информация, че във Варненския районен съд, където по закон се искат разрешения за контрол над трафичните данни, от страна на лицето Стоян Филипов Гунчев – Старшината се искат подозрително като количество искания, които НЕ касаят престъпни елементи.
АФЕРА си дава сметка, че държавата е на автопилот, както и че всички се ослушват позорно, вместо да изпълняват задълженията си и затова се обръща към главния прокурор, белким той направи проверка по случая. Нали около него има някакво т.нар. „спец. звено”. И това „спец. звено” е крайно време да бръкне в безобразните бакии на МВР – служителите.
Ето и жалбата изпратена до комисиите от Веселина Томова:

ДО НАЦИОНАЛНО БЮРО ЗА КОНТРОЛ НА СРС

ДО
КОМИСИЯ ПО КОНТРОЛ НАД СЛУЖБИТЕ ЗА СИГУРНОСТ, ИЗПОЛЗВАНЕТО И ПРИЛАГАНЕТО НА СРС И ДОСТЪПЪТ ДО ДАННИ ПО ЗАКОНА ЗА ЕЛЕКТРОННИТЕ СЪОБЩЕНИЯ
ЖАЛБА

От Веселина Томова Захариева – собственик и главен редактор на сайта АФЕРА, гр. Варна 9002 ул…………………….

Моля незабавно да бъде направена проверка искана ли е информация за трафичните ми данни по чл. 250 а, чл.250 д от закона за електронните съобщения и затова кой комуникира с мен от посочена дата 1 май 2014 година.
Искането е направено до Варненски Районен съд и настоявам незабавно да бъде проверено на какво основание МВР проверява и рови кореспонденцията ми по електронен път.
Настоявам незабавно да бъде проверено кой от МВР и ДАНС е правил резпечатки по ЗЕС на сайта АФЕРА за тази година, който управлявам.
Настоявам незабавно да бъде направена проверка и с какво разрешение МВР и ДАНС следи трафика и на телефонните ми контакти заедно с трафика на електронните съобщения.
Като журналист, собственик и главен редактор на медия, не считам, че съм извършила престъпления, заради които да бъда подложена на подобен натиск и злонамерен контрол. Информацията, която притежавам е, че единствената цел е да се търси от страна на МВР и ДАНС с кого контактувам и каква информация получавам и от кого.
Оставам с очакване за бърза проверка и отговор за резултатите, свързани с нея.

7 октомври 2014 С уважение: …………………………………………
Варна /Веселина Томова/

Afera.bg

 

Коментари 7 за
“СКАНДАЛ! ЗАЩО МВР – ВАРНА ИСКА РАЗРЕШЕНИЕ ОТ СЪДА ДА СЛЕДИ ТРАФИЧНИТЕ ДАННИ НА ЖУРНАЛИСТКАТА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА, ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР?!”

 1. Много ми е интересно какви мотиви са били посочени пред съда за контрол върху трафичните данни.Може би нещо от сорта:“… за предотвратяване и разкриване на тежко престъпление срещу националната сигурност…“

 2. ХОРА, БДЕТЕ!!!
  В добавка на написаното от Веселина Томова, от днес, 14.10.2014 IP адресите на тия, които често пишат коментари към новините в dir.bg са бан-нати за да не могат да пишат.
  Няма да се учудя, ако започне „Лов на вещици по IP-та“, „привикване за респектиране“ и подписване на предупредителни протоколи, следене на трафика на потребители, които са се изказали неудобно за властта и други изблици на полицейщина. Да се надяваме че няма да се стигне до горене на книги, изпращане на шпиц-команди от мутри и пр.

  1. Ти майтап ли си правиш бе дупе , такъв бил законния ред.Някой да си видял да спазва законът от тези каиши и да не яде и пие алкохол през работно време ,като си мислят че всичко им е позволено.Знаеш ли как някой ден ще им пусна адресите по местоживеене в нета и нека хората да ги посетят на место да им обяснят какъв е закония ред.Дрислювци вместо да вършат работата си тръгнали да издирват източниците ,защото Томова им бърка в задниците и не им спестява простотите им.

 3. Уважаема Госпожо Томова,
  За годините през които издавате този сайт,
  вие израстнахте професионално до недостигани висоти.
  С разбираем интерес следим вашето равитие
  и качествените информации с които радвате Вашите читатели.
  Само от време на време се интерисуваме за
  някои от източниците на Вашите информации
  по обясними за Вас причини.
  След като разказахте за втрещяващите интервюта които давате на МИ5,6,7, ГКХ, НСБ, АНС, ИНР, НИО, Мосад, РППЦ, ИДФ, Шин Бет, АМАН, ГРУ, ФСБ, МДС, НКИА, ОМВ, ДЖСЕ, СЖДН, ДСТ, МИТИ, НАИЧО, ПСИА, Черен Океан, ГЕДЕОН и още няколко малки листчета с имена на секретни служби, ние разбираме, че и те ви предлагат достатъчно информация от която да избирате каквото Ви хареса за вашите неповторими журналистически разследвания, срещу което, разбира се, ние нямаме нищо против. В никакъв случай. Ние живеем в България без цензура. Молим да ни извините, ако сме притеснили по някакъв начин нежната Ви и ранима аферична чувствителност с проявеният професионален и напълно законен интерес от наша страна. Оставаме с цялото си уважение и се надяваме в бъдеще да правим отново бизнес с Вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>