Регистрация
Публикувано на 13.06.2016 / 19:51

СКАНДАЛ! ДОЗНАТЕЛКА ОТ РПУ-ТО НА ЧАВКАТА/БАРБИ ФАБРИКУВА ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВА, ЗА ДА ОПРАСКВА НЕВИННИ ГРАЖДАНИ!

Danail
Данаил Лазаров

Здравейте! Казвам се Данаил Димитров Лазаров, от град Варна, на 30 години. Реших да Ви пиша, за да разкажа за моя съдебен казус. Преди няколко месеца писах на журналиста Георги Александров, който веднага откликна на молбата ми и изготви материал по случая.

Става въпрос за варненското мешано хоро, полиция и прокуратура, които „опраскват“ невинни граждани с фалшиви показания, като от полицията склоняват граждани да лъжесвидетелстват срещу други граждани и така се скалъпват обвинения във Второ РПУ на МВР-Варна /бел. ред.: ръководено от „корифея“ на милиционерската мисъл Чавдар Нанков – Чавката/Барби/!

Още в края на 2013-а, началото на 2014-а, на мен ми повдигнаха явно несправедливо обвинение по няколко члена от Наказателния кодекс и аз бях изправен пред съда, където бях признат за виновен и осъден на две инстанции, но малко преди делото ми на последна /апелативна/ инстанция истината излезе наяве, а на повърхността изплуваха скандалните престъпления, извършени от полицията във Варна в лицето на Второ РПУ на МВР. Това е и новият момент в казуса, който се надявам да доведе до справедливо съдебно решение.

Двама от основните свидетели по делото ми са изпратили молби до Апелативния съд, в които признават какво са ги карали да правят от полицията, за да може на мен да ми бъде повдигнато несправедливо обвинение и да бъда осъден.

m2Първа изпраща собственоръчно написана молба до съда свидетелката Р. Р., прабаба на свидетеляm1 В. И., в която молба тя директно признава, че не е давала никакви показания по досъдебното производство, което се е водило срещу мен, и заявява, че не е разписвала нищо в полицията!

Няколко седмици след нея по делото изпраща молба от Лондон и нейният внук В. И., който признава, че е лъжесвидетелствал срещу мен по досъдебното производство, че е дал показания от името на своята прабаба Р. Р., както и че накрая той ги е подписал от нейно име в протоколите за разпит на свидетел. Всичко това става пред дознателката М. К., която е старши разследващ полицай във второ РПУ на МВР-Варна. Подписът й стои под всички протоколи за разпит на свидетелите по досъдебното производство, както и под този на уж проведения разпит със свидетелката Р. Р., която изобщо не е била разпитвана по случая.

В желанието си да ми повдигне несправедливо обвинение, разследващата полицайка М. К. извършва и други нарушения по НПК, като разпитва приятелката на В. И., свидетелката Д. М., която към него момент е била непълнолетна, а разпитът е започнал след 22:31 ч. в Районното, без присъствието на родител, инспектор от Детска педагогическа стая или психолог, а буквално „насаме“, като дори не е снета вярната самоличност от личната карта на свидетелката, а в протокола за разпит фигурира друг адрес по местоживеене, различен от този по лична карта, на който лицето реално живее със семейството си.

Така са били събрани всички показания на свидетелите по случая ми, на мен ми повдигат обвинение и ме изпращат на съд с фалшиви и подправени показания, придобити чрез склоняване на свидетел към лъжа, който дава показания от името на прабаба си и накрая я подписва собственоръчно.

4 месеца по-късно, през февруари 2014-та година, варненския бизнесмен Лъчезар Братоев го спохожда подобна случка и той също бива „опраскан“ от същото това районно и от същата тази дознателка, пред която лъжесвидетелстват полицаите, арестували бизнесмена за „хулиганско поведение“ в Морската градина. Начинът и методите са същите както при мен, но тук истината излиза наяве благодарение не на самопризнанията на свидетелите, а този път на видеозаписи от охранителни камери, които показват реалната случка, и това дава нужните отговори и разкрития как полицаите от общинска полиция са лъжесвидетелствали срещу Лъчезар Братоев и така са му скалъпили обвинение.

Скандалното тук е, че пред една и съща дознателка от едно и също районно в много кратък период от време лъжесвидетелстват както обикновени граждани, така и полицаи, за да бъдат обвинени несправедливо други граждани. Дали това е случайност, или може би тази дознателка просто така си върши работата, когато й наредят да ушие някого, преценете сами!

Всичко това илюстрира схемата, по която варненци биват „опрасквани“, когато станат неудобни с нещо на полицията, или просто когато полицията реши това!

Аз съм уведомил Главния прокурор на Република България и той е разпоредил проверка по случая. Допускам, че е възможно и други граждани  да са били „опраскани“ по този начин, чрез склоняване към лъжесвидетелстване, за това създадох фейсбук страницата „Несправедливо обвинение“, с убеждението, че „Съединението прави силата“.

Данаил Лазаров

Коментари 20 за
“СКАНДАЛ! ДОЗНАТЕЛКА ОТ РПУ-ТО НА ЧАВКАТА/БАРБИ ФАБРИКУВА ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВА, ЗА ДА ОПРАСКВА НЕВИННИ ГРАЖДАНИ!”

 1. Ето уважаеми Съграждани, да видите ПОРЕДНИЯ човек от Варна, обвинен по същия несправедлив начин и изправен пред съд!

  http://afera.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BC%D0%B2%D1%80-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%B3.html

  До кога ще търпим и ще позволяваме всичко това да работи по този безобразен начин и да ни се случва?
  Алооооо, ЦАЦАРОВ!
  Ти Главен прокурор на правова държава ли си, или на бананова Република?
  До кога ще ставаме свидетели на такива случаи!?!

 2. Най интересното по случая с М. И. К. е, че в районното управление сега вървят две версии за нейното махане! Официалната версия е, че тя уж „сама“, по болест и по женски здравословни причини, решила да напусне работата си, защото повече не можела да работи, предвид здравословния проблем, който имала, и тя напуска работата си във Второ РПУ на МВР-Варна през Февруари 2017 г., но забележете, че още на 03.04.2017 г., тя се явява на конкурс за работа, пак в системата на МВР към Дирекция „Национална система 112″, като конкурса е за длъжност старши експерт (координатор), но я режат на изпита и НЕ започва работа там!
  Това ясно показва, че М. И. К. далеч НЕ е искала да спира да работи, както се опитват да пресъздадат причината по нейното уж „напускане“ от полицията, а за мен е пределно ясно, че от полицията са й казали да се маха тя сама, доброволно за да не я уволняват те, поради скандала покрай моя случай и несправедливото обвинение, което ми е образувала тя, чрез извършване на престъпления!
  Защото ако М. И. К. действително е била болна от нещо, което е налагало тя да спре да работи, защо тогава един месец по късно тя кандидатства за работа отново в системата на МВР, но този път към телефон 112, но и от там я режат, а не са е върнала в полицията!?!
  Ако Госпожа М. И. К. беше наистина невинна, и ако не беше извършила сочените от свидетелите престъпления, то нейните ръководители и дори колеги от службата й щяха да се застъпят официално за нея и освен, че нямаше да я махнат, то те щяха да измислят официален начин да опровергаят твърденията на свидетелите по случая и да защитят името й, но това освен, че не се случи, от полицията във Варна директно й наредиха да си подава оставката за да не я уволнят те принудително, и тя измисли това с „болестта“! Хахахахахах.
  А Вие знаете ли, че Госпожа М. И. К. е родом от Генерал Тошево и била юрист по образование, като се е регистрирала за първи път през 1998 г. в адвокатска колегия Добрич, а през 2011 г. се е регистрирала в адвокатска колегия Варна!
  Е сега да ходи да става адвокат жената, като и е толкова акъла да слуша простотиите на бившия си колега Б. Р. П. и заради него да ми изфабрикуват това несправедливо обвинение, което й „изяде главата“ и сега нека стои без работа, а скоро ще се сдобие и с обвинения по два члена от Наказателния кодекс!!!

 3. Да наистина въпросната дознателка Мая Кънева са е махнали от полицията! Явно заради този скандал.

  1. Много скоро Мая Кънева макар вече и бивш служител на Министерството на вътрешните работи ще се сдобие с обвинения по два члена от Наказателния кодекс за извършените от нея престъпления по досъдебното производство по, което тя е работила и по

 4. По последна информация след скандала по моя случай и проверките, които тръгнаха по него въпросната дознателка, старши разследващ полицай М. К. от второ РПУ на МВР-Варна вече НЕ работи в полицията!!! Защо ли…?!? Хаха.
  Но дори и да са я махнали няма да и се размине този път за престъпленията, които е извършила по досъдебното производство в следствие на което ми беше образувано несправедливо обвинение и аз бях осъден несправедливо на база извършени умишлени престъпления от въпросната дознателка по ДП-то в полицията в съучастие със „свидетеля“ В. И., който е бил склонен от дознателката да лъжесвидетелства веднъж от негово име по ДП-то и втори път да потвърди неистина пред съдия при разпит по чл. 223, ал. 1 от НПК и след това тя го е склонила той да даде показания и от името на своята пра баба, която изобщо е нямала представа, че има дадени показания от нейно име по ДП-то и накрая дознателката М. К. кара „свидетеля“ В. И. да подпише пра баба си Р. Р. от нейно име в протокола за разпит като и имитира-фалшифицира подписа и по този престъпен начин от полицията „събират“ уж доказателствата за моята „вина“ и ми повдигат тези несправедливи обвинения като заблуждават прокуратурата и тя внася обвинителен акт срещу мен в съда, но накрая, когато свидетелите признават истината за извършените престъпления от прокуратурата и от съда си затварят очите за тях, защото тази истина им е крайна неудобна вече и тя уличава тяхната колежка в извършване на умишлени престъпления по досъдебното производство и те знаят, че ако това се провери по официален път ще се установи именно това, което разкриват самите свидетели, които са извършили определените престъпления в съучастие с дознателката М. К. и затова от прокуратурата и съда си затварят очите и прикриват М. К. за да не се установи, че аз съм бил първо несправедливо обвинен от полицията във Варна чрез извършване на престъпления по ДП-то и че по такъв престъпен и скандален начин са събрани „доказателствата“ за моята уж „вина“ и че след това съм бил несправедливо осъден от цели три съдебни инстанции във Варна!
  Във Варна полицията, прокуратурата и съда така работи скъпи съграждани! Полицията си прави, каквото си иска, защото знаят, че после прокуратурата и съда ще ги покрият дори и да излязат на яве престъпленията, които са извършвали по досъдебното производство.
  Виждате ли в каква държава живеем и каква ни е съдебната система! Затова нашата държава ще бъде още безброй пъти осъждана в съда в Страсбург, заради престъпните и незаконни действия на полиция, прокуратура и съд в България!

 5. Какъв добър младеж… Каква сълзлива историйка… Пълна с истини и честни свидетели тъили три години истината…

  1. Две години е „таена“ истината, но това го е правел въпросния свидетел, защото го е било страх от полицията и от това да не уличи себе си в извършване на престъпление, но баба му беше тази, която го разкри случайно, защото жената не е знаела за нещата, които са карали внука ѝ да прави в полицията и представа си е нямала за това, че по случая фигурират нейни показания след като тя изобщо не е била разпитвана и дори не е ходила в сградата на районното! И внука и вече от няма и къде си призна всичко за да се възползва от презумпцията на чл. 292, ал. 1, т. 2 от НК и така да му отпадне отговорността по чл. 290, ал. 1 от НК за това, че е лъжесвидетелствал против мен!

    1. Ами пред съда започнаха да си променят значително показанията казани пред полицията, но все пак не разкриха защо в полицията са „говорили“ едно, а в съда доста по друго! Но тук причината била личния им страх да не уличат себе си в лъжесвидетелстване и затова са тръгнали да говорят истината до голям процент пред съда, защото знаят, че аз нямам никакви вина в нищо по случая и им е съвестно и неприятно от това, което са извършили в полицията спрямо мен и хем искат да разкрият истината, хем се страхуват от последиците! Ти това сам ще го разбереш и видиш ако внимателно прегледаш материалите по моя случай от фейсбук страницата ми, където подробно съм описал всичко и съм публикувал материали от делото и от свидетелите и така ще проследиш сам цялата хронология по случая и ще разбереш за какво става въпрос.

     1. Но акцента тук е върху това, че от полицията са накарали този свидетел да извърши всички тези престъпления спрямо мен! Защото всичко това, което той е извършил казал и направил е нямало как да се случи без знанието, съгласието и съдействието на полицията и по конкретно на тази дознателка М. К. старши разследващ полицай от второ РПУ на МВР-Варна, която пък се е подписала под протокол за уж снет разпит на прабабата на този свидетел, която изобщо не е била разпитвана реално по случая, а и нейния внук писмено сам си признава, че той е дал показания от нейно име и накрая я е разписал във въпросните протоколи за уж снет разпит от нея. Този конкретен момент показва прякото участие на полицията в желанието си да ми повдигнат фалшиви обвинения, също така и допълнителните процесуални нарушения, които е извършила същата тази дознателка показват нейната мания и желание на всяка цена срещу мен да бъдат изфабрикувани всевъзможни фалшиви показания само и само аз да бъда несправедливо обвинен и изпратен на съд! Това показва вината на полицията, тяхното съучастие и подстрекателство за осъществяването на този престъпен план по „опраскването“ на един невинен човек!

 6. спокойно, новият зам директро на полицията ще оправи нещата. Все пак е роден 1985 г. и има цели 6-7 години стаж (барабар с отпуските) :)

  Пожелавам му успех, щом на 31 години е зам. директор, на 36 ще е главен секретар, на 41 … директор на Марс, на 51 междузвезден генералисимус :)

 7. Всички я знаем тази разследваща полицайка МАЯ КЪНЕВА какъв долен боклук е. Дано най-накрая си намери майстора и да бъде осъдена за престъпления против човечеството. Всичко това обаче зависи от прокуратурата, чиято практика е да замита подобни престъпления, особено когато става въпрос за служители на МВР. Мешаното хоро си е мешано, а гарван гарвану око не вади по тези селяндурски ширини.

  1. Истина е, не е лъжа! Точно от това районно е моя случай и този на Лъчезар Братоев!

   1. Шегувам се бе, мен!и ,аз съм ги виждал : )))
    …има читави ,на пръсти се броят ,на едната ръка!

    1. То на всякъде винаги има и хубави и не толкова хубави това е ясно…!

 8. Това е нормална практика от години, карат хора да лъжат в съда, полицаи лъжат експерти лъжат прокурори наговарят свидетели които стават веднага надежни общо взето са си направо ОПГ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>