Публикувано на 09.12.2008 / 14:05

Скандал: В МВР не знаят кой с кого е

Недоволство кипи сред ченгетата, станало ясно от вътрешната интернет страница на МВР, където си чатели полицаи от министерството от различни структурни звена.

Всички били недоволни от заплатите си, а дали само от това, главният секретар на МВР Павлин Димитров не сподели пред Дарик радио. Той обаче изненадващо отговори на въпроса дали ако в събота има протест на полицаите, предсказан от формалния лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов, ще се присъедини към него.

Главния секретар на МВР отговори така: „Вие ми зададохте най-тежкия въпрос. Моето място е там. Право на всеки български гражданин е да изразява своето мнение. Това ще бъде още един коректив както за отношението на ръководството на МВР, така и на правителството спрямо труда на полицейския служител”. Павлин Димитров подсказа и, че има конфликт с вътрешния министър Михаил Миков с думите: „Всичко, което трябва да кажа, вече съм го казал в кабинета на министъра” като призна, че с Михаил Миков често спорели по различни въпроси: „Аз все пак представлявам голямата маса от полицейски служители”.

На практика Павлин Димитров застана зад думите на шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов, който още от вчера затръби, че щяло да има протести на полицаи. С което индиректно зашлеви министъра си – Михаил Миков.

Така лъсна, че в МВР май не знаят кой с кого е, а някои, както се случва и в различни вътрешни дирекции по места отсега набързо се преориентираха към ГЕРБ за да запазят кариерите си след изборите.

В същото време вътрешният министър Михаил Миков напусна демонстратимно днешната конференция по повод Международния ден на корупцията, когато председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов взе думата.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков определи изказването на Цветанов за напускане на служители на реда като арогантно и абсурдно и заяви, че Цветанов превръща в своя политическа трибуна една международна среща. Министърът свързва поведението на ГЕРБ с приближаващите избори, като според него партията търси политически дивиденти чрез подобни шумни скандали. ГЕРБ търси всички възможни начини за създаване на напрежение и предизвикване на предсрочни избори, заяви Миков. Според него партията е тръгнала срещу обществената сигурност.

Цветанов пък контрира, че Миков много често си изпускал нервите.

Afera.bgКоментари 0 за
“Скандал: В МВР не знаят кой с кого е”

 1. Цветанов е партийно лице, но и Миков е партийно лице. Партийното лице Миков, със воята нескопосана работа, прави много по-голяма услуга на ГЕРБ, отколкото може да стори неформалният му лидер. Самият Миков работи против себе си и своята партия. Кое му пречи да въведе необходимият ред и порядък в МВР? Пречи му липсата на опит и командно-административния стил на работа, наследен от неговата партия. Миков е един „парашутист“, както и всички останали „политически лица“ в правителството . Министърът трябва да се избира измежду висшите служители в МВР. Жалко, ако не са отгледали подобни кадри там.

 2. Полицаи ,помните ли пол.Иванов и ортаците му с които си лапкаха? Нещо да му се случи кой знай колко страшно?Делото му ще се точи докато го забравим. ОТ вас сега ПАРТИЯТА иска да си траете ,че идват избори . Докога ще си траете?

 3. Не достовяйте удоволствие на г-ца Томова, като изразявате мнение! По този начин й давате идеи за нейните „велики журналистически шедьоври“. Помълчете си …за да могат да ви разберат. Дано!!!

 4. Кой глупак твърди, че някой подстрекава състава в МВР да се бунтува?И като не знаете какви са правата на полицаите си трайте. Служителите на МВР нямат право да участват в ПОЛИТИЧЕСКИ стачки, митинги и пр. Но за икономически искания имат право да стачкуват като всички хора. Много ви се ще да ни отнемете всички човешки права , които ни се полагат според „Хартата за правата на човека“. Надали сте я чували!Щом имаме икономически искания ще ги отстояваме като всички останали професии със средствата позволени от закона. Едно от тия средства е мълчаливият протест.

 5. Искаме поварени и корумпирани висши чиновници в МВР, като Никола Михайлов например-настоящ директор на полицията в Смолян, да си получат заслуженото и да търкат наровете в затвора заедно с протежиращите ги политици като Георги Петканов – настоящ конституциоен съдия. С такива люде МВР няма да стъпи на крака и ще продължава да се шири шуробаджанащината, клиентелизма, корупцията, далаверите и натиска върху редовия състав да си затваря очите за големите престъпления на определен кръг олигарси и кръгове близки до властта.

 6. Явно на много хора не им е ясна ситуацията в МВР.Но българина е всезнайко и всичко разбира, дава си профанското мнение и като бай Ганьо се бухва в басеина. Значи един общ работник в строителството взема 1000 лв. на месец, а един полицай 800. Има ли база за сравнение?Обществения ред на какво се крепи? Изобщо ясна ли ви е ролята на полицията в държава като България, където сега всеки си прави каквото поиска? Исканията не са само за увеличение на заплатите, а да се спре погрома в министерството, безогледната политизация, използването на МВР от политиците за гнусни цели, да работим без цензура

 7. 63000 izbirateli ne sa nikak malko.Za tolkova izbirateli se raboti meseci nared s mnogo sredstva.Pomislete che tezi 63000 imat semeistva,piateli,rodnini.Iiiiiiiii kvo?

 8. Къде го чукаш, къде се пука!!
  Явно неНормалният и АНормалният лидер на ГРЕБ подкукуросват за стачка за спасението на брат им ГАЛЕН. Най добре и Големият Брат БОЦЕ да поотърка наровете?!?!

 9. Кулският селянин да не се прави на много умен – разбира се, че ще го цакат със седмака.
  Единствената партия опасна за националната сигурност е неговата – и преди, и сега – БКП е ма
  фия!
  Освен пресконференции и смешни идеи за SMS- да сме чули и видели да е направил.
  Единствените му действия са свързани с отдалечавене на следите за организираната престъпност от неговата организирана терористична банда.
  Слепите прогледнаха – не може цял живот
  да ги лъжат!

 10. Стига са му цепили басма на ББ/ бомбастичния Бойко/. Десетина здрави шута в министерството и по окръжните управления ще им избият желанието за стачки. Тия дето искат да стачкуват само плямпат,като П.Димитров дето изхващал 90% от бандите и небачкат.

 11. 3.До колкото ми е известно полицията и армията нямат право на колективни протести.Та като ще протестират и политизират процесите някои човечета що не си направят равносметка какво конкретно са направили?!

 12. С риск да изведа от равновесие сърфиращите из този сайт ченгета ще споделя своето мнение.1.Верно е,че заплатите на полицаите са сравнително ниски, но това е положението живеем в бедна държава, при това сме в условията на жестока криза.Като цяло труда на служителите и работниците в България е слабо оценен, но и резултатите и ефективността са повече от посредствени.2.Докога в МВР ще се търпи политизацията на ръководните кадри?Цялата тази история набодобява на политизацията на полицията при бай Тошо.3.До колкото ми е известно полицията и армията нямат право на колективни протести./СЛЕДВА/

 13. Един генералски гамбит като този на К.Еврен би могъл да реши част от проблемите, ако… ако поне генералите са на нива над тези, които описа или не посмя да опише аферата. Европа няма да допусне официално тамплиерско правителство. Няма как да забранят дейността на политическите партии. Няма как и да политизират официално генералите. Единственото реално което остава са… неразрешимите проблеми създадени от институциите които са призвани да се борят с тях, но те са ги възложили официално на подизпълнители, които са им съдействали в developmentа докато…докато проблемите зациклят endless

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *