Регистрация
Публикувано на 06.04.2017 / 23:20

СКАНДАЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ВАЛЯ АХЧИЕВА! КАК СЪДИЯ ОТ ВОС-ВАРНА & ВЕЩО ЛИЦЕ ЗАТРИХА „ПОЛИМЕРИ“ – ДЕВНЯ!

цвета павловаКак предишното стратегическо предприятие на голямата химия в Девня „Полимери“ АД се превърна в лунен пейзаж след обявяването му в несъстоятелност? Защо и днес, четири години по-късно, все още има смущаващи въпроси около това производство за несъстоятелност в търговското отделение на Варненския окръжен съд? И защо стотици високо квалифицирани специалисти, които са загубили работата си тук и вече са кредитори, все още не са получили парите си независимо, че синдикът е продал много активи?, бе тема на скандално журналистическо разследване на Валя Ахчиева в „Открито“ по БНТ.

Преди три години и четири месеца Варненския окръжен съд – Търговско отделение, в лицето на съдия Цвета Павлова обявява държавното предприятие „Полимери“ – Девня в несъстоятелност. Шокиращото е, че гиганта „Полимери“ с активи над 150 милиона лева, е обявено за неплатежоспособно и в несъстоятелност, заради смешната сума от … 36 000 лева! Още повече, че само НЕК дължи на „Полимери“ 54 милиона лева.

Съдията по делото е варненската съдийка от Търговско отделение на ВОС Цвета Палова /на снимката/, а вещото лице е Радослав Станчев. Избраният синдик, който трябва да оздрави предприятието е Иван Балабанов. Той така го „оздравява“, че в момента „Полимери“ е като след война – затрит до основи.

Скандалното е, че в решението си съдия Цвета Павлова се позовава на френски сайт www.infinancials.com, като аргумент за посочено число за коефициент за незабавна ликвидност.

В експертизата на вещото лице обаче няма изобщо цитиран подобен сайт, няма такъв коефициент, нито някъде по делото е цитиран този сайт, като „безспорен“ с данните си, че на него да се позове решението на съдийката.

Валя Ахчиева пише официално писмо до въпросния френски сайт и оттам и отговарят, че сайта не е фирма за консултантски услуги, както и че нямат коефициенти, специфични за даден сектор.

Нататък „Полимери“ е разпродадено на безценица, като са продадени и активи, които изобщо не са вписани в счетоводната експертиза по делото. Скандално е и, че в експертизата ги няма и активи, които са подадени коректно от главния счетоводител на „Полимери“ към вещото лице.

Съдия Цвета Павлова не застана пред камерата на Валя Ахчиева, но пък шефът на ВОС Марин Маринов е изпратил писмени обяснения, в които витиевато се обяснява защо и кога можело да бъде ползван някой сайт, в случая френския, за да бъдат взети данни от него за съдебно решение.

Обясненията на Маринов увиснаха, като прани гащи, след като стана ясно, че френският сайт, на чиито „данни“ се позовава съдийката Павлова, отговаря, че не разполага с коефициенти за даден сектор.

Делото предстои да бъде гледано във ВКС. Но от всичко личи, че затриването на „Полимери“ е тръгнало от съдийското решение на Цвета Павлова, което мирише на гнило.

Цялото предаване можете да видите тук: http://imedia.bnt.bg/predavanyia/otkrito-s-valya-ahchieva/smushtavashti-vaprosi-okolo-obyavyavaneto-v-nesastoyatelnost-na-devnenskoto-polimeri-ad

Afera.bg

Коментари 17 за
“СКАНДАЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ВАЛЯ АХЧИЕВА! КАК СЪДИЯ ОТ ВОС-ВАРНА & ВЕЩО ЛИЦЕ ЗАТРИХА „ПОЛИМЕРИ“ – ДЕВНЯ!”

 1. Никой няма да осъдят.Тя съдийката решава по съвест,ама каква съвест не знам,може би съвеста на парите.И при моето дело се оказа,че вещото лице волю или неволю излъга съдията във варн.Адм.Съд – та заради тоя умник се влачим по коридорите на ВАС с уличаващите в.лице нови доказателства,та делото да завърши както трябва,а не както в моя случай – в.лице твърдяло нещо без доказателство но нали виждате то е доверено вещо лице и повече искания към него не се предявиха и ето ни вече и на по-горна инстанция.Е ясно е вина има и адвокатката ми защото и дума не отрони за искане на доказателства по твърденията.Та чак сега еднолично с много пречки ги открих и ги представих пред ВАС.

 2. СЛЕД ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ ТУК ПРОКУРАТУРАТА Е ЗАДЪЛЖЕНА ПО ЗАКОН ДА ОБРАЗУВА ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО …… АКО НЕ ГО ИЗВЪРШИ САМИТЕ ПРОКУРОРИ ЩЕ НОСЯТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ !!!!!

 3. Ей за тази ,, ДЕМОКРАЦИЯ“ говореше Нинова. Това ни отне , отнени достъпния ток и топла вода , отне ни земеделието , отне ни цели отрасли в икономиката на България ( преди тая ,, демокрация “ икономиката ни бе 27-та в света , сега ме някъде около 60-цата !!! ) , отне ни сигурността на домовете и старините ( всички остаряваме ) , отне ни армията и нашите врагове постигнаха най-голямата си победа – отнето бе националното ни самочувствие и гордостта да се наречеш БЪЛГАРИН .

  1. Необходими са действия – не само коментари. След като няма прокуратура а ПРИКРИВАТУРА народа трябва да вземе тази дейност в собствени ръце – това е демокрация. Нали ние сме назначили т.н. „магистрати“. След като не искат да си вършат работата да ги освободим. А тези които с действия или бездействия са нанесли вреда на държавата да бъдат осъдени ефективно.

 4. Главния прокурор къде се намира да се извърщи проверка на въпросната съдийка. Как от данни на френски сайт се взема съдебно решение за несъстоятелност на едно предприятие . Инженери и други специалисти остават на улицата без препитание и изплатени заплати , това само в корумпирана България може да се случи. Унищожаваме нашето производство за сметка на чуждото, после за държавни служители заплати от къде нали от данъците на стопанския сектор получава заплатата си въпросната дама от съдебната система или тя получава доходи от други места под масата и не и дреме за хора които ще останат без работа. Срам и позор за българската съдебна система 26 години унищожихте българското ще ядете на чичо ви Сам дедовия гадове мръсни!

 5. И какво от това?Най-много да осъдят някой задочно и толкоз!А завода вече няма кой да го възстанови!Всичко е безвъзвратно и безнаказано!Да живее демокрацията!

 6. Тази от снимката има повече вид на момиче от публичен дом отколкото на садийка. Тук е скрит проблема на съдебната система, че между публичен дом и съд разлика няма.

  1. Защо не научите първо български език и правопис и тогава да се изказвате компетентно? С този термин „садийка“ какво искате да кажете? Е затова сме на това дередже в България. Всички разбират от футбол, полиция, съд и прокуратура.

 7. Цацаров да взема тоягата и да идва във Варна.Ако бъдат арестувани 2-3 съдии от окръжния и двама-трима от районния съд ще има насрани корумпирани мекерета.Не е зле да надникне и в следствения отдел.Да види кой, какви коли кара,какви имоти има,какви ремонти и придобивки има в апартаментите.Да разрови делата с обществена значимост.Да види мазмантийското усукване на следователи взели подаръци и екскурзии.Да види екскурзиите на прокурори и съдии също.Звеното Антикорупция да стои 5-6 месеца тук.

  1. Не те знам Зуза ли си или Здравка, но тази информация е публична. Едва ли е необходимо звено „Антикорупция“ да стои 5-6 месеца на плажа за да придобие тази информация. Просто трябва да се мисли, трябва да се анализира информацията и да се действа според Закона.

 8. Ще продължат хора да заминават от България заради подобни злоупотреби .Само че разликата е в това ,че хората си тръгват с родителите и бабите и дядовците.Тяка ,че тези 3 милиарда които се пращаха от чужбина на родители братя и сестри ще започнат да намаляват драстично

 9. Na 80prc.decata na sadii I prokurori,oshte toku/navarshili 18g.vazrast ,veche sa sobstvenici na apartamenti,firmi I djalove ot drugestva…Na povecheto ot tjah e ,,osigureno,,obuchenieto v chugbina,kadeto ,,,sluchayno,,imat smetka v goljama banka na tjahno ime..,,Sofiyskite,,s ,,nedvigimost,,v chugbina,,,provincialnite,,s apartamen/ti v Sofia..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>