Регистрация
Публикувано на 07.12.2018 / 12:12

СКАНДАЛНО ПРОКУРАТУРАТА ПОГАЗИ ЗАКОНА, ЗА ДА ПОКРИЕ ГЕРБ-АВИЯ „ИВКОНИ“! КАК ТАКА НАБЛЮДАВАЩИЯТ ПРОКУРОР ЗНАЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО КОГО ЩЕ ОБВИНИ, ПРЕДИ ДА Е ПРИКЛЮЧИЛО РАЗСЛЕДВАНЕТО?!

ЮНИОН ИВКОНИВчера Софийска окръжна прокуратура публикува прес – съобщение във връзка с катастрофата в района на АМ „Тракия“, при която бе причинена смъртта на шест лица, а на останалите 17 пътници в автобуса, собственост на „Юнион Ивкони“ – средни телесни повреди.

С това съобщение обаче Софийската окръжна прокуратура ПОГАЗИ ЗАКОНА, след като обяви НА КОГО ЩЕ ПОВДИГА ОБВИНЕНИЕ ПРОКУРОРЪТ, ПРЕДИ ДА Е ПРИКЛЮЧИЛО ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО!

Всъщност, в така нареченото „прес – съобщение“ на прокуратурата няма новина. Нито е приключило разследването, нито са предявени материалите по делото на обвиняемата жена-шофьор на лекия автомобил, нито тези материали са предявени на нейния адвокат, нито са предявени на близките на убитите 6-има пътници на автобуса на Юнион Ивкони, нито на ранените пътници.

По закон страните по делето могат да поискат събиране на нови доказателства и едва тогава наблюдаващият прокурор трябва да напише обвинителен акт, а след като напише обвинителен акт, едва тогава това може да се съобщи на обществото, за да е ЗАКОНОВО ЯСНО кого посочва прокуратурата като виновен за смъртта на шестимата пътници от автобуса на „Юнион Ивкони“!

По безобразен начин, погазвайки закона, с вчерашното си прибързано прес – съобщение, прокуратурата на практика МАНИПУЛИРА обществото.

Очевадно и нарочно умишлено се внушава на същото това общество, че е виновна само шофьорката на лекия автомобил, а, видите ли, шофьорът на автобуса на „Юнион Ивкони“ не бил виновен.

КАК ТАКА НАБЛЮДАВАЩИЯТ ПРОКУРОР ЗНАЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО КОГО ЩЕ ОБВИНИ, ПРЕДИ ДА Е ПРИКЛЮЧИЛО РАЗСЛЕДВАНЕТО?!

Никакво друго обяснение няма, освен едно – ПРЕДУБЕДЕНОСТ НА ПРОКУРОРА!

Член 198 от НПК категорично гласи, че разгласяването на материали по делото става само с разрешението на наблюдаващия  прокурор. Същият наблюдаващ прокурор може по закон да огласи САМО ГОТОВА ЕКСПЕРТИЗА, НО НЕ И ДА КАЖЕ НА КОГО  ЩЕ ПОВДИГА ОБВИНЕНИЯ!

Абсолютно умишленото действие на прокурора, за което има две обяснения – или е пълен некадърник, или е зависим от поръчка за покриване на „ГЕРБ“ – „Юнион Ивкони“, сега може да доведе до това адвокатът на обвиняемата шофьорка – Николай Кокинов, спокойно да поиска отвод на наблюдаващия прокурор по делото за катастрофата при Вакарел с 6-ма загинали пътници на „Юнион Ивкони“.

ПО-ЗЛОВЕЩИЯТ ВЪПРОС ОБАЧЕ Е!: КОЙ ОТ НАЙ-ВИСОКОТО В ПРОКУРАТУРАТА РАЗРЕШИ ДА ИЗЛЕЗЕ ТОВА ПРЕС-СЪОБЩЕНИЕ В АБСОЛЮТНО НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА?!

И защо излезе точно сега? И защо внушиха на хората, че шофьорът на „Юнион Ивкони“ не е виновен?

КОЙ ОТ НАЙ-ВИСОКОТО В ПРОКУРАТУРАТА УСЪРДНО СЕ ГРИЖИ, ГАЗЕЙКИ ЗАКОНА, ЗА „ГЕРБ“ „ЮНИОН ИВКОНИ“ И ГО ПАЗИ С ПРОКУРОРСКИ ЧАДЪР?!

В тази държава – кочина, в която прокуратурата се е превърнала в държанка на изпълнителната власт, в лицето на ГЕРБ и компания, не само е страшно, а е терор!, когато същата тази прокуратура посочва с пръст кого ще обвини, преди да е приключило разследването!

Да не говорим, че твърде СТРАННА Е ТАЗИ АВТО ЕКСПЕРТИЗА със спукана лява гума на автобуса на „Юнион Ивкони“, категорични са експерти, неугодни обаче за прокуратурата.

Какво ли се е случило по върховете на прокуратурата за да се погази законът с огласяването НА БЪДЕЩО РЕШЕНИЕ НА ПРОКУРОРА ПО НЕПРИКЛЮЧИЛО ДЕЛО?

Случило се е това, че очевадно става дума за ПОРЪЧКА ДА СПАСИМ ОТ ПРАВОСЪДИЕ ПОРЕДНИЯТ СГАЗИЛ ЛУКА ГЕРБ „ЮНАК“ в лицето на „ГЕРБ“ „Юнион Ивкони“.

Случило се е това, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, че прокуратурата демонстрира пълна зависимост от управляващата изпълнителна власт, което ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ илюстрира, че живеем в ДИКТАТУРА.

В такава нагло демонстрирана зависимост от страна на прокуратурата, законът казва само едно – отвод на прокурора!

Безобразието, сътворено от прокуратурата, доказва само едно – че в тази държава – кочина нищо никога няма да се промени, докато прокуратурата е слугиня и метреса, да не употребим по-циничната дума, на изпълнителната власт и покрива всичките и зулуми, като в същото време играе пиар – циркаджилъци с уж „борба с корупцията“ със „спец“ „акции“, които отсега са ясни, че краят им в съда ще бъдат като на Цветанов сатрапните идиотщини.

Afera.bg

Коментари 9 за
“СКАНДАЛНО ПРОКУРАТУРАТА ПОГАЗИ ЗАКОНА, ЗА ДА ПОКРИЕ ГЕРБ-АВИЯ „ИВКОНИ“! КАК ТАКА НАБЛЮДАВАЩИЯТ ПРОКУРОР ЗНАЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО КОГО ЩЕ ОБВИНИ, ПРЕДИ ДА Е ПРИКЛЮЧИЛО РАЗСЛЕДВАНЕТО?!”

 1. НАПИШЕТЕ В ГУГЪЛ „КАТАСТРОФИ ЮНИОН ИВКОНИ“ И „ЗАПАЛЕНИ ИЗГОРЕЛИ АВТОБУСИ ЮНИОН ИВКОНИ“ И ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТА! НЯМА ДРУГА ФИРМА С ТОЛКОВА ИНЦИДЕНТИ! И НИТО ЕДНА ПРИСЪДА ЗА НЕЯ, ВСИЧКО-ПОКРИТО! И С ЖЕРТВИ! А В СУТРЕШНИТЕ БЛОКОВЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ПОКАЗВАТ ТЕХНИ АВТОБУСИ, КАРАЩИ КАТО НА РАЛИ-С КЛИПОВЕ НА ЗРИТЕЛИ!

 2. Юнион Ивкони -е ГЕРБ фирма на партия между кадровика ЦВь.ЦВь и 2-рия в ДПС Рамадан Аталаи ,значи разбираите че виновни ще бьдат изкарани ;Глобалното затопляне ,мьгливото време,извьнземните ,Путин,изтьрканите граифери,производителя на асвалта,пьтник от автобуса но НЕ и фирмата и собствениците

 3. При спукана предна лява гума автобусът трябва да завие наляво, а не надясно в канавката. Интересно как кола с тегло 1 тон е преборила автобус с тегло поне 20 тона и го е гътнала.

  1. Съвсем нормално, при рязка маневра в ляво (блокирало ляво колело), задницата е поднесла в дясно и го е повлякла в канавката. Все пак става въпрос за МПС с дължина 20 метра, естествено че задницата ще тръгне в противоположна на маневрата посока. Физиката си е физика независимо от собствеността на МПС. Всеки що годе разумен шофьор с опит знае, че при изпреварване (дори и разминаване) на автобус или камион воланът се държи здраво с две ръце заради сътресението от въздушната струя. Това да го оставим, но самият факт, че не само си е отклонила вниманието при изпреварване на прав участък, а дори е пуснала волана, е достатъчен да й се вземе книжката до живот.

   1. Кой клас има шофиорчето ??????????????
    Много си тъп анализаторе !!!!!!!!
    Каква е скоростта на автобуса ????
    Каква е реакцията на един професионален водач при изненадващи ситуаций по пътя??????
    Размисли и тогава анализирай……
    Значи овцата е виновна че е съборила вола !!!!!!!!
    М/у впрочем я вземи да гледаш предаването на Валя Ахчиева за случая и тогава си дай
    ПРОСТАШКОТО мнение.

   2. Вижте снимката. Ако задницата е тръгнала рязко вдясно, автобусът щеше да се обърне на пътното платно. Той е минал през аварийната лента и е „полегнал“ в канавката успоредно на платното. А при изпреварване въздушната струя има голямо значение, но във Формула 1. При 20 км разлика в скоростите на колата и автобуса това няма как да повлияе чак толкова.

   3. Ми…направи преговор на „физика за 8 клас“ и тогава пищи. А воланът се държи здраво, когато те изпревара голямо превозно средство, а не когато изпреварваш такова. Но ти явно само си виждал как другите карат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>