Публикувано на 05.06.2008 / 19:38

Скандално писмо на Н. Колев – Босия до главния прокурор вади на яве престъпната схема в спецслужбите

 

 

В скандално отворено писмо до главния прокурор на България Борис Велчев, Николай Колев – Босия иска да види документите по три дела за оперативна разработка – “Комбинатор” от 2001г. и “Бърлога” и “Болния” от 1996г., образувани от НСС по времето на ген. Атанас Атанасов. В тях Босия е разработван като дилър на хероин за Старозагорска област и като заговорник за свалянето на правителството на БСП чрез военен преврат. При всички тези разработки Николай Колев – Босия е подслушван и следен. От прокуратурата обаче се получава отговор, че материалите били “секретни”. Босия пише ново писмо, с което уведомява, че той притежава материалите по разработките, но ги иска офиицално за да изчисти името си. В отговор го вика ченге от Столичната дирекция на полицията за да дава обяснения защо е написал подобно писмо.

Afera.bg публикува пълния текст на отвореното писмо до главния прокурор на България Борис Велчев, предоставено ни от Николай Колев – Босия, в което той изнася и шокиращи факти за престъпната схема, създадена от спеслужбите.

ОТКРИТО ПИСМО ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР БОРИС ВЕЛЧЕВ

ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

На 05.11.2007 г. ви изпратих писмо, в което исках документите по ДОР /дело за оперативна разработка/ “Комбинатор” от 2001 г. и ДОР “Бърлога” и “Болния” от 1996 г., където моето име се спряга като престъпник. А именно:

По първото дело аз съм определен като дилър на хероин за старозагорска област, а по останалите две, като заговорник за свалянето на правителството на БСП чрез военен преврат. И в двата случая това е основание да бъда подслушван и проследяван за неопределено време. Възможно е да има и други дела, които са давали основание аз да бъда профилактиран или разработван. Възможно е да се окаже, че и в момента някой някъде събира за мен информация на основанието на подобна вътрешнодържавна кореспонденция.

Определеният 1 месец за отговор мина, но отговор нямаше. След три месеца получих един смешен отговор от прокурора от ВКП Трайков, в който ме убеждаваше, че документите са секретни и не мога да ги получа. Отговор на зададените от мен въпроси нямаше. Написах второ писмо и го занесох в деловодството на 01.02.2008 г. В него обясних, че аз документите ги имам, но искам да ги получа официално, за да мога да се защитя чрез съда и да изчистя името си от всичката помия, с която бях залят.

Определеният месец изтече отново без отговор. В средата на третия месец се свързах с хората от кабинета ви, за да поискам лична среща с вас, за да разбера защо не получавам необходимите ми документи. Вместо покана за среща на 29.04.2008 г. получих позвъняване по телефона от служителя на СДП Ангелов. Бях поканен да давам обяснение за писмото си!!! Прокурорът от СГП Дочев наредил да се явя и да дам обяснения. Бях шокиран. Обясних на Ангелов, че нямам за какво да давам обяснения. Обяснения трябва да дават нарушителите на закона от НСС и техните агенти. Същото обясних и на прокурора Дочев. Има извършени престъпления от страна на служители на НСС като оклеветяване, набедяване, създаване на документи с невярно съдържание, противозаконно подслушване и проследяване и злоупотреба с власт. Да не говорим за административните нарушения. И вместо да разпоредите да бъде направена проверка на НСС за тези престъпления, аз получавам телефонен разговор, че трябва да дам обяснения. Това, Господине, също е престъпление, което цели да прикрие извършителите на престъпления от службите, въпреки, че в писмото си ви обясних престъпната схема, създадена от службите.

Тя е следната:

Привиква се агент от службите и се обработва да направи донос, в който да се визират определени хора за извършено престъпление. Прави се мотивирано предложение до съответните институции да бъдат приложени мерки за прослушване и проследяване и колелото се завърта. По този начин само за последните няколко години са задействани 10 000 СРС от които само 160 са влезли в употреба. Това прави 1,6 % ефективност. Само това е достатъчен повод за цялостна проверка на службите. Но вие не правите такава проверка. Вие укривате престъпниците и отказвате на потърпевшите възможност да се защитят. Това са две отделни престъпления на прокуратурата, за които вие носите пряка отговорност. Нито службите, нито прокуратурата са разбрали, че годината е 2008-ма, а не 1948-ма. Служителите на прокуратурата и службите са същите кадри на ДС и ЦК на БКП. Вие не правите изключение. Кое е секретното на тези разработки освен оклеветяването и омаскаряването на несъгласните с политическото блато, в което се намира страната ни и хората с активна гражданска позция? Колко шпиони е заловила НСС? А ВКР? Отговорът е един-Н-И-К-О-Л-К-О!

А колко хора са подслушани и то само за последните 3-4 години? 10 000! И какво прави прокуратурата, създадена и овластена да следи за законността и спазването на човешките права? Прокуратурата прикрива престъпленията на службите и отказва правосъдие на потърпевшите граждани. Защо прокуратурата не ме е подвела под отговорност за опит за държавен преврат вече 12 години? Ако материалите от СРС и проследяване са направени качествено, аз трябваше сега да излизам от затвора. Но ако материалите не са годни защо не са унищожени? Защо са засекретени? Защо не е потърсена отговорност от персоните, подготвили и осъществили противозоконните действия?

Вие нямате много възможности. Първата е да разпоредите проверка и да поискате накзание на служителите осъществили и осъществяващи и сега същите престъпления спрямо български и чужди граждани. Защо не е потърсена сметка на полковник Начев от управление “В” на НСС и неговият тогавашен началник генерал Атанас Атанасов, организирал престъпното деяние? Също и от вашите бивши подчинени Петков и Йорданов? Атанасов е депутат и учи на морал българския избирател. Защо не сте поискали имунитета му? В същото време папките продължават да са секретни и аз не мога да се защитя. ДЗ/ доброволен заяветел/ Донка Митева, сестра на покойната “винена царица” Роза Георгиева е представена в документите с агентурния си псевдоним “Сестрата”. Тя, по внушение на Атанасов и Начев представя като дилър на хероин за старозагорска област и свързан в престъпна група за разпространение на наркотици мен и още няколко човека, за да се изпълни личната угода на вашия предшественик. Но аз нямам възможност да се защитя, защото документите били секретни. Кое е секретното, освен това, с какво се занимават в НСС и как харчат парите на данъкоплатците?

ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

Това, за което пиша по-горе е само една малка брънка от ежедневните престъпления спрямо българските граждани от страна на държавните институции, включително и прокуратурата, която е под ваше управление. Прокуратурата не реагира на нито едно престъпление, извършено по високите етажи. Корупцията, убийствата, документните престъпления от висшите държавни чиновници, нарушаването на правата на българите и отказ от правосъдие са само част от престъпленията, които не се преследват от прокуратурата. И прокуратурата, и службите знаят, че физическият убиец на прокурора Николай Колев е баретата Г.Г. Но никой не го закача. Всички знаят, че поръчител на убийството е вашият предшественик Никола Филчев, а организацията е направена от Алексей Петров-Трактора и бившия шеф на баретите Филко Славов. И това не е единственото им престъпление. Цяла България знае, че пловдивският апелативен прокурор Росен Димов бе хванат в престъпление, дори банковите му сметки в Гърция бяха намерени. Всички знаят, че той закриля контрабандните канали, включително и участието на жена му Силвия, като шеф на КПП-летище Крумово. Всички знаят прокурорите-хотелиери Николай Ганчев и Христо Манчев. Но не и вие. Ако изредя всички ваши подчинени нарушили закона, ще останат една малка група от тях и те като правило нямат достъп до ръководството на прокуратурата. Аз поне познавам като достойни хора единици от тях. Но и това не е необходимо да обяснявам, тъй като резултатът от бездействието на прокуратурата се виждат и от медиите, а и от наблюдаващите от европейските структури. Вашето бездействие води до криминализиране на обстановката в страната, промяна на ценностната система на българина към бездържавност и апатия и вадене на пистолети в българското училище.

ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

Ако имате някаква идея за цялостна реформа на прокуратурата я съобщете незабавно пред всички. Нека обществото прецени дали и в бъдеще можете да останете на този висок пост. Ако не-сбогом. Ще потърсим човек с идеи и воля да внесе ред в българската прокуратура и да възстанови правосъдието и държавността в България.

30 април 2008 г.

София Н. Колев-Босия

Afera.bg

Коментари 0 за
“Скандално писмо на Н. Колев – Босия до главния прокурор вади на яве престъпната схема в спецслужбите”

  1. Ех, г-н Колев, как можахме да ги изпуснем тогава, на 14.12.1989г на големия митинг пред Народното събрание! Както се бяха събрали всичките там на едно място при правилната команда щяхме да се отървем от тях веднъж завинаги, а останалите щяха до края на живота си да се тресат от страх какво може да им се случи и да работят безплатно за държавата по затворите!
    Декомунизация и лустрация до дупка иначе ни чака комунизъм доживот /също за нашите деца и внуци/!

  2. Може да сложим още персонажи във вица: Вълк, лисица и лалугер. Вълкът лакомо се облизва и чака момента, когато мечката ще потрие длани, лисицата ще чака на следващата гара и с мазен глас ще пита къде пуснаха заека, а лалугера ще се оглежда ту вляво ту вдясно и ще говори небивалици за това как заека смело скочил през прозореца, а вълка кротко си седял на мястото и четял роман на Г.Стоев.

  3. Мирославе, не съм бил, за твое огорчение, на кръглата маса поради дълбоки несъгласие с участниците в нея. На тази кръгла маса ми дадоха без да ме питат тристаен апартамент, който аз категорично отказаха и продължих да си живея под наем и досега. Аз отказах и влизането ми в \СДС, но после , когато изгоних Румен Воденичаров влязох в СДС въпреки, че веднага след избирането ми поисках гласуване да излезе дружеството от СДС и загубих с три гласа. Вицът е стар

  4. Вица е за мечката, заека и кондуктора. Накратко заека нямал билет и когато кондуктора минавал на проверка казал на мечока да го хване за ушите и да го провеси през прозореца, та да го скрие от кондуктора. Кондуктора обаче попитал мечока защо ръката му е вънка, а той казал:“А нищо просто така..“ и прибрал ръката си и потрил длани. Та не беше ли Николай Колев – Босия на т.нар. кръгла маса в зората на демокрацията, един от основателите на т.нар. Демократични Сили и така нататък. С една дума за к’во става въпрос.

  5. Илюзия е, че нещо ще се промени. Главният прокурор е поставен, за да защитава краденото на властимащите от нас, мазоизбирателите. Нали затова Гоце даде мандата на антиконституционната ДПС. Иначе – нови избори и при тогавашната ситуация 7/8-ми от тройната дружинка сега нямаше да търкат парламентарните скамейки. А когато не си на власт, да те зщитава репресивния апарат от гражданите, трудно се пази откраднатото. А то е много, страшно много. Ние обаче сме „мъдри“. Задават се избори. Сега ще изгубим Сандански, утре БЪЛГАРИЯ. Поне да ни оставят парцелчета по 2 кв.м… надолу 2 . Ще си ги платим

  6. Илюзия е, че нещо ще се промени. Главният прокурор е поставен, за да защитава краденото на властимащите от нас, мазоизбирателите. Нали затова Гоце даде мандата на антиконституционната ДПС. Иначе – нови избори и при тогавашната ситуация 7/8-ми от тройната дружинка сега нямаше да търкат парламентарните скамейки. А когато не си на власт, да те зщитава репресивния апарат от гражданите, трудно се пази откраднатото. А то е много, страшно много. Ние обаче сме „мъдри“. Задават се избори. Сега ще изгубим Сандански, утре БЪЛГАРИЯ. Поне да ни оставят парцелчета по 2 кв.м… надолу 2 . Ще си ги платим

  7. Илюзия е, че нещо ще се промени. Главният прокурор е поставен, за да защитава краденото на властимащите от нас, мазоизбирателите. Нали затова Гоце даде мандата на антиконституционната ДПС. Иначе – нови избори и при тогавашната ситуация 7/8-ми от тройната дружинка сега нямаше да търкат парламентарните скамейки. А когато не си на власт, да те зщитава репресивния апарат от гражданите, трудно се пази откраднатото. А то е много, страшно много. Ние обаче сме „мъдри“. Задават се избори. Сега ще изгубим Сандански, утре БЪЛГАРИЯ. Поне да ни оставят парцелчета по 2 кв.м… надолу 2 . Ще си ги платим

  8. чакай от умрял писмо…Нали бандитите го назначиха ,какво очакваш???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *