Публикувано на 08.07.2008 / 11:56

Скандален строеж цъфва в Бургас

 

 

Супер скандален строеж на голяма жилищна кооперация ще стартира в бургаския комплекс “Меден Рудник”. Багери и самосвали ще смущават спокойствието на живеещите в блок 479, в близост до тролейбусното обръщало. Не това обаче е толкова смущаващо колкото, че между панелките като гъба ще поникне жилищно отроче, което ще се строи върху старото дере на комплекса, което сега е запръстено. Парцелът е едно от малкото зелени площи останали в Меден Рудник, но е повече от апетитен, едната половина е заета от платен паркинг, а другата е отредена за застрояване.

За какво застрояване обаче говорим след като няма собственици на мястото. Да, ама не е съвсем така. Старата общинска управа е направила мега-документална машинация, според която такива има, налице била реституция. На същото място обаче никога не е имало къщи, а какво остава да са живеели хора. Естествено в документите фигурират подставени лица, а печалбата от продажбата на апартаменти се поделя между големите риби. Кореняци от комплекса припомнят, че “Меден Рудник” е бил безлюден до преди 30 години и е изключено в тази крайна точка за където става въпрос да е била заселена от някого. Мястото представлява голяма поляна и в близкото минало е била трасе на дерето за отпадни води. Като доказателство може да се посочат парапетите на близък мост. Наоколо има множество метални гаражи и собствениците им са предупредени от общинарите да си ги махнат понеже щели да пречат на строителната техника. Според живеещите бъдещата кооперация ще е огромно предателство спрямо тях. Те предлагат затревена площ, която се оказва апетитна хапка да стане паркинг, тъй като местата за паркиране не достигат и хората мушкат колите си където им падне. Другото разумно предложение на населението е изграждането на детска площадка,такава в района няма. Много хитро обаче предишните общинари замразиха строежа на кооперацията понеже предстояха кметски избори, разрешително за строеж има от октомври миналата година. Това е едно от множеството абсурди които се оставят като наследство на сегашните управници по отношение на скандални застроявания.

Друг фрапиращ пример е издаденото разрешително за строеж на голяма кооперация на самия тротоар на централната улица “Фердинандова”. Бургазлии запознати с делата на екскмета Йоан Костадинов продължават да се възмущават от скандалните сделки със заменки и продажби на апетитни места за безценица на приближени хора.

Георги Иванов,познат като Жоро Осаката бе традиционният галеник и винаги облагодетелстван. Същият сега е общински съветник и издател на седмичника “Под лупа”, който е твърде просташки и според всеобщото мнение е срам за журналистическата гилдия.

Росен Петров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *