Регистрация
Публикувано на 03.12.2016 / 10:16

СКАНДАЛЕН ЕКШЪН СЛЕД РАЗКРИТИЯ НА „АФЕРА“, ЗАРАДИ ДАЛАВЕРИ В ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУТЕТ НА СУ

сашо пеновСлед публикацията в АФЕРА: „СКАНДАЛ! КАК СЕ СТАВА ЮРИСТ С ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ДОКУМЕНТИ В СОФИЙСКАТА „АЛМА МАТЕР“ настана истински екшън.

Истински екшън настана в правните среди след публикацията на АФЕРА за корупционни практики и груби далавери в Юридическия факултет на СУ. Брилянтни източници на АФЕРА информираха, че секретарките били привикани под строй при скандалния декан Сашо Пенов, изгонен от президентството по времето на Първанов след скандала ,,Мишо Бирата“, и заплашени с незабавно дисциплинарно уволнение за изнасянето на официалните документи в средствата за масова информация.

Източници от факултета споделиха пред АФЕРА, че крясъците на Пенов огласяли целия коридор. Заподозрени били Дочка Нотева и Елена Лесова, а Елка Дорич отказала да пише обяснения и заявила, че случващото се минава всякакви граници и ще отиде в националната телевизия, защото този тормоз не можел повече да се търпи. Секретарките в писма до ректора пишели доноси една срещу друга. Обвинявали се взаимно в далавери и взимане на подкупи от студенти.

В мазето на факултета трескаво се търсели нови фалшификати. Имало такива по Международно частно право и Право на Европейския съюз. Една част от протоколите били със сканирани подписи на преподаватели, които дори не знаели, че са разписвани. Библиотекарка била забелязана след работно време да излиза с торбичка от архивата, а мълвата обиколила бързо академичната общност. Укриването на документи не било много лесно, защото част от тях били ламинирани и при липса лесно може да се установи кражбата. Съхраняването трябвало да е за срок от десет години. Протежета на декана Сашо Пенов сливали по две години в една и без да се явяват по изпити скоропостижно завършвали. Изчезнали протоколи по ГИП, а професор Валентина Попова установила, че нейни подписи са подправяни, издадоха запознати.

Студенти пък предавали ксерокопия от статии един на друг и ги лепели по стените на тоалетните и в коридорите. Шефът на студентския съвет Васил Силяновски, чието име се свързва с уреждане на изпити и всевъзможни далавери, късал материалите и дебнел кой ги лепи. Нецензурни надписи срещу Декана Пенов имало и по външните стени, но чистачките усърдно ги търкали.

Паниката да не се разрасне скандала обхванала целия Ректорат, имало и множество позиви, като публикуваме един от тях.

Андрей Червенков

Коментари 17 за
“СКАНДАЛЕН ЕКШЪН СЛЕД РАЗКРИТИЯ НА „АФЕРА“, ЗАРАДИ ДАЛАВЕРИ В ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУТЕТ НА СУ”

  1. Този факултет отдавна не е същият,какъвто беше преди двадесет и повече години.Изгониха кадърни,читави и почтени хора,а оставиха послушни некадърници.Няма ги Владо Петров,Симеон Тасев,Янко Янков-пет години и половина в комунистически затвор,Атанас Василев,Кольо Филчев,Косьо Танев и много други,които се пръснаха по други факултети или се пенсионирахаОще преди тях са преподаватели светила като професорите Венелин Ганев,Любен Диков,Цеко Торбов,Михаил Андреев,Ал.Кожухаров,Живко Сталев.Други като Румен Чолов ,Петко Попов,Димитър Михайлов,Баламезов,Тео Пиперков,Цеко Цеков починаха непризнати.Факултетът отива към своето дъно,това е неговото естествено състояние.Този факултет не можа да преодолее Ярославрадевщината-символ на посредственост и комунистическа простащина.

  2. Пенов е много долна личност,върти всякви далавери,но свраката скача,скача,па си се надене -викаше баба…мъдра беше

  3. И тоя Пенов тръгнал пак да се ръга към президентството-нагъл,крадлив,прост

  4. Na zamestnichkata na Penov,profesorkata,ot partizanskijat rod,za kolko g.zavarsh,i I s chija pomosht sincheto Kalincho ,I kade beshe,,slogen,,da raboti vednaga sled zavarshvaneto,s naglasen rezultat…pitayte kolegite na tova oligofrenche..

  5. Голям смях ще стане някои прокурор съдия които е назначен да е с подобна диплома каквото дело да е гледал всичко в канала и наново.

  6. Най противен е Сашо Пенов-гаден,надменен,мазен,крадец,обикновен тарикат от Монтана,дошъл в София и Петканов казваше,лека му пръст,че за нищо не става

  7. Само, като си спомня какви професори имаше в този наистина най-елитен хуманитарен факултет в България! При професор Живко Сталев по „Граждански процес“ поне 20 дни здраво четене трябваше та да се вземе изпита, но тогава наистина, учещите студенти ставаха истински юристи!

  8. Цацаров да види най накрая тази крадлива пасмина какво реално прави освен да краде

  9. Познавам тази популация от елита до клошаря – всичко е в лайна. Дори онези, които имат грам морал и достойнство са принудени да бъркат в лайната за оцеляване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>