Регистрация
Публикувано на 21.03.2018 / 20:18

СИТИБАНК И СТАНДЪРТ ЕНД ПАУЪРС В ДАЛАВЕРАТА НА ПОДСТАВЕНОТО ЛИЦЕ СПАС РУСЕВ

Докато скандалите с подставеното лице Гинка продължават да доминират политическите среди в България, заради опита на лицата, които представлява, да придобият ЧЕЗ, видно от документите, представени в Търговския регистър, Спас Русев и неговата ОПГ успяха да включат Ситибанк и Стандърт енд Пауърс в далаверата си, свързана с незаконно придобиване на контрола върху Виваком.

Скандалът, който отдавна придоби международни измерения и за който е информирана международната инвестиционна общност, е на път да обхване и водещата банка Ситибанк, както и международната рейтингова агенция Стандърт Енд Пауърс.

Ситибанк, въпреки знанието за рисковете, свързани с рефинансиране на облигации, свързани с така наречения „токсичен актив“ – Виваком, е на път да даде 56 милиона евро и допълнителни 20 милиона евро, за да може Спас Русев и неговата ОПГ да се отърве от облигационерите на компанията, които са наясно с далаверата по придобиването и не искат да продължат срока на облигациите си, а предпочитат да избягат и името им да се свързва със скандалната сделка.

Сред финансовите институции, на които Ситибанк се съгласи да е „агент“, са включени ВТБ, която финансира незаконното придобиване, в което са включени нейните мениджъри с допълнителни 100 милиона евро, както и „Интернефънъл Асет Банк“ /известна като банката на Маджо/ с 50 милиона евро, Първа инвестиционна банка на Цеко Минев с 25 милиона евро, и други.

Дори бегъл поглед върху списъка с финансовите институции потвърждава отдавна известните подозрения за това кой се крие зад Спас Русев и неговата ОПГ. Тези подозрения се потвърждават и от услужливото поведение на синдиците на КТБ и техните представители, които увредиха масата на несъстоятелността с представените по партидата „Вива Телеком“ и „Виваком“ съгласия.

Ролята на международната рейтингова агенция Стандърт Енд Пауърс е свързана с продължаващата драма относно кредитния рейтинг на Виваком. Въпреки съобщението, че този кредитен рейтинг предстои да бъде преразгледан още през миналата година и въпреки негативното за компанията решение на Върховния съд на Англия от тази година, кредитната агенция продължава да поддържа неоправдано висок рейтинг на този актив, който продължава да бъде източван през спонсорски договори и по множество други начини. Стандърт Енд Пауърс съзнателно бави обезценката на Ввиаком, за да може „агентът“ Ситибанк да приключи необезпокоявано рефинансирането на облигациите при изкуствено поддържания висок рейтинг на иначе „токсичната“ компания.

И докато обществото с право е заето с Гинкиното придобиване, услужливо и зад кадър Спас Русев и неговата ОПГ успяват да привлекат на своя страна водещи международни банки и кредитни агенции с цел да бъдат успешно заметени следите от тяхната далавера.

Afera.bg

ВИВАКОМ

ВИВАКОМ

ВИВАКОМ

Коментари 13 за
“СИТИБАНК И СТАНДЪРТ ЕНД ПАУЪРС В ДАЛАВЕРАТА НА ПОДСТАВЕНОТО ЛИЦЕ СПАС РУСЕВ”

 1. Ето защо се захвана с отбора на „Левски“ под диктовката и обещанията на БАЦЕ! Ха да видим сега ще има ли развръзка със заплатите и премиите на футболистите? Чудно ми е само какво стана с разследването на захарното джудже от Микре? Неговите мошеничества ще бъдат ли огласени?

 2. Плюскайте,мекерета,така е с всеки токмак,заразен от герберизма,нямат насищане тия гнусни твари.И се чудят защо навремето имало народен съд и трудови лагери,така става като настъпи часа хикс.Банкера Буров дали е сънувал такъв кошмар да го намерят умрял в барака върху купчина въглища,омършавял,почернял и напълно неузнаваем?

 3. Алиенде е доказал, че социализъм по демократичен път не го допускат и търпят. Така е в Южен Виетнам, Гърция, Испания, София-1932г. … Фашизмът подкрепя капитализмът чрез държавна помощ. Капитализмът е плутокрация с имитация на демокрация, а фашизмът е сваляне на маските. Хитлер: „Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество“ „Бедни са глупавите“ – фраза изричана и от Иван Костов, и която е главната философия на дясното. Ето защо наричат нацизмът и фашизмът, крайно дясно. Друг десен експерт и основател на реформаторският блок каза, че работниците хвърлят заплтите си в тоалетната чиния, а работодателите им – инвестират. С което той иска да каже, колко основателно и добре е да има и да се задържат ниските заплати. .. .. А всъщност и на работниците им трябва да инвестират в децата си, здравето си, домът си, …., а те могат да покрият нуждите си само от няколко калории храна и топло. Да не говорим, че така се спира растежът на икономиката, защото се спира търсенето, а то е по-мощен двигател на производството, отколкото желанието на работодателят – което зависи от търсенето, пък и за ивеститорите има банки. Работник с добра заплата също ще вземе от банка, с което още повече ще увеличи производството – чрез търсенето. … … Заради ниските заплати, българите имат битие и бит на безработни от западен изостанал квартал, и всичко плаче за ремонт и боя, и подмяна. .

 4. Сила и крах

  Безчестието – явно или скрито
  законно овластено и потайно,
  провиква се, че честно е, пробито
  от липсите на нужното покайно.

  Безчестието – мяра за приличие
  от силата на кървава жълтица,
  но и финал на Божие наличие,
  разпад на непокаяна душица.

 5. Най-лошо е да забиваш нож,в гърба на свестните!
  Жалко и тъжно,когато човек си продаде душата!
  Не е страшно да загубиш материалното или уважението на посредствените!
  Страшно е да загубиш уважението на ЧЕСТНИТЕ!

  1. Да, Ренета, поздравления за добрата афористичност за трагизма. Там се забива ножа, в гърба. Страшно е. Но има и по-страшно: когато кръвта от ножа омива, а омиващото отново и отново е мишена на омития нож, а ножът се възхвалява за добра работа! Трагизмът, станал рецидив на безчестието и за абсурд и негов ореол, е нещо непознато другаде!

 6. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА ДАЛАВЕРИТЕ ЗАЩОТО ТЕЗИ КОИТО БИ ТРЯБВАЛО ДА ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ СА ТЕЗИ КОИТО ПРАВЯТ ДАЛАВЕРИТЕ!!!
  КАКВО СЛЕДВА ОТ ТОВА?
  ПОДАВАЙ СИГНАЛИТЕ ДО ЕВРОПОЛ,ИНТЕРПОЛ СИМО И ОЛАФ!
  ТОВА ИМА СМИСЪЛ!

 7. да крадеш – това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !
  да крадеш много – това е БИЗНЕС !
  да грабиш цял народ – това е ПОЛИТИКА !
  да ограбиш цялата планета – това е транс-атлантическа ЦЕННОСТ !
  алчността на нашите мутри е замъглила разсъдъка им и те не могат да забележат очевидното: дори и най-големите хайдуци – Рокфелер, Ротшийлд, Сорос etc. не могат да си купят с откраднатите пари БЕЗСМЪРТИЕ и също като мен те ще станат храна на червеите…

 8. Б.Б. пък 15години се борил отнемането на автомобил да стане кражба.Господи прибери си вересиите.

 9. Че кой да очакваме да се крие зад бивш закупчик и шофьор, който не помни как е изкарал първия си милион, ама помни първата купена картина?

 10. Още малко ще мошеничат! И нали това са „евроатлантическите им ценност“ дето нашите идиоти ката ден се кълнат в тях!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>