Регистрация
Публикувано на 12.10.2018 / 10:17

СИДЕРОВ ОТВРАТИ ЧУЖДЕНЦИ: „ГЕЙС, ГОВОРЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ“ И С ПОВЕДЕНИЕТО СИ ГИ ПРОГОНИ ОТ ЗАВЕДЕНИЕ

ВОЛЕН СИДЕРОВДа напиша този пост ми отне 72 часа, много нерви, мисли и въпроси. Въпроси за България, в която пребиваваме. България на Делян Пеевците, България на Волен Сидеровците, България, в която GPgate е възможен, България, в която раследващи журналисти са случайно изнасилени, брутално обезобразени и убити в парка, България, в която ремонтът на Графа струва 24 млн., а качеството е съмнително, България, в която всичко се случва по втория начин. България, която едно малцинство престъпници от 20 години насам погребва заедно с труповете и сенките на онези, които опитват, пишат жалби, пускат сигнали, борят се и накрая тихомълком се примиряват.

На мен ми се случи във вторник. Случи се за около час, към 10 вечерта, но остави трайна следа.

С колеги и фирмени партньори, предимно от чужбина (Дания, Норвегия, Австрия, Франция, Италия, Великобритания), отиваме на вечеря в ресторант „Къщата с часовника“ на ул. Московска 15. Още с влизането прави впечатление, че в заведението се пуши, без да обърнем внимание, откъде идва димът. Още не сме се настанили и човек от съседната маса ни прави забележка на развален английски, нещо от сорта „We try speak business“, или с други думи твърде сме шумни. Двама от колегите учтиво се извиняват и намаляват тона, нещо съвсем типично за хора с възпитание, на които е направена забележка. Усещам, че нещо не е наред.

ВОЛЕН СИДЕРОВПушенето продължава, в заведението димната завеса вече става чувствително неприятна. При едно случайно излизане до тоалетна, навръщане забелязвам от къде идва димът – а именно от съседната маса и кой го причинява, а именно Народен Представител в 44-то Народно Събрание на Република България и Председател на партийна група „Обединени патриоти“ г-н Волен Сидеров и компания.

Фактите към момента:

1) Волен Сидеров си позволява да пуши в заведение при забрана за тютюнев дим, наложена на територията на ЕС.

2) Волен Сидеров е обграден предимно от млади хора.

3) Човек от компанията на Волен Сидеров потърси конфликт 2 минути след като бяхме влезли в заведението.

Опасенията ми се оказват верни. Намирам решение. Оплаквам се на дама от персонала с молбата да говоря с управителя. Тя ме моли за търпение, изчезва, връща се и предлага да ни раздаде пепелници, което определено не беше целта на моето оплакване. Човек от нашата група учтиво моли компанията на съседната маса да преустанови пушенето, на което те реагират с отговора „не разбираме какво казваш бе, говори на български, ти си в България“. Отказваме се.

ВОЛЕН СИДЕРОВ21.29 часа провеждам разговор с Дежурен здравен инспектор по сигнали за нарушения относно забраната за тютюнопушенето на тел. 0889822626 (в случай, че някога ви потрябва). Дежурният инспектор е възмутен, но ме обезкуражава като казва, че нямат мобилни екипи за извършване на проверка, каквато ще бъде извършена но не веднага. На въпроса дали има нещо, което мога да направя в момента, ми отговаря, че няма какво да направя, тъй като това не влиза в компетенциите както на полицията, така и на дежурните на номер 112.

Връщам се и си сядам на мястото. След около 10 мин в заведението нахълтва мобилен оркестър, вероятно от ромски произход. По реакцията на г-н Народен представител Сидеров съдя, че той е видимо доволен от пристигането на вероятно неговия личен оркестър, повикан по поръчка, може би, за да демонстрира на чужденците как се прави в България.

Г-н Народен представител е видимо удовлетворен от репертоара на оркестъра, което съдя по факта, че той хваща палките и започва да барабани в тон.

Напрежението ескалира. Ние решаваме да си тръгнем, тъй като провокацията е очевидно насочена към нашата група. От страна на заведението реакция няма. Смее ли някой да си позволи да каже нещо на г-н Народен представител Сидеров?

На излизане от заведението, Сидеров решава, че не би било лошо да увековечи представлението си като изпроси някой лев за музикалното изпълнение, от онези, които не говорят български. И без това не са добре дошли, защо пък да не се изръсят с някой лев, за да подпомогнат ПГ „Обединени патриоти“, получаваща субсидия от 11 лева за всеки гласоподавател.

ВОЛЕН СИДЕРОВФактът, че нашата група се изнася лека полека не спира г-н Народен представител, които ни преследва до улицата скандирайки: „гейс, говорете на български, в България сте, в България се говори на български“.

Къде развеселени, къде потресени и зашеметени от този цирк, увековечен от липсата на морал и недопустимо поведение от страна на Народен представител, се отправяме към друго заведение, за да удавим и по възможност забравим онова, което току що сме преживели. Но то не се забравя лесно. „You never have a second chance to make a first impression“. България е опетнена и така ще остане завинаги в очите и спомените на онези, които не говорят български. Ние, които оставаме тук, можем само да споделим, да разкажем, да припомним, да се опълчим и ако дори тогава всичко е постарому или по-лошо, винаги има изход – терминал 2.

Това е реалността, мили приятели, не можем да кажем на черното бяло и с вълшебна пръчка да превърнем грозотията в лукс. Срамът надделя и дистанцията с отричането от онова, що наричаме българско и родно се стопява с всеки изминал ден.

Помълчете, помислете, пуснете сълза, пийте една студена вода и ако имате сили, бъдете промяната. Понякога и едно споделяне е достатъчно. Да бъде.

Ася Иванова

Коментари 29 за
“СИДЕРОВ ОТВРАТИ ЧУЖДЕНЦИ: „ГЕЙС, ГОВОРЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ“ И С ПОВЕДЕНИЕТО СИ ГИ ПРОГОНИ ОТ ЗАВЕДЕНИЕ”

 1. Този господин на снимката вие е подгонил штот не сте си платили за тоалетната
  обикновено се плаща по 10 , 20 до 50 stinky…
  от снимкта съшто така забелязвам сигорно за да не се изложите сте му захварлии десетачка или дваисетарка искам да се извиня на читателите за моето невежество последната банкнота ф моята колекция е на пролатириятка с плетена кошница пална догоре с грозде…
  Сащо така много сачъвствах на господина защтото обикновено ф тази професия
  предимно е заета от така нареченото МУРГАВО малцинство „мангали“
  А този е побелял сигорно от несгодите свазани сас събирането stinky…..

 2. Ей….мине не мине седмица и пан ни се вкара внушен спомен за Волния. С толкоз е крив на тоя прост народ ? Голем мерак да го затрият….и тая поредна постановка с жена му. Добре , че е запазила самообладание и е реагирала адекватно. …Бокича хулен ( макар, че ако не той ще ни сложат друг изпълнител на сценария)….ама Волния за какво ? Аз пушек на снимката не виждам, нито цигара в нечия уста ? Ако не ви харесва музиката може спокойни да напуснете или да поръчате друга ( платите друга). Ами ако е имало дарителска кампания лицето е събирало волни пожертвувания като е очаквал от англоговорящити( като по-спечелили) да внесат поне десетачка повече? ….. малък народ ей…и дето вика Бати…..

  1. Аве, ОНЯ, ти дебил ли си или ДА за да проумееш, че ни управляват САМО полуграмотни простаци и простофили. 70 ГОДИНИ! Ъ!? От царя до пъдаря! Е, БАСТА! На теб може и да ти е мазно и хубаво, на мен не ми е. ИСКАМ ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ ХОРА ПО-УМНИ И ОБРАЗОВАНИ ОТ МЕН!
   Само не казвай – Ами върви ти. Аз имам самосъзнание и знам, че не ставам за управник на каквото и да е ЗАЩОТО СЪМ КРЕАТИВЕН ТИП, Креативният тип е подходящ за наука, но и не за администратори.

   1. Владея 3 чужди езика – владея означава чета, пиша, говоря, мисля БЕЗ РЕЧНИК. Ползвам 3 древни + турски, е с речник. Макар че съм със възприятие на математик – в една езикова гимназия на времето влязох с пълна шестица по математика, бяха само две от 860 кандидата, едната беше моята – без да взема един частен урок, без въобще да се готвя! Е, ай сиктир – тия дебили ли ще ме управляват!

 3. Че Сидер Ага е простак, това отдавна е известно.
  Трябвало е да постъпите малко по-хитро, като извикате полиция през 112 и им кажете, че има сбиване в заведението. Като дойдат и да опишат в протокола, че Субсидеров пуши в заведението…
  Единствено му признавам едно нещо на Сидер Ага, че е прав, че в България всеки по подразбиране ТРЯБВА да говори на български (колкото може)!!!
  Напоследък даже забелязвам българи да пишат писма на други българи … на АНГЛИЙСКИ!!!
  Ние нямаме ли си език и писменост, уважаеми дами и господа?!
  Когато ходим в чужбина и минаваме през книжарницата, за да си купим разговорник?! А те???
  Наскоро една нагла госпожа на едно гише за билети ме пита дали говоря английски (явно за да й превеждам безплатно). Заявих й гордо, че не говоря (на чист английски), при което тя се обърна обидено, че не искам да й помагам…

 4. Ако знаехте какви свирки прави Сидеров, свят щеше да ви се завие! Препоръчал съм качествената работа с език на Сидеров на ЕК.

 5. Без Волен няма правителство на Борисов.За съжаление в България никой не може да управлява самостоятелно.БКП стана БСП и спечели първите избори.Тогава незаконната ДПС и удари рамо.След две години дойде псевдо демократичното СДС иДПС удари рамо и на тях.После дойде мадридският крадец,после хамстера Сокола и ѝМонката направиха едно трио и ни разказаха играта.После ония там горе откриха таланта на Бойко.То не бяха коалиции то не бе чудо.Никой не може сам,трябва братска помощ.Сега това е положението.Шкембе войводата Валери кабеларката и Волен пудела си спретнаха една коалиция и удариха рамо на Бойко.Щото Бойко сам е за никъде.Куц кон,трябва му патерица.Така че уважаема Ася,без Волен няма Бойко,а без Бойко няма бъдеще.За това нека си пуши човека нека си прави соло барабани бате,той сега е важен за държавата.

 6. Dear Asya,
  България е опетнена основно в главата ти и в главите на тези като тебе дето се се срамуват , че са българи …… Питай твоите колеги и фирмени партньори, предимно от чужбина (Дания, Норвегия, Австрия, Франция, Италия, Великобритания) как е при тях , а по добре иди се разходи да видиш , мойте наблюдения ( основно за великата Ти британия – the UK ) са че такава измет и простотия каквато има там на местно ниво – българите скоро няма да стигнат ( като цяло говоря) въпреки че умишлено ни тикат на там .
  Една кратка историйка от Бг магазинче в the UK :
  Влиза младо симпатично ( на пръв поглед ) момиче , поогледа доматите които бяха докарали от България, направи някаква гримаса и се провикна ( местните така общуват ) : някакви по- хубави домати няма ли ? Че ги искам за подарък на англичани ……
  Ние останалите клиенти и продавачките само се спогледахме с крива усмивка – явно едно и също си мислехме …..
  Сега се замислих , че тази девойка може и от вашата фирма да е била ….

 7. Корнелиооо,курабия заспала ейй затова поискай вот на недоверие на правителството ..не тинтири минтири да ми лъскате имиджа на тия боклуци .. Социалист съм но никакъв чеп не става от вази и се чудя кога ще им писне на тия хорица и ще ви начупят празните кратуни със сопи и вили …друга оправия няма .. първо от вази требе да се почне,че вие крепите тая проста и крадлива герберска сган на власт десет години ..от когато серГЕЙ ритуално му продаде изборите ……

 8. Атакиската Деница ни проглуши ушите миналата седмица като я обиждали и нападали, а нямало полиция да я защити. Ето затова, защото мъжът й, като народен депутат, пренебрегва всички гласувани от него закони и въвежда на публични места негов си ред! И, това ще отече в канала…

  1. Въпросната Деница е също толкова неприятна като съпруга си. Надменна, с хладен студен змийски поглед, прилича на земноводно, което изучават в природо-научния музей. Парвеню, с парвенюшки маниери, нахална. Възможно е ямболският фотограф да я пласира и нея на някаква служба, макар, че тя от нищо не разбира. Но такива се котират у нас. Чужденците сигурно са онемели от простотията у нас. На Запад хората са тихи, скромни, не парадират, всеки си гледа масата, държат се прилично-така е и в Германия и в Белгия, Англия- все „омразни “ държави за руския човек Болен Субсидеров.

 9. Малкия Мук зорлем си търси белята и няма да е късно когато пак ще си я намери. Някой пак ще го бушонира, добре е, че е с празна глава и няма да има сериозни последствия. Но в предвид на менталното му състояние най-много да се подобри.

  1. Сам си го търси. Сега май е в такъв налудничав период, характерно е за някои нервно- патологично болни хора, които са недобре, меко казано, с нервите. Болестта се засилва при преходни състояния- есен, пролет. Предишния път го биха точно през октомври. Вероятно и с напредване на възрастта болестните състояния се засилват, особено в комбинация с бял прашец, алкохол и коалиционни неудачи.

 10. Субсидеров е класически провинциален простак. Нагъл, нахален, паразит, който гледа да лапа на държавна издръжка, лицемер-плюе по Запада, а все натам поглежда. Пътуваше до Париж със старата си жена, после Брюксел, Франкфурт и т.н. И все скандали след него. Липсват му първите седем години, но не само. Липсва му елементарно възпитание, прилича на хванат от гората дивак, когото са довели на жълтите павета и се е превърнал в типично парвеню, новобогаташ, готованко, паразит, самозабравил се бай Ганьо. И така е вече повече от четвърт век, откакто това джудже се занимава с политика, макар и нашенска.

 11. За езика съм съгласна. До духчето – Не мисля, че всеки депутат на запад владее два чужди езика, а и не мисля, че е необходимо за политик(депутат), който е избран да решава национални проблеми, а не международни

  1. Ние сме малка държавица и нашите национални проблеми винаги ще си останат интернационални. Ние не можем като чинковете да кажем интернационално Мъ, я си гледайте работата, националните ни проблеми са си наши.Освен това, винаги е по-добре ти да знаеш езика на опонента си, а не той твоя. По възможност, по-добре от самия него, ако си по-малък и по-беден. Така винаги можеш да го удариш под кръста. Ако знаеш историята на държавата му и особено, генофонда, можеш да го закопчееш когато и както си искаш.

 12. А вие какво искате от човек, завършил техникум за фотаджии? Ако нещо обединява всите ни партийни лидери, това е ПРОСТАЩИНАТА. Е, всеки е простак по своему, но все пак прОстАк.
  Впрочем, колко чужди езика владее бай Желязков, щот поне два са абсолютно задължителни за средно интелигентния човек, особено този, който се натиска да управлява хора (не крави или овце)!?

 13. Малкия Мук гледа към Европарламента.Иска заплата от тези,които гони.

 14. “Патриот е – душа дава
  за наука, за свобода;
  но не свойта душа, братя,
  а душата на народа !
  И всекиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек – що да прави ?
  продава си и душата…“

 15. Тази последна снимка с паничката за просия показва в ЦялРъст „патриотизЪма“ на БелатаЗлатка…!!! :::)))

  Ха, ха, ха… :::)))

  1. ,,Gey,,beshe sinat na Kapka,ot kogoto,,zakupi,,Denica..ama dobre che e,,subsidijata,,i…Viagrata…ama ,ne za dalgo..

 16. Бойко пак да извика посланиците и да им се скара,че очернят България. С такъв човек до него много ще има да обяснява ама никой не му вярва.

 17. Бялата Златка един ден ще се нареди до Янев, Тодоров и Биков да съветва Баце устно под бюрото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>