Публикувано на 30.06.2008 / 23:22

Сексът и Властта

 

 

Има един сайт, който се нарича Властта. Даже не е bg, а com – като комерсиален.

Този сайт има претенцията да се занимава с варненската власт, обаче набляга единствено на варненския Общински съвет. Поради неосъществените комплекси на шефката му Веселина Савова да стане общински съветник. Не, че не е била. Но напоследък някак тъжно и печално не може да събере повече от двеста-триста гласа за да изкласи до така лелеяното място в местния парламент.

В този сайт си има и форум.

Който в буквален и преносен смисъл може да потресе всеки, който го посети. А е време да го направи, защото изпитвам човешка жалост към напразните усилия на редколегията да увеличи посещаемостта му от трима на поне двайсет човека.

Като една от темите, зададени във форума на сайта, аминистраторът е отбелязал с очевидно върховно напъване на оригиналността, и тя гласи: “Кой кой е в Общинския съвет – Варна?”.

Браво! На това му се казва да уцелиш мишената след като си я нарисувал сам, барабар със стрелата в десятката.

Адиминистраторът на сайта е посочил поименно всеки един варненски общински съветник с трите му имена. Липсват ЕГН-тата, а е жалко – така поне щяхме да им научим зодиите на местните избранници. Защото друго за тях нямаме шанс да разберем.

Имената на общинските съветници са пуснати в сайта на 7 април т.г. и до този момент – близо три месеца по-късно срещу 44 от тях НЯМА написано нито едно мнение. Иначе имената им са видени от средно 200-300 души, което всъщност е влизанията на администратора и трепетните кликвания на самата Веселина Савова, която жадно очаква все пак някой да влезе в сайта и да напише мнението си срещу посочените имена.

Уви!

Останалите седем съветника, удостоени с честта да бъдат коментирани се оказват жертви на провинциална конспирация. Защото е видно, че коментарите за тях са написани едва от трима читатели, подписани като “Валери Михайлов”, “Маришка” и “Мария”. Дрги няма. Като прочетеш коментарите на въпросните лица не е трудно да схванеш, че са написани от една ръка, а коя е ръката, е очевадно.

С умиление разкрих, че най-ревностният “посетител” “Валери Михайлов” е открил “сензанционния” факт, че съм била любовница на Веселин Данов, което ако беше вярно, със сигурност нямаше да продължавам да му бъда любовница, а отдавна да съм му станала съпруга. Има обаче една мъничка подробност. За разлика от измекярските врътки на редакторката, която не си е направила труда да отбележи, че като търси под вола телето на властта е проява на низост да толерираш идиотщини за личния живот на някого, няма как да играя подобна мръсна игра, при положение, че съпругата на Данов ми е приятелка.

За Янко Станев една и съща ръка е написала хем колко е умен и ловък, хем как и плаче душата той да не си продадял душата. Същата ръчичка пък е обозначила и Борислав Гуцанов като много любезен и мил, обаче “чедо на партията”. Цвета Георгиева направо е цитирана с диалозите и от кулоарите на местния парламент, които са извадки от репертоара на Веселина Савова.

Трагикомично впечатление прави, че този, който сам си задава темите във форума, пише си постингите и се прави на външен коментатор няма грам талант да промени поне начина си на изразяване, лексика и граматика.

А най-любопитното е, че фройдистките комплекси, които винаги са примесени с тези за обладаване на властта, лъсват със зададените теми във връзка с “Кой кой е в Общинския съвет?” само в рамките на три дни – от 27 до 30 юни. Около трийсет загорели почитатели на сайта са пуснали теми за арабския секс, виаграта, свободното порно на Паола, гейвидео за тийнеджъри и куп прелюбопитни отправки, касаещи секса отпед, отзад и ако трябва на тавана.

Така на финала, свободата на интернет – пространството без напъна за режисура от страна на редакторката на сайта, слага всичко по естествените им места.

Сексът и Властта.

И ако трябва да перифразираме остроумието на един политик за една тиха спалня, то в случая тишината на един сайт, съчетана с липсата на какъвто и да е сексуален стон, може да роди единствено болната фантазия, че си коректив на властта.

Коректив – задължително, но с три изкуствени говорящи вибратора, дикиш не се хваща.

Веселина Томова

Коментари 0 за
“Сексът и Властта”

  1. ей много луди хора по тоя свят, че и си вярват ама то се вижда от горе и се помни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *