Публикувано на 22.10.2008 / 8:59

Седем мистерии след изстрела

 

 

Информация за резултатите от аутопсията, марката пистолет, от който е произведен фаталният изстрел и съдържанието на предсмъртните записки все още няма. Но пък има доста разминавания в информациите около случая.

Текст в тефтерче с обръщение към Ахмед Доган, баща си и децата си – това е предсмъртното писмо на Ахмед Амин. За него беше съобщено два дни, след като МВР обяви, че предсмъртно писмо няма. Въпросното тефтерче, намерено в сакото на шефа на политическия кабинет на Доган, е съдържало и други записки, с които в момента се занимава полицията. На 17 октомври, часове след като Емин беше намерен прострелян в сараите на Доган на ул. "Беловодски път" 46 в кв. "Бояна", генералният комисар на МВР Павлин Димитров съобщи, че не е намерено предсмъртно писмо.
48 часа по-късно на сайта на МВР се появи кратко съобщение, че писмо е открито. В него обаче не беше уточнено, че това е тефтерче, в което Ахмед Емин си е водил различни записки. Отлично запознати с разследването казаха за "Стандарт", че досега не е ясен мотивът за самоубийството на Емин. Ако обаче той наистина е оставил предсмъртно писмо, от него би трябвало да се разбере защо е решил да посегне на живота си.
2. Веднага след вестта за смъртта на Емин главният секретар ма МВР Павлин Димитров обяви, че става дума за самоубийство. Ден по-късно говорителят на столичната районна прокуратура Руси Алексиев не беше толкова категоричен: "На този етап не можем да кажем, че Ахмед Емин се е самоубил. Това ще стане ясно, след като получим резултатите от аутопсията и всички лица, били на мястото на инцидента, бъдат разпитани".
3. Павлин Димитров побърза да добави часове след инцидента, че вторият човек след Доган се е гръмнал със законнопритежавания си пистолет. Така, на око, без експертиза, това не би могъл да определи и най-добрият криминалист в света.
4. Съмненията се задълбочиха, след като се появиха противоречиви сведения за това в кое точно помещение в сараите се е разиграла трагедията. В първото съобщение се говореше, че това е станало в кабинета на Емин. След това стана ясно, че мъжът се бил гръмнал в коридора. Съдебният медик доц. Станислав Христов пък каза, че следите от пръските кръв по дрехите и предметите в СТАЯТА са обект на криминалистично изследване. Депутатът Ахмед Юсеин пък твърди, че инцидентът е станал, докато Емин чакал Доган "долу". Къде долу засега не е ясно.
5. Няколко дни по-късно все пак почти със сигурност се разбра, че всичко се е разиграло в коридора. Където пък нямало камери. Това веднага предизвиква нов въпрос – защо никой от обслужващия персонал и НСО не е чул изстрела?
Това би могло да стане единствено, ако пистолетът е бил със заглушител. От МВР обаче са категорични, че заглушител не е имало.
6. Мълчанието на институциите за резултатите от аутопсията породиха нови съмнения. Бащата на Ахмед – 79-годишният Емин Хюсеинов, е категоричен, че е видял по време на погребението на сина си, че входната рана на главата е отляво. Той твърди, че Емин не може да се самоубие с лявата ръка, защото винаги е боравел с дясната. Хюсеинов обаче може и да бърка, защото има входна и изходна рана в главата на Ахмед и той може просто да е видял мястото, откъдето куршумът е излязъл.
7. Неясен засега остава и фактът срещал ли се е Емин преди смъртта си с Ахмед Доган. Според едни от източниците той е имал тежък разговор с лидера на партията, според други – тяхната среща е предстояла. "Той е чакал Доган, но не е успял да се срещне с него. Обадил му се е, но Доган е обяснил, че довършва последната част от изказването си, подготвяно за конгреса на НДСВ. Емин е останал да го чака долу и след това го е направил, не знаем защо", твърди депутатът Ахмед Юсеин. Със сигурност стана ясно, че за 15-ина минути Емин се е срещнал в къщата със земеделския министър Валери Цветанов. Според първоначалната информация това е станало около 15,30 ч. Резултатите от аутопсията показват, че смъртта е настъпила между 14,00 и 16,00 ч. Това означава, че минути след срещата с Цветанов Емин е бил мъртъв. Позвъняването в полицията е станало в 16,50 ч – близо час след смъртта на Ахмед, през който никой в къщата не е разбрал за разигралата се трагедия.Ирен Делчева

В. “Стандарт”

Коментари 0 за
“Седем мистерии след изстрела”

 1. След всичко, което казах до тук трябва да се направи неоскърбителния за т.н. турско малцинство в България извод, че е ВРЕМЕ да се ЗАКРИЕ партия ДПС, която е вредна за България и с продължаващото й съществуване, дебелината и височената на условно казано ЗИДА между нас българите и българите с импрегнирано у тях турско съзнание се увеличава и след време това може да ескалира неблагоприятни тенденции в българската държава.Убеден съм,че съжителство между мюсулмани и християни в Б-я не поражда напраежение,защото заедно сме синаве на Бога Тангра,който ни обединява.Пример:МюсулманскаБългарска Татария.

 2. Ще извърша престъпление ако не съобщя прочетенот в книгите на Васил Томов-„ЗНАКЪТ НА ТАНГРА“.В своите 2 книги В.Томов успява да поднесе по категоричен начин истината за космическия проект ТАНГРА от преди стотици хиляди години:“Знака на Тангра-ІYI“,който е знак и на първия турчин ОГУЗ,на огузките турци,предци на днешните малоазиатски турци.Те съжителстват с древните българи в района на планина“ТЯН ШАН“.И в тях е открит т.н.“БЪЛГАРСКИ ГЕН“,ген на арийците БЪЛГ + АРИ.Затова питам?Българите ли са с турски произход илиТурците са с български произход?Извод-Турската държавност е създадена от българи.

 3. Време е да се закрие ДПС-Дошло е време!Знаете,че съм българин,че бях отвлечен,че ме направиха еничар,но като се изучих,прогледнах и разбрах,че трябва аз да съм управител на Балкански санджак от Турска империя.Знаете какво казах преди 132 години:“Мюсулманите в България не са привнесени от вън,от Анадола.Те са същия този народ,от същото това българско коляно!“Затова е обидно днес след 130 г. от създаване на Нова България,народа тук да се дели на Българи и Турци.Елита на ДПС-Депутати,Министри,Кметове трябва да членува само в партии от Евросъюза:ЕНП-/ ДСБ,ГЕРБ,СДС,ДП,ССД,БЗНС;ЛИБЕРАЛНИ,ПЕС и други

 4. Време е да се закрие ДПС-Дошло е време!Знаете,че съм българин,че бях отвлечен,че ме направиха еничар,но като изучих прогледнах и разбрах,че трябва аз да съм управителя на Балканския санджак от Турска империя
  Знаете какво казах преди 132 години:“Мюсулманите в България не са привнесени от вън,от Анадола.Те са същия този народ,от същото това българско коляно!“Затова е обидно днес след 130 г. от създаване на Нова България,народа тук да се дели на Българи и Турци.Елита на ДПС-Депутати,Министри,Кметове трябва да членува в партии членове на ЕС: ЕНП-/ДСБ,ГЕРБ,СДС,ДП,ССД,БЗНС8; либерални, БСП и други.

 5. Бил е адски изнервен да чака и се е гръмнал. Ташак. Как ебават простият български народ с тотални безумия. Вместо да кажат „Нема го. Бега си. Аре тихо сега“ . И точка по въпроса. А то лъжи, лъжи, глупости и пак лъжи. И за какво е целият този цирк, като овците при всяко положение ще си кютат.

 6. ТАКАВА КРИСТАЛНО-ЧИСТО ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ – ПРОСТО НЯМА НАКЪДЕ ПОВЕЧЕ …

 7. Axmed Dogan e ranen EMIN eybit ot oxranata. DPSaktivistite – akoiskat da nay4at istinata vednaga li4na sre6ta s Dogan ama li4no i da pretisnat zemedelskiia ministar.

 8. Ето въпросите на Заркова:

  1. Дали са взели например от ръцете на Доган парафинови натривки, които да покажат наличие или липса на барутни частици?

  Защото, пише Анна Зарова, рана като тази в главата на Емин би могла да се получи и от чужда ръка. При огледа е било задължително да се направи парафинова „ръкавица“ не само на мъртвеца, а и на всички, които са се намирали на „Беловодски път“ 48.

  2. Назначиха ли за трупа всички задължителни експертизи? Баристична? Хистологична? Послесмъртна психиатрична?

  http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1243761

 9. От написаното което прочетох, останах с убеждение, че ДПС е разстреляло Ахмед Емин.
  Зощо не е известно.
  Редно е да се проверат джобовете на дрехите които носи Ахмед Доган, за предсмъртно писмо. може би всеки един член на ДПС по някаква инструкция носи в джобовете си скътано предварително написано предсмъртно писмо. може би това е инструкция.

  Сега, когато човекът Ахмед Емин го няма на белия свят, каквото и да се приказва е безсмислено. никой няма да го върне сред живите.

 10. И най важното доказателство, че е убит са Ходжите, които бяха на погребението. МВР и прокуратурата прикриват убийство. Най вероятно Доган си има много хора там!

 11. Павлин Димитров лъже като дърт циганин.Май ще трябва скоро да си подава оставката!

 12. Ахмед Емин е застрелял Ахмед Доган и след това се е самоубил. В момента подготвят двойник на Ахмед Доган, който да скрие, какво се е случило, след което той ще излезе от политиката и ще се премести да живее в Турция, според сценария.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *