Публикувано на 28.02.2019 / 16:37

СВИРЕПА ЦЕНЗУРА! БНТ „КОКО“ ЗАБРАНИ НА ВАЛЯ АХЧИЕВА ДА ГОВОРИ! И ГО НАПРАВИ ПАК, ДОКАТО Е С „ТЕЖКА ИНФЕКЦИЯ“ „БОЛЕН ГОШКО ЗА КОКОШКА“

ВАЛЯ АХЧИЕВАПредаване на Валя Ахчиева „Открито“ е било свалено от ефир по време на монтажа на предаването. Валя Ахчиева е направила разследване за незаконен бетонов център в село Ябланово и предаването е трябвало да се излъчи на 27 януари т.г. Същият ден УС на БНТ решава предаването „Открито“ да бъде свалено изобщо от ефира на БНТ.

Шефът на БНТ Коко Каменаров налага и наказание на Валя Ахчиева „предупреждение за уволнение“.

Днес Валя Ахчиева депозира жалба в Софийски градски съд, оспорвайки наказанието.

Безумното поведение на ръководството на БНТ обаче не спира дотук. Преди няколко дни Ахчиева получава по пощата си писмо от шефа на БНТ Коко Каменаров, с което Каменаров и ЗАБРАНЯВА да разпространява информация в други медии.

Валя Ахчиева коментира: „Представила съм документи, от които става ясно, че това наказание е незаконосъобразно и трябва да бъде отменено. Наказанието ми е наложено без причина и е във връзка с последното ми журналистическо разследване за незаконен бетонов център в село Ябланово в Сливенска област. Наказанието е свързано с моето желание да докажа по независим път с експертиза и лабораторни изпитвания дали бетонът от незаконния бетонов център, с който са построени къщи, е опасен за живота и здравето на хората, които живеят в тях. Това наказание е репресия срещу мен в конкретния случай, но то е репресия и срещу всички журналисти в България и правото им и задължението им да събират независими доказателства за техните журналистически разследвания.

Считам, че е недопустимо да се ограничава свободата на един журналист и сега, заради това, че аз разговарям с журналисти, заради това, че аз пиша и правя журналистически разследвания за сайта euelectionsbulgaria.com – сайт за независима европейска журналистика, който се финансира по програмата от ЕП, аз сега очаквам спрямо мен да бъдат предприети още по-драстични мерки за ограничаване на конституционните ми права – правото на труд, правото на свободно изразяване и правото да разпространявам информация. По-страшното е друго – че репресията не е само срещу мен, а е и срещу други журналисти в София и цялата страна, а репресията срещу журналисти не е правен проблем, това е политически проблем.“

И сега се дръжте здраво! Писмото, подписано от шефа на БНТ Коко Каменаров със забрана Валя Ахчиева, едва ли не, да не си отваря изобщо устата, е с дата 18 февруари т.г.

А точно на тази дата Каменаров е в болнични! Точно на този ден трябваше да се яви в съда по делото, заведено срещу него, че е карал пиян, но той осуети делото с изваден болничен лист, заради който гръмна скандал. Още повече, че Каменаров лъсна и в Брюксел по времето на болничния си лист.

Така, на практика, Каменаров сам е подписал „присъдата си“, че на 18 февруари е бил на работа, подписал е писмо със забрана насочена срещу Валя Ахчиева, а в същото време пред съда е представил болничен лист, според който лежи с тежка инфекция на горните дихателни пътища.

Валя Ахчиева заяви, че ще предостави писмото на СГС, във връзка с проверката, която назначи съдията за това фалшив ли е болничния лист на Каменаров.

СВИРЕПА ЦЕНЗУРА!

Това илюстрират действията на въпросното лице „Коко“, което е назначено да ръководи БНТ, която пък ние, данъкоплатците, издържаме с данъкоплатските си пари.

Да сваляш разследващи предавания на Валя Ахчиева от ефир, само за да пълзиш угодно пред управленците и в същото време да се пъчиш каква „журналистика“ цъфти в подопечната ти БНТ, е ОТВРАТИТЕЛНО ЛИЦЕМЕРИЕ И БЕЗОБРАЗНА НАГЛОСТ!

На всичкото отгоре да ЗАБРАНЯВАШ НА ЖУРНАЛИСТ да говори, пише и изобщо да мърда, само защото трябва да му затвориш устата по поръчка на ХУНТАТА, която управлява държавата, е мракобесие!

Нали не смятате, че лицето, шеф на БНТ, „Коко“, се саморазправя с Валя Ахчиева ей така просто?

По всичко личи, че срещу Ахчиева е упражнена зловеща поръчка от страна на Властта, засегната от разследванията и, а лицето „Коко“ просто е послушният изпълнител.

В същото време същият тоя шеф на БНТ финтира съд с болничен лист, според който трябва да лежи на легло, а маха гащи в Брюксел и подписва писма със ЗАБРАНИ разследващ журналист да говори пак докато иначе трябва да лежи болен. Но никой не го пипа, защото е „правилен“ и такъв трябва на Хунтата, която управлява държавата.

В тази държава – кочина вилнее нагла Диктатура.

Апропо, вие сещате ли се лицето „Коко“ някога да е бил журналист? За разследващ пък, да не говорим.

Що се чудите тогава кой и защо го е турнал да ръководи БНТ и да раздава „морал“ как се прави разследваща журналистика?!

Няма такава кочина просто. Няма.

Кочина, в която първата проститутка заедно с четвъртата проститутка са като „болен Гошко за кокошка“ и колят, и бесят. Всеки, който отстоява мисията си на журналист. А не на говорител с аутокю!

Веселина Томова

Коментари 17 за
“СВИРЕПА ЦЕНЗУРА! БНТ „КОКО“ ЗАБРАНИ НА ВАЛЯ АХЧИЕВА ДА ГОВОРИ! И ГО НАПРАВИ ПАК, ДОКАТО Е С „ТЕЖКА ИНФЕКЦИЯ“ „БОЛЕН ГОШКО ЗА КОКОШКА“”

 1. Не си правете илюзии, че КОКО КАМЕНАРОВ ще получи ефективна присъда, за това че кара пиян, и това не за първи път. Дано следващшият път, ОТНОВО ПИЯН, да катастрофира трагично, за да се избави от проблема с него НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА !!!

 2. Тука мисля медийните подлоги на властта с Каменаров са се пообърклаи… Ся разследванат фирма може да е на дребни-средни гербаджии , ся може да има и депесарско участие (Аталай) … но те са забравили КОЯ е Ахчиева , и кой стои зад гърба й (вкл.физически от време на време) … Скоро не са яли „мощни шутове“ от почетни председатели , май…

 3. Каменаров е един завършен алкохолик не от вчера и затова го гонят постоянно от всяка работа с която се захване.В комбинация с другата също абсолютно завършена политическа подлога – Емил Кошлуков представляват едно отровно административно дуо,което може да съсипе всеки без проблем щом получи поръчка за това. Затова и бяха поставени. За да упражняват цензура върху БНТ ,телевизията,която отдавна вече не е обществена и независима според всяка пийпълметрия,която се направи. И трябва да си признаем,че дори и по времето на развития социализъм не е имало такава унищожителна цензура срещу свободата на словото като тази,която въведоха Борисов и Цветанов. Все едно – някакъв Берия се е пръкнал от нищото и гази живота ни и правото ни да сме свободни.

 4. Весе,Весе,
  Ето за това си по-свободна и разбира се по-добра от Ахчиева. Защото избра независимостта и никой не може да ти запуши ( в преносен смисъл ) устата. Трябва ли за да сме честни да рискуваме всичко което имаме – сигурност, кариера, обществено положение,

 5. Коко, бъди мъж, сам подай оставка! Толкова много оплете конците, че вече няма оправия! Но…. все пак сме в мутроландия, може и да може, току виж те оправдали!

 6. Не бе, дядо му е вадил камъни. Той и тати вадеше камъни, ама като му сменили софийското жителство със селско. Щот братята му били в Белене.

 7. Вии ся кво искате от програмния директор на БНТ ,да пусне предаване за фирма зад която като собственици стоят сивия ГЕРБкардинал с 6-те апартамента и 2-я човек в ДПС Аталаи и неговия син ,НЯМА КАК ДА СТАНЕ ,ще се наруши етническия баланс,евроатлантическите цености ше бьдат поругани,ще вьзнике конфликт в енергиината сфера/хидринжерите ще се бунтуват/,библиотекарите ще се разсьрдят,рахата герб/дпс може да се развали,от това може да пострада и бизнеса с горива -разбираи гепи груп ,шефа на гепи-правешкия тарикат има келепир да брьмчат постоянно
  герб/дпсарските бусове по наи-бортните лиинии а това е оборот за фирмата му с горива нали за туи БДЖ все я тласкат кьм фалит ,вьобще транспортния бизнес тва е1 от основните стьлбове ,носещата колона на обрьчите от фирми

 8. А какво друго да очакваме от страхливите БГ журналисти и репортери в „националните телевизии“ и медии. Скоро ще бъдат изненадани „изотзадзе“, както са се навели от години. Валя, дерзай, скоро ще имаш трибуна, а „алкохолния казус Каменаров“ ще се изучава как съда е „независим“ от управляващите….

 9. Гербаджийската подлога Каменаров пак се на.ра. Пиянско шофиране, незаконно назначаване, документни измами. Егати мижитурката. И това ми било шефа на Националната ни телевизия. Убийство ли трябва да извърши за да го разкарат?! Каменаров е поредното издание на наглата простащина, управляваща България, който си е въобразил, че е недосегаем. Наглостта в България вече е неизмерима…

  1. 2+2=5, ако перифразираме един виден български политик, дето беше казал нещо за това каква е тази държава, дето той я управлява, ще стане: „Каква е тая Национална телевизия, дето аз, Каменаров, я управлявам?!…“

   1. „Eгaтu държавата, щом аз съм й вицепремиер“. Емблематичната фраза на Нейчо Неев, който с тази самоквалификация влезе в историята. Неев очерта най-голямото предимство на демокрацията – вече всеки може да управлява България, дори пожарникар и физкултурник. Озовахме се в ситуация, България да е буквално „егати държавата“…

 10. Бай Генчо, „тези времена на запушване на устата не бяха ли уж отдавна минали?“ – точно в това УЖ е заровено кучето! Докато България се управлява от политическата мафия, от властници, които пазят до сърцето си членските книжки от БКП и се гордеят с псевдонимите си от ДС, ТЕЗИ ВРЕМЕНА НИКОГА НЯМА ДА ОТМИНАТ!

 11. Каменаров никога не е бил журналист, но от десетилетия удобно си живее под крилото на БНТ, все на ръководни длъжности. Съпругата му Радина Червенова също, както и членове на семейството й. Държавните медии са уютен пристан за сума ти службогонци. Това с Ахчиева е безобразие, тези времена на запушване на устата не бяха ли уж отдавна минали? Но така е, като няма СЕМ, няма СБЖ – един ден ти казват, че за нищо не ставаш, и хайде чао.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *