Публикувано на 31.07.2020 / 15:21

САЛИЕРИ УМРЕ ЗА ПУБЛИКА, НО ТАЛАНТ У НЕГО „НИЕНТЕ“. НЕ ТРЯБВА ДА ОЧАКВАТЕ ВЪЛНУВАЩ РЕКВИЕМ ОТ ПОСРЕДСТВЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ

САЛИЕРИ УМРЕ ЗА ПУБЛИКА, НО ТАЛАНТ У НЕТО „НИЕНТЕ“. НЕ ТРЯБВА ДА ОЧАКВАТЕ ВЪЛНУВАЩ РЕКВИЕМ ОТ ПОСРЕДСТВЕН ИЗПЪЛНИТЕЛЕдна от класическите опери на Моцарт носи името “Отвличане от сарая”.

Съмнявам се Христо Иванов да познава в детайли това произведение. Най-малкото, защото пее доста фалшиво, а и защото дълго време го “игра” Салиери в кабинета на Борисов 2.

Освен това, както знаем от историята, Салиери умре за публика, но талант у него “ниенте”.

Искам да кажа, че не трябва да очаквате вълнуващ Реквием от посредствен изпълнител.

Само споделям някои свои музикални терзания…

Lacrimosa

Lacrimosa dies illa

Rises from the ashes

Qua resurget ex favilla

To be judged

Judicandus homo reus

Lacrimosa

Lacrimosa dies illa

Rises from the ashes

Qua resurget ex favilla

To be judged

Judicandus homo reus

Therefore spare him, O God

Huic ergo parce Deus

Sweet Jesus, Jesus

Pie Jesu, Jesu Domine

Grant them eternal rest

Dona eis requiem

Grant them eternal rest

Dona eis requiem

Amen

Amen

Васил Петев

Коментари 21 за
“САЛИЕРИ УМРЕ ЗА ПУБЛИКА, НО ТАЛАНТ У НЕГО „НИЕНТЕ“. НЕ ТРЯБВА ДА ОЧАКВАТЕ ВЪЛНУВАЩ РЕКВИЕМ ОТ ПОСРЕДСТВЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ”

 1. Бъдещият премиер Ренета Инджова:
  Българският народ се събуди. Онова, за което мечтах десетилетия наред, сега може да го видя. Имаме протест, който съчетава в себе си изключителна цивилизованост и модерност и едновременно с това светът вижда, че тези хубави деца и интелигентни хора живеят в условия на една непоносима диктатура. Това ги удивлява и смятам, че това е най-големият ефект от протестите досега. Целият свят разбра, че корупция, мафия и България са едно и също нещо.
  Предполагаемите гласове в записите с ББ вече са доказани негови гласове. А като сложим речника нямаме никакво съмнение, че става дума за циника, безпардонния в езика си, с примера си, развратил цели поколения, и децата слушат този език, Борисов вече е скопил държавата с всичко, което е направил за целия период на управлението му. Отговорността за неподаване на оставка и отговорността за това заинатяване и необръщането на внимание върху гнева на хората вече трябва да се носи от Европа и специално от Европейската комисия. Те са тези, които не взимат отношение по нещата, които стават в България. Продължават да финансират страната ни, а точно това финансиране Борисов използва, за да увеличава мощта си.
  Протестиращите предлагат гнева си за това, че до този момент са държани в бедност, и безработица. Един протест предлага първо гнева си и отхвърлянето на онова, което досега са му предлагали, нататък – един политически процес винаги ще извлече алтернатива.
  Най-важното сега е да не позволим на Борисов да организира избори. Диктатурата вече е дискредитирана и нейното лице е показано пред целия свят.Никоя диктатура с този имидж, който има в момента премиерът, с този език, който има, с тези чекмеджета – това нещо не може безкрайно да продължава.

 2. На живо:  https://live.bstv.bg/
  НАРОДЪТ срещу мафията

 3. Б.Б КАТО ЧЕ ЛИ Е Е СКРИЛ В ТУРЦИЯ И ПОДСЛОН МУ Е ДАЛ ЕРДОГАН . ДАЛИ Е ИСТИНА ?

 4. Гледам новините и си мисля „аз прост ли съм или така си мисли премиера“? Гледайки и мислейки ще питам, абе защо по време на отпуската на главния прокурор, мисля че гешев му беше името, та защо го вози служебен автомобил? Аз скоро ще излизам отпуск и ви моля да ми изпратите и на мен автомобил от страна на управляващите! Щото нали от мойте пари се храните и возите, та и аз да се повозя малко! Както казва банкярския мъдрец, за мен няма ли мазнинка?

 5. Вече има и зелена светлина за Б.Б.МИТ знаят за обвързаностите му със Р.Т.Е,по-добре е да е на власт Б.Б,така ще поеме цялата отговорност със министъра на вътрешните работи-разчистване във подземният свят.Томова говореше за МЕЧ,ето ти МЕЧ

 6. Има фалшив реквием за талантливите мафиоти Бойко Методиев Борисов и Владислав Горанов и той си върви без обвинения, защото държавата е мафиотска. Оставка!
  „Чета форума и споровете дали Божков бил престъпник. Ами престъпник е , той си призна, но посочи и хората с които е вършил престъплението , Горанов и Борисов. Божков е давал парите , а Горанов и Борисов са прибирали парите. Божков е бил изнуден да дава парите от тези , които са ги получавали. Кой е по-виновния в случая , нека съдът да преценява. За подобно обвинение Иванчева лежа в ареста и беше осъдена на първа инстанция с 20 години затвор. Парите , които са получавали Борисов и Горанов са 1000 пъти повече от тези , за които е обвинена и осъдена на първа и втора инстанция Иванчева.
  Елементарен въпрос към Гешев, не трябва ли да арестува и вкара в ареста Борисов и Горанов , докато текат следствени действия за това обвинение на Божков? И дали изобщо текат следствени действия? Прокуратурата проверява ли парите от нощното шкавче на Борисов? Ако това било инсценировка , както твърди Борисов, как е извършена тя , кой е внесъл пачките с парите , кой е правил снимките и така нататък. Да приемем , че Борисов е чист като сълза, тогава трябва да има разследване за пробив в НСО. Животът и сигурността на премиера са поставени в опасност. Всички тези сканадлни неща , които се случват около Борисов нямат никакво значение за Гешев. Ако е чист и ако не е гузен , Борисов също трябва да реагира , защото скандалите със снимките и записите засягат пряко неговата сигурност, а той мълчи, не иска раследване на автентичността на записите .
  Поведението на Гешев и Борисов е мафиотско.
  България се управлява от мафиоти.“

  1. Гешев чака на гюме, край Спортната палата, ама тиквата не минава там, той обикаля черните пътища. Злите езици, говорят че имало ЧРД на шиши, х-л Ястребец, Боровец? От дясно Гешев, отляво тиквата, и е имало бая свирки, тиквата са я напълнили с доста семки….

 7. ЕВРОмутрата и Цаци на Шиши и Мутрьо Пръстовете ни ограбиха с милиарди
  Днес стана ясно, че БТК е с нов собственик – медийната група United group. Мажоритарен собственик на групата е лондонският фонд BC Partners, а цената по сделката е 1,3 млрд. евро. Сделката е станала възможна, след като КПКОНПИ се е отказала от част от претенциите си по делото за конфискация срещу Цветан Василев. Защо се е случило това? На 1 юли антикорупционната комисия се е отказала от предявени претенции в размер на 356 млн. лв. по делото, за които се счита, че са източени от КТБ. Става дума за претенции в размер на над 108.9 млн. лв. от InterV Investment, над 124.9 млн. лв. от Вива Телеком България, 2163 лв. от БТК и повече от 62.5 млн. евро остатък от продажната цена в размер на 330 000 000 евро във връзка с продажбата на капитала на InterV Investment. Оттеглянето на претенциите към тези дружества става в момент, в който се финализира сделката по продажбата на телекема. За течащи преговори с United group се разбра още през ноември. „Сега“ потърси коментар от КПКОНПИ за отказа от претенциите към дружествата, но не получи отговори. Бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев изрази категорична позиция, че оттеглянето на претенциите е именно заради финазилирането на сделката.

 8. Вниманието не бива да се разсейва в много посоки. Ще дойде време, ще се каже каквото трябва и за този персонаж, Иванов. Ще се напомнят срамни случки от миналото, ще се изтъкнат разни дефекти… Но сега целта е една: оставка на Тиквата и Каскета. Прегряхме на това юлско слънце, взехме да бълнуваме на трудно разбираеми теми от света на операта.

 9. Аз пък чакам ,,Реквием за един мръсник“,ама не по Б.Райнов,… !

 10. Веселина Томова и сътрудниците и от Афера както обикновенно бяха прави… Чакайте на тиквеният министер, рада дълбоката, пикльо фонтански, гаджето на нашето момиче гоце трипера, целото ндсв, барабар с „Йес“-груповото гуру на френска издръжка, така и не разбрахте елементарното….
  1. Със стари курви се прави работата, ама правилно индоктринирани… Точно поради това, по всичките им колониални учебни помагала се знае – взимаш лорд еди кой си, лейди еди коя си и т.н., ама винаги най-гнусните и оперативните, след това разпределяш Задачите…
  2. Чаветата разбират от управление и политика, точно колкото тиквоча от кладенчова вода, особено като са учени по учебника на другаря Джийн, това разберете не е съзидателно, напротив разрушително е…
  3. Всеки матреал требе да има формулирана тактика, стратегия и доктрина, целата тая работа върви с 5 -10 – 30 – годишен хоризонт, другото е ЕТНОЦИД от козяк, толкова за Управлението…

 11. Престанете да се драпате за цвета на котката! Нали се разбрахме, че важното е да лови мишки – тикви, каскети, цаци и вся остальная сволач!

  1. Отлична алегория!
   Забравят, но не е от възрастта!
   Просто, горното трябва периодично да им се напомня!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *