Публикувано на 07.08.2008 / 11:58

Сайтът “Днес плюс” си играе мошенически на машина на времето

 

 

Afera.bg първа в интернет-пространството публикува новината в 8,25 часа. 40 минути по-късно нито една агенция не бе написала и ред за взривените магазини “Пикадили” в морската столица. Включително и “Днес плюс”. По-късно, едва след 9, 15 часа всички агенции информираха читателите си за взривовете.

Информацията им се позоваваше на съобщение, дошло от пресцентъра на ОДП – Варна, изтекло към електронните им пощи в 9,11 часа.

“Днес плюс” също проспа новината, но 50 минути след информацията, побликувана в afera.bg цъфна с “новината” за взривовете в “Пикадили”, пишейки, че той “първи е съобщил за тях”.

Под публикацията бе посочен час 8,20. Пет минути преди afera.bg На всичкото отгоре в новината от 8,20 беше публикувана информацията на ОДП – Варна, която е от 9,11 часа.

Бившето борче Луков, собственик на сайта “Днес плюс” редовно прави подобни мошенически номера за да се издигне в очите на собствената си комплексарщина. В сайта му има опция, чрез която “Днес плюс” ръчно променя часът на всяка своя информация и я нагажда така, че да бъдат “първи” след като са я преписали от изпреварилите ги колеги.

На някого това може и да звучи дребнаво, но когато извършваш откровено мошеничество с промяна на времето на публикуване в сайта си, както ти дойде, не е далеч мисълта човек да прозре какво правиш с информациите, които публикуваш. Апропо, с малкото авторски такива, защото останалите 90% са “копи-пейс”.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Сайтът “Днес плюс” си играе мошенически на машина на времето”

  1. Abe hora sobstvenika ili po to4no platenata pa4avra Anton Lukov e redovno v ludnicata, a ezika mu e ve4no v ne4ii anus i obslujva NDSV i DPS ! ne mu 4etete glupostite! Bravo AFERA. BG vie ste nomer edno v Balgaria!

  2. Харесва ми директния и индивудуалния стил на тоя саит.Прави сте да се защитите и уведомите читателите си за тая селска проява на ДНЕС+. Само овцете не реагират. Инак вие нищо не губите от тяхната измама.Просто е нарушена журналистичеката коректност.Промяната на часа на статиятаим не я прави „първа“ :=).Важното е къде си я прочел първо,тоест кога наистина е излязала.А тея които по късно четът новините не обръщат внимание на часът точно когато е писана така че .. с измама пак не става.С бачкане става.Аз досега не бях и чувал с ДНЕС+.Но чувам за афера.бг от много места.Хубавата работа се оценява.

  3. Определено нито ДНЕС+,нито БГНЕС,ме впечетляват,откакто се появи АФЕРА.БГ чета само нея,зщото тука наистина новините се появяват първи!!!Евала Данов,евала Томова!!!

  4. Не е ли важно, че просто информацията я има събрана на едно място.

  5. като си променил часа или наистина си първи, обаче никой не ти чете сайта, днес+ отдавна е известна с това, че преписва бг нес и останалите агенции, за това читателите им падат все повече, а рекламодатели хептен си нямат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *