Регистрация
Публикувано на 17.05.2008 / 18:41

Рушат стадион край морето заради хотел

 

 

Невероятно, но факт. Местното население е, меко казано, възмутено, а поморийският кмет Петър Златанов повдига рамене и уж нищо не знае. Щял да назначи проверка. Стадионът,  който служи за тренировки и мачове на доста отбори е златна мина за изкарване пари. Десетки тимове от чужбина лагеруват в Ахелой и ползват базата, която върши чудесна работа. Много скоро обаче ще се кара само на спомени и върху зеления килим ще газят бетоновози и багери.

Треньорът на ФК “Ахелой” Николай Станков е убеден, че каквото и да стане тима ще го бъде, дори да се стигне до там да се наложи пътуват като цигански мечки до съседните села за да се играят домакинствата.

Това не е първия опит в поморийска община за заличаване на добре функционираща спортна база. Пресен пример е мото пистата в село Порой, която е уникална със своята пясъчлива почва. Мото-полигона събираше на едно място всички водещи мотоциклетисти в продължение на години за кръгове от шампионата. Напоследък обаче няма абсолютно нищо и коплекса буренясва. Говори се, че мястото е обещано на водещ строителен предприемач. Парцелът граничи с близкия язовир Порой, известен с многото раци в него. Инициативен комитет стартира подписка за спасението на пистата, но познавайки своя кмет на общината хората са обезверени.

 

Росен Петров

 

 

Коментари 0 за
“Рушат стадион край морето заради хотел”

  1. ако това стане много хора ще трябва да се линчуват.мястото наистина е готино ама..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *