Регистрация
Публикувано на 07.08.2018 / 18:39

РУСКАТА ПРЕСА ИНФОРМИРА ЗА ПОРЕДНИЯ ЕПИЗОД ОТ ВОЙНАТА ЗА „ВИВАКОМ“ СЛЕД ЕКСКЛУЗИВНИТЕ РАЗКРИТИЯ НА „АФЕРА“

СПАС РУСЕВПод заглавие: „Акционерите си искат Vivacom. Бившият собственик на оператора иска да анулира търга за продажба на компанията“ авторитетния руски вестник „Комерсант“ информира след ексклузивните разкрития на АФЕРА от миналата седмица за поредния епизод от войната за „Виваком“ – https://www.kommersant.ru/doc/3706134

Както отбелязва „Комерсант“, бившите собственици на Виваком не се отказват от опитите си да анулират продажбата си на консорциум от инвеститори с участието на VTB. V2 Investment, която непряко контролира Vivacom, подаде съдебен иск пред Върховния съд в Лондон, изисквайки връщането на актива. V2 Investment (V2) заведе във Върховния съд на Лондон като иска от Viva Telecom да върне акциите от Vivacom или да възстанови стойността им.

Изданието посочва, че V2 е свързана със структурите на руския бизнесмен Дмитрий Косарев Empreno Ventures Ltd и LIC Telecommunications (LICT). До ноември 2015 г. Empreno косвено контролираше 43,3% от Vivacom. Търгът беше опорочен и компанията се опита да оспори резултатите си в различни юрисдикции. През февруари 2016 г. Empreno и LICT сезираха Върховния съд на Лондон, с твърдението, че структурите на VTB, които са собственост на оператора, са участвали във „фалшифициран“ търг, довел до контрола на оператора в ръцете на консорциум от инвеститори, включително VTB, на намалена цена.

Руското издание посочва, че искът на V2 може да усложни готвената продажба на Vivacom. През април 2017 г. VTB обяви, че планира да продаде Vivacom в рамките на две години. Въпреки това, до разрешаването на спора, всеки опит да се продаде Vivacom ще бъде значително затруднен, Empreno е уверен. Дмитрий Косарев препоръчва на инвеститорите, заинтересовани да купят Vivacom от настоящите собственици, „правилно да преценят рисковете от придобиване на акции, чието право на собственост се оспорва“.

 Изглежда само в България никой не обръща внимание на фалшифицирания търг от ОПГ на Русев и Ко.

Afera.bg

Коментари 3 за
“РУСКАТА ПРЕСА ИНФОРМИРА ЗА ПОРЕДНИЯ ЕПИЗОД ОТ ВОЙНАТА ЗА „ВИВАКОМ“ СЛЕД ЕКСКЛУЗИВНИТЕ РАЗКРИТИЯ НА „АФЕРА“”

  1. Слухове от кафенето на „Еврофутбол“: Абе, вярно ли е, че Русев продал (дал) Червената си къща на „Врабча“ (подарък на жена му) на Васил Божков? Може би покупката да е подарък за сватовете Софиянски?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>