Регистрация
Публикувано на 31.03.2018 / 10:12

РУСИЯ ТРЯБВА ДА УМРЕ! ХРОНОЛОГИЯ НА ЕДНА 100 ГОДИШНА ВОЙНА

РУСИЯ1.

„Цивилизаторски“ мерак тресе „цивилизования“ Запад – да похити и разпарчетоса Русия, да види Русия наритана, разтерзана, разчленена, покорена, унизена, обругана и оплячкосана. И така – от 1240 г., откак Светият Благоверен княз Александър Невски натика шведите в река Нева. Няма да ви връщам 8 века назад, нито при Наполеон в ХIХ в. Само 100 години. Скромно.

2.

След Първата световна война

А) 1918. Англия, Австралия, Канада, Индия, Франция, САЩ, Италия, Гърция, Румъния, Полша, Япония, Китай, Сърбия, Финландия, Германия, Австро-Унгария и Османската империя предприемат невиждана интервенция срещу Русия – от Одеса и Севастопол до Далечния изток и от Сибир до Кавказ. Хищни хиени. Следва тотална икономическа блокада до 1920 г.

Б) 1918. Доктрина „4-те Русии“: „Русия е твърде голяма и хомогенна за нашата безопасност. Бих искал да видя Сибир като отделна държава, а Европейска Русия – разчленена на три части. Светът ще живее по-спокойно, ако вместо една огромна Русия има четири Русии“. Автор -  Едуард Мандел Хаус, един от „бащите“ на „новия световен ред“ и съветник на президента Уилсън.

В) 1922. Доктрина „Подчовек“. Американският расист Лотроп Стодард издава книгата „The Revolt Against Civilization: The Menace of the Under-Man“ („Бунтът против цивилизацията: заплахата на подчовеците“) и изобретява термина „подчовек“, „under-man“, „subhuman“ и „низша раса“. Не е това, което си мислите! „Подчовеци“ и „дегенерати“, с „вродена расова непълноценност“ и „низки инстинкти“, са славяните по принцип и „руските славяни“ в частност. Книгата излиза на немски през 1925 г. – „Der Kulturumsturz: Die Drohung des Untermenschen“. През 1930 г. творението на Стодард вдъхновява идеолога на нацистката расистка теория Алфред Розенберг, който „обогатява“ списъка на „подчовеците“. Те са: евреите, руснаците и славяните като цяло.

Г) 1925-1934. „Златната блокада“. СССР изгражда своята индустрия и военна промишленост. Част от оборудването и технологиите купува от чужбина. САЩ и Европа задължават СССР да се разплаща не със злато, а с жито, с пшеница. Върху всички други стоки налагат ембарго.

По същото време САЩ унищожават огромни количества от своето жито, не го продават в Европа и задължават европейските страни да купуват жито от СССР. Целите са три: да не допуснат индустриализацията на СССР, да предизвикат глад и да провокират недоволство сред населението. Така Западът осъжда на гладна смърт милиони хора в СССР. Резултат – голодоморът в Украйна, който ще остане като черно петно в историята на СССР. Не на „цивилизования“ Запад.

Д) 1940. „Копие“ („Pike“). Френско-британски план за война срещу СССР.

Включва: завладяване на съветските танкери, нахлуване в Кавказ, организиране на мюсюлманско-сепаратистки въстания.

Основни цели: центровете на нефтената промишленост Баку, Грозни и Батуми. За унищожаването на Баку са предвидени 15 дни, за Грозни – 12 дни, за Батуми – ден и половина.

Допълнителна цел: Одеса.

Участват: 90 до 100 самолета (5 групи британски бомбардировачи „Бленхайм“ и 4 групи американски бомбардировачи „Глен-Мартин“), 6 френски и 3 британски ескадрили.

Начало: юни-юли 1940 г. В края на април премиерът Невил Чембърлейн отменя операция „Копие“.

3.

Втора световна война

А) 23 юни 1941. Преди ден нацистка Германия е нападнала СССР. Хари Труман, сенатор и бъдещ президент, залага основите на „студената война“: „Ако ние видим, че побеждава Германия, следва да помагаме на Русия, а като видим, че печели Русия, трябва да помагаме на Германия и по такъв начин те да се избиват взаимно колкото се може повече…“

Хитлер планира да унищожи 11 млн. евреи. Ще унищожи 6 млн. Планира да унищожи 30 млн. славяни. Ще унищожи 27 млн.

През 1942 г. по разпореждане на Химлер е издадена в гигантски тираж брошурата „Der Untermensch“ („Подчовекът“): „Подчовекът е биологическо същество, създадено от природата, има ръце, крака, подобие на мозък, очи и уста. Това ужасно същество се явява човек само частично. То носи черти, подобни на човешките, обаче духовно и психологически стои по-ниско от всяко животно. Неговата същност е див хаос, необуздани страсти, потребност да разрушава, примитивни желания и неприкрита подлост“.

Адолф Хитлер: „Аз имам право да премахна милиони хора от нисшите раси, които се множат като червеи. Една от основните задачи на германската държава е да предотврати развитието на славянските раси, на този нискокачествен човешки материал. Те трябва да се намират на най-ниското културно равнище, тяхната задача е да обслужват нашата икономика.

Ако руските, украинските и пр. деца се научат да четат и пишат, това само ще ни навреди – по този начин по-способните туземци ще усвоят и някои исторически знания, а това значи и политически идеи. Най-доброто би било, ако те усвоят само езика на жестовете. Да не се приучват към умствена дейност. Да не се допускат никакви печатни издания. Да не се пробужда у местното население чувството на собствено достойнство. Пълното му отсъствие е една от най-важните предпоставки за нашата работа.

В никакъв случай да не им се предоставя правото на висше образование. Ако извършим тази грешка, ние сами ще възпитаме тези, които ще се борят срещу нашата власт. Да се сложат във всяко село високоговорители. Само да не му хрумне на някого да разказва по радиото на покорените народи за тяхната история: музика, музика и нищо друго!“…

Мартин Борман: „Славяните са длъжни да работят за нас. Медицинското обслужване е излишно – да измират. Размножението на славяните е нежелателно. Образованието е опасно. Достатъчно е да броят до сто. В краен случай приемливо е това образование, което подготвя полезни марионетки за нас“…

Хайнрих Химлер: „Изобщо не ме интересува съдбата на руснака или чеха. Живеят ли другите народи в благоденствие или издъхват от глад, ме интересува само дотолкова, доколкото са ни нужни като роби.“

Б) Втори фронт. Изминали са 1079 дни (3 години без 16 дни) от нападението на Германия срещу СССР. „Съюзниците“ наблюдават хладнокръвно касапницата, организирана от Хитлер, и как „те (Русия и Германия) се избиват колкото се може повече“. Най-сетне Чърчил настоява да се открие втори фронт – не заради „съюзническа отговорност“, а защото: „Първо, Съветска Русия стана смъртна опасност, и второ, трябва незабавно да се създаде нов фронт против нейното стремително настъпление“, и още – за „да се задържат руските варвари колкото може по-далеч на Изток“. Това е истинското предназначение на Втория фронт.

В) 24 февруари 1945. Доктрината „Дълес“.

До капитулацията на Германия остават по-малко от 100 дни. Реч на Алън Дълес, шеф на ЦРУ:

„Ще свърши войната. И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическите страни и главно – Русия. Ще заменим човешките ценности с фалшиви. От литературата и изкуството ще изтръгнем тяхната социална същност, те ще прославят най-низките човешки чувства и страсти, ще насаждат и втълпяват култ към секса, насилието, садизма и предателството, и всяка безнравственост.

Честността и почтеността ще се осмиват, ще станат ненужни, ще се превърнат в отживелица. Простащината и наглостта, лъжата и измамата, наркоманията, безсрамието, национализмът и враждебността между народите, най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това най-ловко и незабелязано ще култивираме.

Малцина ще разберат какво става. Тях ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Главният залог ще бъде младежта. Ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Всичко това ще извършим под девиза: „Защита на правата на човека и гражданските му свободи…“

Автентичността на текста не е доказана, но автентичността на тактиката, стратегията и философията е абсолютен факт.

4.

Първа Студена война

А) 19 май 1945. Операция „Немислимо“ („Unthinkable“). Германия е капитулирала преди 10 дни. По нареждане на Чърчил е разработена операция за война срещу СССР.

Начало на военните действия – 1 юли 1945.

Участват: 47 англо-американски дивизии, вкл. 14 бронетанкови, плюс 10-12 германски дивизии (!).

Направление: Полша.

Цел: изтласкване на СССР от Европа.

Перспектива: ако СССР не бъде сразен, следва тотална война.

Операцията се проваля – планът е разкрит от знаменитата Кеймбриджска петорка и предаден на СССР. („Петорката“ – това са британските съветски разузнавачи Харолд „Ким“ Филби, Антъни Блънт, Гай Бърджес, Доналд Маклийн и Джон Кеърнкрос.)

Б) Август 1945. Операция „Totality“ („Всеобхватност“).

Войната е завършила преди 4 месеца. По нареждане на президента Труман и под ръководството на ген. Айзенхауер (бъдещ президент) САЩ разработват операция за атомна война срещу СССР.

План: ядрени бомбардировки с 20-30 атомни бомби.

Цели за пълно унищожение: Москва, Горки, Куйбишев, Свердловск, Новосибирск, Омск, Саратов, Казан, Ленинград, Баку, Ташкент, Челябинск, Нижний Тагил, Магнитогорск, Перм, Тбилиси, Новокузнецк, Грозни, Иркутск, Ярославл.

Към този момент САЩ нямат атомни бомби. Двете „налични“ вече са изпепелили Хирошима и Нагасаки. „Totality“ е чиста дезинформация, гигантски атомен блъф, част от психологическата война срещу СССР. „Бомбардировките“ са психологически, „хибриден фейк“.

В) 5 март 1946. Войната е завършила преди 1 година. Във Фултън Чърчил спуска „желязната завеса“. През 2011 г. в затънтения Фултън тържествено откриха импозантна скулптурна композиция „Желязната завеса“. Централна фигура в монумента – Чърчил.

Г) 1946-1948. След „Totality“ САЩ разработват серия планове за военни действия срещу СССР: 1946 – „Pincher“; 1947 – „Broiler“; 1948 -  „Bushwhacker“, „Кrankshaft“, „Fleetwood“, „Kogvill“, „Offtackle“, „Charioteer“  и „Shakedown“; 1949 – „Dropshot“ и „Trojan“. Тези планове предвиждат масирани ядрени бомбардировки над СССР с минимум 200 атомни бомби, унищожаване на стратегически градове и на цялата индустрия. Според плана „Pincher“ театърът на военните действия ще бъде в Украйна, Кавказ и Близкия изток.

Д) 18 август 1948. Директива на Съвета по национална сигурност на САЩ: „Правителството е принудено да набележи много по-ясни и войнствени цели по отношение на Русия:

1) намаляване до минимум мощта и влиянието на Москва; 2) коренни изменения в теорията и практиката на външната политика, към които се придържа правителството в Русия.“ Главната цел е „Москва да приеме НАШИТЕ КОНЦЕПЦИИ“.

Принципи: „Ние не сме длъжни да изпитваме никакво чувство на вина. Не е наша работа да размишляваме над вътрешните последствия, както не сме длъжни да мислим, че носим каквато и да било отговорност. Нашата работа е там да се случат вътрешни събития, обаче ние не носим отговорност за това, че се стремим към такова развитие или сме го осъществили.

Ако се появят дружествени към нас режими, те: а) не трябва да имат голяма военна мощ; б) икономически трябва да са силно зависими. Достатъчно е да раздадем оръжие и да окажем военна помощ на всяка некомунистическа власт, контролираща даден район, и да й разрешим да се разправи с комунистическите банди до край. И в този случай ние не сме длъжни да носим отговорност за тази разправа.“

Е) 19 декември 1949. План „Dropshot“ (800 страници). Като термин от тениса „Dropshot“ означава „кратък удар“, във военен смисъл – „моментален удар“ или „последен изстрел“. Със сигурност президентът Труман няма да играе тенис на корт. Планът е разсекретен през 1978 от президента Картър.

Начало на военните действия – 1 януари 1957.

Причина – агресия от страна на СССР (предстои да бъде съчинена).

Първа фаза: D-Day, начало на бомбардировките над СССР – 300 атомни бомби и 250 000 тона обикновени бомби с цел „стабилизация на ранното съветско настъпление“, т.е. – неутрализиране. В първия ден трябва да бъдат унищожени 20 млн. съветски граждани и 85% от промишлеността на СССР. Общ брой на авиоатаките – 6000.

Втора фаза: мащабни настъпателни операции по всички линии на фронта с всички родове войски.

Трета фаза: настъпление на 114 дивизии от запад, а от юг, по северозападното крайбрежие на Черно море – 50 дивизии. Цел – унищожение на въоръжените сили на СССР в Европа. Крайна цел – капитулация на СССР и на неговите съюзници.

Четвърта фаза: установяване на контрол и налагане на условията за капитулация.

Участници: 164 дивизии и 20 милиона военни от НАТО.

Планът разделя СССР на 4 „района на отговорност“. Първи: Западна част; Втори: Кавказ-Украйна; Трети: Урал-Западен Сибир-Туркестан; Четвърти: Източен Сибир-Забайкалие – Приморие. Районите се разделят на 22 „подрайона на отговорност“. Две американски дивизии се разполагат в Москва и по една – в Ленинград, Минск, Мурманск, Горки, Куйбишев, Киев и още 15 града.

Набелязани цели при бомбардировките – 1000. Само в Москва – 179 цели, в Ленинград – 145. Резултат – пълно унищожение.

На пълно унищожение подлежат Пекин, Източен Берлин и Варшава.

Общ брой на жертвите на СССР – неизчислим. След 300 атомни бомби резултатът е 300 Хирошими. Планът предвижда целенасочено и хладнокръвно унищожение на 40 млн. цивилни граждани на СССР.

Ж) 3 юли 1979. Операция „Ал Кайда“. Президентът Картър подписва първата (не и последна!) директива за тайна помощ на муджахидините в Афганистан. „Съгласно официалната версия помощта на ЦРУ за муджахидините започна през 1980 г., т.е. след влизането на Съветската армия в Афганистан на 24 декември 1979. Истината е друга: президентът Картър подписа първата директива за тайна помощ на противниците на просъветския режим в Кабул на 3 юли 1979. Тази секретна операция беше отлична идея. Нейната цел беше да примамим руснаците в афганския капан“ – Бжежински в интервю за Le Nouvel Observateur през 1998 г..

Журналистът: „Не съжалявате ли, че съдействахте на ислямския фундаментализъм, че снабдявахте с оръжие и консултирахте терористи?“. Отговор: „За какво да съжалявам? Какво е по-важно за историята на света? Някакви талибани или падането на Съветската империя? Няколко разбунени ислямисти или освобождението на Централна Европа и краят на Студената война?!“.

Между юли и декември 1979 г. Бжежински снове из Афганистан, позира в дружески разговори с Осама бин Ладен, има и видеозаписи, на които държи речи пред „няколко разбунени ислямисти“: „Ние знаем вашата дълбока вяра и ние сме уверени, че вие ще победите. Тази земя (сочи към СССР) на север е ваша земя и вие ще я завоювате! Аллах акбар!“.

З) 8 март 1983. Доктрината „Evil empire“ (Империя на злото). Автор – Роналд Рейгън. След 5 години вече не мисли така. Но какво от това.

5.

Втора Студена война. „Демократични“ проекти

А) 1985. Харвардски проект

Преабмюл: „На границата между XX и XXI в. човечеството е заплашено от страшна криза заради недостиг на суровини и енергийни ресурси… Спасението на планетата зависи от пълното унищожение на империята на злото (СССР) и планирано съкращение на населението 10 пъти“.

Програмата е разчетена за 3 петилетки (един том – една петилетка).

т том/т петилетка (1985-1990) – „Перестройка“. Цели: гласност, борба за социализъм „с човешко лице“, подготовка за реформи „от социализъм към капитализъм“.

тт том/тт петилетка (1990-1995) – „Реформа“. Цели: ликвидация на световната социалистическа система; ликвидация на Варшавския договор; ликвидация на КПСС; ликвидация на СССР; ликвидация на патриотичното съзнание.

ттт том/ттт петилетка (1996-2000) – „Завършек“. Цели: ликвидация на Съветската армия; ликвидация на Русия като държава; ликвидация на „атрибутите на социализма“ – безплатно образование и здравеопазване; ликвидация на добрия и мирен живот в Ленинград и Москва; ликвидация на обществената и държавната собственост. Този етап предвижда строителство на добри пътища към морските пристанища, по които суровините и богатствата на Русия да бъдат надлежно изведени зад граница.

Б) 1991. Хюстънски проект.

Детайлна разработка на етапа „Завършек“. Вече не се говори за разчленение на СССР – Харвардският проект е изпълнен. Русия е изгубила 1/4 от своята територия (5 227 009 kм2) и половината от населението (146 167 139). Но това не е достатъчно на „цивилизования“ Запад. Сега главната цел е разчленяването на самата Русия.

Първи етап – разчленяване на 4 области, като:

- Сибир отива към САЩ

- Северозападът на Русия – към Германия

- Юг и Поволжие – към Турция

- Далечният изток – към Япония, за да има пряк контрол над суровините от Сибир и Далечния изток.

Втори етап – разчленяване на малки държавички – 26, 45 или 52 на брой (според кефа, капризите, маниите и патологиите на разчленителите).

Хюстънският творчески колектив изисква отношението към Русия да бъде не като към единна държава, а като към случаен сбор малки държавици. Проектът разработва тактиката на етническото прочистване:

- затваряне в анклави на руското и рускоезичното население, живеещо в съседни на Русия държави от бившия СССР;

- принуждаване на това население да избяга в Русия, като за целта са позволени всякакви средства – от икономически и дискриминационни до физическо унищожение;

- заселване и завземане на освободените територии.

В) 1994. Бжежински прави неприлично предложение към Русия – да се саморазпадне. На: Сибирски Далечен изток (ориентиран към Китай, Япония и Корея), Санкт Петербургски регион (който да се сближи с Германия и Скандинавия), още 1-2 рускоезични държави и няколко „неруски държавички“.

Г) 25 октомври 1995. Бил Клинтън:

„В най-близкото десетилетие ни предстои решаването на следните проблеми:

- разчленяване на Русия на дребни държави, посредством регионални войни, подобни на тези, които ние организирахме в Югославия;

- окончателно разрушаване на ВПК и армията;

- в откъсналите се от Русия републики да се установят режими, необходими на нас.

Ние позволихме на Русия да бъде държава, но империя ще бъде само една страна – САЩ“.

Д) Бжежински, един от авторите на“Хюстънския проект“: „Новият световен ред при хегемонията на САЩ се създава против Русия, за сметка на Русия и върху руините на Русия. Няма съмнение, че Русия ще бъде раздробена и под опека. Русия е една излишна страна“.

Кисинджър: „Аз предпочитам в Русия да има хаос и гражданска война пред тенденциите към нейното обединение в единна, силна, централизирана държава“.

Е) 2000. Соломон Паси произведе брошурката „Краят на предпоследната империя: Разпадането на Русия“. И препоръча Русия да се разпадне на 7 части:

- Европейска Русия (Русия) – столица Санкт Петербург, евентуален член на ЕС и НАТО, валута – евро;

- Сибир – столица Новосибирск, валута – долар/евро;

- Далекоизточна република – столица Хабаровск, гравитираща към САЩ, Япония, Корея и Тайван, валута – долар/йена;

- анклавът Калининград, „който притежава особено ценно географско местоположение и е предмет на специален интерес от страна на Балтийските републики, Северните държави и Полша“, статут – зона на „офшорно благополучие“;

- Карелия – благоденстваща офшорка като Калининград;

- обособяване на Южноруските територии около Каспийския басейн;

- „като страничен продукт на разпада“ – „някои малки независими държавици като Чечня и евентуално други, обособени по етнорелигиозен критерий“.

Според Паси, изчегъртването на Русия от картата на света ще донесе вечно щастие и благоденствие на целокупното човечество: „Предстоящото разпадане на Русия ще бъде едно от най-значителните събития в геополитиката на 21-ви век… ще срути остатъците от мита за втори геополитически полюс, построен върху морални норми, противоречащи на евроатлантическата ценностна система… ще бъде триумф на либералните ценности… и принос към утвърждаването на съвременната система на международна сигурност“, за да заживеем – най-сетне! – в „един свят без най-голямата по територия страна, която има почти 60% от ресурсите на полезни изкопаеми и граничи с 42% от населението на света“.

Но окончателният „триумф на либералните ценности“ предстои, защото: „Съдбата на предпоследната империя е предвестник на разпадането и на последната, Китайската империя. Но това е предмет на друго есе“, завършва Паси многообещаващо. Друго есе тъй и не се появи. Китай едва преживя тойзи факт.

6.

В помощ на разчленителите

През 1941 нацистка Германия възнамерява да парцелира СССР на 5 Райхскомисариата (Reichskommissariat) и 41 Генерални окръга  (Generalbezirk).

За още по-голямо улеснение на разчленителите предлагам да помислят по-сериозно дали да не разпаднат Русия на 85 части (46 области, 22 републики, 9 края, 3 града с федерално значение, 4 автономни окръга и 1 автономна област); или на 172 парчета (толкова езика се говорят на територията на Руската федерация); или на 195 държавички (толкова са народите и етническите групи в РФ).

7.

2014. Доктрината „Кристи“.

Няма такава доктрина. Кръстих я на Пол Кристи, д-р по философия, изпълнителен директор на Института за глобални перспективи на Колумбийския университет, служител на Агенцията за национална сигурност (АНС).

В пристъп на откровение Кристи отговаря на въпроса „Защо?“ Защо САЩ водят тази война? Отговорът е циничен – заради 30-те трилиона долара, които дължат на останалия свят; заради 500-те милиарда долара стокооборот между Русия и Европа, които искат да отмъкнат за себе си.

Откровението на Кристи:

 „Целият свят, всяка една държава трябва да участва в разрешаването на финансовите трудности на Америка. Трябва тези 500 млрд. долара, колкото е стокооборотът между Европа и Русия, да се превърнат в стокооборот между Европа и Америка. За да се справят САЩ със своите дългове, трябваше да организират такъв катаклизъм (Украйна – б.а.), който да няма разрушителни последици за САЩ, за чужда сметка“.

За целта САЩ трябва да превърнат „и Русия, и Европа в свои заложници“, да предизвикат непреодолим разрив между тях, да наплашат Европа, да я зомбират ежесекундно с лъжи за „руска опасност и агресивност“, „руски зверства и жестокости“ (в Украйна – б.а.), „прииждащи пълчища руски танкове“ (към Варшава – б.а.), „настъпваща армада от руски бойни кораби към бреговете на Прибалтика“, да истеризират Европа до припадък, Европа „да кипне от възмущение“ срещу Русия и да кипи, „докато узрее“ и сама възжелае „безвъзвратно разкъсване на отношенията с Русия“, а Русия „да бъде провокирана към изостряне на конфликта в Украйна“. И „нека европейците изтръпнат от евентуалното руско нахлуване“!

„Колкото повече неразбиране възниква между Русия и Европа, толкова по-бързо ще да бъдат реализирани плановете на САЩ“. Така САЩ „ще запазят мира на планетата“, а „Европа би съхранила лицето си на защитник на европейските ценности за правата на човека и заедно с това би помогнала на САЩ да решат проблема с дълга си“.

Въпрос: Защо Европа съучаства в тази война срещу самата себе си? Отговорът на САЩ е кратък и изящен: „Fuck the EU!“.

8.

Drang nach Osten.

А) Провокации, преврати, „цветни революции“

Б) Изолация, санкции, блокада.

В) Демонизация, маккартизъм, неонацизъм

Г) Delirium rusofobicus

През 1989 г. си мислехме, че Берлинската стена е паднала.

Не падна. Премести се.

Тя започна своя поход на Изток.

Тя продължи своя поход на Изток.

Целта беше и е Русия.

Както обикновено.

Цивилизованият“ Запад реши, че Източна Европа е негова плячка, територия, предназначена за завладяване и подчиняване; предмостие, инструмент и острие срещу Русия. И започна масово производство на васали и „железни завеси“. Ако изпиша санкциите срещу Русия след 2014 ден по ден и страна по страна, няма да ми стигнат 100 компютърни страници. Това е блокада. Икономическа, политическа, военна, стратегическа, неизмеримо по-мащабна от блокадата през 1917-1920.

И започна един патологичен реванш за Втората световна война, и подмяна на историята, и преформатиране на паметта до безпаметност. Хитлер, Гьоринг и Гьобелс се оказаха невинни, свидни жертви на „гадните комуняги“, титаничната битка с нацизма – агресия на „източните варвари“ срещу европейската цивилизация, антифашистите – банда престъпници.

„Путин е сатана, демон, вампир, гад, бяс, окупатор, диктатор, терорист, мракобес, тиранин, сатрап, кръволок, главорез, отровител, фашист, нацист, Хитлер!“, пищи в осъдителна градация „цивилизованият“ Запад. Който създаде, обучи и въоръжи „разбунените ислямисти“. (Откъде долетя Джон Маккейн на Майдана? От Сирия, от чаепитие с Абу Бакр ал Багдади, „халифът“ на ИДИЛ.) Който покровителства неонацистите в Прибалтика и гледа благодушно техните факелни дефилета. Който прогласи бандеровците за „пазители на европейското бъдеще и човешките права“.

„Русия е агресор!“, „Русия застрашава световния мир!“, „Русия настъпва!“, „Русия е абсолютното зло!“, пищи „цивилизованият“ Запад. Който за последните 50 години извърши над 170 преврата, интервенции, бомбардировки и политически убийства срещу над 180 суверенни държави и погуби между 17 и 20 млн. души, разбомби Белград, разлюля Близкия изток, истеризира, рекетира и трови Европа с „руска заплаха“, за да я омаломощи, превземе и подчини. Същият Запад, който за последните 18 години организира и финансира серия държавни преврати, наречени „Цветни революции“. Справка: 2000 – Сърбия; 2003 – Грузия; 2004-2005  – Украйна; 2005  – Киргизстан; 2006 – Беларус (опит), 2008 – Армения (опит); 2009 – Молдова; 2010 – Киргизстан (втори път); 2011-2013 – Русия (провокации); 2013-2014 – Украйна (втори път); 2015- 2016 – Молдова (втори път); 2015 – Армения (втори път). Под егидата на USAID, Freedom House, институтите на Маккейн, Олбрайт и Джийн Шарп.

И плач Йеремиев за Крим! Напомням: Според „Целевия план“ Украйна-НАТО (2008), до края на май 2014 г. на мястото на Руския Черноморски флот (създаден през 1783 г. от княз Потемкин-Таврически по заповед на Екатерина тт) трябваше да се насади НАТО. Затова е плачът Йеремиев. Не за демокрацията.

„Цивилизованият“ Запад изпадна в Delirium rusofobicus и възкреси мумията на маккартизма. Мумията изяде и остатъчните сиви клетки на т. нар. световни лидери, които не смеят да поздравят Путин – „Do not congratulate!“ – от страх да не изгубят своето евроатлантическо благочестие.

9.

100-годишната мотика

100 години „цивилизованият“ Запад смята за свое неотменимо право и свещен демократичен дълг да поучава Русия и очаква Русия да мълчи и да подсмърча виновно в ъгъла. Русия е виновна, защото съществува. Без значение дали е империя, СССР или днешна Русия. Тя съществува. Следователно – пречи.

Русия няма право да защитава своите интереси.

Русия няма право да има свои интереси.

Русия няма право да бъде най-голямата държава в света.

Русия няма право да се шири на 17 млн. кв. км.

Русия няма право да притежава 60% от природните богатства на планетата.

Русия няма право да има каквито и да било права.

Русия има само едно задължение – да легне и да мре. В името на „евроатлантическите ценности“, „демокрацията“ и „всеобщото благо“.

Не, „цивилизованият“ Запад не мрази Русия!

Напротив! Обича я страстно!

Обича я жалка, бедна, слаба, смачкана, безволева, обезкръвена, покорна, покорена, готова да бъде разпарчетосана и разграбена. Обича я разчленена на 4, 5, 7, 26, 45 или 52 „Русии“. Обича Елцинова Русия, когато руската мечка беше превърната в плюшено мече. Когато:

„Ние (САЩ) постигнахме това, което се канеше да направи президентът Труман с атомната бомба. С една съществена разлика – ние получихме суровинен придатък, неразрушена атомна държава. Получихме стратегически суровини за 15 млрд. долара, стотици тонове злато, скъпоценни камъни и т.н. По несъществуващи проекти ни бяха предадени за нищожно малки суми над 20 хил. т. мед, почти 50 хил. т. алуминий, 2 хил. т. цезий, берилий, стронций“ – Бил Клинтън, 1995 г.

Западът обича Русия. Искрено! Особено – нейната безкрайност, нейните гори, реки, жито, нефт, газ, въглища, уран, никел, олово, цинк, волфрам, желязна руда, злато, сребро, платина, скъпоценни камъни… А цялото това богатство се намира (недемократично някак) на някаква руска територия – черна несправедливост, която обижда и огорчава чувствителния Запад. За да поправи тази въпиеща несправедливост, Западът хвърля всичките си усилия да превърне Русия в геополитически пигмей, в икономически просяк, да я изтласка в азиатските глъбини, а най-добре – да я натика в Ледовития океан. Да не пречи.

100 години Западът не промени своята ръждясала тактика и стратегия.

100 години настъпва една и съща мотика.

100 години неговото алчно око е впито в богатствата на Русия.

100 години гледа Русия горделиво и надменно, и си самовнушава, и си вярва, че руският народ е варварски, тъп, недостоен и нищожен.

Путин въздигна Русия, върна на руския народ самочувствието и достолепието и обърка самодоволната концепция на истеричавия „хегемон“. Русия воспрянула! Западът още не е разбрал, че „Всички страни граничат една с друга, а Русия граничи с Бога“. Думите са на Райнер Мария Рилке.

ВЕЛИСЛАВА ДЪРЕВАВелислава Дърева

в. Дума.

Коментари 30 за
“РУСИЯ ТРЯБВА ДА УМРЕ! ХРОНОЛОГИЯ НА ЕДНА 100 ГОДИШНА ВОЙНА”

 1. ТОЯ, ДЪРЕВ, КВО ПРАВИ ТУК, А СИ НЕ ОДИ В ЛЮБИМИО СЪВЕТСКИ СЪЮЗ, ПРИ ЛЮБИМИО ВОЛОДКА ПУТКИН!

  1. Еех, Боби, Боби все така ще си останеш, завинаги тиква. Ама освен зелена и досра проста!

 2. Моля, запазете статията няколко дни, в момента не мога да я прочета, защото се грижа за болен човек вкъщи. Велислава Дърева е човек и журналист с достойнство и талант, неподкупна и стабилна). Моите уважения!

  Макар и с десни убеждения, като човек, работил като екскурзовод от 25-годишна възраст, познавам манталитета на западняците – стиснати, ограничени и отвратителни.
  Далеч от такива хора, Жал ми е за емигрантите, отишли на Запад…. Трябваше да работят са своята родина.

  Русия няма да загине! Няма да загинат и Балканите!

 3. Браво, Дърева, блестяща си, както винаги! Прочетох статията с интерес и с нарастващо чувство на ужас…Каква измет е този Запад, пък за САЩ да не говорим. Няма ли бог?!

 4. Борба срещу Запада за опазване на руските богатства. Затова на Русия и трябваше социализма и комунизма, въдица на която се уловиха бившите социалистически страни (включително и България) и съветски републики за да бъдат използвани за борба срещу Запада. Тази въдица вече не действа и се търсят други примамки пак със същата цел. Просто няма да стане. Русия да си пази сама богатствата, ние на руски въдици вече не се ловим.

 5. Фактите, анализът и изводите са повече от достатъчни. Добре е, че все още се намират хора /поздравления за г-жа Дърева/, които боравят с истината, а не с манипулации в интерес на „цивилизаторите“!

 6. Поздрави на г-жа Дърева за навременния коментар. Фактите и исторически доказаните истини са неоспорими.
  Жалко, че останаха малцина такива журналисти, които са способни да се опълчат на калния поток от нескопосана
  дезинформация, която бълват нашите „демократични“ медии.

 7. Освен изброените държави нападнали през 1918 участва и Чехия с 50 000 войска, която е влязла откъм Япония , докарани с кораби от британците. Целта е да се бият срещу Германия. Краят на ПСВ ги заварва в Сибир покрай ЖП линията и там установяват собствена власт и не се подчиняват на никой. Но идва Пъдаря – Съветската армия и им бие шута. Британия дава пари на есерите да държат Императора на власт , като руснаците задържат 1 млн германска армия. Иначе тя ще се обърне и ще се бие срещу Антантата. Германия пък плаща на Ленин да изкара Русия от войната, което се случва БрестЛитовски договор.
  Още не е подписана капитулацията на Германия и Клемансо-Фош правят План как да завладеят Русия с удар срещу Москва, с около милион германска армия на ген Хофман, която не е разформирована. Франция ще командва, а Германия ще се бие. Франция ще вземе Крим, Англия -Кавказ , а за Германия -Донбас. Точно тогава обаче Чърчил става външен министър и Хитрата лисица усеща, че ако Германска армия влезе в Русия, след това няма кой да я изкара оттам и започва да пречи на Франция. Проваля Плана .

  1. „Освен изброените държави нападнали през 1918 участва и Чехия с 50 000 войска,“
   Бело-чехите, както са известни, са войници на Австро-Унгария – спомената е, Вследствие на ПСВ Австро-Унгария се разпада на Австрия, Унгария и Чехословакия, а територия прилапват Румъния, кралство Сърбия, Италия и новосформираната държава Полша, т.е. чехия не напада Русия

 8. БРАВО – страхотна статия ….. за жалост нас ни натикаха в на кучето г.за и няма мърдане …RIP България :(

 9. Страхотен материал!Както винаги чета материалите Ви с огромно удоволствие!БРАВО!

 10. Сега и приемащи и отхвърлящи материала да напишат нещо сериозно и с факти от историята или всички са жалки писачи. Колкото да си видим имената в сайта. Това са сериозни неща и разни Пешовци могат само да дрънкат празни приказки. „Само до обувките обущарю“

  1. Анонимността води до това, лекува комплекси по “ социален начин „. А иначе съм съгласен с изразената позиция . Освен при обущарите, така е и при краставичарите ! – : ))
   Поздравления за Дърева ! Поздравления и за Томова !

   1. Da sravnim ,,dalbochinata ,,I,,shirotata,,na politicheskite I socialni materiali na tezi dve gurnalistki s ,,politicheskite,,eseta na Plevnaliev,P.Stojanov I Passi…za Boko I Tzvako/prosto,,nemamesto,,za sravnenie…Moge bi,taka shte razberem,,kade e Balgarija,,!

  2. Скъпи докторе!Прав сте,че трябва да се чуят и двете страни и безпристрастно да си направим изводите.Но Моля, всеки сам да прочете историята на една държава и сам да си вади заключенията. Харесвам руската култура,нашето освобождение,оценявам приноса им за създаването на 3 тата българска държава.Наред с това съм от потърпевшите от социалистически я режим.Но когато има открита кампания и е обвинен някой без да бъде извадено нито едно доказателство/а защо ли пък дъщерята на отровения се оправи и се храни/тотава винаги ще застана справедливостта.Между другото,по История на Русия имам 5.И не ми е преподавал комунист,а Добър историк.Истината колкото и да не ми изнася е истина.

  3. Руската история е невероятно фалшифицирана от комунистическите пропагандисти.Не е зле г-жа Дърева да опресни знанията си с доатоверна информация каквато вече не липсва.

 11. Не всичко може да се обясни с конспирации на запада. В Русия след Ленин всичко е объркано и няма да се поправи, защото статуквото вече е доживот и вероятно ще се предава по наследство. Невероятно е огромна страна с такъв интелектуален и материален запас да е обект на санкции, да е заподозряна за отровителство и да връзва бюджета с износ на суровини. Причината не е външна. Интелектуалният потенциал беше вкаран в Гулаг, а после низвергнат и прогонен. Мафията е сложила ръка на ресурсите. Това е така от Ленин насам и ще бъде така поне докато мумията на вожда е на Червения площад.

 12. Съгласен съм със всичко това-то е факт!
  Но съм изумен , че го казва човек , който е от БСП , която се командва от 1990г. от американското посолство-какво е това раздвоение на личността ли!?
  Нейната шефка-Курнелата казва . че БСП е безпрекословно за НАТО и САЩ -е ,на кое и на кого да вярваш!????

 13. Някой беше казал, че пред фактите боговете мълчат.
  Призовавам всички, които са прочели статията да си направят своите изводи трезво, без да изпадат в идеологическа ярост и дебелоглавия.
  Успех в размислите и изводите.

 14. О тличен материал!С факти,хронология,документи!Възвърна ми мнението за журналисти с главно Ж!

 15. Винаги чета с удоволствие Вашите коментарни статии, коит дават много точен анализ на действителността.
  Жалко е, че нашият управленски т.н. елит въти опашка пред новите си господари и то така, че ако беше куче, опашката му щеше да се откъсне.
  А изказването на Цветанов(лошто ченге) в НС ме „впечатли“ с умереност, ерудираност, с правна и изобщо с грамотност. Дано пак да го поканят на молитвена закуска.
  А що се отнася до елита на англосаксите, те се смятат за солта на земята, а всички останали трябва да са щастливи, защото могат да ги обслужват. Сега не могат да приемат, че Русия и Китай, а вероятно в бъдеще и други страни, имат независима от тях политика. Ама не смеят да ги вбомбят в демокрацията.

 16. Ама, нали помните ЯСТРЕБКАТА МАДЛИН ОЛБРАЙТ – държавен секретар на Билчето Клинтъна.

  Каза в прав текст: БОГАТСТВАТА НА СИБИР принадлежат на ЦЕЛИЯ СВЯТ!

  И понеже сигурно се усети какво е казала, по-късно „ястребката“ – взе ДА ОТРИЧА, ЧЕ ГО Е КАЗАЛА!!

  Нали сте чували за автоматичната ядрена система „Мъртвата ръка“ – Периметър.
  Значи дори да унищожат командните центрове за ядрените оръжия -

  РУСИЯ е разработила АВТОМАТИЧНА СИСТЕМА ЗА ОТВЕТ! „МЪРТВА РЪКА“

  Който се задейства автоматично след нанесени поражения върху територията и други съоръжения.

  И след този ОТВЕТ – всички се досещаме – на ЗЕМЯТА няма да има НИЩО!

  Ни мей, ни змей – нищо!

  Може би само онзи Илън Мъск, ако успее да излети с ракета в Космоса!
  :)

 17. Истината. Няма какво да се добави. Адмирации г-жо Дърева и от мен лично поклон.

 18. Е и Каква е доктрината на Сталин , …че чакал и вярвал докато германците не влезли в Минск , а Чембърлейн и Рузвелт се пазарят с Хитлер…, Мусолини .и японците…..голяма доктрина …няма що …резултата 20 милиона жертви и 50 години назад….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>