Регистрация
Публикувано на 13.09.2017 / 9:15

РУСИЯ БИЛА ОСНОВНАТА НИ ЗАПЛАХА, ПАЦАНИИИ….В ДЪРЖАВАТА, В КОЯТО ЦВ.ЦВ. ПИШЕ „РАПОРТИ“ ДО USA, Б.Б. СЕ ДУПИ НА ЯНКИТЕ, КОМЕДИЯ НИНОВА – ТОЖЕ, А „РУСОФИЛИТЕ“ СА ГРОТЕСКА

путинДокато България умря окончателно под гилотината на Групировката МУ, докато службите си бъркат в задните части по темата корупция, докато Цв.Цв. регулярно пише „рапорти“ до където трябва в USA, докато Б.Б. се дупи на янките, докато Комедия Нинова – тоже коленичи, съвместно с „натовския си генерал“, отвъд Океана, докато родните „русофили“ са пълна гротеска, официално стана ясно, че Русия била основната заплаха за държавата ни.

Пацаниии, че „руското ресто“ е заплаха е ясно и на уличните кучета. Обаче. „Руското ресто“ пристъпва тихо не към българския народ, а към Тиква и Шиши, както и към определени персони, гепали много кинти. Кинти, проспани услужливо от родните служби, сътворили „доклада“ за „заплаха за националната ни сигурност“:

Българското правителство разглежда Русия като една от основните външнополитически заплахи, става ясно от доклада за състоянието на националната сигурност за 2016 г. Той бе приет от правителството и е изпратен за гласуване в Народното събрание. За първи път в правителствен документ има толкова остри обвинения и квалификации срещу Москва. „Действията на Русия са източник на регионална нестабилност и заплашват нашата основна цел за единна, свободна и мирна Европа. Нарастват предизвикателствата пред сигурността най-вече в региона на Балтийско и Черно море, както и в източната част на Средиземно море, където Русия засилва своите военни способности и увеличава военните си дейности. Към това се добавят и продължаващите конфликти в периферията на Европейския континент и съседните региони, които се превръщат в източници на трайна нестабилност и сигурност“, посочва документът, подписан от министрите и лично от премиера Бойко Борисов. В рубриката „Външна среда за сигурност“ е записано, че „интензивното усилване и модернизация на руските военни способности на територията на незаконно анексирания Кримски полуостров, продължаващите действия за неговото интегриране в икономиката, социалния и политическия живот на Русия, както и разширеният излаз на тази страна от акваторията на Черно море, вкл. до енергийните залежи в него, продължиха да водят до трайно нарушаване на геостратегическия и военния баланс в Черноморския регион“. Като проблем се отбелязва и влошаването на отношенията на Руската федерация с НАТО и ЕС. Това поставя пред сериозни изпитания изградената европейска архитектура за сигурност.

„Неизпълнението и избирателното прилагане от Русия на фундаментални международни договори в областта на контрола и конвенционалните оръжия, незачитането на териториалната цялост на независими държави, информационната война и масовото използване на хибридни стратегии подкопават доверието и значително затрудняват връщането към диалога и намирането на трайни политически решения, свързани със сигурността в Европа“, пише в правителствения документ, цитиран от „Сега“. Пак там се твърди, че за задълбочаване на кризата в отношенията спомагали интензивните опити на Русия за възстановяване и разширяване на сферите на влияние.Това ставало дори чрез „действия във военната, икономическата и културната сфера, представяни в някои от случаите като равноправно и взаимноизгодно сътрудничество и дори помощ за защита на националната идентичност и суверенитет“.

Afera.bg

Коментари 46 за
“РУСИЯ БИЛА ОСНОВНАТА НИ ЗАПЛАХА, ПАЦАНИИИ….В ДЪРЖАВАТА, В КОЯТО ЦВ.ЦВ. ПИШЕ „РАПОРТИ“ ДО USA, Б.Б. СЕ ДУПИ НА ЯНКИТЕ, КОМЕДИЯ НИНОВА – ТОЖЕ, А „РУСОФИЛИТЕ“ СА ГРОТЕСКА”

 1. Това е сценарий написан от САЩ за локация на още военни бази и войски в отечеството ни! Не могат да накарат българите да намразят Россия!

 2. да им еба аз майката гнусна еничарска, боко тиквата и кохортата му – еничарският корпус на нейто/отан на територията, по-долнопробна и гнусна измет не имало на власт в БГ. Дано Руснаците намерят сили да ни простят, въпреки, че с любезното съдействие на деа и цру + 3-те майдана за последните 27 години тук се избира резидента/курвата на цру – кой беше ключа към амфети срещу хероин, кой беше ключа за човешки резервни части, косово и преди дни за с звинение македония, кой беше ключа за оръжието за ислямска държава, кой беше ключа за продажбата на българки по всички бардаци в хм европа, кой прекрати 3-те Руски проекта, кой направи свирка на ердоган с продължителност 3 мандата, кой направи през ндсв и шефът му уж цар макят на кой – коя, в чии 3 мандата кой стана баш кой, с кой макрон си изтри макарите и ще погуби към 100 – 150 000 българи със семействата им, кой бе кой? – не – не е на майка ви путката – не боко тиквата е!

 3. Весе,Весе,
  Все бях чел тъпотии, но като тези на Ирена Ивайлова – не. Тя просто срути тавана на летния театър! Тъй като се драска , че е от Варна, пращам и хабер да се мерне ако и стиска – лесно ще ме намери! Ако смята Владимир Владимирович за „джудже“, аз бих и препоръчал да прочете нещо по темата казано от депутатката в Бундестага Вагенкнехт – „Ако плюете Русия, значи тя вече е пред Вас“. Да не пипа Шрьодер и Кол – ще я заболи глава. Няма нужда да чете и Кисинджър – просто е опасно за нейното ментално здраве на хулителка на Русия. Ако познае кой е автора на фразата “ Ние излъгахме Русия“ да иде на фризьор – мокра кокошка.

 4. И по този въпрос сме разделени….
  Може би референдум ще свърши работа?
  Един въпрос:“Русия заплаха ли е за националната сигурност на България?“
  Възможни отговори:“ Да/ Не“ .

 5. До Миро Недоучката,
  моля зьа докасзателство за мръснишките ви твърдения. До сега се знаеше за играчките единствено от комунягите.

  1. Боклук, за тези играчки са давани филми-документални много пъти и през комунизма и сега,а човека , когото познавах и беше инвалид почина преди три години!

 6. “ОБЯВЯВАТ ВОЙНА НА РУСИЯ“,КАКТО ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА! ПОСЛЕ РУСИЯ БИЛА ОКУПАТОР.ДА АМА НЕ ,РУСИЯ С НИЩО НЕ НИ ЗАПЛАШВА….ЗАПЛАХАТА ЗА БЪЛГАРИЯ Е ГЕНОЦИДЪТ ПРОВЕЖДАН ОТ ТОВА МАРИОНЕТНО ПРАВИТЕЛСТВО,НА ЧЕЛО С БОКО- ТИКВАТА.

 7. Споко,
  и по-лоши случай има в нашата история. например, кога сме обявили война на Америка и с три бомбардировки, коалиционните партньори ни освежиха амбициите да се правим на интересни. Една от тези, прекрасна във войсково изпълнение, е тази над Марино поле – летище, от което е излетял „Месершмит – 109″ и е атакувал американски бомбардировач В-29 в резултат на атаката пада около гр. Баня. Охлаждането е през нощта, когато армада от безброй летящи крепости изсипват бомбения си товар. Бетонът от полосата за излитане се превърнал в чакъл, така разправят старите хора, а те се криели кой къде свари из деретата на подбалкана.

  1. А, знаеш ли ти, боклук такъв, че тогава любимите ти американски бомбардировачи, са хвърляли детски играчки, заредени с експлозив и има десетки убити и ранени деца!
   Аз познавах инвалид от такива играчки!
   Та, това са добрите ти американски боклуци!

 8. Bъпрос към всичките критици на доклада: я се замислете и си отговорете каква част от вашите роднини или познати, изнесли се вече от тук временно или постоянно са в Русия и каква част – в този вечно загниващ и все по-отвратителен Запад.
  Айде за Америка няма да ви питам, че ви излизат ортикарии само като се спомене името й.

  1. Знам как да те открия!Като се видим , ще ти обясня защо е така много подробно!
   Ако знаеш какъв боклук си , ще се гръмнеш сам!
   Смотльо, Русия не е била колониална държава като онези западните, които са окрали десетки народи и страни по света и затова са богати, а също и не печата долари без покритие както правят любимите ти кравешки лайна , наречени САЩ!
   Разбра ли ,бе боклук с боклук!
   Довиждане!!!!!

   1. Бойчо, вземи та попрочети някоя книжка, бе момче.
    Русия ВСЕ ОЩЕ е колониална държава, Русия е последната империя (от типа на предмодерните времена) останала все още да крета някак си.

    1. Ха ха ха ,Русия колониална държава;)) Илко,Илко,Грантаджио;)) неоспорим факт е,че Русия е наследница на Римско-византийската цивилизация,докато Европа е формирана върху основата на варварските кралства на германските племена! И кои са тези „модерни времена“ бре Илко,че Русия се намирала в предмодерните? Това не можеш да го обясниш нали?! “ Колониална“ Русия произвежда най-надеждните двигатели.Американците използват само руски двигатели.Русия е водеща в ядрената енергетика.Най-съвременните и сигурни реактори са руските! Развито корабостроене.Военна индустрия на световно ниво. Ами космоса и космическите технологии? За теб Илко модерните времена са айфоните и мерцедесите;))) Сладур,мерило за техническо съвършенство е космоса и космическите технологии,а там….няма равни на руснаците! Да произведеш Илко едни мерцедес и айфон,не е като да произведеш един космически кораб! И всичко това от „колониална“ държава;)))) Някак си е много шантаво и налудничаво от твоя страна да го твърдиш! За „богата“ Европа сладурче,ако беше попрочел малко щеше да знаеш,че по-оценки на водещи световни икономисти ,положението на Европа (ЕС) е вече по-тежко отколкото по-време на голямата депресия от 30-те години! Европа е с главоломен външен дефицит….. сиреч живее на вересия. Покажи ми една държава,но само една от Еврозоната,която да не е фалирала?

  2. Веднага ти отговарям – аз и семейството ми. От четири години живея в Тула (ако искаш да ми дойдеш на гости, ще ти пратя и адреса) – и смея да твърдя, че рашките живеят не по-зле от нас, а в много отношения – и много по-добре. Колкото до „ортикарията“ (правилно е „уртикария“, за твое сведение) Запад – не, благодаря. Живял съм и в САЩ, и в Англия, и във Франция, видял съм им и меда, и катрана – така че хич не ми ги хвали.

 9. УВАЖАЕМА ИРИНА ОТ ВАРНА,
  ПОВЕДЕНИЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ Е ЕДНАКВО С ТОВА,ПРИСЪЕДИНИЛО НИ КЪМ ТРИСТРАННИЯ ПАКТ.АКО НАИСТИНА СТЕ ЧАК ТОЛКОВА НАЧЕТЕНА,КОЛКОТО ТВЪРДИТЕ,БЕЗ СЪМНЕНИЕ ЩЕ ВИДИТЕ ВРЪЗКАТА.
  КОЛКОТО ДО ТОВА ДАЛИ Е ДЖУДЖЕ ИЛИ НЕ,ДРАГА – СВЕТА ВЕЧЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА С НЕГО.МАЛКО ПО-РАЗЛИЧНО БЕШЕ ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ЕЛЦИН,НАЛИ?
  ПО-МАЛКО ЗЛОБА И ПОВЕЧЕ МИСЛЕНЕ НЯМА ДА ВИ НАВРЕДЯТ.ОСТАНЕТЕ СИ СЪС ЗДРАВЕ.

  1. АЛБЕНА, ТИ ПИШЕШ ОТ ДУША.
   ИРИНЧЕТО Е ПРЕПИСАЛО ТЕКСТА И ГО ПРАИ НА БАЛКАНСКО ДАДЗИБАО
   СКОРБЯЛА В ГЛАВАТА НА ПЛАГИЯТИТЕ И ТИКВЕН МАРМАЛД В ГАЩИТЕ

 10. България (чрез тези,които ни управляват) е била винаги на грешната страна ! ! ! За това смея да прогнозирам, че и сега е така. Нашите управници добре са се надупили на САЩ. Наистина до сега те бяха сила и световен жандарм. Но който безпристрастно и умно разсъждава ще установи, че Русия се възражда и става все по-силна, а САЩ постепено започва да губи позиции ! Не съм русофил, нито пък амерофоб.

 11. На мемориала посветен на Тутраканската епопея има надписи на български, румънски, арабски и немски, но не и на руски език. Някои намират липсата на надписи на руски език за нередна.
  С този преглед на историята бих желал да убедя всички, че за тази липса има съвсем основателна причина, и ако ние уважаваме паметта на героичните си предци това трябва да си остане така.
  Българският народ по душа обича Русия и руския народ, връзките между нашите народи са от повече от хилядолетие. Не са били отминали и 40 години от както русите са били посрещнати като освободители. Въпреки тази дълбока признателност, през първата световна война нашата армия се бие с невиждано ожесточение и в страшно кръвопролитна война побеждава руската армия на Доброджанския фронт.

  След смъртта на хан Кубрат пра-българите се разделят и разселват. Българите водени от хан Аспарух се заселват в северна Добруджа и през 681 г. създават дунавска България. Друга част се отправя на север и там създават Волжко-Камска България, която е била доста по-голяма и могъща от дунавска България. Връзките между двете български държави никога не са прекъсвани. По-късно част от аристокрацията на Волжко-Камска България участва в създаването на първата руска държава. Така братските чувста между българите се прехвърлят към русите.
  След приемане на християнството и създаването на азбуката от светите братя Кирил и Методи дунавска България се превръща в процъфтяващ книжовен центът . Християнството в земите на бъдеща Румъния и Русия е наложено от български свещенници, с книги написани в българската столица Велики Преслав.
  След като България бива завладяна от Османската империя българите в голямото си нещастие с копнеж си спомнят за по-големия брат на север и се надяват че той ще се притече на помощ. Русия водена от имперския си стремеж да овладее Босфора и Дарданелите подкрепя българските революционери. След средата на 19 в. българският народ е във възход. Докъто в изостаналата Османска империя се шири неграмотност, във всяко българско село има начално училище, а в по-големите градчета и класни училища. Българите вече са извоювали църковна независимост и в църквите се служи на български език. С всяка година броят на българите учещи в европейски университети непрекъснато се увеличава. Българи създават първите фабрики , българските търговци кръстосват Османската империя и създават търговски контакти с цяла Европа.
  Българското революционно национално- освободително движение е романтична, героична и безкрайно трагична част от най-новата ни история.
  След победата на в Руско-турската освободителна война на 3 март 1978 г в Сан Стефано, предградие на Истамбул е подписан мирен договор с който е създадена Третата българска държава. Но великите сили – Германия, Австро -Унгария и Англия се опасяват от прекомерното нарастване на руското влияние и на Берлинския конгрес разкъсват България на Княжество България и Източна Румелия, която е васална на султана. Русия анексира румънската Бесарабия и като компенсация предлага на румъния българската северна Добруджа. Румънското общество свъзмущение не приема сделката. На 14.11.1878 г румънския крал Карл обнародва послание на български език в което казва: ”С Берлинския договор европейските велики сили присъединиха Вашата родина към Румъния. Ние няма да влезем като завоеватели във Вашите граници”. Русия отнема от България исконна българска земя, населена изключително с българи и създава предпоставки за бъдещите конфликти между Румъния и България.
  Възмущението в българското общество от този несправедлив конгрес е огромно, но е насочено главно срещу европейските участници в , към Русия и русите Българите изпитват истинска любов и признателност.
  След Берлинския конгрес във всеки български град се създават гимнастически дружества в които младежите получават уроци по подолюбие и начално военно обучение. На 6 септември 1885 г против волята на великите сили е обявено Съединението на Княжество България и Източна Румелия. България се опасява от реакцията на Османската империя и всички български войски са изпратени на източната граница. Но ударът идва от запад, Австро – Унгария подтиква сръбския крал Милан, който нахлува в България. Вероломството на християнска Сърбия възмущава света. Русия не защитава България в този тежък момент, дори изтегля руските офицери , които представляват почти целия команден състав на българската армия. Войната на Капитаните – така остава в историята този героичен епизод. Сръбските войски са разгромени, българската войска напредва безпрепятствено към Белград и само Австро-Унгарския ултиматум спасява Сърбия от тотален разгром. Руското предателсто към българските национални интереси за пръв път посява у българите семената на недоверието към Русия.
  Балканската война е поредният опит на България за национално обединение. През 1912 г. България, Сърбия, Черна гора и Гърция образуват съюз срещу вековния поробител. Българската армия понася най-голямата тежест на войната и разгромява главните сили на Османската империя. Докъто българската армия се бие на изток, сърби и гърци започват да тероризират българското население в заетите територии. Русия, която е гарант при създаването на балканския съюз остава бездейна към тези явни нарушения на договорите и това е причината за избухването на Междусъюзническата война от 1913 г. Обединените сръбско-гръцки войски настъпват по долината на река Струма, българските войски заемат околните възвишения, обграждат ги и ги лишават от пътища за снабдяване и отстъпление. . Разгромът на обединените сръбско-гръцки войски е само въпрос на време. Тогава Русия подтиква Румъния към вероломно нападение. Румънският крал се колебае и руският император за да му даде кураж става почетен командир на полкът първи пресякъл българската граница. В северна България по онова време няма дори и полски пазачи. В този момент на върховно напрежение на силите на българската нация всички годни да носят оръжие са на фронта. Населението на България наброява приблизително 4,5 милиона , армията към онзи момент е около1.1 милиона. Румънските войски без да срещнат никаква съпротива стигат почти до София. България капитулира, без българската армия да е загубила сражение, от както е създадена. Румъния заграбва южна Добруджа.
  Съвсем разбираемо, България се включва във Първата световна война на страната на Централните сили – срещу Русия, Румъния, Сърбия и Гърция.
  На Добруджанския фронт от север са войските на Румъния, Русия и сръбско-хърватска бригада. Противостоят им българската армия, германска картечна дружина, една османска дивизия и част от дунавската флотилия на Австро-Унгария. Съотношението на силите е в полза на противника, но нашата армия има много – по висок боен дух и несравнимо по-голям боен опит.
  Румъния е превърнала Тутракан в непревземаема крепост в която има 39 000 войни. На 1 септември Румъния обявява война на България. Българската армия незабавно атакува и след поредица от победни сражения обгражда Тутракан. Крепостта трябва да бъде превзета по възможно най-бързия начин, защото руските войски настъпват. Атаката на Тутракан започва на 5 септември и е толкова яростна, че румънските войски са ужасени, командващият румънските войски заедно с целия си щаб бягат от града. На следващия ден укрепленията са превзети, българската артилерия е изпратена на платото, от където с право мерене потопява корабите с които румънската армия се опитва да избяга. Пленени са 28 500, убити са 6000 румънци, 4000 се удавят в река Дунав при опит за бягство. Българската армия губи 1800 войни. Сътресението от този разгром е толкова сино, че скоро Румъния капитулира.
  Българската конница под командването на ген. Колев покрива фланга на българската армия срещу настъпващата руска армия. Генерал Колев е бесарабски българин, русофил, офицер възхищаващ се от казашката конница и от всичко руско. Но в началото на войната той казва: “Кавалеристи, бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия за дето ни освободи. Но какво дирят казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и ще ги прогоним като всеки враг, който пречи на обединението на България!” В поредица от сражения генерал Колев побеждава румънската и казашката конница. При едно сражение срещу сравнително малочислената конница на ген. Колев настъпва цяла казашка дивизия. Ген. Колев строява българската конница на един хълм за да могат казаците да видят колко е малоброна. Казаците яростно атакуват. Уловката е, че ген. Колев е мобилизирал над двеста файтона и на всеки от тях е поставил картечница. Българските конници се прегрупират и картечниците почват да косят атакуващите казаци. Загубите на руснаците са ужасяващи.
  Русия е победена. На 3 март 1918 г. е подписан Брест-Литовският мирен договор с победителите- Германия, Австро -Унгария, България и Османската империя.
  Датата 3 март – денят на Сан Стефанския договор е избрана по настояване на България, което е израз на огромното разочарование в българите от последователната анти-българска политика на Русия.
  На Тутраканския мемориал няма и не трябва да има надпис на руски. Защото агресорът е Русия. Защото Русия е причината за тази касапница.
  С Брест-Литовския договор от Русия се откъсват Полша и Фихландия, създават се държави Кавказ, Беларус и Украйна / без Крим/ и др.
  Питам се, знаят ли братята украинци тази история?

   1. За Тутракан не знам – но в двора на училище „Хр. Ботев“ в Козлодуй има паметна плоча на румънските войници, освободили ни от „османското присъствие“.
    Без коментар.

 12. Ами ще пишат доклади хората. Сигурно след като някои „видни“ лица се изтъпаниха на събора в Копринка са последвали указания от разни амбасади и фондации да „не хапят ръката, която дава папо“, а да следват мъдрите указания за спазване на цивилизационните ценности

 13. „…..посочва документът, подписан от министрите и лично от премиера Бойко Борисов.“
  Когато някой е спрял три мега проекта на Русия и не си е спазил поетите ангажименти, подплатени със съответните материални стимули, е нормално да подпише такъв пасквил. Иначе за чий Хой малка България лае по мечката и се е загрижила за НАТО, Европейската архитектура на сигурността, Балтийско море, Средиземно море и Крим ??? Не смешни ами жалки, но явно Големия бял сахиб така е разпоредил.

 14. Щом завикаха в един глас всички апаши , опоскали БГ , че Русия им е враг , значи им е запарило доста под краката. А доклада е зов за помощ към задокеанските им „съдружници “ , да ги спасяват.

 15. Руснаците си търсят 1 млрд от Пеевски откраднати в КТБ, той решава да се скрие зад гърба на държавата и чрез влиянието си в Правителството да обяви тиха война на Русия. Само за това Триумвирата трябва да си ходи. А иначе основната заплаха за България си остава Турция – и най-вече с провежданата ислямизация (разбирай турцизация) на нарастващия цигански етнос.

 16. Експертите съветващи Буда бар за енергийните въпроси ще спечелят тиквен медал, турски поток се подготвя, вместо южен . Изтърваха големи ползи за държавата, това е национално предателство и заплаха за н. сигурност , да лапат суджука и плащат високи транзитни такси и гол да го барат на Путлера оная работа!

 17. Вярно е, че в България има малоумници, но сега и от майната си се обаждат напълно без мозъчни амеби?!? Иди на х..,по дяволите и там от където си излязъл жалко едноклетъчно?!?
  ГОВЕДО?!?

 18. Чета т.н. Златко Денев и Ирина Ивайлова,които са постнали едни интструкции едно към едно и си мисля колко тъп трол трябва да си ,за да пишеш подобни тъпи козяшки инструкции като- цитирам – „факт е че КРЕМЪЛ Е ИСТОРИЧЕСКИ враг на БЪЛГАРИЯ от когато и да е ЗА ВЕЧНИ времена!“Това тролене в стил априлския пленум би трябвало да завърши с поантата“Да крепне и не увяхва ВЕЧНАТА американобългарска дружба по всички кътчета на Земята,където има петрол и природни ресурси!Господ да пази Америка! „Колкото до България -тя сама ще изчезне след още един пълен мандат на ГЕРБ и тролчетата ще останат без работа.И ако тези тролчета заработват едни добри пари за стандарта на най-бедната европейска държава, пита се новите ни братя отвъд океана с какво и колко здраво държат за топките управляващата върхушка на територията,за да я принудят да върви против интересите на остатъка от българско население????

 19. irina ivailova, ти си страхотно права…
  Лично аз съм жертва на прословутата българо-съветска дружба…
  Учих там и си докарах жена от там…
  Ти си нямаш идея каква заплаха е тя за мен, заплатата ми и т.н.
  И така 38 години…
  Вземи крака в ръце и иди някъде, където хора не минават…
  Така няма да те видят колко куха лейка си ти…
  Била ли си там, общувала ли си с хората там…да видиш какви хора са,
  колко са общителни и лъчезарни…
  Майната ти…на теб и всички, които мислят като теб…
  Всичко е политика и интереси…
  Знаеш лш ти, че край Одрин има един град, където са базирани
  турските командоси…И ако кажат – у бре…карачик а бъкълъм
  ще спрат чак на румънско-украинската граница…
  Нищо, че Комшито е член та НАТО, БАТО, КАТО и тем подобни
  И никой няма да си мръдне пръста за БГ…
  Защото…абе не ми се говори…

  1. Колега, споделям написаното.
   За такива като иренчето, наръдът е казал: „Пази боже, сляпо да прогледа.“

 20. Не искам да да ставам адвокат на г.жа Томова . Но ще кажа на г.жа Ивайлова . Много сте тъпа г,жо трябва вие да четете повече. Кога РУСИЯ е заплашвала БЪЛГАРИЯ.

  1. НИКОГА ! При последното „освобождение“ унищожи цвета на нацията, което трае половин век ! Продължава и сега от наследниците им – назначениете нови собственици на държавата. Кой разбрал, разбрал…

   1. Как така да унищожат „цвета на нацията“ на една държава и тя да успее да разполага с 300 модерни бойни самолета -най-модерните за времето си, ПРО и ядрена защита,зенитни комплекси ,бойни кораби и подводници??? Как така тази държава без цвета на нацията си е успяла да достигне такава военна мощ?? Как така тази държава без цвета на нацията си е успяла да стане 6-та космическа сила в СВЕТА???? Как така тази държава без цвета на нацията си е успяла да стане 4-та ИКОНОМИКА в Европа????

 21. Бойко Борисов искаше платноходки в Черно море преди две години, а не подводници срещу Русия. И сега – Русия била „една от основните външнополитически заплахи“.

  Това пише в Доклад за състоянишето на националната сигурност за 2016 г., гласуван от българското правителство. Какво се промени?

  Кой натисна Борисов да приеме Русия като „основна заплаха за националната сигурност“, докато чака „ресто“ за КОЙ?!

 22. Не съм чел доклада на ДАНС, но бих ги попитал къде отиде турската заплаха, а тя повярвайте е била, е и ще бъде основната заплаха за България. Спомнете си туските партий,Гоькче, изявленията на Давидоглу и Ердоган. Спомнете си Кипър, кюрдите и гръцките острови. Спомнете заплахите на Ердоган с бежанците. Спомнете си регионите с преобладаващо турско население. С една дума ние сме пълни идиоти……..

 23. Здравейте г-жо Томова,
  Чета почти ежедневно Вашия сайт.Имате страхотни попадения за което Ви поздравявам,
  НО!!!! ГОЛЯМО „НО“ да отричате че кликата гравитираща около кремъл и джуджето наричащо се в.путин НЕ Е ЗАПЛАХА за националната сигурност на България ГРАНИЧИ с идиотизъм и Ви връща в 1944.Умен човек сте ,РОДЕНА сте в ГОЛЯМ град,развивайте се!
  не се излагайте АМИ ЧЕТЕТЕ повечко.ДОКАЗАТЕЛСТВА бол!!!!!!!! разсекретени документи има да анализирате докато станете на 120 години!най малкото ПОВЕЧЕ архиви на ДС са общодостъпни.факт е че КРЕМЪЛ Е ИСТОРИЧЕСКИ враг на БЪЛГАРИЯ от когато и да е ЗА ВЕЧНИ времена!
  С уважение
  Ирина Ивайлова
  Варна,България

  1. Да си зомби е диагноза! Да отричаш това, че без кръвта на стотици хиляди руснаци България сега нямаше да я има на тази територия е шизофрения! Да си мислиш, че ако утре „приятелите ни с 500 години присъствие“ ни прегазят някой освен Русия ще се намеси е простотия /справка – Кипър/! Четете бе хора, четете историята, класиците /Вазов/, политиците /Буров/ не приемайте първосигнално пропагандата…..

  2. Иренке, мила. Руската империя никога не е имала за управленска Зграда – Кремъл. Четете Вий, о неразумни Юроде.

  3. Иренче, би ли споделила с форума на АФЕРА прочетенето лично от теб в архивите?

 24. Решението на българското правителство да нарече Русия „основна заплаха за националната сигурност“ не просто граничи с малоумието. То е директно цопване в малоумието.

  Взелите това решение приличат на безмозъчни слуги, които дори не могат да угодят както трябва на господарите си. В случая на презокеанските си господари. Да, в България е пълно с агенти на чуждо влияние. Само че това влияние няма нищо общо с Русия. Министерският съвет, всичките министерства, изобщо всички държавни структури, са пълни с храненици на „Америка за България“ и безброй други американски явни и тайни организации. Много от работещите в големите медии и в разните либерални НПО-та също са с промити от американската пропаганда мозъци. И правят същото с мозъците на зрителите, слушателите, читателите. Именно това е влиянието, което е наистина опасно за България. Но на него никой да противодейства. И как да противодейства, когато цялата администрация и т.нар. „гражданско общество“ са на доларова хранилка. Петър Волгин

 25. Какво се чудите?
  Много ясно, че ще са такива докладите за да се замитат следите.
  Нали за да могат откраднатите рубли да са сменени в евра и долари,които да се харчат по Люксембург,Азорити,Бахамити и други такива гадни местенца е нужна нечия благословия,Ъ?
  Но обикновено по филмите,който краде хем рубли,хем долари ,а от време на време и валута от друг континент е провален двоен агент, на който накрая отнекъде му пада на главата я керемида я саксия.

 26. Този текст, несъмнено, е съчинен в уса посолството и връчен за подпис от тиквата. Какъв регион ни е на нас Балтийско море? А Сирия? И гъза на географията се оказва от значение на нашата, пардон, американската сигурност. ГЕРБ – гнусни продажници на действителната ни национална сигурност!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>