Публикувано на 11.09.2008 / 12:08

Румен Петков: Само неграмотен може да каже, че 94 милиона са отишли за подслушване!

 

 

Твърдението за 94 млн. лв. за специални разузнавателни средства (СРС) е грубо манипулативно и крайно невярно. Около 60 процента от тези средства нямат нищо общо с подслушването, коментира бившият вътрешен министър Румен Петков.

“Това може да го каже или неграмотен човек, или злонамерен към работата на правоохранителната система. Това е въпрос на морал или на липса на такъв. Озадачен съм, че не е потърсена реакция да се каже каква е истината. Не знам от кога фонд “Работна заплата” на хората, които обезпечават тази дейност, се афишира към подслушването. Става дума за ползване на СРС – външно наблюдение, командировъчни, оборудване на помещения, в който се извършват специални разузнавателни средства, белязване на пари, командировъчни на служители. Това никой не го казва, а само се замерва с тези 94 млн. лв”. Според Румен Петков – на базата на голямата сума за СРС не може да се твърди, че е имало повсеместно подслушване. Петков посочи, че вече са дадени бройките на подслушваните граждани десетилетия назад. “Ако бяха спирани СРС-та, днес щеше да се твърди, че бившият вътрешен министър ги е спирал, с което е подкрепял организираната престъпност. Сумата не е грандиозна. 94 млн. впечатляват всеки, но ако се направи обобщена справка в страните от ЕС и САЩ какви са средствата, които се инвестират в добиването и анализа на информация, ще се види, че сумата никак не е впечатляваща. Трябва да правим разлика между парите, инвестирани в СРС, и между парите, ползвани за гарантирането на работата като цяло. Това уточнение никой не го прави, твърди още Румен Петков.

afera.bg

 

Коментари 0 за
“Румен Петков: Само неграмотен може да каже, че 94 милиона са отишли за подслушване!”

  1. Момчета, не завивайте към безсмисленото. Много или малко са парите не е важно. Вижте резултатите. По-скоро липсата на такива. От 10 000 СРС-та за последните 5 г. Само 160 са влезли в следствието, а в съда са използвани 62. Ефективността е 0,62 %!!! А другите дали са унищожени в 6 месечен срок както е по закон? Нас просто ни подслушват с цел да ни държат кротки и послушни.

  2. Ако трябва да бъдем безкрайно честни и толерантни към тях-нека да им дадем шанс да коментират тези злободневни въпроси.Ако не видим достойни монентари-нека да си направи всеки извод-за какво са програмирани модерните л….номети-Харалан Александров,Явор Дачков,доктор Николай Михайлов-Менгеле,Ненчо Димов……

  3. „…или злонамерен към работата на правоохранителната система.“ Ако вземем под внимание, колко и какво са сършили в т.нар. правоохранителна с-ма, както и обществените настроения към същата, следва чисто логически да отметнем, че тия които са „злонамерни“ по думите на фонтанджията към едно социално зло са всъщност точно на мястото си, с адекватна реакция с/у такъв неефективен разход. Т.е. не трябва да се оставя злото да развива и процъфтява и с/у него трябва да си „злонамерен“ за да го отсечеш. Така е в цивилизованите страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *