Публикувано на 30.04.2008 / 22:21

Румен Петков прикрил далавери на ДПС за 1 милиард лева

 

 

Печалбите на дървената мафия надхвърлят над 1 милиард лева само за миналата година, обяви депутатът от АТАКА и член на комисията по земеделие Борислав Ноев. Официалните данни твърдят, че загубите от незаконна сеч са около 500-600 хиляди лева, но реалните данни показват, че те надхвърлят милиард, категоричен беше Ноев. Според него печалбите на дървената мафия са над 300%.
След лично разпореждане на бившия вътрешен министър Румен Петков обаче случаят с "черните каси" на ДПС бил прехвърлен в Националната служба "Сигурност", където е пренасочен към разработвано от службата лице и е архивиран, а случаят е потулен.
Сред фирмите от обръча на ДПС е тази на Гюнай Сефер, шеф на областната управа на ДПС в Силистренска област и собственик на фирма "Гелиг". Говори се , че не е шеф само на дървената мафия… Другите босове: Хасан Хасанов и неговата фирма "Алтеа" в Търговищка област. Турчинът дирижира далаверата в Омуртаг, Попово и е окупирал целия Върбишки проход. Найден Димитров /етнически циганин/ и фирмата му "Кракра лес", Пернишка област, виден активист на ДПС. Дървената му мафия безчинства в общини Ковачевци, Брезник, Трън, Земен.
В същото време бившият шеф на контраразузнаването и депутат от ДСБ Атанас Атанасов също потвърди, че МВР прикрива черни пари от фирми, които били партийни обръчи на управляващи партии. Генерал Атанасов каза още, че ще настоява за разследване на вътрешната парламентарна комисия и ще даде информацията, с която разполага, на прокуратурата относно проблемите с изсичането на горите и търговията с дървен материал. Според него замесените в схемата са от високите етажи на властта и са обвързани множество интереси, не само на представители на една партия. По този случай Атанасов заяви, че ще настоява за това да се разбере каква е била разработката на МВР и има ли потулване на информация там. Атанасов твърди, че имало вероятност разработката срещу фирми, близки до Движението за права и свободи, да е забутана някъде в МВР и нещата да са потулени, поради тази причина следвало да се поиска доклад от вътрешния министър и от шефа на ДАНС и да се извърши проверка на високо ниво във вътрешното ведомство.

В. “Атака”

Коментари 0 за
“Румен Петков прикрил далавери на ДПС за 1 милиард лева”

  1. nishto ne me ochudva, osobeno kogato takiva grandiozni prestapleniqa se svalqat v arhiv, sled tova mnogo lezno izchezvat i ot tam! Izliza ,che bulgarite ot den na den vse poveche se strahuvat i ot cigani i ot turci, i v istoriqata na BG taka pishe!

  2. Гюнай Сефер финансира „Момчетата“ с парите си за рушвети и незаконно придобиване на апетитни парцели………..и……..какво ли още не.

  3. mai DPS e vinovno i za xaosa v SDS,sledkato niama pari ot kontrabandata v siniata kasa.Prokyrora sas samnitelna repytacia Atanasov mai zabravia kak reketira6e v polza na SDS.Neznam kak se stava Direktor na NSS bez edin den stag v MVR,kakto e po zakon.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *