Публикувано на 26.07.2008 / 10:26

Румен Петков: Кой очерня президента, той очерня държавата!

 

 

Пред журналисти в Плевен Румен Петков коментира докладите на Европейския съюз за България. Според него няма условия за политическа криза и предсрочни избори. Личното мнение на Петков е, че не са нужни и персонални промени в кабинета, след като депутатът от “Коалиция за България” Георги Близнашки поиска оставките на трима министри – Асен Гагаузов, Пламен Орешарски и Петър Мутафчиев. Румен Петков напомни, че през последните две години Министерството на регионалното развитие и благоустройството има 98 процента усвояемост на евросредствата, както и факта, че спрените днес проекти са стартирали със санкцията на ЕС и нейните представители в България.

Много важно е да се види какво е мястото на тези служители в общността, добави Петков. Според него част от докладите се пишат от български политици, които очернят и клепят България. "Авторите на част от негативните оценки са тук, в България. Ние имаме изключителната "дарба" да създаваме понякога една невярна и черна представа за страната си. Когато български политици месеци наред твърдят нещо и то се върне като констатация в документите на ЕС, не бива да сме озадачени. Давал съм и друг път този пример – един български депутат, няма значение какъв е (Атанас Атанасов), обявява публично, че българските фармацевтични предприятия произвеждат наркотици. И то три месеца след като САЩ са ни извадили от списъка на държавите производителки на наркотици. Изявлението на този депутат е очевидна лъжа, но за хората в ЕС нещо, казано от народен представител, не подлежи на съмнение", добави Румен Петков.

Той допълни, че някои политически сили с цел да си осигурят изкуствено дишане се катерят на гърба на президента и премиера, но резултатите от това катерене ще се видят догодина по време на изборите.

"Някой не си дава сметка, че когато очерня президента, който е най-успешният български политик от 1990 година насам, очерня и държавата, и народа си. И на тези хора ние като граждани трябва да потърсим отговорност", категоричен е Петков.

Георги Стоянов

Коментари 0 за
“Румен Петков: Кой очерня президента, той очерня държавата!”

  1. Да твърдиш,че това е най-успешният президент досега, при положение, че е агент, си е не само кучешка привързаност, но и липса на здрав разум! Заблудите ще продължават, докато има такива, които лъжат, за да спасяват кожата си!

  2. Никой не бива да бъде несправедливо очернян независимо от мястото, което заема.Но чак пък да се твърди, че който очерня президента, очерня държавата, е преувеличение.Освен това сигурно има политици, които работят против държавата, но надали тяхната дейност е причина за негативните европейски доклади.Румен Петков още като министър имаше склонността да замазва нещата и това не доведе до добър край.

  3. Румен Петков: Кой очерня президента, той очерня държавата!Сиреч БСП и интересите на дебелосерковците – назначени за олигарси! ВСИЧКИ,ДО ЕДИН НОСЯТ ПЪРВО ПОКОЛЕНИЕ ОБУВКИ!!!
    А,СПОНСОРИТЕ НА АГЕНТ ГОЦЕ,ОЛИГАРХИЧНИЯ МОДЕЛ,ВЪНШНИЯ ДЪЛГ,ВЪТРЕШНИЯ ДЪЛГ…БАБА ТИ ПЕНА ОТ КАСПИЧАН ЛИ ГИ НАТРУПА НЕГАТИВИТЕ? ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ РАЗСМЪРДЯ ОТ ВАШЕТО „СОЦИАЛНА“ ПОЛИТИКА… СРИНАХТЕ ЗА 100 Г. ДОВЕРИЕТО В БЪЛГАРИЯ! АЛООО,румене-Ален Прост,по-леко на завоите! Погледни се в огледалото!Тук пищиш, а когато отидеш горе мълчиш?
    Elvis Jail House Rock
    http://www.youtube.com/watch?v=zRu3tw9fYxE

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *