Публикувано на 30.11.2019 / 20:16

РЕНЕТА ИНДЖОВА: ИЗХВЪРЛИХ ВСИЧКИ, КОИТО ИМАХА „ОСОБЕНИ ИНТЕРЕСИ“, ВМЕСТО ДЪРЖАВНИ! ОНЕЗИ, КОИТО ТЪРПЯТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, ЗАСЛУЖАВАТ ЗАКЛЕЙМЯВАНЕ

РЕНЕТА ИНДЖОВА: ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ СА ЕДНИ DARK AGE В НАШАТА ИСТОРИЯ. ОНЕЗИ, КОИТО ТЪРПЯТ, ЗАСЛУЖАВАТ ЗАКЛЕЙМЯВАНЕРенета Инджова през „Офанзива“ по Канал 3:

„Другите страни имаха сценарий за приватизация, която да впръсква в стопанствата инвестиционни стимули за благоприятна среда. От 1992 г. започна с уволнението на Сашо Божков заради нежелание да се стартира процеса. До идването на Костов през 1997 г., Виденов е в режим на масова приватизация, която смятам, че ако беше се осъществила нямаше да има разлика между онова разграбване.

Големият проблем на българската приватизация е, че остана анонимна. Няма държава в Източна Европа която да не знае притежателите на основни активи и какви са офшорните им притежания. В каква конфигурация манипулират основни институции и органи? Няма друга държава в която елитите да се рекрутират от най-долната част на социалната страта. От ДС не участваха непосредствено в разграбването. Те си намериха оръдия в лицето на магураджии, на представители на турист бранш…

Никой не можа да си позволи да ми предложи подкуп…

Имаше особени интереси в икономиката, не бяха държавни. Искаха масова приватизация. Имаше изгубени данни на около 600 предприятия. В предподготовката за приватизацията се включваше необходимост от саниране, оздравяване и преглед на предприятията. Вместо това приеха закон за преобразуване на предприятията в акционерни дружества. В резултат на това да може да се делят хубавите части от лошите. Министерствата продаваха на части предприятията, това беше скрита приватизация…
Луканов смяташе, че знае разковничето за това как България да се вклини в света. Така започнаха вземането на заеми и голямото задлъжняване. Беров искаше да ме съди с цялото правителство, защото цялата бездейност и оставяне на групировките да се развиват, зараждаше се мощна политико-икономическа олигархия. Това беше кабинет на „Мултигруп“…

Жан Виденов се ползва с добро име сред социалистическата партия, защото не се противопостави на това, което искаха да правят, не успя да предвиди зърнената криза.

Иван Костов нека да гледа резултатите в това, което представлява демократичната десница. Как със своята реституция, градската десница се задоволи с едра градска собственост. През последните 30 години „десните“ съществуват по паразитен начин.

Тези 30 години са едни Dаrk Age в нашата история. Колкото повече се бориш с тях, толкова по-силни стават. Една собственост може да се удържи в едни ръце, само ако за нея се плати. Не на спекулативни цени…

Смятам, че си е струвало и съм удовлетворена от това, което съм направила. Престъпниците са си престъпници по природа, от тях няма какво да очакваме. Онези, които ги търпят, заслужават заклеймяване. Престъпленията растат като БВП, с голяма динамика.

Когато някое общество се разруши и устоите му са оглозгани, на негово място нищо не може да се създаде. Има смисъл в достойното преминаване през този живот, когато имаш идея за него. Достойно, с идея…

Цялото интервю може да гледате тук:

Afera.bg

Коментари 9 за
“РЕНЕТА ИНДЖОВА: ИЗХВЪРЛИХ ВСИЧКИ, КОИТО ИМАХА „ОСОБЕНИ ИНТЕРЕСИ“, ВМЕСТО ДЪРЖАВНИ! ОНЕЗИ, КОИТО ТЪРПЯТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, ЗАСЛУЖАВАТ ЗАКЛЕЙМЯВАНЕ”

 1. Г-жо Инжова ,
  трудно ми е да опиша уважението ,което изпитвам към Вас !
  Както и колко съжалявам ,че Вие също бяхте ,,изхвърлена“ !
  Как да опиша и колко гадно се чувствам ,като част от нямото ,дебилско племе допуснало това ?!
  Изтървахме Ви г-жо Инжова и сега всички плащаме за това.

  Пожелавам Ви здраве и щастие !
  Обичам Ви.

 2. ТОЗ КОЙТО НА УБИЙЦИТЕ ПРОЩАВА, ТОЙ САМ В УБИЙСТВАТА ГИ ПООЩРЯВА.

 3. Достойна и честна жена ,много добър професионалист. За съжаление твърде слаба за да се пребори с мафията. Там с легални методи и убеждаване не става, трябва революция.

 4. До „Дух с мустаци“ – И какво предлагаш? Да си на денем въжето и да се бесим? Толкова ли може да ти роди мозъка? Ето такива сте по – голямата беда за държавата. Не да се вземем в ръце и да си оправим „къщата“, ами да хленчим и да повтаряме „България е загубена, изчезваме, умираме, затриваме се като нация“ и такива глупости още. Вземай си куфарите, жената и се махайте от държавата, защото от такива като теб нужда нямаме. Имаме нужда от друг вид хора, като тази жена – Р. Инджова, хора с морал и достойнство, но най – вече от хора които им пука какво ще се случи с нас и държавата ни. Айде, друм, на запад!

 5. Общи приказки за неща, които всички знаем. България е приключена като държава. Толкоз.

 6. Нищо не казва за Ване Цигането от с. Драгалевци, Софийско, развихрил се по време на приватизацията и чиито авоари са в банки в Милано и в Лугано. Покрай Ване доста пари натрупаха някои около него-Любо Пъпката, Муравей, Данчо Ментата, хасковския тарикат Бисеров, в общината- Софиянски, Стуци Пияндето, Антоан, разни кафеджии, кръчмари, измамници.

 7. България е на едно от първите места по процент на сърдечно-съдовата смъртност спрямо общата смъртност. Това каза проф. Иво Петров пред журналисти. „Сърдечносъдовите заболявания не само в България, но и в много други страни в Европа и в Америките е номер едно убиец. За съжаление, в България е един от лидерите. С няколко страни около България определено си делим първите места като процент на сърдечносъдовата смъртност спрямо общата смъртност.

 8. Стандартът ни на живот е 50% от този на средния европеец и по тази класация сме на дъното. Брутният вътрешен продукт (БВП) на човек за 2018 г., измерен според стандарти на покупателната способност, е 50% от средния за ЕС, сочат данните на НСИ, цитирани от в. „Труд“. Най-близо до нас е Хърватия, където БВП на човек е 63% от средното за ЕС ниво. Румъния е на трето място с 64%. За последните 10 години Румъния се движи далеч по-добре икономически и от 2007 г. до 2018 г. БВП на човек в Румъния нараства от 43% на 64% от средното ниво за ЕС. Със същите темпове догонва по-богатите страни и Литва, където БВП на човек за същия период се увеличава от 60% на 81% от средното ниво. Икономиката на Полша също се подобрява много бързо като БВП нараства от 53% на 71% от средния за ЕС размер. Къде сме ние? Икономическото развитие на България е далеч по-бавно. За същия период от 11 години БВП на страната ни е нараснал от 40% на 50% от средното ниво, или с 10 пункта. Северозападният регион на България остава най-бедният в ЕС, където годишният доход на човек е 2900 евро, сочат данните на Евростат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *