Публикувано на 04.04.2019 / 8:31

РЕНЕТА ИНДЖОВА: БЪЛГАРИЯ Е В САМАТА КАТАСТРОФА! БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ДА СЕ ОБЕДИНИ СРЕЩУ ГРАБИТЕЛСТВОТО, А НИ КАРАТ ДА НИ Е ГРИЖА КОИ ЩЕ ВЛЯЗАТ В ЕВРОПЕИЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

РЕНЕТА ИНДЖОВА-Г-жо Инджова, какво е вашето светоусещане за всичко което се случва в държавата ни – далавери, корупция, скандали с имоти, хаос?

-Това е катастрофа. Не е пред катастрофа, не е в риск или опасност –  България е в  самата катастрофа. Българското население вече толкова години е жертва на ограбване и геноцид, че националната катастрофа е един логически  край на всичко. Но за тези неща, когато се говори, властите вземат предпазни мерки. Страната има нужда от справедливост и възмездие, от  баланса между богати и бедни. Има нужда от възстановяване на онези необходими пропорции, които трябва да носи обществото в нужда, за да не умре. В този смисъл има силна необходимост от онова, което е в обръщението на Национален български университет – Трета възраст към управляващите. То е  каквито са исканията  на бедните в момента  на най-напредничавите страни в Европа. Когато го четете, можете да кажете, че това са искания на „жълтите жилетки”.  Това означава, че въпреки голямото ограбване и опустошаване на нацията, на което сме свидетели, в нея  все още има част, която трезво, разумно и справедливо искат възстановяване на  правдата.

-Виждате ли шанс за справедливост, за промяна?

-Преди всичко е необходимо съотношението капитал и труд да се промени в полза на работещите, оттам и на онези, които са в пенсионна възраст. Не може между минималната и максималната пенсия да има  такава голяма разлика. Недопустимо е между минималната и  високата в небесата максимална заплата, или печалби и то скрити и необявени, да има такава разлика. Не може между честен труд и труд, който се реализира в печалби от наркотици, проституция, оръжие да има справедливост. Едното от двете не трябва да го има, и това е бандитския капитал  и неговите генератори – в случая държавата – на парите, на богатството… Необходимо е да събирате сто години една пенсия, за да си купите един от тези апартаменти, които виждаме по снимките, това е недопустимо. Не може най-ниската и най-високата пенсия да имат разлика от шест пъти. Не може пенсионният фонд  да е в състоянието, в което се намира в момента – с унищожена база данни от 50 години насам иограбен ресурс, с непрекъснато попълване на  годишни дупки по неясно какви механизми. Там, където трябваше да бъдат открити десетина хиляди престъпници, които са измамили системата, всъщност разбиха докрай цялата система на НОИ. Същото е и състоянието на ТЕЛК – че вместо да отнемат телковете, би трябвало цялата нация да мине на ТЕЛК – защото е най-болна, най-инвалидна, най-гладна и  оскотена. Онези, които са се пенсионирали неправилно и с измама, вместо да бъдат разследвани и почистени от системата, всъщност поставиха цялата система в неясно какъв статус.

В момент, в който трябваше  да се приемат поправки, хоп – дошъл премиерът в парламента и наредил „никой да не е ощетен” . Какво значи никой да не е ощетен? И богатите ли не трябва да бъдат ощетени? Или ще се вдигнат пенсиите до нивото, в което в обръщението пенсионерите ги искат – на 260 евро минимална, с всички стъпки, които по-нататък трябва да се спазят. Или  ще трябва да се оберат краищата на най-ниските и на най-високите пенсии, и богатите да  престанат и да мечтаят за падане на тавани. Не е ли достатъчно  престъпно, че тези хора реализират безкрайно големи доходи в трудоспособната си възраст и ги укриват, и не плащат данъци, та искат и пенсии без ограничения да имат накрая. Всъщност,  нужно е цялата тази верига на несправедливо разпределение между бандити и трудещи се да бъде нарушена още на етапа на производство  и труд, а не да чакаме, когато се стигне до пенсия.

-В резултат на всичко това ли е объркана и ценностната ни система, ученици бият учители, мъже убиват семействата си и се самоубиват, липсва ни уважение…

– След като заличихме всякакви ценности под рубриката „европейски ценности”… А там има  единствено трансхуманизъм, там има джендърство, там няма семейство, там няма общност и грижа за другите. „Семейства” имат  само представителите на централната бюрокрация, които може да си изберат и „снахи” от колониите и периферията, за да ги направят после депутати и комисари. /внимавайте да не сбъркате рода!/  Този вид семейства навремето  изпълняваха политическите бракове, следствие войни и териториални влияния. Днес тези бракове  проектират планово и афишират гордо.  Наричам  този слой креватокрация,  още повече  че и на гръцки креват си е креват.Тези са ценностите на разширената и увеличена Европа, която разпространи коварствата на неолиберализма  и в страни, които още не бяха заразени с него. Ние пострадахме най-много, поради липса на съпротивителни сили. И нищо, че няма приета Истанбулска конвенция, на практика всичките й постулати са в изпълнение.

-Сякаш умишлено ни унищожават в духовен план?

-Материалното ограбване не може да не е придружено с духовно, защото за да се съгласят масите да живеят в робство, е нужно да не изповядват никакви ценности. Най-вече да нямат вяра в семейството – да го заменят с родител – едно, с родител – две. Да нямат вяра в Бог, за да може да безчинстват и да извършват всякакви нравствени престъпления. Да нямат солидарност един към друг, за да може всеки да унищожава общността си, а не да способства за едно общо и колективно спасение. В този смисъл, духовното унищожение предстои така както онова, което имаме в материалния живот. Лошото е, че сред българското население вече тези неща нито се осъзнават, нито се проповядват. Напротив, целта е за тях да не се говори изобщо, за да може неусетно да умират.

-Какво очаквате от предстоящите избори?

-Сега важно е българският народ да се обедини около това да защитава интересите си от по нататъшно грабителство. А ни карат да  ни е грижа кои ще влязат в Европейския парламент. Всъщност продължава един  механизъм, който чрез фалшификации и измами се произвеждат резултати от всичките ни избори. Ние бихме  произвели не 17, а 170 евродепутата, защото те са средство Европа с помощта на нашите управници да изсмуква националните ни ресурси. Така че тези парламентаристи вършат прекрасна работа на Европейската бюрокрация. Като се има предвид, че състоянието на политическото представителство в Европа е от гледна точка на неолиберали, неоконсерватори и такива, които ще осъществяват връзката между тях, това означава, че ще има един парламент, който няма да може да решава никакви проблеми – нещо като брекзит, който не може да каже вътре ли е Великобритания или вън. Същото ще бъде по отношение на Вишеградската четворка и на всички онези, които не са съгласни със състоянието на нещата в момента. Така че, намираме се в критичен момент, в който българските евродепутати, не знам дори дали осъзнават, но така или иначе ще присъстват там, за да осъществяват политиката на родствениците си, тези за които  са се женили  – евродепутатки или депутати. Това са неща, които навремето  бяха нашенски и осъдителни, а сега станаха европейски модел за подражание.

-Какви изпитания предстоят на Бойко Борисов, докога тези, които управлява ще му позволяват всичко?

-Той е удобното средство за осъществяване на господство отвън и грабителство отвътре. Ще продължава толкова дълго, колкото българският народ реши, че във вид на рая може да  изтърпи гнета му. Всъщност народът си въобразява, че  го очаква”рай като този на Бойко”,  а всъщност  живее като рая. Това ще продължи докато българският народ  пребивава в заблуда, а това няма да е  още дълго, защото ще свърши преди да му свършат илюзиите.

-Политиците дават обещания, но никой не казва какво да направим, за да подобрим живота си?

-Нищо не обещават, освен че обещават да изберат себе си във властите. Обещават ни, че ще продължат в този режим – да ограбват . Нашият народ трябва да се научи да различава знаците, които власттта му дава. Замисълът е друг. Онова, за което използват европейските фондове не е дневният ред на обществата. И това не важи само за българското, а за всички общества днес.

-Интелигенцията ни къде е, не трябва ли от нея да тръгне подемът?

-Ние нямаме интелигенция, защото по правило тя е която изразява въжделенията на един народ. Въжделенията на народа в момента приличат на националния им идол – да може да краде колкото него. Скоро бях на една опашка, на която гражданин признаваше, че се краде, но пропагандираше, че не бива толкова много да се краде, а да оставало нещо и за другите. Щом българският  народ изповядва тези ценности, това значи, че той отдавна не притежава интелигенция и ако я е имал, тя се е споминала преди него.

-Вярваща ли сте?

-Разбира се и дълбоко вярвам, че първопричината за всичките ни беди е липсата на вяра в Бог, която ни прави да смятаме, че престъпленията ни ще бъдат безнаказани. Когато нямаме страх от Бога, се случва това, което виждаме.

-Как не се оставихте на течението на живота, винаги ли сте живяла по своите правила?

-Правилата ми са стари, колкото е правдата за която се отнасят. Най-важното от всичките е, че не крада, не се отнасям към ближния като към враг, който трябва да бъде ограбен. Милея за общото благо и искам справедливо разпределение на благата, справедливо възмездие за нарушилите правилата. За най-необходимо качество смятам достойнството. Убедена съм, че благото на обществото е по-значимо от личното благополучие.

-Какви изпитания ви поднесе животът?

-През всички възможни изпитания съм минала и най-вече в политически смисъл, с мен се отнасят така, че да не се роди втори път такъв. Аз съм за назидание, за да може всички да седят послушни, но както виждате – послушанието пред неправдата не ми е принцип.

-Какво се случи с пенсията ви?

-Нямам пенсия… Затова още повече бих искала да подкрепя тези, които представляват половината  от населението, живеещо на границата на оцеляването.

-Вярвате ли, че ще има възмездие?

-Ще дойде момент, в който богатите няма да има над кого да реализират властта си. Но може би това е и най-доброто им бъдеще – да останат сами на тази земя. Ако си мислят, че ще дойдат други да я населят и те ще ги яхнат, жестоко се лъжат. Тази земя остава като един запуснат санджак по всичко – и по развитост и лагоустройство, демография и управление на урбанизация.Така че богатите ще си останат сами на тази обетована за престъпността земя. Това ще е възмездието им – сами да управляват духовната си нищета и страстите си. Може пък скоро да ги видим като брокери продавачи на палатите си!!??

-Имате две внучета Ренета и Мартин те ли са най-голямата ви радост, какво мечтаете за тях?

-Мечтая да живеят в по-справедлив свят от нашия. Не е голяма утеха да са далеч от тук, но тук българите заслужиха това децата им да  избягат. Имам и призив към българите, да не чакат децата им да си дойдат, а да се борят за живота си сега и за бъдещето си. Колкото  и да са обезкървени и да нямат енергия, колкото и да е късно.

Интервю на Драгомира ИВАНОВА

В. „Златна възраст”

Коментари 18 за
“РЕНЕТА ИНДЖОВА: БЪЛГАРИЯ Е В САМАТА КАТАСТРОФА! БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ДА СЕ ОБЕДИНИ СРЕЩУ ГРАБИТЕЛСТВОТО, А НИ КАРАТ ДА НИ Е ГРИЖА КОИ ЩЕ ВЛЯЗАТ В ЕВРОПЕИЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ”

 1. Армейският генерал Радев все още не знае къде се намира като Президент!!! Жена му Деса Контесата се ориентира перфектно и ако и бяха дали властта щеше да изчисти всичко ненужно и гнило, въпреки че изглежда малко п.остакеса!!! Президентът е слуга на БСП и послушник на руските интереси чрез Решетников, като не взема никога самостоятелни решения, а се съобразява с факторите, които го държат на поста!!! Т.Е. при кардиналните решения винаги е зависим!!! Той е Главнокомандващ особено НЕ. ДАЙ. БОЖЕ по време на война съм сигурен, че армията ни ще тръгне срещу НАТО въпреки членството ни!!! Това е една неориентирана нация…да те искат в клуба на богатите и да си там 13г и да се дърпаш, да крадеш от себе си и от децата си, да се съгласяваш с всякаква управляваща измет и да се оплакваш!!! Всички свестни и умни ще избягат от този собствен АД!!!

 2. За пореден път напомням за колективната/съборната молитва към живия Бог!
  Когато Той благослови начинанията на българския народ и е пред нас, а ние след него, достатъчно е да излезем и сопола си да хвърлим по тая измет и тя ще изчезне!

 3. Тази жена и Жан Виденов бяха жестоко стъпкани от алчните крадци,които опоскоха България! Ченгетата през контролираните медии, банки, бизнесмени, регулатори, прокуратура и съд и т.н., успяха да ги обвинят за кризата, организирани от службите, които създадоха мафията. Господ има грижата и с времете подрежда всичко по местата си, вкючителното и долните мутро-милицианерска мафия и нейните създатели ще си получат заслуженото. Имало е и достойни българи, които са се опитали да защитят националният ни интерес, но продажните ченгета ги съсипаха пред очите на дебилизирания българин, които хвърляше камъни и ругаеше, без да осъзнава истинските причини за ставащото.

 4. Огромна част от българското население докара държавата ни до погром. Просто българите нямат никакъв критерий за нормален живот. Право да ви кажа, преди много години обиколих Европа като екскурзовод и брах голям срам заради групите, които водех. Катедрали, галерии, концертни зали – само аз влизам да гледам по няколко пъти, щото има какво да се види, те стоят отвън с торбите и ме чакат, щото тогава се пътуваше с общ паспорт. Влезте бе, вижте, светът е прекрасен и изкуството също – тъпи усмивки. Тогава си смених работата. Има и един хубав репортаж от „Задочните….“ на Георги Марков, когато писател от Латинска Америка идва в България по покана на някакви комунета. Ходи човекът напред-назад и накрая споделя – красива страна, но много посредствено население. Така е…

 5. Питам БСП. Питам Корнелия. Какво чакате? Докога ще се ослушвате и ще гъделичкате с безплодни и безобидни критики тази престъпна пасмина ГЕРБ? През 13-та година те с един дебилен въпрос „КОЙ“ и мъгляв упрек за корупция към вашето правителство платиха на шепа студенти и градски пройдохи да правят анархопърформанси и ви свалиха от власт почти с едно леко подухване. Сега при наличието на тотална очевадна корупция на обнаглелите разбойници защо не се възползвате от растящото негодувание и не вдигате народа? Не знаете как се прави митинг? Нямате активисти които да организират всекидневни протести или не виждате че герберските плъхове вече си подготвят резервни изходи от властта. Че големият мъжкар-самодържец си оцапва гащите при всеки блед натиск от професионалния еснаф. Кой ако не вие ще катурне тази проядена от морална проказа сган? Кой ако не вие ще прочисти запустялата държавна нива от обраслите я плевели, да я изоре и засее с чисто обеззаразено семе? Или в столетната ви партия няма спомен как се организира общонационална стачка? Защо допуснахте още при соца да се скъса връзката ви с профсъюзите и в последствие да бъдат обезличени, обеззъбени и оконтрени на вашата идеология в защита на работещите хора? Всеки ден, всеки час и всеки миг пропуснат в колебание ви прави страхливи примиренци с плануваните грабежи, оскотяване и геноцид над популацията и подмяната й върху територията на страната.

  1. И какво, калашниците ли да грабнат? А ти да гледаш онлайн по телевизора с пуканки и биричка? Правят каквото трябва засега и дава резултати, а занапред отговорността е не само тяхна, а и на такива като нас да гласуваме НЕ за ГЕРБ.

   1. Не става дума за калашници, мила. Арабската пролет показа как се помитат железни многогодишни диктатури. Гръцките митинги доведоха до многомилиардни опрощавания на дълг и до елиминиране на двете основни менкащи се във властта партии натрупали борчовете. Не си ли съгласна, че на омекналия към всякакъв натиск банкяпитек един голям няколкодневен митинг от св.Неделя по ларгото до Цар Освободител ще му е достатъчен за да хвърли кърпата? А червените имат достатъчно разумни и знаещи хора да не допуснат нито следарабскопролетен хаос нито следмайдански оранжевореволюционен фашизъм какъвто ГЕРБ заформя осиновявайки сини бесове.

    1. За митинга съм съгласна. Но ако не е „организиран“ като Арабската пролет-не ми я хвали, видяхме резултатите, от тях проличаха целите и авторите. А ако чичко Сорос не е намесен в „организацията“ няма да има кинти и тогава кой ще излезе? И на каква възраст? И сега има протести с добри цели-колко се събират? ГЛАСУВАНЕ МУ Е МАЙКАТА, НО КАКТО НАПРАВИХА ТУРЦИТЕ СРЕЩУ ЕРДОГАН В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ-ОБЕДИНЯВАНЕ НА ВСЯКАКВА ОПОЗИЦИЯ. А при нас – леви срещу десни, десните разпарчатосани, левите и те, ГЕРБ затова печели-РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!

 6. Добре, че има и такива българи. За трийсет години имахме само 3 месеца нормално правителство. Правителство което каза, че мулти е мафия, а правителството на Беров е правителство на мулти. Днес бойните отряди на мулти са навсякъде, дори сертифициран мултак беше министър на културата. Не случайно чувството е, че сме грабени. Мафията друго не може. Единственото, с което не съм съгласен е, че общественото благополучие е по-важно от личното. Кой решава кое е общественото благополучие, заради което си заслужава да се наруши моето благополучие. Кое е по-добре да покрием и ограбим един, за да направим десетина аутсорсерски съкларии, в които да храним хиляден безпросветен джебел или да го оставим да просперира, да направи многомилиардна фирма и да вдигне нивото. Вярвам, че общественото благополучие е сума от благополучието на всеки член на обществото и винаги общественият интерес, всъщност е прикрит частен интерес. В горния пример интересът е на няколко частни лица, които формират печалба от кражбите, защото общественият интерес – работни места с големи заплати щеше да е в пъти по-добре защитен от голяма частна фирма произвеждаща собствени продукти вместо да продава крадени неща на ниска цена.

  1. Британците ви показаха изхода, може и да не ги обичате, заради историята с Отоманската Империя, но факт е че и Франция и Германия взимат мерки, вие чакате Годо 🙂 .

   Така, че решението е просто – не ходете да гласувате изобщо за нито един „евро“депутат, те не са ви нужни .

   Но това трябва да стане масово, осъзнато. А не, както правилно някой забелязват, да има хора с пукакнки и бира !

   Е аз съм реалист и циник 🙁 , и знам че още не стае узлели да капнете. Така, че кризата продължава, всъщност тя е още в „бебешката“ си фаза, пазете се !

   И не си мислете дори, че това в момента е лошо, има мноооого по-лошо .

   Ще дам пример, с Китай. Мао Цзедун разказва как в периода на Трите Царства Китай от 50 млн. става 10 млн. след 140 години гражданска война – т.е. все едно в момента в България да живеят под 2 млн. човека. Вие дори си мислите че 2-та световна е най-кървавия период в Историята. Не в %-но отношение е среден конфликт !!!

   А сега сме около 7 милиарда, как ви се струва 5.5-6 милиарда жертви, а ?

   https://www.youtube.com/watch?v=j5efGJs0Flo

  2. Грешка, съжалявам това не бе предназначено да е отговор, особено към вас 🙁 . Но понеже отговарям в момента, да добавя, че съм съгласен с това което казвате за обществения и личния интерес.

   На един етап всеки честен частен интерес разбира, че няма интерес от слуги и неплатежоспособни клиенти .

   Древните българи са го разбирали това, затова и свободата там е била на високо уважение и основна ценност.

   Не свободията, а свободата с двете и страни права и отговорности. Това е именно и дефиницията на Блякс Лоу Дикшънъри за личност.

   За разлика от днешните „български“ политичета 🙁 !

 7. Един от малкото политици, които в прав текст посочват посоката от която се умножава корупцията – ЕС(СР). Не, че е само от там, но от там е основната.

  Както професор Катасонов посочи по отношение на Русия, която има сходни проблеми, решението е едно. Авторката на сайта го е намерила 🙂

  Закривай !

  Т.е. следва да се съкрати, по Катасонов, поне 90% , защо не и повече 🙂 от държавната администрация !

  Ей ви политическа цел, за оцеляването ;-).

  В тоя смисъл евродепутати/корумпета не са нужни , ат алл!

  За какво изобщо тогава са ви евроизборите освен политиците да си мерят дължините .

 8. Късно е моме за китка, червената мафия оглозга каквото имаше и сега част от слугинажа й, останал на сухо, рони крокодилски сълзи, ами защо бе другарко, когато имаше възможност не постави престъпните червени мутри на мястото им или пак стигаме до поговорката „да имам акъла на българина, който му идва после“, докато усвояваме, присвояваме и крадем всичко е наред, а секне ли далаверата оле мале, е няма как, не може политик-мръсник и душата в рая, нали?! Жалко, че покрай вас и изгоряхме и ние, нашите деца първи прокудихте да не ви пречат на мародерствата, тук полуумрели от немотия пенсионери, неграмотни, крадливи мангали и вашия „елит“ – „политици“ и „бизнесмени“, престъпници под прикритие.

 9. Истината всъщност толкова е проста.
  Истината е банална до нахалство.
  ако погледнем отвисоко на въпроса-
  хабих барута си нахалост.
  ……………………………………………………….

  Човек веднъж се ражда-и се ражда алчен!
  Веднъж живей на този свят !- и всичко иска!
  И този устрем днес прегазва като
  валяк на скрупулите писъка.

  Защото съвестта бе всъщност страх от бога.
  Бог няма няма страх и съвест няма вече
  човек издига собствената си изгода
  в критерии за човечност!

  Стефан Цанев

 10. Желязната лейди казва желязната истина – за разрухата и катастрофата, която някои улгтракрадци наричат „стабилност“, както и затова, че няма кой друг да ни помогне и да мисли за нас, ако не го направим самите ние!!!!!

 11. МНОГО ТОЧЕН КОМЕНТАР ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА. ГРЕШКАТА НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ КОЙТО УВАЖАВАМ Е ЧЕ НЕ СЛОЖИ Г.Ж. ИНЖОВА ЗА СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *