Публикувано на 24.07.2020 / 11:23

РЕНЕТА ИНДЖОВА: АКО ПРОТЕСТА РАЗКОНЦЕНТРИРА ЦЕЛИТЕ СИ, ИМА ОПАСНОСТ ДА НЕ ПОСТИГНЕ НИТО ЕДНА! АКО СМЕНЯМЕ МЕСТАТА НА ПРОТЕСТА ОТ МС ДО СЪДЕБНАТА ПАЛАТА, МОЖЕ И ДВАМАТА ДА НИ ИЗБЯГАТ! /ВИДЕО/

РЕНЕТА ИНДЖОВА: АКО ПРОТЕСТА РАЗКОНЦЕНТРИРА ЦЕЛИТЕ СИ, ИМА ОПАСНОСТ ДА НЕ ПОСТИГНЕ НИТО ЕДНА! АКО СМЕНЯМЕ МЕСТАТА НА ПРОТЕСТА ОТ МС ДО СЪДЕБНАТА ПАЛАТА, МОЖЕ И ДВАМАТА ДА НИ ИЗБЯГАТ! /ВИДЕО/Интервю НА Ренета Инджова през www.actualno.com

На децата мога да кажа да не слушат родителите си. Родителите им ще кажат: „Нека да търпим, ще преминем и през това, важното е да оцелеем“. Тези неща обрекоха цвета на нацията ни на емиграция.

Afera.bg

Коментари 29 за
“РЕНЕТА ИНДЖОВА: АКО ПРОТЕСТА РАЗКОНЦЕНТРИРА ЦЕЛИТЕ СИ, ИМА ОПАСНОСТ ДА НЕ ПОСТИГНЕ НИТО ЕДНА! АКО СМЕНЯМЕ МЕСТАТА НА ПРОТЕСТА ОТ МС ДО СЪДЕБНАТА ПАЛАТА, МОЖЕ И ДВАМАТА ДА НИ ИЗБЯГАТ! /ВИДЕО/”

 1. Ето целия пост на проф. Коста Костов без редакторска намеса:

  НЯМА ДА ИМАМЕ ДРУГ ПОДОБЕН ШАНС, приятели, поне моето поколение – не!

  Затова да бъдем неотстъпчиви.

  Сега или в друго прераждане, другаде!

  Аз съм лекар и ще ми простите романтизма и времето, което ще ви отнема да помечтаем заедно.

  Виждам следните задължителни стъпки, които смятам за абсолютно необходими, без да твърдя, че са възможни:

  1. Абсолютна и безусловна оставка на управляващото “мнозинство”.

  2. Оставка на главния прокурор, който очевидно не се ползва с обществено доверие и ще продължи да поддържа енергията на протеста и усещането у всички протестиращи за неприемлива избирателна “справедливост”.

  3. Съставяне на служебно експертно правителство без участие на парламентарно представените политически субекти, защото протестите са преди всичко граждански и не трябва да се допуска да бъдат употребени за избора на временно правителство.

  4. Предсрочни избори с електронно гласуване.

  5. Избор на нов главен прокурор с демократична процедура от няколко кандидатури, една от които на гражданското общество, след обществено допитване.

  6. Новият главен прокурор да предприеме незабавна проверка на бизнеса на Ахмед Доган, Пеевски и всички останали, които натрупаха богатство и влияние покрай контролираните от споменатите двама “обръчи от фирми” и покрай близостта си с властта.

  7. Новият главен прокурор да ревизира и направи достояние на обществото онова, което не беше направено по времето на Сотир Цацаров, а същият да освободи също поста, който заема, защото си отиде с много съмнения в неговата работа.

  8. Обществото ще очаква окончателните резултати от всички тези разследвания както и за всички останали казуси, около усвояване на европейски фондове, обществени поръчки, крайбрежни хотели и плажове, къщи, апартаменти и тераси, които оставиха в последните години усещане за грандиозни корупционни практики.

  Ако всичко това не се случи, няма как да започнем на чисто.

  Електронното гласуване е ключ към промяната, защото ще вкара в изборния процес много нови гласове, които останаха извън изборните урни и изборните манипулации. Ако половината от българите в чужбина гласуват, това ще се окаже решаващ удар за днешните управляващи и особено за т.н. “балансьори” около хидро-философа Доган и омразния на обществото Пеевски, които са най-голямото зло, защото диктуват настоящето и бъдещето ни, без да са спечелили избори.

  Щом може да се създаде ваксина за 6 месеца, можем да осигурим и електронно гласуване. Това поне не изисква усилия на откривателски екип. Ако това не стане, забравете за промяната! Пак ще ни изработят и ще останем “пак в тия”.

  Не ме питайте как ще стане това.

  Не забравяйте, че демокрацията има три темела – власт на народа, свобода на личността и плурализъм, което означава и разделение на властите.

  Ако сме овластен народ и сме свободни личности, остава само да изберем подходящите хора, които да разделят една от друга сплелите се “обръчи”.

  Промяната не е явление, а процес. Сега сме само в началото. Всяко незабележимо малко отклонение от процеса в грешна посока, в близките години ще отклони кривата на промените на забележимо разстояние от начертания път.

  Единственият шанс да направим нещо по-добро е като го променим. В противен случай ще завъртим същото колело, с два пъти по-бавна скорост и така ще се оттече живота на децата ни.

  Ще дам и един пример от пандемията Covid-19.

  Страните, които се справиха най-добре с епидемията, според признанието на световните експерти, са онези страни, в които обществата имат най-голямо доверие на правителствата си.

  Не, не сме цитирани сред тях, поне аз не съм информиран за такова признание. Три от тези страни са Китай, Южна Корея и Сингапур. Имаше и няколко други, които се справиха добре, но тези три са най-добрият пример, защото са между първите десет страни в света, в класацията на държавите с най-високо доверие на обществото към управлението на страната.

  Зад всеки голям успех, стои взаимното доверие, което означава доверие към всички форми на управление, справедливост и минимум корупция. Сигурно затова са ни забравили нас.

  Има и още нещо.

  Да разчитаме на собствените си сили.

  Без Херо и без Мустафа, без европейски неолиберални уйдурми и морафети, без Москва и задунайци.

  Сами!

  Нали се идентифицираме с Левски, Ботев, Бенковски, Волов, Каблешков, Петър Бонев, Дюстабанов, Бачо Киро…

  Кой им помогна тогава? От името на целия народ въстанаха само 40 000 българи, а цяла Европа се събуди и раздвижи след техния подвиг, за да спасява интересите си.

  Днес колко са по улиците?

  Никой да не твърди, че са малко! Със сигурност над 40 000 и това е почти същата пропорция спрямо населението от 1976 г.

  Трябва да покажем, че сме достатъчно силни и решителни, за да се справим сами, иначе ще продължим да бъдем домашни котета за Брюксел, европейския Барни Рабъл (може да си изберете и името на някой министър, изборът е голям) и Москва, ще продължат всички да ни онождат с 200!

  Спомнете си онова, което се случи по време на нашето Възраждане и не вярвайте, че някой си къса ризата за нас.

  Помагат само на силния и умния! Спомнете си и приказката на Ран Босилек, за лисицата, която не излизала от дупката на зайчето. Не му помогнали нито вълка, нито мечката, а бръмбъзъчето, което влязло в дупката и нахапало лисицата, която изхвърчала от дупката.

  Да постъпим като това бръмбъзъче, да нахапем лисиците и да ги извадим от дупките.

  image

 2. Поклон на г-жа Инджова, а тези убавци Гешо и Бойко ако избягат, пак на таралеж ще седнат.

 3. Винаги с удоволствие вземане „за почест!“ на Ренета Инджова.

 4. Ако 100 000 българи мислят, следователно протестират, нека да помислим, всеки един от нас да намери 10 човека, които да се замислят…Това е! Може и да е достатъчно… ИНИЦИАТИВА – НАМЕРИ 10 !!!

 5. Аз искам да БЛАГОДАРЯ на всички тези образовани млади хора, на семействата дошли с невръстните си деца в колички на протестите, да си върнат Родината. И да им се ИЗВИНЯ, че позволихме всичко това да им се случи. Знайте, борци за справедливост, че всички ние, които по една или друга причина не можем да сме там, ви подкрепяме от цялото си сърце и душа, и се молим за вас, и се гордеем с вас.
  БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

 6. Психодесните и соросоидите няма да подкрепят това:

  Обявените промени в Министерския съвет показват не само че Борисов има намерение да продължи с досегашния начин на управление по мутренски и еднолично. Ясно показват липсата на кадри и управленската немощ на ГЕРБ.
  Да отхвърлим подигравката на Борисов с исканията и очакванията на мнозинството българи.

  Нека довечера да напомним какво искаме:
  Оставка на цялото правителство и на главния прокурор;
  Предсрочни избори;
  Отговорно и почтено управление;
  Съд и възмездие за кражбите и злоупотребите.
  Срещата за София е в 19.00 ч. пред президентството

 7. Протестите хубаво, че не спират и не трябва, докато не постигнат целите си!
  Обаче с разходки и викане по празни сгради, постигнатият ефект досега е минимален и без желаното развитие.
  Няма ли един свестен прокурор в тая държава, който да започне да повдига обвинение след обвинение на овластените крадливи престъпници ?
  Братиньотата от Конституционният съд се произнесоха: Няма пречка всеки прокурор да разследва главния прокурор и който и да е друг представител на властта.
  Е хайде де…. Къде е този прокурор ???

 8. Дълго време Тиквон се бореше за нов прякор. И успя ,вече е познат като Боко КАРАНТИНАТА! Ще използа самоизолацията правилно!Ще премества съдържанието на чекмеджетата на сигурно място!Ще го закопае в градината с багер осигурен безплатно от приближените му строителни босове!Багера ще кара сам ,за да не се знае от друг, къде е закопано имането!Така са правили всички разбойници!

  1. Преди месеци- когато започнах да следя конспиративните теории, свързани с международното положение и със самия Ковид_19, разбрах едно…Обявят ли някого от световните лидери (или известни имена) за болен от „вируса“, значи или е под арест, или е в незавидно положение. Това е нещо като код. (Елизабет Втора, Борис Джонсън, Трюдо, дори при Меркел имаше намек.)
   Защо казвам всичко това, в което не всеки ще повярва…:-) Ами, за да придам оптимистична нотка на нещата. Може пък да е добър знак тази „карантина“. Как беше- „Совите не са, което са…“ 😉

   1. Така е! Констатацията е правилна! Оказа се, че всяка ситуация, изискваща „скриването“ на даден политик или политика се използва много ловко! Така и с т.н. епидемиологична обстановка, която се използва за всякакви цели! Дано Тиквон бъде вече в постоянна карантина, че да видим и падението на подчинените му и „верни“ слуги!

 9. Борисов(Borisov)и познатите му ме убиха,поне за такива се представят!адрес:Перник,Ралица 7;познатите са му с много пари,контакти и влияние!Аз бях до тук,сбогом ,’пътник съм’!
  Vsicko mi hackvat, edva Sam se dobral do vas!haceri me stopirat I tormozqt necoveshi 24/24 non stop to a e patnik Sam.Ziveite si zivota islet!putnik Sam!

 10. Децата да не слушали родителите…
  Сетих се за една мисъл, обаче не помня на кого(може би на Марк Твен или Айнщайн): „Лудостта е наследствена. Родителите я придобиват от децата си.“
  Та така- полудейте по наследствен път, родители! 😉 Лудите се свалят с лудост.

 11. Шефката на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов – Деница Желева, е болна от коронавирус, а самият министър-председател е под карантина. Информацията е потвърдена от ВМА.
  Желева е дала положителен тест след завръщането на делегацията на Борисов от Брюксел в началото на седмицата, пише news.bg.
  Тъй като на преговорите за новия европейски бюджет двамата СА БИЛИ ЗАЕДНО ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ, министър-председателят е поставен под карантина, както и целият екип, пътувал с него.
  Това е поредната отчайваща стъпка на Тиквата ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ, защото ако е вярно това означава, че заразило целия Европарламент и той също трябва да излезе ПОД КАРАНТИНА.

  1. Мутафчийски Плазмодия издал на Боко Тиквата „извинителна бележка“ за коронавирус. Последни фалшиви напъни за спасяване на мафията.

   1. Според запознати БашиБозукът не бил ПОД карантина, а ВЪРХУ нея, но само и тежал без да я употребява.

   2. Смешни и жалки хора, поставили се в услуга на един тъп и арогантен крадец и лъжец!

 12. „Горанов има право да се върне в парламента след като вече не е министър, но за втори път се отказва от депутатското място. Първия път това се случи през 2014 година, когато ГЕРБ беше в опозиция.“
  Връща се на старата си длъжност – главен счетоводител на СИК.

  1. Ако не му отнемат международния паспорт на момента, бездомникът от Долни Дъбник ще духне към топлите страни.

 13. Разбрахте ли защо го няма премиерското тяло в НС? Няма го защото шефката му на политическия му кабинет някоя си била с „положителна“ проба за вируса и той бил под карантина!? Аз си мислех, че като първия път когато хвърли оставка ще вдигне „високо“ кръвно и се търкаля една седмица в правителствената болница ама не познах. Е сега се е самокарантинирал да не зарази депутатите с тоя пусти вирус. По голяма смехория от тази не можаха да измислят. А бе абдали, вие още вярвате ли си, че всичките тия скечове дето ги разигравате държат декиш? Депутатите го канят в НС, нашия се услушва като прасе в чужда градина и съвсем удобно някоя си от калинките му имала вирус. Аде бе!?

 14. А това е какво са измислили ГЕРБавите за да скрият БОКО от народната любов:
  Според официоза 24 Часа:
  Шефката на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов – Деница Желева, е с коронавирус, съобщи „24 часа“. Затова и премиерът Бойко Борисов е под карантина.

 15. Държавата е в колапс. Следва да се предприемат следните спешни мерки:
  1. Тиквата веднага да напусне властта и да бъде изолиран под домашен арест.
  2. Да му се направи обстойна психиатрична експертиза и да се обяви публично заключението на психиатрите.
  3. Президентът да назначи служебно правителство от експерти с министър-председател Ренета Инджова.
  4. Да се направи пълна ревизия на управлението на Тиквата и да се обявят резултатите от него.
  5. Да се смени главният прокурор Иван-Каскета и да се назначи временна прокурорска комисия начело с адвокат Николай Хаджигенов, която да повдигне обвиненията срещу Боковото мафиотско управление.
  6. Следващите избори да се проведат след приключване на съдебните дела срещу политическата и олигархичната мафия.

 16. Вчера видях г-жа Инджова да поздравява лично в тълпата президента след словото му. Хубаво ще е достойни българи да се обединят в борбата срещу омразата хунта.

 17. Борисов под карантина, шефката на кабинета му е с COVID-19. Евтин номера.

 18. „Връщам се в къщата, в която започна моят трудов стаж с голямо удоволствие. На 1 септември 1980 г. постъпих като току-що завършил студент. През годините натрупах доста опит и ще мога да помогна на колегите”. Така бившият здравен министър Кирил Ананиев, който става министър на финансите, коментира рокадата.
  Какво искате бе? Човекът си се връща в къщата си, където са парите на държавата. Това си му е бащиния.

 19. Представяте ли си какво прочетох току-що в Близ (препечатка от Струма):

  Главният прокурор Иван Гешев стана докторант в Правно-историческия факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград

  Изумен съм ! Чудя се каква ли ще бъде темата на дисертацията му ?! Може би „Кацане на Луната с ракета с дизелов двигател“ или „Въоръжено щурмуване на държавни институции“ ?!

 20. Със 116 гласа „за“ мнозинството одобри оставките на четирима министри и даде съгласието си за новите министри. БСП и ДПС бяха категорично против и отново призоваха за оставка на целия кабинет, съобщава Дума.

  Новите министри положиха клетва, а малко по-късно се разбра, че Владислав Горанов е отказал да се върне като депутат.

  Мафия!

 21. Блокада на АМ Тракия на 1 август ще спре турската лавина гастарбайтери на път към Турция в отпуск. Ще стане мазало за хунтата, а и Европа ще вдене, че толупът трябва да си отиде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *