Публикувано на 31.01.2008 / 13:28

Резнаха заплатата на Кушлев с 5000 лв., варненските кушлевисти също обедняха

Парламентът гласува на второ четене промени в Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, с които се основното месечно възнаграждение на председателя на комисията  става 90% от заплатата на председателя на Народното събрание. В момента тя възлиза на 2473 лв. Замовете на Кушлев пък ще взимат 90% от неговото възнаграждение, което означава 2002 лева. Редовите членове на комисията “Кушлев” ще се разписват срещу 1892 лв.

Хората на Кушлев според промените са задължети и да не участват в надзорни и конторлни бордове на търговски дружества, както да получават хонрари за извършвани по договор с държавни или обществени организации.

Миналата година сумата, срещу която се разписваше Кушлев на месец бе определена като скандална – 7000 лв. Тогава той коментира, че работата му била много отговорна и опасна. До този момент обаче комисията “Кушлев” на практика не е свършила нищо.

Във Варна две години една дузина служители всеки месец са взимали по 4000 лв. заплати и срещу това не успяха да вкарат нито едно дело в съда. Първото, което измъдриха, както писа afera.bg  е делото “Стоян Попов”, което е подигравка с данъкоплатците.

Не е ясно с намаляването на заплатите на хората на Кушлев дали те изобщо ще пришпорят работата си по списъка от 16 човека, с влезли присъди за незаконно оръжие,  които трябва да ровят за имущество, или ще продължат с темпото, както досега. Две години – едно дело. И то нефелно.

 

Веселина Томова

Коментари 0 за
“Резнаха заплатата на Кушлев с 5000 лв., варненските кушлевисти също обедняха”

  1. Любопитен е списъкът на тези, които за 2 г. са прибирали по 4000 лв. за 1 дело?! Разпределението е по модел 8:5:3- БСП, НДСВ, ДПС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *