Публикувано на 14.08.2008 / 21:51

Разфасоват антимафиотите

 

 

Антимафиоти вече ще работят в ДПОТП – Дирекция за противодействие на организираната и тежката престъпност. Секторът за борба с трафика на културно-исторически ценности минава към Криминалната полиция, съобщава “Монитор”.  Към Криминална се очаква да бъдат присъединени и отдел "Контрабанда", и звеното, което извършва арестите на опасни престъпници.
В отдел "Терор" на бопаджиите обаче ще бъдат назначени нови кадри, досегашното звено "Наркотици" ще се превърне в мегаструктура. Тя ще преследва всички по веригата на дрогата – от най-дребните дилъри до най-маститите международни барони. До този момент бопаджиите обикновено се занимаваха с дребните дилъри като в някои случаи работеха в полза на едните и във вреда на другите.
50 антимафиоти от цялата страна са депозирали рапортите си за уволнение в началото на седмицата, твърди “Монитор”. Половината от тях са от централната служба за борба с организираната престъпност в столицата.
Десетки спецполицаи са поискали да бъдат преместени от сливащите се с Криминалната полиция звена към засилените сектори на ГДБОП.

Много от антимафиотите не могат да преглътнат, че ще бъдат на подпчинение на Криминална и, че няма да могат да си развяват волно коня както досега.

 

Afera.bg

Коментари 0 за
“Разфасоват антимафиотите”

  1. Дано започне вече да се върши истинска и сериозна работа срещу търговците на наркотици. Че това,което е написано -някои полицаи работят за едни наркодилъри, а против техните конкуренти – е ужасно.Как в такъв случай ще се очаква от гражданите да информират полицията като не знят на чии покровители ще попаднат с всички останали неприятни последствия за самите информатори?Обществото с нетърпение очаква да види ясни признаци, че нещата се променят към добро.Миков прави добро впечатление, но дали това е достатъчно?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *