Публикувано на 10.03.2009 / 20:06

Разправиите около общинския бюджет в Плевен продължават

 

 

Екипът на кмета ще проведе срещи до края на седмицата и с представители на "Атака" и "Солидарност". След като отхвърлиха проекта за бюджет на градоначалника, последваха остри критики отвсякъде към хората на БСП и ГЕРБ. Очаква се на предстоящата сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на 26 март, финансовия план на общината за 2009-а да бъде приет.
Интересно е обаче, че според Закона за общинските бюджети, ако в срок от 45 дни проектът за бюджет не бъде приет и одобрен от общинските съветници, Общината ще се принуди да работи именно по предложения проектобюджет от Зеленогорски и екипа му?! Законът на практика прави недоволството и усилията за някаква промяна от хората на опозиционните партии напълно безсмислени.
Само няколко дни след като бе отхвърлен финансовия план за тази година, внесен от кмета Зеленогорски, коалицията на БСП и ГЕРБ в града пристъпи към ново действие. Заформилата се "сговорна дружина" поиска оставката на председателя на общинския съвет Георг Спартански. Хората на "левицата" и тези на Бойко Борисов поискаха незабавно да бъдат прекратени пълномощията на Спартански, който е трети мандат начело в местния парламент.

Георги Стоянов 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *