Публикувано на 04.09.2020 / 8:35

РАЗБИРАТЕ ЛИ КАКВО ВИ КАЗВАМ, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ – ТРЯБВА ДА ОБЯВИТЕ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ, ЗА ДА ЗАЩИТИТЕ НАРОДА ОТ ПРОИЗВОЛА И НАСИЛИЕТО НА МАФИЯТА!

РАЗБИРАТЕ ЛИ КАКВО ВИ КАЗВАМ, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ – ТРЯБВА ДА ОБЯВИТЕ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ, ЗА ДА ЗАЩИТИТЕ НАРОДА ОТ ПРОИЗВОЛА И НАСИЛИЕТО НА МАФИЯТА!

Отворено писмо до генерал Румен Радев,

Президент на Република България

от проф. Людмил Георгиев

Уважаеми г-н Президент,

Признавам си, че гласувах за Вас преди години с огромната надежда, че Вие можете да бъдете българския генерал Шарл дьо Гол – да организирате референдум за членството на България в НАТО и евентуално страната ни да напусне военната структура на съюза. Защото, г-н Президент, не знам дали знаете от историята, но всяко членство на Родината ни във външно-политически и военни организации е довеждало да поредна национална катастрофа, а сега е същото – за тези години в Европейския съюз и НАТО България преживява най-страшната демографска катастрофа в цялото си съществуване, било като държава, било като народ в рамките на чужда нам държавност.

За съжаление, г-н Президент, бях разочарован, но с времето някак си се смирих, приемайки за вярна диагнозата, която сам съм поставил в книгата си „Критическата психология на българската история“ (Университетско издателство „Свети Климент Охридски“, 2018) – че българският народ и неговите политически „елити“ винаги са разчитали и разчитат на чужди фактори, които да гарантират съхранението и възпроизводството на собствената ни държава, нашата Родина България! А този факт поражда само отвращение, омерзение и отчаяние у всеки нормално мислещ български гражданин, дори и на несъзнателно ниво!…

Признавам си, г-н Президент, че от известно време надеждите ми към Вас започнаха леко да се завръщат – особено преди около два месеца, когато излязохте сред народа с гордо вдигнат юмрук и казахте категоричното: „Мутри, вън!“. Направихте го с достойнство и огромната част от българския народ, който търпи на гърба си игото на мутрите и на техните водачи – Мутрата Борисов и Мутрата Гешев, Ви повярваха безусловно. Нещо повече, тези искрени български патриоти припознаха във Ваше лице естествения си водач, който ще е с тях в борбата срещу мафията на Борисов, превзела Родината им през последните 11 години!

Въодушевен бях и аз – даже писах тук, в сайта АФЕРА, че най-после обикновените български граждани имат персоналната подкрепа на най-авторитетната българска институция, президентската!

През цялото това време, когато периодично отправяхте своите апели към Народното събрание, към Мутрата Борисов и към Мутрата Гешев, странно защо започнах да се съмнявам в правотата на избраната от Вас стратегия, може би внушена от Вашите съветници – хем да подкрепяте протестите на хората, хем да стоите някак си встрани от тях! И това ми съмнение се потвърди тази вечер, когато направихте едно, в общи линии, безсмислено изявление към българския народ!…

Признавам си, г-н Президент, че пиша това си писмо към Вас непосредствено след като се прибрах от поредния протест днес – 3-ти септември, няколко часа по-късно след като снощи копелетата от т.нар. „полиция“ или „жандармерия“ обявиха война на българския народ, окървавявайки народното недоволство!

Искам да Ви кажа, г-н Президент, че нищо няма да сломи духа на протестиращите – усетих го преди малко, много бяхме, хиляди бяхме, а утре блокадите и лагерите отново ще бъдат изградени и няма сила, която да попречи на хората да сторят това! Тези хора, г-н Президент, вече не се уповават на Вашите думи – просто те са решили да извървят докрай пътя на своето собствено достойнство, и ще го извървят, повярвайте ми, казвам Ви го като психолог, който тази вечер манифестираше с тях като обикновен гражданин, но усещайки с радост този несломим Дух! Затова си позволявам, г-н Президент, да Ви кажа няколко думи, а Вие и Вашият екип преценете какво трябва да направите, но никога не забравяйте прословутото откровение на Наполеон Бонапарт, заточен на остров „Света Елена“, че „между великото и нищожното има само една крачка“!…

Г-н Президент, генерал Радев, след вчерашния позор на Мутрата Борисов и на цялата полицейско-жандармерийска сган, след тази отвратителна саморазправа с българския народ, която може и да се повтори, защото още утре ще бъдат възстановени лагерите и блокадите, Вие трябваше днес, а трябва и още утре да заявите, че си запазвате правото да реагирате като Върховен Главнокомандващ българската армия да предприемете мерки в защита на хората от мутренско-полицейско-жандармерийското насилие!

Разбирате ли какво Ви казвам, г-н Президент – да сте готов да обявите и военно положение, ако трябва, за да защитите българския народ от произвола и насилието на Мафията?!…

Знам, г-н Президент, че това е трудно решение, но още по-добре знам, че тежки времена като днешното изискват исторически решения!… И си мисля, че ще бъде прекрасно да обявите това още утре вечер, но не в уютните зали на президенството, а навън, сред хората, които ще възстановят лагерите и блокадите – даже им помагайте в това, заставайки лице в лице срещу престъпниците от полицията и жандармерията!…

Това е, г-н Президент – след като влязохте в ролята на водач, трябва да я играете докрай!

Просто това е Вашият шанс – иначе Мафията на Борисов и Пеевски ще Ви спретне импийчмънт, за да прекъсне окончателно връзката между народ и Президент! Ние, Народът, няма да се откажем от борбата, но проблемът ще е за Вас, Президента!

Това е положението, г-н генерал Радев!

РАЗБИРАТЕ ЛИ КАКВО ВИ КАЗВАМ, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ – ТРЯБВА ДА ОБЯВИТЕ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ, ЗА ДА ЗАЩИТИТЕ НАРОДА ОТ ПРОИЗВОЛА И НАСИЛИЕТО НА МАФИЯТА! Докладва редник Людмил Георгиев

Бележка на „черната станция“ Веселина Томова: След отвореното писмо на проф. Людмил Георгиев, няма как да се сдържа и да не ви попитам от упор: Забранили ли сте на вашите деца да участват в протестите? Защо? Не питам, заради „жълтината“, а заради това, което пиша от година насам – и „стига ли Ви тая награда“  само, да си изковавате втори мандат, за сметка на ИЗБОРА, КОЙТО НЕ ИСКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ! – да поведете този народ, а не да продължавате да рецитирате с безумно равен тон, без никаква емоция!, това, което са Ви написали нефелните Ви съветници. Този живот е за смелите, господин Президент, а не за плашипутарниците!

Коментари 47 за
“РАЗБИРАТЕ ЛИ КАКВО ВИ КАЗВАМ, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ – ТРЯБВА ДА ОБЯВИТЕ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ, ЗА ДА ЗАЩИТИТЕ НАРОДА ОТ ПРОИЗВОЛА И НАСИЛИЕТО НА МАФИЯТА!”

 1. Къде беше радев когато направи първото си служебно правителство?Тогава нямаше мутри нали?Сложи подлогата на Борисов Герджиков за премиер.

 2. Отказвам изобщо да отговарям на опорките за Радев, БСП и прочие. От 11 години Борисов управлява с Доган,, Пеевски, Първанов, Марешки, Каракачанов, Симеонов – на практика в Парламента няма никакъв инакомислеш глас с изключение на малко останали некупени депутати от БСП.
  Изградиха неформални и формални мрежи за съгласуване на интереси, за координирана кражба на бизнес, публични средства, за споделена корупция, която потопи цялата държава и ни закотви за дълги години на дъното на ЕС.
  И тези „полезни“ идиоти на Борисов от условно десни, ме убеждават, че битката била комунисти – антикомунисти, и че Кремъл свалял Борисов.
  Къде видяхте антикомунисти сред управляващите и такива които достойно защитават българските интереси срещу Кремъл.
  Класиката в жанра е – махнете корупцията и руското влияние ще отслабне и социалната справедливост и благоденствието ще станат факт.
  От доста време попълвам пъзела на Балкански поток и трябва да ви кажа че там има не само предателство на българските национални интереси и гранд корупция, но има държавна измяна защото Борисов е поставил държавни компании и институции в услуга на Кремъл, като е осигурил пряк достъп на руски компании извън процедури, със съзнанението, че така допуска да се разшири агентурната мрежа на Русия.
  Били сме членове на НАТО и на ЕС!? Да, ама на хартия.
  Ще ви настръхнат косите какви предателства и корупция са натворили Борисовите хора.
  Просто сега се обединяват всички честни хора и гледат да спасят държавата си.

  Илиан Василев

 3. На какво ЗАКОННО ОСНОВАНИЕ се иска оставката на ЗАКОННО ИЗБРАНИ правителство и на главния прокурор!

  България е член на ВОЕННИЯ съюз НАТО, като парламентарна държава, правителството изпълнява ВСИЧКИ изисквания на НАТО.

  Тези призиви за набиране на ?! доброволци за въстания за СВАЛЯНЕ на законно правителство – дали няма да докарат санкции за генералите?!

  Опомнете се, бе!

  В държава ЧЛЕН НА ВОЕННИЯ СЪЮЗ НАТО да се правят бунтове и военно положение, вие с ума ли сте си?!
  И защо, на какво законно основание?!

 4. Уважаеми професор Георгиев,
  уважаеми драскачи в сайта на Томова,
  най-добре е да се отървете от илюзиите си и да слезете на земята!
  Мутрата се е окопал толкова яко за 11 години, че няма мърдане – ще управлява докато е жив!
  Радев е натовски генерал – завършил е две генерал-щабни академии в САЩ.
  Дори и на това, което направи се чудя … Не хранете напразни надежди!
  Чрез базите си в България американците ще въведат ред за няма и ден – стига да им се стори, че интересите им са засегнати. Дори няма да го напрявят пряко – Ердоган ще им свърши мръсната работа. От руснаците не очаквайте нищо, отписаха ни от сферата си на влияние.
  Терминал 2 още функционира – спасявайте се, докато можете!
  Българският народ е вече в историята, българската нация просъществува твърде кратко!
  Ако можете, запазете някакви традиции и спомени!
  Територията, ако доживеем – ще видим с какво ще бъде населена …

 5. Ех, Веси, Веси, ти се бъзикаш с Българските Змейове, ама спасението, пак от тях дебне .

  Проблемите винаги имат и ПРОСТО РЕШЕНИЕ .

  Да , четат и свръх умните „няма шанс” и „Спартак”.

  Защитниците на подсъдимите олигарси, скочиха едновременно срещу Гешев и Борисов и така ги обединиха, а ако беше само срещу Борисов, Гешев като едно нищо щеше да го арестува .

  Радев – палячо, дръвчи се на Бойко, само, за да се мобилизира курвомунистическия електорат на Радев за сегашните и президенските избори .

  Значи, няма кой да изправи Борисов пред съд .

  ПРЯКО НАРОДЪТ . От Древни времена пред народите винаги е стоял въпросът :

  – Какво се прави и как се процедира , ако вождът на Народа е Луд ? ( Калугила, Нерон и други уроди .)

  И решението го има в правото !

  ИСК ЗА ПОСТАВЯНЕ ПОД ЗАПРЕЩЕНИЕ (мушкане в лудницата , като в затвора не може.)

  Това е граждански иск, предявява се от всеки, който има интерес , а всички ние имаме интерес, тъй като Бойко ни командори всички, премиер е на всички българи .

  Шибаме им този иск с 200 от двеста граждани подписан, включително и от съдийки-паралалийки и от адвокати –тарикати и прехвърляме топката в полето на съдийската, съдийската, не на прокурорската, а на съдийската част от държавата, да видим дали тя ще ни защити правата, ДА не бъдем управлявани от недееспособни хора .

  Бойко загуби всички дела – и срещу Сидеров, и срещу Елена Йончева, а нали Главният съдия, Лозан Панов постоянно дърдори, че Бойко бил автократор, диктатор, така, че ще има възможност да вкара авоктратора в авто-краторницата .

  При тези дела, Бойко трябва да се яви ЛИЧНО до една седмица пред съда, ако не иска , полицията, армията го кара .

  Разпитват го психиатърки от нашите, разпитаме го ние, той нали сам си казва, че е много прост, А МНОГО ПРОСТИТЕ СА НЕДЕЕСПОСОБНИ и след един ден – нов иск, и нов иск, защото ако днеска още не те е хванала деменцията не значи , че утре вече не си с Алцхаймер така, Бойко ще се пренесе в съда, докато , СЕ НАМЕРИ НЯКОЯ СЪДИЙКА ДА ГО ПРАТИ В ЛУДНИЦАТА .

  Нали Христо Лодкарят, търсеше прокурор, който да арестува Гешев, сега ние да потърсим някоя от Христовата съдийска партия, която да мушне Бойко в авто-краторницата .

  То Христо и Прокопиев комаднват съдийските банди, а дано да се справят с тази работа.

 6. Бе, какво има да пигаш , бе Веселина, че ме ядосваш и ти ?

  Нали той , „героят Радев”, сам си каза на един от курвомунистическите тъпанаристически съвети, че им бил забранил на неговите деца да ходят по мининги, че ставали жетрви на провокации.

  Абе, Вие в ред ли сте ?

  За всяка война дъртите тарикати, трябва да направят нещо така, че да изманипулират младите, да ги омагьосат някак си да идат на война , вместо тях .

  Да ги баламосат с някакви „възвишени” цели, като :

  мутри вън, мутри при мен, мутри в моя съвет, които „възвишени” цели после се оказват някакви търговски и /или службогонски цели на тарикатите и на тяхните още по-голями господари (Финансовия капитал) .

  Те затова взимат войници – момчета само на 18 години ,които още не знаят какво е това човешкото вероломство, подлостта, измамата, манипулацията, машинаците, шантажите .

  И затова най-голямият обоз на армиите са – ракии, водки, шнапсове, уиските и шмъркай там и напред – за Сталину, за Родину, ама Сталину , Родину, Фердинанду, Борисчу и прочие тарикати, живи здрави и веселы, а пък милионите младите момчета – под земята .

 7. Престъпен Клан

  Радеви, това един грамаден курвомунистически клан въ ВВС-то . Чичо му на този, беше прост фатмак (с офицерско звание от школата за запасни комунисти ,че не може да влезе във висше училище, поради курвомунистическа простотия) , капитан Радко Радев беше началник на охранителния батальон в Графа, когато Руменчо беше курсант, учиник там, при чичо си .

  КРАЖБИ КОЛОСАЛНИ, КУЧЕ ВЛАЧИ , ДИРЯ НЯМА ВЪВ ВВС-ТО.

  Не дават на караула да иде на ГСМ през нощта ,та генералските комунистически синчета да крадат с цистерни гориво , керосин, нафта, бензин .

  ВКР-то не ги разследва, а им помага .

  Това е курвомунистическият клан Радеви във ВВС –то .

  Та курвомунесткака Корнела, добре знае кой да си предлага за президент, член на същия този престъпен курвомунистически клан .

  Нито БКП, нито БСП са партии, ТОВА Е КЛАН, ПРЕСТЪПЕН КЛАН .

  Тяхната идеолигя е една – да сме във властта, за да крадем, да крадем и пак да крадем . Друго ние не можем .

  ГЕРБ, СДС-та и прочие са клонове на тези престъпни кланове .

 8. Доводите на HOOD и Veritas vos Liberabit са много силни. От тях става ясно, че пътят не е този, към който призовава професора и Томова, който практически е в унисон с линията на ДПС. Освен това има още редица други аргументи в тяхна подкрепа – многото форми на мирни протести от народа, които все още не са задействани като блокади на ЖП линии, КПП-та, шосета, държавни учреждения, поставяне на автомобилите по улиците и оставянето им там, гражданско неподчинение, неплащане сметки за парно, ток, вода, данъци, общонационална стачка и т.н. В 70 % от подобни мирни протести успехът е сигурен. Най-важното е сега да се създаде единен център за гражданска съпротива, който да дава посоките и идеите за главните удари, както и засилване масовостта на протестиращите и обхващането на все повече населени места от тях. Защо да не бъде организиран в центъра на София и един концерт на Слави Трифонов например, който да събере 200 хиляди души. Трябва да се агитират и стоящите по домовете си и гледащи сеир хора да се присъединят към народния гняв и т.н. Всичко е написано по темата отдавна включ. и в коментарите от колеги в „Афера“ за това как по мирен път се свалят диктатори. Що се касае до президента Радев той действа последователно и де факто се превърна във водач на своя народ. А днес точно като президент и в това си качество вика гл.секретар на МВР и шефа на ДАНС да дават обяснение за безчинствата на службите, които ръководят. Големият успех на протеста досега е, че хората преодоляха страха, проявяват завидна смелост, към която непрекъснато зове и В.Томова /а тя откъде знае, че децата на Радев не са на протеста?/ и преодоляха идеологическите си различия в името на спасението на България и нашето бъдеще. Затова победата ни е сигурна!

 9. А ЗАЩО ВАСИЛ ПЕТЕВ ДА НЯМА САМОЧУСТВИЕ, С КАКВО РАДЕВ Е ПОВЕЧЕ, ОТ КОЙТО И ДА Е БИЛО ОТ НАС ?

  Пенсиониран и забравен , не е самоиздигнал се, а го издигна Курнела , БКП. А това , че е бил Главатар на ВВС, изобщо не означава , че той се е издигнал, обикновена службогонска кариера на всеки на копанята , като всеко едно служебно куче .

  Да си САМОИЗДИГНАЛ се е нещо да си направил сам , сам ,без държавната копаня . А то, като Радев се е издигнал до върха на кариерата в служба на копанята и Главатаря на БДЖ и всеки един от министрите на Бойко.

  Тя такава, издигнала се на копанята като Радев, беше например Цецка Цацева, от общината, в Племен, направо главатарка на НС .

  Та така, че Петев е много повече САМОИЗДИГНАЛ се човек от Радев и като такъв е повече от всеки един радевец !

  Този Радев само плямпа като кречетало, вече пет години на тази копаня, а край него дърт комунист до комунистта , а до комуниста, ченгета от ДС .

  Стратегически тъпанари и службогонци ! Покажете поне един млад и некомунистически човек да е на работа в това гнездо на службогонци .

  Един този клепар да е взел с конкурс, да е обявил конкурс поне за едно работно място .

  Ти бил ли в армията, критикар . Там след втората година преставаш да мислиш, ставаш изпълнител на чужда воля .

  В армията мислят само пълководците, не повече от един двама . РАДЕВ НЕ Е ПЪЛКОВОДЕЦ.

  Одавна нашата армия нама пълководци, пълководците на нашата армия са не са българи, а чужди генерали.

  Така, че този дрънчи на кухо и страхливо, ама, още по-кухите и още по-страхливите и още по-простите от него са се хванали за него като удавници за сламка .

  Само празноглавци са можели да се надяват, че Радев нещо може да направи за българския народ .

  Каква му е визията на този ?

  – Никаква, общи приказки и кухи фрази .

  От трийсет години насам няма самоиздигнали се хора . Всеки уж нове правоприемник на стари банди ибантити .

  Радев на Корнела , Борисов на Царя, Царя на Стоян Ганев който го домъкна, ама Стоян Ганев беше . учител на ченгената от ДС, т.е. пак БКП .

  Мърши !

 10. Не може да обяви военно положение първо. И второ, с коя армия? Полицията е по-многобройна от армията.

 11. Аз от кога го повтарям това! Само че не военно положение, защото той не може да го обяви, а може да направи държавен преврат…ако има достойни и верни генерали!

  1. Батка, лозунгиге, които тук вдигаш, за лозунги на страхлиците, които фантазират спасението друг да им донесе на чинийка с кант покрая и без те самите да си мръднат пръста. Застани на площада заедно с битите и унижените и тогава ще има право да изказваш мнение.

  2. За това и питам в няколко поредни коментара, какво има да кажат висшите офицери на България.

   А иначе, някаква монтирана мутра, бие и мачка наред. Не можело да се обяви военно положение. Тогава ще се включат в борбата с корона вируса с техника и жива сила или да речем „учение за борба с извънземно нашествие“, в което могат да поканят когото си искат.

  3. Член 100 (5) Президентът обявява положение на война при въоръжено нападение срещу страната или при необходимост от неотложно изпълнение на международни задължения, военно или друго извънредно положение, когато Народното събрание не заседава. В тези случаи то се свиква незабавно, за да се произнесе по решението.
   А при липса на кворум в „народното“ събрание?

 12. Радев, като главнокомандващ армията я приведете в пълна бойна готовност, обявете военно положение и арестувайте цялата шайка начело с Борисов и Гешев. Това може и трябва да направиш за България!!!

 13. Не съм съвсем сигурен в името на държавата, но че беше в Латинска америка – това е сигурно. Няколко военни изтребителя стреляха срещу двореца на президента посред бял ден – имаха някакво несъгласие – по скоро революция беше. Та си помислих, дали президента няма да вземе да яхне един стар руски изтребител и да постреля малко върху една къщичка в Банкя! Можеше и неговите колеги да литнат заедно с него! Блянове, блянове! Не е такъв човека – демократ и военен пилот по американски модел! За това сега си играем на отгатни гатанката – занятие за деца – кой направи снимките в спалнята? Протестите си вървят, депутатите си гласуват новата конституция, утре ще направят министър-председателя недосегаем, несменяем, непогрешим, единствен и т.н. – вече има един такъв в Северна Корея – защо да не са двама и втория да е наш?

 14. За стрелящият с гранатомет по граждани, предвождащ и пазен от континент татуирани,с метални боксове и окичени с черепи, дегизирани лица, нямало точка, ни в закони,ни в конституцията, по която да бъде свален?
  Айде бе.
  Освен всичко друго, сега да плати пенсии, социални плащания, командировъчни и извънредни на гавазите и да видим изобщо има ли някакво основание да окупира длъжността и ИМАЛ ли е някога такова!
  Има механизми под ръководството на президента българското общество да чуе позицията на генералитета в критичен за страната момент, за да се види кой кой е. Ако нямат мнение И готов план за действие или смятат за ненужно, а ситуацията за нормална, мерси…

 15. Аз лично съм за обявяване на военно положение по две причини.Първо ,защото няма страна с утвърдена демокрация,която да не е преминала през временно управление от военни формирования.Факт е,че военните първо стрелят ,после питат,но пък поради тази си особеност „почистват“ ефективно всякакъв боклук,в т.ч. и човешкия. Второ,защото действат дисциплиниращо за всички,които остават след почистването,за години напред. Но за съжаление това да се случи ми изглежда много утопично.Пак поради две причини.Първо,защото в Конституцията ни са формулирани много точно и императивно случаите,когато това може да се случи. За момента такива обстоятелства няма. И съм съгласна ,че написаното от Професора е провокативно и настройва българите срещу Президента. Второ,защото генералитетът който можеше да подкрепи Президента при едно такова негово решение и да поведе военните формирования е на преклонна възраст,а малко трудничко е да се катериш по танкове и бронетранспортьори с бастун или вдървени от ревматизъм стави. Военните ,които днес представляват паркетната формация наречена Българска армия нямат представа какво да правят при обявяване на подобно положение. И хаосът би бил още по-голям. Да не пропускаме и това,какво ще ни се случи на нас като народ и на Президента като главнокомандващ при положение,че сме членове на НАТО. Какво всъщност искате? Президента да бъде обвинен в държавна измяна и арестуван,а от юг да тръгнат в бърз марш турците като умитворителни сили?Те и без това само чакат да им бъде даден повод да анексират половин България.Дали армията Бранкалеоне,наричана неизвестно защо българска ще има силата и куража на руската при анексирането на Крим? Президентът не е Путин все пак и няма зад гърба си свръхмодерно въоръжение и хиляди офицери и войници.По-скоро той като главнокомандващ е в позицията на „и сам воинът е воин“. Нека да не слушаме изкуфели и силно агресивни професори,които търсят личния си реванш. Аз също искам това правителство,тази мутренска групировка,която овладя и практически унищожи държавата ни час по-скоро да се махне,макар да си мисля,че възстановяването ще бъде тежък и продължин процес в условията на мизерия,липса на падготвени да управляват млади хора,защото да си интелигентен и с висок образователен ценз не означава да си подготвен да управляваш една разсипана държава. Вече го видяхме по време на управлението на юпитата,които доведе Симеон Кобургготски.И те бяха млади, образовани,говореха по няколко езика,но не оправиха държавата за 800 дни както ни беше обещано. Какви ги свърши Милен Велчев ,например?Защо забравяме фактите? Не мисля,че Президентът е виновен за това,че нашата робска психика ни подтискаше 30 години, от страх мълчахме и се свивахме,за да запазим жалкото си съществувание и търсехме най-лесния изход от тегобата – бягството през Терминал две на Софийското летище.Президентът прави това което е възможно и то при тези обстоятелства се оказва доста. Кой друг от предшествениците му е направил нещо повече за нашето спасение. Дори и Жельо Желев с неговите „Боянски ливади“. Радев показа,че е офицер,че има чест ,че мисли в перспектива и че го е грижа за народа му. Смятам,че е рано да го отписваме като лидер. Поведението му посказва,че все още не е приключил с хунтата и Борисов. Проблемът е,че нашето търпение свърши .А най-лошото е,че се държим като мулетаря,който като не можел да удря магарето удрял самара му. Професоре , не хабете сили да удрята самара на магарето. Това упражнение няма да доведе до ефективен резултат.Само подсказва,че не ставате за съветник. това дори и Доган ще Ви го каже.

  1. Съгласен съм с Вас на 100%. Няма как в рамките на сегашната конституционна рамка, президентът законно да обяви военно положение. Единственият изход от ситуацията е кървав народен метеж или военен преврат. Първото ще дойде неизбежно с идването на зимата и гладните бунтове, но ще се пролее много невинна кръв. За второто, което е по-добрия за България вариант няма достатъчно ресурс. За един военен преврат трябват достатъчно мотивирани и организирани военни – бивши или настоящи. Настоящите на книга са около 26хил., но практически са не повече от 18хил. Освен това голяма част от тях са офицерски състав, от който не всички биха били готови да рискуват кариерата и даже живота си. Бившите военни са вече доста застаряващи, тъй като от около поне 15 години реално няма наборна служба, а и уволнените непрофесионалисти в общия случай не разполагат с лично оръжие. Реално остават само пенсионираните професионални военни. Всички те са хора в най-добрия случай над 40 години и при тях организация реално липсва, т.е. използването им като ресурс би било даже още по-трудно. Какво може да противопостави насреща им властта. Ами само полицията е около 65хил., а частните охранителни са поне два пъти повече. Това в голямата си част са боеспособни и верни на мафията части. Освен това при сегашното ни положение на колония с няколко военни бази на чужда държава на наша територия, техните военни части не са за пренебрегване. С просто око се вижда, че съотношението на силите не случайно не е в полза на народа.

   1. Абсолютно сте прав.Благодаря за това допълнение . С уважение отбелязвам,че има ихора,които мислят преди да започнат да дават неизпълними идеи,идеи,които могат да ни завлекат не просто в блато, а към пълно унищожение. Дано има още хора,като Вас.

 16. Емоцията рядко слуша разума, особено като позагуби поради грешки на растежа или отклоняване от Пътя.

  Има трендове, контратрендове и т.н. Баце получи отсрочка, контратренд, но не за дълго. А провокацията, която Протеста допусна е грешка на растежа. Дано си научат урока за следващия път.

  https://www.youtube.com/watch?v=4qDftjOZgXE

 17. Военно положение, но по времето на служебно правителство. Разпускане на цялата полиция и назначаване на нова с тестове за интегритет по методи КУПЕНИ от Кидон и Мосад.

 18. Не мога да разбера дали Вие,професоре, проявяване недопустимо невежество или съзнателно настройвате хората срещу Президента.

  Конституция на Република България
  чл.84. Народното събрание
  ……………………………………………
  т.12 Обявява военно или друго извънредно положение на цялата територия на страната или на част от нея по предложение на президента или на Министерския съвет.

  Не сте прочели Конституцията,което е позорно или сте я прочели,но мамите хората относно възможностите на президента,което е още по-позорно? Подмолно играете в отбора на ГЕРБ и ДПС или произволните Ви внушения са плод на стремежа Ви към оригиналност и себеизтъкване?
  Лично аз не проявявам никакъв интерес към празните Ви приказки и душевни страдания,а препоръките Ви към Президента са чиста проба провокация. За разлика от Вас обаче Радев не е вредил на България. Вие удобно забравихте собственото си позорно минало,активното си участие в създаването на паралелната олигархична власт и се самопровъзгласихте за капацитет по морал и политика.
  Има обаче едно абсолютно житейско правило-веднъж предател- винаги предател. Това клеймо не се заличава с последващо извинение-истинско или не.
  Не разбирам защо се дава трибуна на писанията Ви-частично- безсмислени,частично-вредни.
  Не се извинявам за нито една дума от написаното напротив-спестих много от това,което мисля за бившия предан съучастник в окопаването и бандитския грабеж на Доган и компания.

  1. АФЕРА дава думата на всеки, който я поиска! Никой никого „позорно“ не подвежда. Това, че запалянковците на Радев, не искат да си отворят капаците на очите и да видят истината, че той няма никакво намерение да направи Избор, в името на народа, а не само в името на овладяване на втори мандат като президент, си е тяхна работа. Когато след време всичко лъсне, тогава нека говорят пак. Идиотията да не се дава право за нито една критична дума към рецитиращият президент, само защото бил „голямата работа“, е същата диктатура, като тази на Боко. Каквато и конституцията да цитирате, е все едно, защото непредубедено се вижда само, че Радев не си мръдна пръстта да овладее енергията на площада, нещо повече – абсолютно умишлено допусна политическите и други патерици на ГЕРБ да направят дивиденти от протестите. Не направи свой проект, ИЗЛЪГА МНОГО ХОРА ЗА ТАКЪВ ПРОЕКТ, и продължава да маркира и манкира единствено с безсмислени рецитации, които никому не са нужни в този момент. И ние пак питаме – защо Радев е забранил на децата си да участват в протестите – значи другите деца да ги бият, неговите – не. В обстановката, в която се намира България, се искат НЕСТАНДАРТНИ И КРУТИ РЕШЕНИЯ, а не бля – бля!

   1. Уважаема „афера“.Нима не се разбра,че не пиша за правото да се критикува Радев или да се подкрепя ? Пиша за този,който си позволява да дава препоръки в разрез с Конституцията. И да,ще цитирам Консституцията,защото тя е основният закон в държавата и още никой не я е отменил. И е добре всеки да я прочете,българи сме все пак.

 19. Президента излезе уж да защитава народа единственно и само да помогне БСП да се върне на власт и да си спаси кожицата. Това показва още веднъж ,че на кумонист вяра не трябва да се има никога ,ама никога . Лошото е ,че засега успяват да подведат хората ,че уж са се променили като партия . Кажете ми вълка козината като си промени нрава да ли ще може да го промени ? а казвам никога. Всичката тази зган произлиза от комунистите те се изродяват и стават вече уроди ,ако ги оставим така ще се изродят ,че ще се превърнат на едни безчуственни чудовища. Това са кумонистите , не им вярвайте не е здравословно.

  1. А ти не виждаш ли,че сега управляват комунисти,начело с най безчелия комунист борисов И ти имаш вяра на него,мафиота,тулупа педераста/нали казва,че такива били умните/.

 20. Радев ,след като не можете да защититите народа от репресията на бандитската власт, защото нямате нужните правомощия ,питам се, какъв е смисълът от тази длъжност – президент ? След като многократно подкрепихте справедливите искатия на протестиращите :Мутрите вън от властта . Обществото ви защити когато противоконституционно властта нахлу в президентсвото,не е ли време да върнете жеста, и да излезете на улицата при обществото и да отстоявате законността в държавата, след като нямате друг механизъм да защитите тази държавност.

 21. Благодаря професоре! Вие изказвате желанието на голяма част от хората, които избраха ПРЕЗИДЕНТА!!!

  1. А желанието на хората, които не са избрали президента, е той да престане да служи на комунягите на длъжността си, а да си направи партия, колкото до факта, че е забранил на децата си да протестират, фалшив, лицемерен, нагъл и безочлив тип.

 22. Да мъдра статия . Но знаете ли според мен кое е най лошо ,че ако спре протеста Бойко от страх такава репресия ще направи срещу народа ,че ни е бедна фантазията . Такива диктаторска система ще образува чрез неговата конституция ,че Тодор Живков ще ни се види ангел небесен. Президента няма да направи нищо ,просто си прави ефтин пиар на гърба на народа, но ние за нищо насвета не трябва да спираме да протестираме . Спрвем ли свършено е с нас. Така мисля аз и се надявам да се лъжа.

 23. Toзи човек няма намерение да защити народа, a нещо повече – на 2-ри срещу 3-ти семептеври остави народа беззащитен именно пред вратите на Президентството да го размазват от бой без НИЩО да направи в негова на народа си защита. Народа излезе преди 2 месеца да защити именно Президента, и приятелите му, които той сложи за съветници и помощници, а той – Президента го предаде този народ поне два пъти – да бъде бит и смазван без НИЩО да направи освен някакви кухи и некадърно написани и изрецитирани подобия на речи! Позор сте г-н Генерел знаете, че предателите в армията ги чака военен трубунал, разжаване и затвор, като пенсиониран обаче – Вас ще ви съди историята и народа, който не дочака своят спасител, а получи поредният палач! Срам ме е от Вас! И нещо повече – Вие вече изтървахте момента, не както проф. Георгиев и г-жа Томова дипломатично ви дават време, времето свърши и Вие се провалихте, провалихте и изоставихте народа си, изоставихте приятелите си, изоставихте родината си, затова няма да ми бъде тъжно за Вас гледайки вашият политически провал, защото, ако не Ви е ясно – втори мандат няма да имате, друг по-достоен ще дойде, вие вече сте история!

 24. МВР ЕНИЧАРИ или МВР ЗАПТИЕТА ?

  Или на ХУНТАТА наказателните бригади ?

 25. Радев да побърза и да поиска помощ от ЕС, Франция, Германия да пратят сили и прокурори. Съществува опасност мафията да предизвика масови погроми и Бойко да викне приятеля си Ердоган да спасява демокрацията. Ердоган му е задължен за доставяните в чували врагове на режима му… Все още може да се издейства и европейска заповед за арест на главните мафиоти. НАТО няма да помогне при нахлуване на турците. Може и трябва френско-германският корпус за бързо реагиране да дойде да проведе „учения“ няколко месеца в България и да даде гръб на гражданското общество да пребори мафията. От това зависи пряко и съдбата на ЕС. Ще покаже може ли ЕС самостоятелно да защитава интересите си.

  1. И как ще стане това,като в България има окупационни войски от сащ.Нали тогава трябва да се сблъскат америка и европа.Не ми е ясно как мислите,че може да стане.Пък тези войски стоят зад този мафиот бб.

 26. Само че, за да е законно, трябва да ни нападне някоя друга държава. Като огледаме държавите наоколо, най-безопасно е някой молдовански табор да се промъкне към Дуранкулак. Пред всяка друга заплаха сополивата ни армия ще изуе гащи още в казармите. Помните ли влюбения, мазен поглед на командващия специалните десантни части пред Бахай Бахур? Чак го беше яд, че няма опашчица – да я развърти на плаца. С един генерал Шивиков само няма да стане. Че той и от запаса, май.

 27. На всеки полицейски кордон трябва да има реципрочен военен кордон.който да пази гражданите от милицията!!! Това е правилният подход срещу мутрата сик-аджия Борисов! Да не забравяме че мутрата обича да се заиграва с гранатомет!?

  1. Военните нямат право да протестират – това им е вменено по закон!!!
   Затова и няма да видите военен на протест. Не че не им се иска…, просто нямат това право.
   А странно защо на полицаите им е разрешено да протестират, като и те би трябвало да са безпартийни?!
   Освен това някои от коментаторите не сте прави, защото за да обяви военно положение президента, то трябва да сме в състояние на война. Да има чужди въоръжени формирования на наша територия и да бъде обявено военно положение с цел защита на народа и държавността.
   При положение, че наши политици унищожават народа и държавността, няма причина за изкарване на армията и обявяване на военно положение!!!
   Но това е интересна тема за вкарване в конституцията при опит на държавни структури да превземат държавата и държавността, дали те да не се разглеждат като враг на народа и държавата и армията да бъде легитимирана да ги помете и ликвидира…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *