Регистрация
Публикувано на 27.08.2018 / 16:41

ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ! САМО ЗА 15 ДНИ ЧАСТНАТА „ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ“ ПРИБРА 7 ПОРЪЧКИ ЗА 60 МЛН.ЛВ. ОТ ДЪРЖАВНАТА „БУЛГАРТРАНСГАЗ“! ДВОЙНО ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ ОТ ПАЗАРНИТЕ! ИЗТОЧВА ЛИ ЧАСТНАТА ФИРМА ДЪРЖАВАТА

ГЛАВБУЛГАРСТРОЙПравителството явно много харесва Симеон Пешов и синовете му, защото иначе няма логика, поръчките към техните лични джобове да не спират вече над 10 години! Става дума за сума доближаваща 2 милиарда лева! Източва ли се държавната компания „Булгартрансгаз“, питат наблюдатели.

Частната фирма „Главболгарстрой“ и нейният собственик Симеон Пешов са дългогодишни любимци на държавата, без значение, кой е на власт. Повече от ясно е, че Пешов и синовете му добре владеят изкуството на благодарността, защото иначе няма логика за последните 13-15 години те да са усвоили държавни поръчки надхвърлящи стотици милиони левове!

След идването на Бойко Борисов на власт, те първо бяха порицани от премиера за високата цена, която бяха дали за строежа на зала „Армеец“, но после бързо свалиха сумата и бяха погалени по главата от Борисов. Това „погалване“ им даде нови сили и увереност, като през последните години фирмата „Главболгарстрой“ е неизменен участник и задължителен печеливш при най-различни държавни поръчки свързани със строителство.

Показателен пример в тази посока е „греховната любов“ на държавната фирма „Булгартрансгаз“ с частната „ГБС“.

Още през 2013 година на бял свят излезе скандален договор между „Булгартрансгаз“ и „ГБС“ станал повод за много коментари сред широката публика. Някои наблюдатели дори и до днес го наричат „най-големият подарък“, който Пешов и синове са получавали от държавата. Става дума за „Модернизация на компресорни станции, чрез интегриране на нискоемисионни газотурбокомпресорни агрегати“ с място на изпълнение „Странджа – „Петрич“ – „Лозенец“ – „Ихтиман“. Въпреки много спекулации относно крайната цена на този договор накрая стана ясно, че общата сума е 103 978 769.41 евро или над 207 милиона лева!

По този повод наскоро бившият вътрешен министър и лидер на „АБВ“ Румен Петков определи като изключително смущаващ предвиденият ремонт и реконструкция на 4 компресорни станции – в Ихтиман, Странджа, Лозенец и Петрич. Именно те бяха модернизирани и открити през 2016-та година от „ГБС“, като общата стойност на проекта тогава бе над 200 млн. лв.

Смущаващо е, че сега е обявена нова процедура за реконструкция на три от тях на обща стойност 150 млн. лв. – Лозенец, Ихтиман и Петрич, смята Петков. И още:

„Трябва да е съвършено ясно, кой не си е свършил задачата тогава, защото част от нещата се повтарят – проучване на съществуващото положение на всяка от станциите, събиране на изходни данни и преглед на наличната техническа документация. Даваме тези примери с цялото смущение, че това са източник на корупционни практики. Обезпокоени сме от факта, че това не смущава никой в НС. Какво е провокирало разликата в 1,5 млн., защо две модернизирани преди две години станции сега ще се модернизира. Това са парите на България и някой ги краде“, допълва картината лидерът на „АБВ“.

През 2016 година пък в публичното пространство излезе информация за друга скандална обществена поръчка на „Булгартрансгаз“, спечелена отново от „ГБС“. Тогава медиите писаха, че цената й умишлено е била с завишена с 15 млн. лева. Поръчката бе за изграждането на участък от транзитен газопровод за Турция от Лозенец до Недялско. Първоначално в 10-годишния план за развитие на „Булгатрансгаз“ бе заложена индикативна цена за участъка от 32 млн. лв. без ДДС. Непосредствено преди обявяването на поръчката обаче цената бе завишена на 47.12 млн. лв. без ДДС, без да е аргументирано защо се налага това. Скандалът стана публичен след като служител на държавното предприятие разкри историята пред сайта Mediapool.

Ето отново коментар на бившия вътрешен министър Румен Петков по конкретния случай:

„На 2 март 2016 г. е открита процедура по обществена поръчка за изграждането на транзитен газопровод за Турция в участъка КС „Лозенец” до ОС „Недялско”. Този участък е с дължина 20 км и е остойностен на 47 128 000 лв. без ДДС. По 2,5 млн лв. на километър. Когато се изгражда 180-километровия колектор България – Гърция, той е определен на 290 млн. лв., което е 1,6 млн. лв. на километър. Значи някой краде 1 милион на километър. Или Булгартрансгаз не знаят какво поръчват. Този някой в случая е „Главболгарстрой“.

Искам да подчертая много дебело, че поръчката е от март месец 2016 г. – подписан договор, срок на изпълнение 18 месеца, в публичното пространство се обяви че ще бъде открита и въведена в експлоатация отсечката на 2 август от министър-председателя. Има забавяне от 11 месеца. Изключително скъпо, това е грабеж, и 11 месеца забавяне. Кой носи отговорност от страна на държавата?

Министър-председателят трябва да знае, че отива да открива обект, който е оскъпен с 25 милиона лева и някой ще си бърше ръкавите с него. Ако отива, трябва да знае откъде започва разпределението на тези 25 млн. И тук е големият въпрос – защо в НС това не направи впечатление на никого? Забавяне 11 месеца на най-скъпото газопреносно съоръжение в страната. Когато се определя техническите параметри, на които трябва да участват компаниите, изрично се определят параметрите да бъдат допускани – изграждане газови съоръжения или сходно строителство с предмета на поръчката. В тази поръчка се казва, че под сходно се и имат предвид инсталации и/или линейни обекти и/ преносни проводи – изграждане на ВиК съоръжения. Сега тази година се пуска нова обществена поръчка, в която изрично се поставя изискването участникът да е изградил 10 км газопровод. Склонен съм да подозирам, че и тази поръчка се готви за Главболгарстрой, защото те вече са изградили такъв обект.

Ние от АБВ ще настояваме да се отговори ясно в офертата на Главболгарстрой, какви тръби за газопровода са били предложени, защото имам основание да считам, че са били предложени немски тръби и в последствие са били заменени с по-евтини. Ако се докаже, че не са немските тръби, някой трябва да носи отговорност“, заяви Румен Петков.

Бившият шеф на „Булгаргаз“ Васил Филипов също наскоро остро разкритикува взаимоотношенията межди „ГБС“ и „Булгартрансгаз“, като освен пренадутите до максимум цени, той акцентира и върху „порочната практиката на избор на изпълнител“ на поръчките давани от държаваната фирма.

„Какво толкова се променя за една година за да поскъпне един проект с над 40% и къде отиват тези грешни народни пари?!“, попита риторично ексшефа на „Булгаргаз“ Филипов.

Всъщност това подозрително партньорстово между държавната компания „Булгартрансгаз“ и частната фирма „ГБС“ продължава и днес. Отново по скандален начин. Само в рамките на 15 дни тази пролет, между 26.03.2018 до 12.04.2018 година, семейство Пешови е спечелило цели 7 нови договора с държавната фирма. Общата стойност на договорите надвишава 60 милиона лева! От страна на „Булгартрансгаз“ договорите са подписани, от забележете, пълномощник на главния изпълнителен директор на държавното предприятие Владимир Малинов.

В същото време Председател на Управителния съвет на държавното предприятие е Таня Захариева. Нека припомним, че преди няколко години тя бе председател на общинския съвет в Хасково. Името й стана известно с факта, че след парламентарните избори през 2014 г. Захариева се отказа от депутатското си място в групата на ГЕРБ при съставянето на 43-ото Народно събрание, а след това стана председател на УС на „Булгартрансгаз“. През октомври миналата година името пък бе замесено и в скандала „Кумгейт“, свързан с назначенията на различни постове на хора, близки до депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Как и защо все „ГБС“ печели големите държавни поръчки? Източва ли частната фирма държавата? Тези въпроси отдавна се задават от различни медии, но все още нямат отговор, а както се вижда „влака си върви“. Тук е важно да се каже, че случайно или не, „Булгартрансгаз“ „хитро“ оправдава постоянните избори на „ГБС“ за печеливш, с така нареечените „рамкови споразумения“. Какво значи това? Ами за да не прави перманентни конкурси „Булгартрансгаз“ удобно е сключило подобни споразумения с 2-3 големи строителни фирми, от които печеливш обаче почти винаги излиза единствено „ГБС“.

Тук трябва да подчертаем, че „Булгартрансгаз“ е една от най-богатите държавни български компании, която акумулира огромни средства чрез ролята си на транзитьор на газ през територията на страната ни.

Друга тема е, че от край време държавната фирма „Булгартрансгаз“ избира за поръчките си фирми, които въобще нямат опит в изграждането на газопроводи. Нито разполагат с необходимото оборудване. Тази практика на Булгартрансгаз е порочна и изпълнява чисто имиджова функция, особено щом иде реч за „приятелите“ от „ГБС“.

През 2016 година различни онлайн медии писаха за странната практика при подобни обществени поръчки, за водеща при реализацията на подобни проекти да бъде избирана строителна фирма, а не фирмата, създала висототехнологичното съоръжението. Подобен фрапантен случай от същия период е проектът за модернизацията на компресорни станции (КС) Странджа, Ихтиман и Петрич – проект реализиран отново от фирма „Главболгарстрой“.

В същото време служители от национално отговорна за технически надзор служба коментират, че при много от проектите изпълнявани от „ГБС“ е налично „занижено качество на контрол при изграждането на редица технонадзорни съоражения“. За съжаление до момента държавата не е направила нито една качествена и мащабна проверка в частта „разрушителен и безразрушителен контрол на металите“ използвани при проектите от „Главболгарстрой“.

Всъщност скандалите около държавните поръчки печелени най-редовно от „ГБС“ са стотици. В прокуратурата преди години бе даден договор за ремонт на сградата МРРБ от „ГБС“ на стойност 40 млн.лв. Ето какво разкри тогава бившият президент на България Росен Плевнелиев:

Договорът между МРРБ и „Главболгарстрой“ е подписан на двойно по-високи цени от пазарните. Как е възможно един ремонт да излиза по 1880 евро на квадратен метър“, попита преди време бившият държавен глава.

Само от 2011 до август 2015 фирмата на Симеон Пешов е спечелила самостоятелно обществени поръчки на стойност 532 312 623 лв и в консорциум с други компании на стойност 654 328 190 лв.

Каквото и да се пише обаче факт е, че победният маратон на Пешов продължава и днес, което е видимо и от разкритието, че за 15 дни „ГБС“ отново печели цели 7 договора с „Булгартрансгаз“. Някой ще каже, специалисти са по изграждането на газопроводи, но това разбира се, би било доста далеч от истината.

Истината е, че докато кокичетата растяха и вниманието на публиката бе заето с европредседателството на България, „ГБС“ и „ГБС ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО АД, фирмите умишлено са две за да се разсейват опонентите и публиката, отново прибраха договори на обща стойност 63 880 394 лева!

Договорите подписани между „ГБС“ и „Булгатрансгаз“ в началото на тази година:

ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ

ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ

ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ

ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ

ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ

ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ

ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ

ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ

ГЛАВБУЛГАРСТРОЙ

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ – „ГБС“ прибира стотици милиони левове от АПИ!

http://big5.bg

Коментари 29 за
“ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ! САМО ЗА 15 ДНИ ЧАСТНАТА „ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ“ ПРИБРА 7 ПОРЪЧКИ ЗА 60 МЛН.ЛВ. ОТ ДЪРЖАВНАТА „БУЛГАРТРАНСГАЗ“! ДВОЙНО ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ ОТ ПАЗАРНИТЕ! ИЗТОЧВА ЛИ ЧАСТНАТА ФИРМА ДЪРЖАВАТА”

 1. Сега взимат имотите на царя. Някой ще каже: Оставете го царя, той не излезе читав. Но на Запад и изобщо в чужбина какво ще си кажат : Щом на царя взимат родната къща, какво остава за другите ? Чужди инвеститори повече няма да дойдат тук. От селата идват в София, а софиянци се махат от държавата. Постепенно населението ще се стопи до 3 милиона след около 20 години. Дотам я докараха….

 2. Бай Симо Пешов от с. Белчин, Самоковско, е живото доказателство, че в България властта не се е сменила от 74 години ! Комунист, капиталист, олигарх, казионен човек, лакей на властта, богаташ, консуматор на обществени поръчки, лапач, нагаждач. Едно време в древността е имало държави на философите, на поетите, на истинските строители, на мислителите, сега имаме държавата на мутрите и на обществените поръчки. Даже трябва да патентоват начина на печелене на обществени поръчки като български патент, с който да се „гордеем“.

 3. „УСПЕХИТЕ“ НА ОПГ ГЕРБ:
  1.) Костинброд
  2.) Кумгейт
  3.) Суджуците
  4.) “Вие си го избрахте” (Цацаров)
  5.) 6-те апартамента на Титана на мисълта
  6.) Тефтерчето на Златанов
  7.) Двете каки в ООН
  8.) Търговския Регистър
  9.) Калинките навсякъде
  10.) Чумата в Странджа
  11.) КТБ
  12.) Фалит на болници, доктори-милионери
  13.) Ваксините
  14.) Убиецът Московски недосегаем
  15.) Цецка Цачева (бягащите затворници)
  16.) Фалитът на Олимпик (КФН)
  17.) Гинка и ЧЕЗ
  18.) Граничната ограда (кражби в млн.)
  19.) Постоянно ремонтираните магистрали
  20.) Корупцията в ДАИ и КАТ (Босия)
  21.) Разрухата и кражбите в БДЖ
  22.) Увеличаването на цените
  23.) Децата с увреждания
  24.) Оръжие от България за терористи
  25.) Договорът Борисов-Порошенко
  26.) “Ало, Ваньо”
  27.) Мишо Бирата
  28.) Пеевски
  29.) Бум на всички престъпностти
  30.) Некадърност и слугинаж на МВР
  31.) Милиони за “учените” в БАН
  32.) Проблемите в НАП
  33.) Безчинствата на циганите
  34.) Източването на еврофондовете
  35.) Незаконното подслушване
  36.) Огромната корупция навсякъде (!)
  37.) Имотите на гербаджиите
  38.) Крадене (50%) от обществени поръчки
  39.) Санирането
  40.) Фалшивициране на изборите
  41.) Катар, Саудитска Арабия (парите)
  42.) Македония и “македонският” език
  43.) Южен поток
  45.) Турцирането и ердоганизирането
  46.) Циганизирането
  47.) Ислямизирането
  48.) Емиграцията
  49.) Най-високата смъртност в света
  50.) Най-ниската раждаемост в света
  51.) Най-болното население в света
  52.) Най-неграмотната нация в Европа
  53.) Непоправимо увреденият генофонд
  54.) Най-корумпираната държава
  55.) Най-покварената нация (Bloomberg)
  56. Най-нещастната нация (Eurostat)
  57.) Най-голяма администрация (0,8 млн.)
  58.) Най-голямата неграмотност в Европа
  59.) Най-ниската интелигентност в Европа
  60.) Най-висока смъртност от ПТП (Своге)
  61.) Продажна съдебна система (слуги)
  62.) Монополите Енерго, Топло, ВиК
  63.) Агенти на ДС управляват, даже ЕС
  64.) Най-ниски пенсии в Европа
  65.) ДДС на детски стоки, лекарства, книги
  66.) Няма ДДС на хазарта
  67.) Рекламиране на хазарт и цигари
  68.) Масова проституция
  69.) Джендъризъм
  70.) Най-бедната държава в Европа
  71.) Най-простите управляващи
  72.) Демографската смърт на България…

  Акд. Петър Иванов

  1. Станимир Цолов, поздрави и пълно съгласие с позицията Ви.
   Само си позволявам да добавя и още:
   73.) Тотално отсъствие на Гражданско Общество
   74.) Продажна и слугинска медийна среда
   75.) Обезличена или маргинализираща се интелигенция, затворена в собствената си черупка или чакаща на хранилката на властимащите (тук нямам предвид работещите във върховите научни сфери, които все още могат), или мимикрираща под порива на ветровете на политическите процеси
   76.) Масово опростачаване, чалгаризиране и непукизъм, особено на поколението между 13 и 20 годишна възраст
   77.) Пълно отсъствие на честни, всеотдайни, неподкупни и готови на практически действия (не говора за преврати и революции, а за законни граждански действия!) лидери, които безкористно и без външни грантове да организират аморфната социална маса и да я поведат към реални радикални промени.
   И, последно, това беше подготвено преди повече от 35 г. и започнато от осъществилите „промяната“ преди 29 г. – БКП, ДС и цялата тогавашна номенклатура, но наистина достигна своя апогей при тяхната най-свидна рожба ОПГ ГЕРБ!

   1. Пълно отсъствие на честни, всеотдайни, неподкупни и готови на практически действия …

    Е, като как да стане това, бе Nyakoysi!?
    Ако са честни и неподкупни, ще са пълни голтаци – как да си направят промоция като водачи. Ако са и умни, ще е чудо, че все още не са ги утепали.

  2. И още: приемането на закона на боксьора СерГей Игнатов, според който професори и доценти се произвеждат на килограм, ликвидирането на науката в България, създаването и откриването на многобройни „университети“ по села и паланки с ниско качество на образованието, прогонването на учени от България, вследствие на ниското им заплащане-колкото на един селски даскал, ликвидирането на ВАК като единен орган за единни критерии по които се присъждат званията професор и доцент, както и научните степени доктор и доктор на науките. Създаването и толерирането на отделни футболни клубове, които се ползват след това за печелене на избори, насърчаването на простотията, простащината и малограмотността като основни фактори на управлението и на преуспяването, насърчаването на моралния упадък, подлостта, доносничеството, милиционерския манталитет на малкия и дребен човечец, лишен от човешки качества, ум и разум. И още: увеличаване на психическите заболявания сред населението следствие на бедността, несправедливостта и ненормалните условия на живот, нечестното поведение спрямо Запада-получават оттам средства, а играят по заповедите от Москва, нисък авторитет на държавата пред света именно следствие на лицемерната външна политика, толериране на възлови места само и изключително на комунисти или на деца и внуци на комунисти, които принадлежат на Живковия клан на Партията-мафия, т.нар. кръг „Правешка баница“ и още, и още…

 4. Дали има наивници, които да мислят все още, че тия 17 нещастници, дето си отидоха курбан на дивотията, която ни управлява! А тия от ГБС са от най-чевръстите. Малка случка от днес: от една година строят поредното бетонно грозилище на ул. Розова долина в София. Не стигат шумът и мръсотията, това че самосвалите им съсипаха тротоарите наоколо, но трябва ежедневно да понасяме и произвола на частните коли на работници, шефове и всеки, който се отбие на строежа. При това в зелена зона и при наличието на десетина гаража, означени по съответния начин. Отговорът – изразен от гордия охранител е „НИЕ СМЕ СТРОЕЖ И МОЖЕМ ДА СПИРАМЕ КЪДЕТО ИСКАМЕ И КАКТО ИСКАМЕ. Та – днес при поредното запречване на гаража се появи един от служителите на зоната, който веднага реагира в смисъл- сега ще си го получи. НО! В този момент се появи автомобилът на Градска мобилност с двама души вътре, които му обясниха за какъв обект става дума и вероятно и за кого – и сякаш вятър ги издуха всичките. И за да бъде пълна картинката на абсурда – един от колата ме посъветва „да пукам гуми“ Аз – казва – правя така, като ме запушат. Със сигурност случката изглежда дребна, може би дребнава…Но цялата тая фауна, която си вилнее както иска и в буквалния смисъл на думата има държавата за бащиния, вече толкова е изнагляла, че няма за тях ни закон, ни правила. Както се видя – това вече се измерва с човешки животи!!!

 5. Я, пЕтков още ли е в бг-то? Мислех, че е отпрашил към древната родина, в имението си в Барселона…
  Миналата седмица, неговият съратник абв-обУКВИтел, ломът милионер Веселинов, спря машрутката, която идваше 2 пъти в седмицата до селото ми. 7-8 души чакат на спирката, пенсионери, голтаци като мен тръгнали до „града“… Среден пръст от доктора на науките по скопяване на прасета и академик в чорибето, пожизненият кмет на Попово Веселинов. Старчоците се върнаха, а аз пеша 24км отиване/връщане в 21в. Щот общинарите трябва да поспестят за партийната касичка и за джобни…
  Свине сте вие, циганите, пЕткОф!

 6. А по тея колосални суми Някои нещо може ли да покажат насреща
  Бюджетът на София събира се от ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ
  през 2010 година ще бъде 1.2 милиарда лева
  за 2011 г. 1,3 млрд. лева.
  за 2012-г. 1,272 млрд. лв
  за 2013 г. 1.190 млрд
  за 2014 г. 1,465 млрд. лева.
  за 2015г 1.49 млрд. лв
  за 2016г. 1.26 млрд. лева
  за 2017г с 63 млн. лв. повече от м.г. и възлиза на общо 1325 млрд. лв
  за 2018г над 1,43 млрд. лв. Това е със 104,9 млн. лв. повече от заложеното за 2017 г.
  Вноската за Евросъюза е от ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ
  Метрото е на 80-85% БЕЗВЪЗМЕЗДНО от Еврофондове!!!
  Цялото СИЕ на Фандъкова може ли да покаже
  де факто нещо по тая сметка!!!

 7. Намерили му цаката-за източване трябва да минат в течна фаза,още по-добре в газова…

  1. 50PRC.OT ,,GLAVBOLGARSTROY,,E SKRITA SOBSTVENOST NA B.B!AFERA/PROVERETE ,,MAGLETO,,NA KOJA PR/KA NA ,,PREMIERA,,E V ,,BORDA,,NA ,,BULGARTRANSGAZ,,I BLIZAK ,,DO SARCETO,,/BIZNESA NA TZV.TZV.!…SHEMATA E,,PRODUHANA,,I,,DOKAZANA,,!..A PAK TEZI,,BUSHONI,,NA KOGO SA DECA,PLEMENNICI..I KAK SA,,STIGNALI,,DO GERB../SASHTO SHTE E INTERESNO!

 8. В грешка сте :) Влизат и в джобчето на тиквата… Помните ли Арена Армеец ? Много е интересно….

 9. Спете все още зимния сън ,коѝто ви е обхванал,и не се питаѝте защо децата ви са гаврошчета. това овчедушие ,ще ви погуби ,завинаги.

 10. САМО ВИЖТЕ СНИМКАТА-КРАДЕЦ ДО КРАДЕЦА.ТОТАЛНАТА КЛЕПТОМАНКА ФАНДЪКОВА,БОЕКО ТОТАЛНИЯТ ТЪПАК И ПЕШОВ.ОТДАВНА СЕ ЗНАЕ ЧЕ ДАНЧЕТО ОГЛАВЯВА ОПГ В СТОЛИЧНА ГОЛЯМА ОБЩИНА.НЕ САМО СЕ КРАДЕ ДЪРЖАВАТА ,НО И ПОЧТИ ВСИЧКИ ОБЩИНИ И НАЙ ВЕЧЕ В СОФИЯ,ВАРНА,БУРГАС,ПЛОВДИВ.МАЛКО ФАКТИ:
  1.ПОЧТИ ДВЕ ГОДИНИ ДАНЧЕТО НЕ СИ ТЪРСИ ДИВИДЕНТА ОТ ЧИСТОТА ИСКЪР ЕООД/2,100,000,00 ЛВ/ЕДНА НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА.
  2.ТА ТАЗИ ФИРМА СЕ ИЗТОЧВА ПОГОЛОВНО ОТ ЮЛИЯН МИХАЙЛОВ-УПРАВИТЕЛ И КРИСТИНА ПЕТКОВА-ЗАМ.УПРАВИТЕЛ/МНОГО СЛУЧАЙНО ЖЕНА НА КМЕТА НА ВИТОША /.
  3.ДОГОВОРИ СКЛЮЧЕНИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА КР.ПОЛЯНЯ,КР.СЕЛО И ЛЮЛИН ПО ИНХАУС СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ОТ ГРИЙНПАРТНЕРС НА РУМЕН ГАЙТАНСКИ/КОЙТО УЖ Е ИЗГОНЕН ОТ БИЗНЕСА В СОФИЯ.
  4.ФАНДЪКОВА СЕ ПРАВИ НА ОТРЕПАНА ВЪПРЕКИ МНОГОТО СИГНАЛИ ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ В ЧИСТОТА ИСКЪР ЕООД.
  5.ИЗВЪРШЕНИ ПРЕВОДИ ЗА МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ ОТ ОБЩИНА ВИТОША КЪМ ТАЗИ ФИРМА/АМА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЛУЧАЙНО/
  6.ИЗПРАТЕНИ СИГНАЛИ ЗА ФАЛШИВАТА ДИПЛОМА НА КРИСТИНА ПЕТКОВА/ЗА АРХИВАР/,НО ЗАЕМАЩА ДЛЪЖНОСТ ИЗИСКВАЩА МАГИСТАРСКА СТЕПЕН.
  7.ИЗГОТВЯНЕ НА ФАЛШИВИ ПРОТОКОЛИ ЗА ИЗВЪРШЕНА СМР ПО ДЕПАТА СУХОДОЛ И БОГРОВ/ЕСТЕСТВЕНО ПЛАТЕНИ ОТ СТОЛИЧНА ОБЩИНА/
  8.ИЗРАБОТЕНИ ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ КЪМ РИОСВ СОФИЯ И МОСВ ЗА ЕКОЛОГИЧНАТА НАДЕЖНОСТ НА ДЕПАТА БОГРОВ И СУХОДОЛ.
  9.ИЗРАЗХОДВАНЕ НА МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ ЗА УСЛУГИ И МАТЕРИАЛИ БЕЗ КАКВИТО И ДА Е ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ЗА 2017 И 2018 ГОДИНА.
  10.РЕЗУЛТАТИТЕ ЗА ШЕСТМЕСЕЧИЕТО НА 2018 ГОДИНА Е ЗАГУБА В РАЗМЕР НА 820,000,00 ЛЕВА/И ТОВА ФАНДЪЧЕТО НЕ ЗНАЕ ИЛИ НЕ ИСКА ДА ЗНАЕ/.ДА ПОПИТА ЧЛЕНОВЕТЕ НА НЕЙНАТА ОПГ-ОРЛИН АЛЕКСИЕВ,ЕЛЕН ГЕРДЖИКОВ,НИКОЛАЙ СТОЙНЕВ И ДОНЧО БАРБАЛОВ.
  Е ДРУГАРКАТА ФАНДЪКОВА Е УСМИХНАТА КАТО ТИКВА И Е НАД ТЕЗИ НЕЩА.
  ЗАТРИВА СЕ ЕДНА ФИРМА С ПРИНЦИПАЛ СГО ,НО НИЩО ТЯ ЕДНА ОТ ВСИЧКИТЕ ДБЩИНСКИ ФИРМИ КОИТО СА В СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ.

 11. Казват, че „рестото“ обратно към МУТРОКРАЦИЯТА вече стигало и минавало чутовните 70%!

 12. Как може, с воля за усвояване, нали това им е мотото. Между другото, онзи ден мярнах на безсмислено разфасованата ул. Георги Бенковски във Варна, че се е пръкнал офис на ОПГ Герб. Явно са решили, че на офиса ще му отива нов асфалт…
  Към Афера: Ако ви е интересно, скоро ще има още една фалирала застрахователна компания- „Дал Бог Живот и здраве“ се казва. Към момента има много сигнали в КФН, че не плащат никакви щети, но се мълчи упорито.

 13. втори ден след неописуемата трагедия 17 невени жертви и няма министерски оставки,няма арестувани ,няма протести ….?? тук няма какво повече да се коментира в тази държава няма живот ,няма народ ..ЗАТВАРЯЙТЕ Я .. и всички вие които пишете тези безсмислени статийки от БОГА срам и страх имайте .

  1. Как да няма, шофьорът е арестуван за 72часа…….Както и машинистите на влака-те са виновни!!!!

 14. Защо всички вкупом мълчат за министърката със скъпите чанти? Нали беше мноооого кадърна. Де е сега, цаца, спиш ли, нали по нейно време е ремонтиран този път убиец за 22 милиона евро?

 15. Най-добрият капитализъм – ако печеля, печеля сам, ако губя, плаща цял народ…

 16. … ставам … гледам … търся … УБИХА БОЕКО !!! …. няма … няма ! , явно не съм от тоя свят , объркал съм времето … и народа … извинявайте !… бях за малко …

  1. В грешка си,от стадо овце не може да се пръкне вълк единак,овцете като ги доят сами си разтварят краката и когато ги стрижат доволно блеят,тези чужденци( Паисий,Ботев,Левски,Миткалото,Николай Колев) са се родили по погрешка в тази забравена и прокълната от Бог и електорат местност са програмирани от „някой си“ да се родят в свободни земи с истински борбен народ в тях като Франция,Англия,Италия,Румъния но поради грешка в координатите са попаднали в страна с доброволни роби,Хак да им е,да си изстрадат наказанието.

  2. Чудя се дали желая дупка в челото от малокалибрено освобождение или болка до девето коляно

 17. -ТОЧНО ТАКА : С КУРШУМ ИЛИ…ГРАНАТОМЕТ , Другото е Вятър и Мъгла – за заблуда на гаргите !!

 18. Преди идването на ГРОБ на власт, аз заемах ключов пост в Булгратрансгаз.През 2009 година за изпълнителен директор бе назначен човек с психически и сексуални проблеми- лицето Иван Дреновички, койт преди това е работил като ДОМАКИН в посолството на една велика държава- не е Русия обаче.Момчето беше определено болно и нещастно, но някой му казваше какво да прави.Първо смениха шефа та правния отдел и започнаха да сменят договорите с изпълнителите , после назначиха нов борд на директорите – само от верни на ГРОБ тъпаци. Главен кадровик на проминете беше шофьорчето Боби
  След това , като на инквизиция викаха един по един шефовете на отдели и тържествено ги уволняваха за несправяне с работата.После назначиха такива тъпаци, че направо светеха от тъпота, но веднага започнаха ремонти по подстанциите / за които се говори и сега/.Ставаше въпрос за милиони , както и сега

 19. Разровете и защо никой не иска да пуска газ за България по „експерименталната“ връзка с Гърция.. Чиито тръби стоят празни вече трета година..
  Или защо хамериканците не пускат находището в Девенци. Дето с ВОС-а му Баце 2012-та са заканваше на Путин..
  В същото време – собствения ни добив от 10 вече е на 5% от изчерпващото се находище в Галата..
  Кво ли ша бъде, кат спрат парите в касата на Булгартрансгаз от изчезналия транзит за Турция?

 20. Нищо не прочетох.
  Всичко се източва поголовно, но не ги боли 80 и више %.
  Навремето с тухли и греди за виличката, сега с колкото може.
  До кръв и кокал.
  Чакам момента, да завият като вуци и тия, който сега четат и викат : Боли ме ку*рец, оно я, че имам пенсия ( „доживотна” ), дечурлигата съм ги пооправил, утре съм на Гръцко на морие с консерва боб.
  Тука некой думаше за водачи, безкористни.
  Христос е живял 33 години преди да го разпнат. Щото е живял и водил другате.
  ТУК, няма да изкара и до осемнадесет.

 21. Не може да го свалят с протест,но може да го свалят със куршум.Като не става с добро,яж дърво.Жалкото е че тогава и дупе да дава-поне да си лъсне челото с олио

  1. Никой,ама никой,не може да изпревари куршумчето на пеевски от който се оплакваше педерас боико(за инфо обадете се на кмета на Симитли) че го бил „поръчал“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>