Публикувано на 13.10.2020 / 20:03

ПРОТЕСТ НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ ГРЪЦКАТА ФИРМА „АВАКС“, ФИРМАТА ОТНОВО ЗАБРАВИЛА ДА ПЛАТИ

ПРОТЕСТ НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ ГРЪЦКАТА ФИРМА „АВАКС“, ФИРМАТА ОТНОВО ЗАБРАВИЛА ДА ПЛАТИ

Както сайтът Канал 7 писа, служители на гръцката фирма “АВАКС” АД готвят мащабен протест, който по информация на Канал 7 ще се проведе утре.

Бивши и настоящи служители на некоректната фирма, както и представители на различни фирми, които месеци наред очакват плащания, ще изразят недоволството си и приканват институциите да започнат незабавна проверка.

С екипът на Канал 7 се свърза Кольо Иванов, който е бил заварчик. Иванов е заварил повече от километър тръби, а сумата, която трябва да получава от некоректната гръцка фирма “АВАКС” АД вече надхвърля 4 хил.лева.

“Всеки ден чакаме, работим и се надяваме да ни платят, а плащане няма. От фирмата изпълнител твърдят, че са превели парите на подизпълнител, който ни дължи парите, а ние чакаме по 3, 4 месеца. Всеки ден вместо пари получаваме още заповеди – работа, работа за без пари! “-каза пред наш репортер служителя на” АВАКС”.

Сайтът Канал 7 днес направи справка на некоректната фирма, която от съответната поръчка ще вземе няколко милиона лева. Оказа се, че “АВАКС” АД е фирма “бушон”, която е завличала и свои служители и бизнес партньори и в Гърция, а фирмата е регистрирана, като некоректна.

Защо тогава тази фирма продължава да работи на територията на България и къде са компетентните органи?

Припомняме, че прокуратурата започна проверка срещу GP GROUP, а логичния въпрос е, кога ще се самосезира и за “АВАКС” АД?

Канал 7 отправя и официално питане до Инспекция по труда, която се надяваме да влезе в ролята си и да защити правата на българските граждани, които работят денем и нощем по въпросния проект.

Логично би било да попитаме и прокуратурата, защо тази фирма, която според Търговския регистър е регистрирана на два различни адреса в София, продължава да развива дейност на територията на страната ни, при положение, че държавата, в която е основана я е обявила за некоректна. Некоректна е в България.

Напомняме, че през август т.г., около 20 служителя на “АВАКС” АД излязоха отново на протест с единственото искане – да получат заработените си заплати.

Според живущи в Хасково, фирмата редовно сменя работниците и непрекъснато търси нови такива. Вероятната причина е именно факта, че не плаща на време и не е коректна.

Очакваме компетентните органи да се намесят, а сайтът Канал 7 ще продължи да следи случая и да ви информира.

www.kanal7.bg

 

Коментари 5 за
“ПРОТЕСТ НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ ГРЪЦКАТА ФИРМА „АВАКС“, ФИРМАТА ОТНОВО ЗАБРАВИЛА ДА ПЛАТИ”

 1. Бойна група на ГДБОП се обърка в навигацията и нахлу изненадващо в Бастунсарай, където налетя на спящ напреко индивид, който всъщност управлява страната. Ето как станала обърквацията с навигацията.

  Антимафиотите решили да инспектират Седми реактор и отишли на голата поляна, която премиерът показа днес. Там намерили само финансовия министър Кирил Ананиев, който изпаднал по-рано от джипката и никой не се сетил да го прибере, щото с него и без него все тая.

  Когато ГДБОП се натъкнали на Ананиев, той бил измокрен от дъжда и чувствително афектиран. Антимафиотите питали Ананиев дали не е виждал някъде Седми реактор, дето почнахме да го строим 2014, спряхме го 2018, а днес премиерът отново го рестартира.

  Ананиев потвърдил, че Седми реактор ще има, както днес каза под проливния дъжд Министър-председателят, а енергийната министърка Теменужка усърдно и уверено кимаше, но после уточни, че „търси най-подходящата технология“. „Но защо мен питате за тези неща – възнегодувал Ананиев. – Аз съм един белокос чичо с благ характер, какво общо мога да имам с някакъв ядрен реактор на тая гола поляна под напора на природните стихии! Искам вкъщи, помогнете ми да се прибера!“

  Антимафиотите излезли хора и прибрали Ананиев на сухо. По пътя го питали къде все пак могат да потърсят тоя Седми реактор, че да видят как върви строежът, да обдушат с професионален нос за нередности и порочни практики в този толкова голям и сложен енергиен проект. Ананиев бил вече толкова разстроен, че им дал координатите на Бастунсарай, защото Седми реактор съществува от 8 години единствено в главата на един вероломен човек. Ананиев съжалил за избухването си и обяснил, че не знае какво говори, защото е разстроен, мокър, гладен и възрастен. Но вече било късно.

  Антимафиотите без да му мислят и без да проверят какви GPS координати им е дал Ананиев, директно нахлули в Бастунсарай, пленили гардовете на НСО и се озовали в спалнята със спящия напреко Вожд в полуоставка и Национален бастун. От НСО не оказали съпротива, защото първоначално помислили антимафиотите за Прекрасни госпожи. То и те вече не знаят кого да пускат и кого да не пускат в Бастунсарай.

  С влизането си в покоите на премиера антимафиотите внесли малко безпорядък, но като разбрали грешката си, поискали прошка и обещали да подредят. Докато подреждали, доста се задържали около шкафчетата, нещо възклицавали, нещо си делкали и накрая заявили:
  „Те чекмеджетата така си бяха празни!“

  Фалшимент Петров, „Сега“

 2. Топло приветствам решението на гръцката фирма да не изплаща заплати! Нека всеки ДЕБИЛ се убеди, че при бай Тошо, беше по ХУБАВО! Нека и милицията ги нашляпа по алчните олигофренски задници, а най добре да проведе операция „по погрешка“! Другият път като започват работа при „чуждестранен инвеститор“, да имат едно наум!

 3. ООН: 7 милиона души са умрели от глад тази година
  Да ева този КОРОНАВИРУС…

 4. 7 БЛОК НА АЕЦ ЩЕ ИДЕ ПРИ ФОЛКСВАГЕН У ТУРЦИЯ И ПРИ МАЙКРОСОФТ У ГЪРЦИЯ….ЕСТЕСТВЕНО ,ЧЕ ФИРМАТА БУШОН ЩЕ ПРОСПЕРИРА ТУКА – ТУК ЦЪФТИ И СЕ РАЗВИВА ВСИЧКО СКАПАНО И МИРИЗЛИВО….
  СТИСТНЕТЕ ГО ЗА ГУШАТА ,ВИНЕТУ И УТРЕ ЩЕ ВИ ОБЕЩАЕ И ПОЛЕТИ ДО ЛУНАТА – РОДНИЯ ЕЛОН МЪСК…ОТ БАНКЯ.
  ЩЕШЕ ДА ПРАВИМЕ И ДЕО И МИЦУБИШИ – КУР И СЛАДКИШИ.ОЩЕ МУ ВЕРВАЙТЕ ,ГЯУРИ…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *