Публикувано на 23.12.2008 / 18:45

Прокурор към обвиняем под домашен арест: “Излизай, ама да не те виждат много!”

 

 

Скандално поведение са демонстрирали прокурор и висш полицай от Варна във връзка с обвиняем по “мега”дознанието във Варна, който е с наложена мярка “домашен арест”, тъй като е сключил сделка с обвинението, научи afera.bg

След като afera.bg изнесе, че един от съдружниците на наркобосът Веско Жеков и Иван Славков – Янко Каратиста се подвизава и разхожда из морската столица, въпреки че е с наложена мярка за неотклонение “домашен арест”, местните полицаи решили да реагират и да направят проверка в дома на Каратиста.

Той, естествено не бил открит на мястото, където трябва да пребивава. Съпругата му позвънила по телефона и го уведомила, че полицаите са в дома им. “Да ме чакат, ей сега идвам”, отвърнал Каратиста спокойно.

По информация на източници на afera.bg, които не будят съмнение, тъй като водят паралелно разследване, Каратиста е бил на гости при наркобоса Веско Жеков, който също е поставен под “домашен арест”.

След като разрбал, че полицаите му правят проверка в домът му, Каратиста позвънил първо на прословутите Близнаци, те от своя страна алармирали висш полицай от ОДП – Варна, след което същото топ-ченге позвънило на Каратиста и го посъветвало да се прибира и да “не я прави така много и да бие на очи”.

Ден по-късно видна прокурорка също дала съвет на Каратиста: “Излизай, ама така, че да не те виждат!”

Каратиста бе с наложена директна мярка “домашен арест” без и един ден да пребивава в ареста, поради сключена сделка с прокуратурата. Същата участ си извовюва и наркобосът Веско Жеков.

Както вече писа afera.bg Янко Каратиста нееднократно бе засичан да играе билярд и да пазарува в мол.

Според източниците на afera.bg другите богопазамани свидетели по “мега”дознанието – Близнаците редовно подържат мобилна връзка с висше ченге от ОДП – Варна. Разговорите, казват, източниците ни, били прелюбопитни.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Прокурор към обвиняем под домашен арест: “Излизай, ама да не те виждат много!””

  1. Отдавна е ясно, че пълният член е ядрена физика за 90% от т.нар. журналисти, но има едно елементарно правило за І клас: след предлог никога няма пълен член! „в домът му“ – LOL!

  2. Ние сме малка държава. Познаваме се всички. В полицията, както и въобще в държавния апарат работят хора, които не винаги са съгласни с началниците си. Понякагя имат морални, а друг път интригантски съображения, но информация излиза навън често и в големи дози. Аз самият съм ползвал такава информация. Разбира се, проверката, доколкото е възможна, е задължителна. Всеки разслезващ журналист има свои ушенца, които го намират при желание от тяхна страна. Интернет дава отлични възможности за анонимност.
    Изобщо, яйцето се чупи най-лесно отвътре. Едно малко пиленце с една крехка човчица го троши.

  3. Извинете,но как ги „чувате“ тези неща / като метод, а не от кого/ По писаното участниците в разговорите се броят на пръсти. Все пак са разговори по лични телефони. Толкова е подробно и му липсва само филмче от „Мол“ и разпечатка или стенограма на разговор. Източниците Ви “ които не будят съмнение“ могат ли да ги доставят ,че най после някой може и да Ви повярва ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *