Регистрация
Публикувано на 13.11.2017 / 12:48

ПРОКУРАТУРА ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ! „ИЗПРАХА“ НИКОЛАЙ ПЕТРОВ. ОТТУК НАТАТЪК, ДА НЕ ВИ ПУКА, КОГАТО НАРУШАВАТЕ ЗАКОНА ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ!

ВОЕННО АПЕЛАТИВНА ПРКУРАТУРАВоенно-апелативна прокуратура извърши служебен контрол на постановлението на ВОП – София за отказ да се образува досъдебно производство по доклад от вътрешен одит на ВМА, както и допълнителна проверка. Няма достатъчно данни за извършено престъпление.

На 10.11.2017 г., Военно-апелативна прокуратура /ВоАП/ потвърди постановлението на прокурор от Военно-окръжна прокуратура гр. София от 07.06.2017 г., с което бе отказано да се образува досъдебно производство по повод одитен доклад на Министерство на отбраната за оценка на законосъобразността и ефективността на извършените дейности по управление и контрол на бюджетните и други средства за периода 01.01.2014 г. – 31.01.2017 г. на Военно медицинска академия, поради липса на достатъчно данни за извършено престъпление от длъжностни лица от ВМА.

При извършения служебен контрол на проверяваното постановление е установено, че първоначалната проверка е непълна, а наблюдаващият прокурор не е осъществил необходимия контрол над работата на военния следовател. Поради това прокурор от ВоАП е извършил допълнителна лична проверка, в хода на която са изискани относими документи и са снети обяснения от различни длъжностни лица, съобщиха от прокуратурата.

Анализът на всички събрани материали е довел до извод, че няма данни за извършено престъпление от общ характер от длъжностни лица от ВМА. Постановлението е изпратено на Министерство на отбраната и на ВМА.

ВоАП е сигнализирала административния ръководител на ВОП – София за извършване на цялостна проверка на работата на наблюдаващия прокурор Адалберт Кръстев за преценка на основания за ангажиране на дисциплинарната му отговорност с оглед констатираното формално извършване на началната проверка по случая.

Препис от постановлението в едно с копие на одитен доклад от м. март 2017 г. на Дирекция „Вътрешен одит“ – МО, е изпратен по компетентност на Агенцията за държавна финансова инспекция, предвид установеното нарушение на чл. чл. 49, ал. 1 от ППЗОП /отм./ и на т. 9.5 от утвърдените Условията за участие в процедурата. Изпращането е с оглед правомощията на АДФИ за ангажиране на административно-наказателна отговорност“.

Чл. 49. от ППЗОП гласи: „ (1) Когато определеният изпълнител е неперсонифицирано обединение на физически и/или юридически лица и възложителят не е предвидил в обявлението изискване за създаване на юридическо лице, договорът за обществена поръчка се сключва, след като изпълнителят представи пред възложителя заверено копие от удостоверение за данъчна регистрация и регистрация по БУЛСТАТ на създаденото обединение“

Какво разбираме от това прокурорско съобщение?

 1. Порво и основно: изпраха ръководството на ВМА.
 2. Както писа АФЕРА, очевадно е станало ясно и за Военна апелативна прокуратура, че първоначалната проверка на Военна окръжна прокуратура е била тинтири – минтири.
 3. Сега, обаче, видите ли, „лично“, каквото и да означава това, бил извършил „проверка“ военно-апелативен прокурор и установил, че няма … данни за престъпление.
 4. Както установи АФЕРА, така очевадно е установил и военният апелативен прокурор, че наблюдаващият прокурор Адалберт Кръстев, чиято съпруга работи като финансов надзор в Министерството на отбраната, на което е под шапката ВМА, нищо не е свършил и затова предлага да бъде разгледана цялостната му работа като прокурор. С което признава, че първоначалната прокурорска проверка е била менте.
 5. По повод нарушенията на обществената поръчка, в която зетя на Николай Петров и фирма, свързана с майка му, изобщо даже не е регистрирана по БУЛСТАТ, военно-апелативният прокурор изпраща това „нарушение“ на … АДФИ, за „административно – наказателна отговорност“.
 6. Така, драги ми зрители на тази прокуратура за чудо и приказ – оттук нататък хич да не ви пука да нарушавате закона за обществените поръчки – прокуратурата за чудо и приказ ще ви „изпере“. Е, не всеки, само, който ТРЯБВА. Нали се сещате, ако беше някой друг, какво щеше да се случи?!

Afera.bg

Коментари 19 за
“ПРОКУРАТУРА ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ! „ИЗПРАХА“ НИКОЛАЙ ПЕТРОВ. ОТТУК НАТАТЪК, ДА НЕ ВИ ПУКА, КОГАТО НАРУШАВАТЕ ЗАКОНА ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ!”

 1. Поуката от становището на Военната прокуратура – не се женете(омъжвайте), ако имате тате(мама) Владика!
  Че нали заради това не е сключен брака, за да се консумира интереса. Залъгват ни с приказки разни. Ама и един друг има внуче от зет, който не му е зет, пък последният получава апетитни общински обществени поръчки. Сетете се кой е той?

 2. Толкова дълбоко отчаяние ни връхлита по няколко пъти на ден от „ справедливостта” ,че единственото,в което ни остава да вярваме е Господ да им раздаде справедливост.Мъдри възрастни хора казват,че Той бави,но не забравя и удря там,дето най—боли.ДАНО НИЕ БЪЛГАРИТЕ дочакаме справедливост……

 3. Към Сотир: Всеки юрист много добре знае, че СОБСТВЕНИКА НА ЗЕМЯТА е собственик и на незаконно построеното върху неговата земя. Щом като тези 140 ВЕЦ- ве са построени незаконно на земя публично държавна собственост, то СОБСТВЕНИК на ВЕЦ-те е държавата ! За да е законен строежа им собственика на земята е следвало първо да им учреди ПРАВО НА СТРОЕЖ и след това да се изпълнят всички изискуеми от закона норми за строеж и приемането на строежа с т.нареченият Акт 16 ! Държавата не следва да прави никаква Национализация, а да поиска от съда : да признае,че е собственик на незаконопостроеното и да поиска обезщетение за ползите, от които е била лишена за 5 години назад (чл.59,Ал 1 от ЗЗД). А иначе, вероятно сте наясно кой от името на държавата следва да сезира съда.

 4. Имената на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, на бившия президент Георги Първанов и на депутата от БСП Кирил Добрев се появиха в афера с ВЕЦ-ове. Как?

  140 ВЕЦ-а са построени в земя, която е публична държавна собственост, но без документ за собственост на земята – само с разрешително за ползване на воден обект. Сред притежателите на централите са и лица, свързани с политически партии. Според зам.-регионалния министър Валентин Йовев, това е „тема, по която трябва да се замислим“. Струва ми се, че ВЕЦ-овете са изградени на ръба на закона, очевидно без документ за собственост, беше мнението му.

  Интересен момент в цялата афера е, че сега тези ВЕЦ-ове могат да бъдат национализирани, защото се намират на земя, която е публична държавна собственост. Това е констатирано и с писмо на екоминистъра от първия кабинет на Бойко Борисов – Нона Караджова. Йовев, обаче, заяви, че е „по-добре да се учреди право на собственост“. Бумът на даването на разрешителни за строеж е по време на „Тройната коалиция“, а най-много строителни дейности са извършени при управлението на първия кабинет на Борисов, показа разследване на Нова телевизия. Стана ясно, че задача на Дирекцията по строителен контрол (ДНСК) е да следи дали един строеж е законен и дали има всички строителни книжа. Въпреки че наличието на документ за собственост е основното, по неясни причини с години наред то е пропускано при изграждане на ВЕЦ-ове. Кой?

  Разрешителното за експлоатация на ВЕЦ „Флеш“ е издадено на фирмата ФЛЕШ ООД. Сътрудник на фирмата от началото на годината е синът на Георги Първанов, Владимир Георгиев Първанов. В съдружието се появява и Мариана Добрева, личен сътрудник на президента Първанов и сестра на заместник-председателя на БСП Кирил Добрев.

  ВЕЦ „Станкова река“ пък е собственост на фирма, свързана с бившата партньорка на Бойко Борисов, бизнес дамата Цветелина Бориславова. И още… Собственик на ВЕЦ се оказва например фирмата КИД 2226 ЕООД.

  ВЕЦ „Црънча“ е собственост на фирма, в която един от съсобствениците е активист на ГЕРБ. Във ВЕЦ-а работят синовете на кмета на Црънча, избран с листата на ГЕРБ и на Бръщен – от Реформаторския блок. ВЕЦ „Гьобрен“ се оказва собственик на „Екоенергия“, като управител и съсобственик е Карамфил Каров – член на Централния съвет на ДПС и бивш председател на общинския съвет в Девин. Според експертни оценки, ВЕЦ-овете създават основен проблем – водят до пресушаването на реките. В разрешителните за водовземане е записано, че собствениците на ВЕЦ-ове са длъжни да осигуряват отток на водата. От „Басейнова дирекция“ обаче признават, че нямат уред, който да измерва минималния отток на реката на място, където има построен ВЕЦ.

 5. Ех, Томова, Томова, съжалявай, че не си се докоснала до проф. Петров! Или не съжалявай… Набий си в канчето – консорциум БУЛСТАТ няма! Та, чия е била най-ниската цена според „най-тежкия“ критерий? М? Или не подкрепяш факта, че професорът е резнал с 20 милиона лева мераците на фармацевтичната мафия? 20 000 000 лв!!! Е, това не се прощава!

  1. ЕХ ЕХ Герберски боклуко оди да ручаш мекия на Тиквата само това можеш да правиш на този свят и внимавай да не преско1иш този свят

  2. И защо да се докосваме, защо да се отъркваме, защо да пълзим в покварата на разни крадци? Ще направя нещо, което не е хубаво, но защо се величае ген. Петров като велик мениджър изправил ВМА на крака? Бог да го прости ген. Тонев, но нима го забравихте? Нима той не докара ВМА до плачевно състояние? Нима той не беше част от екипа на Фандъкова за награда? Това са ГРОБ! Реват само, когато ги отбият от държавната гърда!

  3. Николов, тия „мантри“ какво орязал – на сбирката на ГЕРБ! Поименно и с факти – ако обичате какво точно е орязал професора, че аман от тъпотиите ви гербаджийски

  4. начи ако неможе да си трае. който знае да каже, моля.

   Тоя Николай Николов оня Николай Николов ли е или е онзи Николай Николов дето е по-Николай от Николай Николов за когото се казва че бил женския пуяк с когато оженили питель педерасо при което и пуяко и пительо са един ис същи задник на едно и също ЕГН с име Николай Николов, защитил Дипломна работка на тема „Използването на собствения среден пръст за достигане на анален органзъм след употребата на оцет под високо налягане“

 6. Не е само Варна Димитре ,в цяла България е така.В Пловдив оправдаха една кметица затова,че нейна приятелка и направила подарък за 10 000 лв за рождения и ден.А подаряващата е спечелила конкурс за доставка на РАзВАЛЕНА храна за детските градини. ОТВРАТ отвсякъде.

 7. С една дума пълна анархия , но забележете – КОНТРОЛИРАНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. Prokuraturata formalno prilaga pravomoshtiata si, zashtoto:
  NE razglejda kazusa v shirota, t.e. deinost na lizeto CHREZ posta mu, a sviva obhvata do chastichni deinosti. Taka Prokuraturata izbira chast ot deinostta na Petrov i neizgodnata za obvinenie chast ostava izvun osnovaniata za obvinenie. Ne e samo moralnoto narushenie na Petrov, ima i zakonovo, no se podhojda izbiratelno kum obhvata na zakona, ne samo v tulkuvaneto mu.

  V sluchaia jurlanalistite – purvo ‘Afera’, posle – BTV, svurshiha nujnoto za podadenata ostavka na Petrov. Za sujalenie Prokuraturata ne postupi kato nezavisima vlast, s koeto pokazva lipsata na pravova durjava v Bulgaria. Kakvato e predpostavkata, takova e i reshenieto. Predpostavkata e da bude onevinen Petrov – ne ot sud, a oshte ot lipsa na obvinenie.

  Propagndanata zashtita na ‘nevinnia’ Petrov ot Veleri Simeonov e pod nivoto i na slaba teza. Imenno tia pokazva osnovaniata za predpodtavkite – da niama obvinenie, koeto pokazva sratsvaneto na vlasti.

  Izviniavam se za latinizata.

 9. А!!! Тя ВоАП с нищо не е допринесла за едни съмнения към приказките на Цацаратора пред ЕС:
  “ Комисарката по правосъдието Вера Йоурова, която миналата седмица беше у нас и изрази известни съмнения по отношение на оптимистичния разказ, представен ѝ от Цацаров, в първото си обаждане след посещението у нас, си продължила мисълта в Хелзинки:
  „Трябва да използваме по-добре еврофондовете в подкрепа на върховенството на закона, да създадем силна зависимост между върховенството на закона и кохезионните фондове.“
  Интересен казус се очертава. Не можем да издигнем върховенството на закона, без да свалим поне тримата дебели. Но пък, ако ни спрат фондовете, няма нужда да ги сваляме, те сами ще си паднат.“
  3.11.2017-та.

  1. И в туй време -
   „Роднини на жертвите от Бисер спечелиха дела за половин милион
   “ Пострадалите при наводнението в с. Бисер започнаха да печелят дела срещу община Харманли – двама души вече са получили обезщетения от общо 570 хил. лв. на първа инстанция. В електронното деловодство на Софийския градски съд се вижда, че става дума за мъже, загубили родителите си в стихията. Още около 30 дела, заведени от близките на пострадалите, са висящи.
   Хасковското село Бисер беше пометено на 6 февруари 2012 г., когато се скъса стената …“
   А ЦАЦАРАТУРАТА – вкл. и ВОЕННАТА, още търсят ВИНОВНИЯ собственик на полигона и язовира в него..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>