Публикувано на 03.08.2020 / 12:44

ПРОКУРАТУРАТА ПОТВЪРДИ, ЧЕ СЛУЖИ НА МАФИЯТА! НЕ ГОНЯТ БОРИСОВ ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ, А ГОНЯТ РАЗПРОСТРАНИЛИТЕ И ПРАВИЛИ ЗАПИСИТЕ, СНИМКИТЕ И ВИДЕОТО, ПУБЛИКУВАНИ ОТ „АФЕРА“!

ПРОКУРАТУРАТА ПОТВЪРДИ, ЧЕ СЛУЖИ НА МАФИЯТА! НЕ ГОНЯТ БОРИСОВ ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ, А ГОНЯТ РАЗПРОСТРАНИЛИТЕ И ПРАВИЛИ ЗАПИСИТЕ, СНИМКИТЕ И ВИДЕОТО, ПУБЛИКУВАНИ ОТ „АФЕРА“!Във връзка с множеството запитвания от медии и с оглед на високия обществен интерес, Софийска градска прокуратура предоставя информация за образувано досъдебно производство по чл. 339а от НК.   На 25.06.2020 г. е назначена експертиза по първоначално изисканите и предоставени снимки и аудиозаписи, публикувани в следните интернет сайтове: „Бивол“, „Афера“, „Е-вестник“. По преценка на екип от наблюдаващите прокурори са присъединени към досъдебното производство допълнително и разпространен видеоматериал, публикуван в сайта „Афера“, както и аудиозапис на разговор с гласове, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера Томислав Дончев. На видеоматериала и последващия аудиозапис също са назначени експертизи.   По случая са изискани и са постъпили материали от Национална служба охрана. В качеството си на директор на НСО е разпитан ген. Красимир Станчев.   След изготвянето на назначените експертизи българската общественост ще бъде информирана за заключенията. По делото предстои установяване и разпит на лица, имащи отношения към проверявания случаи.   Софийска градска прокуратура ще продължи да информира българската общественост за хода на досъдебното производство.“

Какво гласи чл.339 а от НК?

Чл. 339 а:  Който без надлежно разрешение, което се изисква по закон, произвежда, използва, продава или държи специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

(2) (Предишна ал. 3, изм. – ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Ако деянието по ал. 1 е извършено от длъжностно лице във връзка със службата му, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години.

(3) (Предишна ал. 2 – ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Специалното техническо средство се отнема в полза на държавата.

И какво?

Прокуратурата гони онези, които „произвеждат, използват или държат специално техническо средство“,  А НЕ ГОНИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДЪРЖАВАТА, КОЙТО ДЪРЖИ МИЛИОН ЕВРА В ПАЧКИ В НОЩНОТО СИ ШКАФЧЕ, КОЕТО Е ОЧЕВАДНО ПРАНЕ НА ПАРИ, И КОЙТО ПО НЕДОПУСТИМ НАЧИН ИЗВЪРШВА ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ, КАКТО И ОТПРАВЯ ЗАКАНИ И ЗАПЛАХИ, ВИДНО ОТ ИЗНЕСЕНИТЕ ОТ „АФЕРА“ ЗАПИСИ, ВИДЕО КЛИП И СНИМКИ!

ТОВА Е АБСОЛЮТЕН ПОЗОР!

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРОКУРАТУРАТА ПОТВЪРДИ, ЧЕ СЛУЖИ НА МАФИЯТА!

НИКОЙ ДО ТОЗИ МОМЕНТ ОТ КАСКЕТ – ПРОКУРАТУРАТА НЕ Е ОБРАЗУВАЛ ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ЗА КЮЛЧЕТАТА ЗЛАТО, ПАЧКИТЕ ОТ ПО 500 ЕВРО, НАД МИЛИОН, В ШКАФЧЕТО В ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА РЕЗИДЕНЦИЯ НА ПРЕМИЕРА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ.

МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ СИ ИМА ПЕРСОНАЛНА ПРОКУРАТУРА!

Сега следва да арестуват Веселина Томова, някой нещастник от НСО, или някой набеден „клошар“ за това, че е правил записите и видеото.

Защото трябва „отпускане на парата“ и Каскета да се направи пак на луд. Също като Боса си Бойко Методиев Борисов. И за да го „изпере“ и спаси.

Afera.bg

 

Коментари 61 за
“ПРОКУРАТУРАТА ПОТВЪРДИ, ЧЕ СЛУЖИ НА МАФИЯТА! НЕ ГОНЯТ БОРИСОВ ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ, А ГОНЯТ РАЗПРОСТРАНИЛИТЕ И ПРАВИЛИ ЗАПИСИТЕ, СНИМКИТЕ И ВИДЕОТО, ПУБЛИКУВАНИ ОТ „АФЕРА“!”

 1. А да сте чули за разследване на прокуратурата касаещо за установените в доклада на ОЛАФ кражби за милиони евро в митниците?!? Бруталната безстопанственост ще остане без последствия, защото е инкасирана до стотинка от ръководството на Агенция митници, разбирай кръга Пеевски. А Лаура Кьовеши останала „изненадана“ от бездействието на българската прокуратура! Причината е само една – едно сериозно разследване ще стигне не само до овластените извършители на това грандиозно ощетяване на европейския бюджет, но и до престъпниците в държавна униформа, които в момента се опитват да замажат ситуацията преди предстоящия одит от ЕС.
  Гешев, Гешев! Заслужаваш си съдбата!

 2. Имали още нещо неясно че мухльото Гешев беше избран от бандитите и разбойниците от ДПС ГЕРБ за да им замита следите на престъпленията извършени от тях за цели единасет години . А лично протурската либерална и крадлива партия ДПС е отговорна за бедите сполетели нашата родина България .Те всъчност управляват България от 30 години насам ,а другите СДС и НДСВ и БСП и сега ГЕРБ им бяха присъдружни организации и съдружници във разграбването на България .Та Гешев е съучастник във тези престъпления защото ги прикрива и затова неговото наказание трябва да е двойно по голямо граничещо със разстрел по особено жесток начин .

 3. Ядосвате ме, много ме ядосвате ! Какви са тези размишления , колко щели да крадат едните, и че вторите щяли да крадат по-малко ! Колко е това по-малко и колко е повечето ?

  Не трябва да се краде изобщо, нито малко , нито много !

 4. НАПЪЛНО ГОДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВЕНИ СРЕДСТВА СА ЗАПИСИТЕ каза:

  ИМА, ИМА В ТЕЗИ ЗАПИСИ ДЕЯНИЯ – ИЗЯВЛЕНИЯ , КОИТО СЕ ПОДВЕЖДАТ ПОД СЪСТАВИТЕ НА НЯКОЛКО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ .

  1 . „Неизвестният” глас заплашва, че щял да запали, да изгори Елена Йончева . Този ЛЮДОЕД, щял да ЗАПАЛИ, та изпечена после да я излапа , така, както всичките нас вече ни ръфа 20 години .

  – Що туй означава ?

  АМИ, ЧЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ НЕЙНАТА ЛИЧНОСТ СЕ ТОЙ ПРИГОТОВЛЯВА . ДА Я ЗАПАЛИ ! ДА Я ИЗГОРИ .

  ЗА УБИЙСТВОТО НЕЙНО СЕ Е ТОЙ ПРИГОТОВЛЯВАЛ, ИЛИ ЗА СМЪРТОНОСНА, ТЕЖКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА !

  Признава, тоз ВАМПИР КРЪВОЖАДЕН , че тези убийства е готвил и дори да ги не е още извършил, то и недовършените опити са престъпления и са деяния наказуеми и за това той трябва да бъде преследван и мушнат в зандана.

  АКО ОБРАТНОТО БЕШЕ, НЯКОЙ ЗА НЕГО ТАКА ДА СЕ БЕШЕ ПОХВАЛИЛ, ТО ВЕДНАГА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН .

  2 . И второто, което е също така неоспоримо, е неговата хвалба, за извършено вече от него престъпление, ЧЕ НЯКАКВА ФИРМА ТОЙ БИЛ СМАЧКАЛ, като й бил изпратил държавните органи това дело гнусно да свършат .

  Това е най-малкото превишаване на власт и права, тъй като „НЕИЗВЕСТНИЯТ” глас няма право това дело гнусно да върши .

  Тези две обвинения немедленно , мълниеносно, с цялата публичност и под светлината на прожекторите трябва да се внесат ОБЩОНАРОДНО, нали адвокат Иван Хаджигенов, спец бил по наказателно право .

  Пишете ги , вие от тези , що все още не сте си душите продали и още утре заран ги внесете навсякъде, а днес на митингите ги отправете публично, ясно и силно , да това Света и народа да види, а не снимки с гъзове голи !

  ТУКА ДА БЯХМЕ, НА ЛОЗУНГИ ЩЯХМЕ ДА МУ ГИ ТРЪШНЕМ !

  Лично и многолично !

  Молим всички да залеят прокуратурата с горните доводи .

  3. За изявленията, че такъв (Радев) ТРЯБВА ДА СЕ ТРОВИ, пак може да се пробва да бъде търсена отговорност, като за заплахите към Елена Йончева .

  4 . А за псувните по адрес на Радев и простите путки, няма как да се подведат под престъпни състави , освен под състава на обидата, но тя се преследва по тъжба на пострадалите (наказателно от частен характер дело) , при това той не ги е довел до съзнанието на жертвите, така, че това не са престъпления, НО СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО АМОРАЛНИ ДЕЯНИЯ, ДРЪЗКИ, ЦИНИЧНИ, БРУТАЛНИ, НЕСЪВМЕСТИМИ С ЗАЕМАНЕТО НА ТАКЪВ ВИСОК ПОСТ .

  Той и Тръмп псува говорителката на Конгреса на САЩ , тя му отвръща със същото .

  5. За снимките – дори и да са истински самите снимки , какво ще каже в защита при едни разпит ?

  – Ами парите ги снимах на ксерокс, да тежкарея пред нощните посетителки . Не са истински, не съм ги пускал в обръщение, камуфлажни са . И КАК ЩЕ ДОКАЖЕМ , ЧЕ ПАРИТЕ СА ИСТИНСКИ , БЕЗ ДА ГИ ИМАМЕ В РЪЦЕТЕ СИ КАТО ВЕЩЕСТВЕНО ДОКАЗАТЕСТВО ? – Никак !

  А кюлчетата са бронзови, само са позлатени , пак със същата цел – да тежкарея пред нощните посетителки . И КАК ЩЕ ДОКАЖЕМ , ЧЕ КЮЛЧЕТАТА СА ОТ ЗЛАТО ,БЕЗ ДА ГИ ИМАМЕ В РЪЦЕТЕ СИ КАТО ВЕЩЕСТВЕНО ДОКАЗАТЕСТВО ? – Никак !

  Това са фактите, другото са различните им интерпретации .

  НАПЪЛНО ГОДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВЕНИ СРЕДСТВА СА ЗАПИСИТЕ

  „След като тези аудио записите добиха световна популярност и беше доказано от 2 независими експертизи, че гласът е на Борисов, тъпоумниците измислиха как да направят така, че записите да не се вземат под внимание пред съда – били събрани не по установения ред, т.е. незаконно.

  МНОГО СА СИ ЗАКОННИ . Това са случайни веществени доказателствени средства . Аз снимам с камера котките пред Министерския съвет . И Бойко извършва палеж в този момент и моята камера го записва . Какво е незаконното на този запис ? Супер си е, даже тъй като е случайно е още по-силно, още по-достоверно, не е режисирано, не е постановка .

  Та такива са записите на всички камери

  Псува като хамал и заявява, че такъв (Радев ) ТРЯБВАЛО ДА СЕ ТРОВИ . Ами аз ксъм журналистка отишла при Бойко да взема интервю или да се въргаляме с него и съм си пуснала микрофона за записване на интервюто , ама този, докато не се напсува на Радев, не започва с интервюто .

  КАКВО Е НЕЗАКОННОТО НА ТОЗИ ЗАПИС ? Супер си е, даже тъй като е случайно е още по-силно, още по-достоверно, не е режисирано, не е постановка .

  А за заканите със изгарянето на Елена Йончева . Частен детектив съм, отговарям за опазване на тайните на моята фирма . Пуснал съм си слушалките на тези честоти в моята си фирма и в обхвата на мойте си слушалки, в сградата на моята си фирма се записват тези заплахи .

  Частен имот, ще си записвам всичко що става в него , в моя имот .

  КАКВО Е НЕЗАКОННОТО НА ТОЗИ ЗАПИС ? Супер си е, даже тъй като е случайно е още по-силно, още по-достоверно, не е режисирано, не е постановка .

 5. Напълно годни доказателствени средства са записите каза:

  „След като тези аудио записите добиха световна популярност и беше доказано от 2 независими експертизи, че гласът е на Борисов, тъпоумниците измислиха как да направят така, че записите да не се вземат под внимание пред съда – били събрани не по установения ред, т.е. незаконно.

  МНОГО СА СИ ЗАКОННИ . Това са случайни веществени доказателствени средства . Аз снимам с камера котките пред Министреския съвет . И Бойко извършва палеж в този момент и моята камера го записва . Какво е незаконното на този запис ? Супер си е, даже тъй като е случайно е още по-силно, още по-достоверно, не е режисирано, не е постановка .

  Та такива са записите на всички камери

  Псува като хамал и заявява, че такъв (Радев ) ТРЯБВАЛО ДА СЕ ТРОВИ . Ами аз ксъм журналистка отишла при Бойка да взема интервю или да се въргаляме с него и съм си пуснала микрофона за записване на интервюто , ама този докато не се напсува на Радев, не започва с интервюто .

  КАКВО Е НЕЗАКОННОТО НА ТОЗИ ЗАПИС ? Супер си е, даже тъй като е случайно е още по-силно, още по-достоверно, не е режисирано, не е постановка .

  А за заканите със изгарянето на Елена Йончева . Частен детектив съм, отговаряам за опазване на тайните на моята фирма . Пуснал съм си слушалките на тези честоти в моята си фирма и в обхвата на мойте си слушалки, в сградата на моята си фирма се записва тези заплахи .

  Частен имот, ще си записвам всичко що става в него , в моя имот .

  КАКВО Е НЕЗАКОННОТО НА ТОЗИ ЗАПИС ? Супер си е, даже тъй като е случайно е още по-силно, още по-достоверно, не е режисирано, не е постановка .

 6. ИМА, ИМА В ТЕЗИ ЗАПИСИ ДЕЯНИЯ – ИЗЯВЛЕНИЯ , КОИТО СЕ ПОДВЕЖДАТ ПОД СЪСТАВИТЕ НА НЯКОЛКО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ .

  1 . „Неизвестният” глас заплашва, че щял да запали, да изгори Елена Йончева . Този ЛЮДОЕД, щял да ЗАПАЛИ, та изпечена после да я излапа , така, както всичките нас вече ни ръфа 20 години .

  – Що туй означава ?

  АМИ, ЧЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ НЕЙНАТА ЛИЧНОСТ СЕ ТОЙ ПРИГОТОВЛЯВА . ДА Я ЗАПАЛИ ! ДА Я ИЗГОРИ .

  ЗА УБИЙСТВОТО НЕЙНО СЕ Е ТОЙ ПРИГОТОВЛЯВАЛ, ИЛИ ЗА СМЪРТОНОСНА, ТЕЖКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА !

  Признава, тоз ВАМПИР КРЪВОЖАДЕН , че тези убийства е готвил и дори да ги не е още извършил, то и недовършените опити са престъпления и са деяния наказуеми и за това той трябва да бъде преследван и мушнат в зандана.

  АКО ОБРАТНОТО БЕШЕ, НЯКОЙ ЗА НЕГО ТАКА ДА СЕ БЕШЕ ПОХВАЛИЛ, ТО ВЕДНАГА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН .

  2 . И второто, което е също така неоспоримо, е неговата хвалба, за извършено вече от него престъпление, ЧЕ НЯКАКВА ФИРМА ТОЙ БИЛ СМАЧКАЛ, като й бил изпратил държавните органи това дело гнусно да свършат .

  Това е най-малкото превишаване на власт и права, тъй като „НЕИЗВЕСТНИЯТ” глас няма право това дело гнусно да върши .

  Тези две обвинения немедленно , мълниеносно, с цялата публичност и под светлината на прожекторите трябва да се внесат ОБЩОНАРОДНО, нали адвокат Иван Хаджигенов, спец бил по наказателно право .

  Пишете ги , вие от тези , що все още не сте си душите продали и още утре заран ги внесете навсякъде, а днес на митингите ги отправете публично, ясно и силно , да това Света и народа да види, а не снимки с гъзове голи !

  ТУКА ДА БЯХМЕ, НА ЛОЗУНГИ ЩЯХМЕ ДА МУ ГИ ТРЪШНЕМ !

  Лично и многолично !

  Молим всички да залеят прокуратурата с горните доводи .

  3. За изявленията, че такъв (Радев) ТРЯБВА ДА СЕ ТРОВИ, пак може да се пробва да бъде търсена отговорност, като за заплахите към Елена Йончева .

  4 . А за псувните по адрес на Радев и простите путки, няма как да се подведат под престъпни състави , освен под състава на обидата, но тя се преследва по тъжба на пострадалите (наказателно от частен характер дело) , при това той не ги е довел до съзнанието на жертвите, така, че това не са престъпления, НО СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО АМОРАЛНИ ДЕЯНИЯ, ДРЪЗКИ, ЦИНИЧНИ, БРУТАЛНИ, НЕСЪВМЕСТИМИ С ЗАЕМАНЕТО НА ТАКЪВ ВИСОК ПОСТ .

  Той и Тръмп псува говорителката на Конгреса на САЩ , тя му отвръща със същото .

  5. За снимките – дори и да са истински самите снимки , какво ще каже в защита при едни разпит ?

  – Ами парите ги снимах на ксерокс, да тежкарея пред нощните посетителки . Не са истински, не съм ги пускал в обръщение, камуфлажни са . И КАК ЩЕ ДОКАЖЕМ , ЧЕ ПАРИТЕ СА ИСТИНСКИ , БЕЗ ДА ГИ ИМАМЕ В РЪЦЕТЕ СИ КАТО ВЕЩЕСТВЕНО ДОКАЗАТЕСТВО ? – Никак !

  А кюлчетата са бронзови, само са позлатени , пак със същата цел – да тежкарея пред нощните посетителки . И КАК ЩЕ ДОКАЖЕМ , ЧЕ КЮЛЧЕТАТА СА ОТ ЗЛАТО ,БЕЗ ДА ГИ ИМАМЕ В РЪЦЕТЕ СИ КАТО ВЕЩЕСТВЕНО ДОКАЗАТЕСТВО ? – Никак !

  Това са фактите, другото са различните им интерпретации .

 7. Чета как уважаемите съфорумци се чудят на новата прокурорска мисъл аз също се включвам в групата на анализаторите и разбира се стигаме до извода,че мобилен телефон не е и не може да бъде „специално техническо средство ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА НЕГЛАСНО СЪБИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ“. И не е важно,какво си мислим ние,а че най-висшата съдебна инстанция-ВКС на РБ се е произнасяла неведнъж,какво следва да се подразбира под такова средство.
  Как е решила проблема родната съвременна гешева прокуратура не ми е ясно-бял боб ли са хвърляли,Алена ли се е включила,Гюлшен ли им е гледала на вода /тя и за кафе не се охарчва/,ама това са си избрали. Защото все пак трябва да образуват досъдебно производство и да направят след това най-удобния за ситуацията извод. От другия-законосъобразният вариант-разследване на база самопризнанията на ББ относно извършените от него тежки умишлени престъпления гешевтурата бяга като дявол от тамян.

   1. Ти ли ти ли , ах немога да те пипна толкова безобиден хмммм. ти си луд луд ли

 8. Чл. 339 а: Който без надлежно разрешение, което се изисква по закон, произвежда, използва, продава или държи специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

  (2) (Предишна ал. 3, изм. – ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Ако деянието по ал. 1 е извършено от длъжностно лице във връзка със службата му, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години.

  (3) (Предишна ал. 2 – ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Специалното техническо средство се отнема в полза на държавата.

  И какво? Законът си е закон , аз ще попитам имаше един доклад от Дж.Байрли не коментрам съдържанието . прокуратурата до ден днешен в лицето не гъза на Велчев примерно .че в контекст на питането установи ли с гласно или негласно средство е събирана информацията ? Лицето е установено – Байрли , но защо не е подведено под отговорност ?

  1. Според WikiLeaks, американският дипломат описва Румен Петков като политически хамелеон, който е мотивиран в действията си най-вече от собствения си интерес, а не от идеология. Байърли посочва, че вътрешният министър е един от най-приближените хора на умерения премиер Сергей Станишев, но освен това работи добре с разположения значително по-надясно в политическия спектър столичен кмет Бойко Борисов, както и с по-крайните фракции в БСП.Посланикът допълва, че Румен Петков поддържа и контакти с бивши кадри на комунистическите тайни служби и публично афишира приятелството си с руснаци, свързвани с разведката на Москва.

 9. По така тълкувания казус и Президента трябва да заведе дело срещу прокуратурата, за изнесени записи които го компрометират!!!! Че даже и не са достоверни по съждения!

 10. Де факто и де юре, прокуратурата по този начин признава че записите са истински, защото ако става въпрос за монтаж, то чл. 339 е неприложим.

 11. По делото предстои установяване и разпит на лица, имащи отношения към проверявания случаи. Ми то цяла България има отношение към проверявания случай. Протести . коментари . псувни по адрес на Борисов .по адрес на прокуратурата и двойния аршин,който прилага в установяването на лицата, а не престъпниците облечени във власт. Разпитайте и установете всички имащи отношение към случая.

 12. Прокуратурата се опитва да сплаши разпространителите на записи с далавери и кражби с този член от 1 до 6 години.Това е целта,а не да се търси отговорност на корумпираната тиква.Оставка бе Гешев.

  1. Вярно е така са свикнали лоши навици да плашат маймуните,да ама маймуните вече не им пука,

 13. Гешев, свали каскета, избърши морното си чело плешиво, па помисли за онзи от аудиозаписа, който се заканваше да размаже някой си и да изгори една българска евродепутатка !!!
  Поздрави на Боко и да се чукате с радост !!!

 14. Чл. 9. (1) Престъпление е това общественоопасно деяние (действие или бездействие), което е извършено виновно и е обявено от закона за наказуемо.
  (2) Не е престъпно деянието, което макар формално и да осъществява признаците на предвидено в закона престъпление, поради своята малозначителност не е общественоопасно или неговата обществена опасност е явно незначителна.

  Чл. 10. (Изм. – ДВ, бр. 50 от 1995 г.) Общественоопасно е деянието, което застрашава или уврежда личността, правата на гражданите, собствеността, установения с Конституцията правов ред в Република България или други интереси, защитени от правото.

  Чл. 11. (1) Общественоопасното деяние е извършено виновно, когато е умишлено или непредпазливо.
  Гешев, я си свали каскето, забърши голото си теме и мазния си г*з, па прочети тези извадки от НК, и помисли, какво трябва да направиш на онзи от аудиозаписа, който иска някого да размаже и друг да изгори

  Чл. 17. (1) Приготовление е подготвянето на средства, намирането на съучастници и изобщо създаването на условия за извършване на намисленото престъпление, преди да е почнало неговото изпълнение.(2) Деянието е умишлено, когато деецът е съзнавал общественоопасния му характер, предвиждал е неговите общественоопасни последици и е искал или допускал настъпването на тези последици.

  Чл. 20. (1) Съучастници в извършването на умишлено престъпление са извършителите, подбудителите и помагачите.
  (2) Извършител е този, който участвува в самото изпълнение на престъплението.
  (3) Подбудител е този, който умишлено е склонил другиго да извърши престъплението.

  Чл. 96. (Изм. – ДВ, бр. 41 от 1985 г.) (1) (Доп. – ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. – ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който с цел да подрови или отслаби властта в републиката или да и създаде затруднения лиши от живот държавен или обществен деятел, се наказва с лишаване от свобода двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.
  (2) Който със същата цел причини тежка телесна повреда на такова лице, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
  (3) (Доп. – ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. – ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който с целта по ал. 1 чрез палеж, взрив, наводнение или друго общоопасно деяние причини смърт на едно или повече лица, се наказва с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, с доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

  Чл. 97. (Доп. – ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. – ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който с посочената в предходния член цел извърши общоопасно престъпление по чл. 349 или 350, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.

  Гешев, спомни си и за Мишо Бирата и за Ваньо Танов !!!

 15. Ако Борисов и другите мутри като Гешев останат още малко на власт в държавата на мафията има голяма опасност да ни орежат европейските пари, след като вече светът се запозна с корупцията у нас!
  Това стана ясно днес от официалната позиция на Франция – да се орежат европарите на корумпирани държави. „Върховенството на закона ще бъде критерий за достъп на държавите до полагаемата им се помощ от фонда за възстановяване. Корумпираните може да не получат очакваните суми от общия възстановителен фонд от 750 млрд. евро“, предупреди новият френски министър по европейските въпроси Клеман Бон. Според него, „не можем да кажем на гражданите на Франция или която и да е страна в ЕС, че покрай финансовата солидарност в Европа не ни е грижа за нарушаването на основни правила на демокрацията, свободните медии и човешките права. Трябва да има нов силен европейски механизъм за контрол и строги санкции. Проблемни държави са България, Полша, Унгария, Чехия и Румъния, които предизвикват бдителност в Брюксел с корупционните си практики.Какъв да бъде този механизъм, трябва да се изясни много бързо в диалог между страните членки, ЕК и ЕП. Без него помощният пакет може да остане замразен, включително защото трябва да бъде одобрен от националните парламенти, а в някои от тях – Нидерландия, Австрия, Дания и Финландия са особено настойчиви за контрола кой и как в чужбина използва парите на данъкоплатците им. Финансовите санкции са нещо, което трябва да въведем заедно с правни и финансови мерки, които са най-силните инструменти срещу нарушителите на върховенството на закона. Ако има каквото и да е съмнение за силата, която ЕС може да приложи в защита на основните си ценности, всеки гражданин ще се усъмни в ползата от този проект. Уважението към върховенството на закона е екзистенциален въпрос за ЕС.“

 16. Какво гласи чл.339 а от НК?

  Чл. 339 а: Който без надлежно разрешение, което се изисква по закон, произвежда, използва, продава или държи специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

  И КАКВО ИЗЛИЗА НА ПРАКТИКА?
  ЧЕ ВСЕКИ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН – ДЕТО ИМА ФУНКЦИЯ „ЗАПИСВАЩО УСТРОЙСТВО“(ДЕМЕК ДИКТОФОН) – Е СПЕЦИАЛНО ТЕХНИЧЕСКО СРЕДСТВО!!!

  А АЗ СИ МИСЛЕХ, ЧЕ СПЕЦИАЛНИ ТЕХНИЧЕСКИ СРЕДСТВА СА ОБОРУДВАНИТЕ С ПОДСЛУШВАТЕЛНА И ДРУГА АПАРАТУРА ПРОЧУТИ МИНИВАНОВЕ НА Ц. ЦВЕТАНОВ.

 17. Къде е ритона? Къде е ритона? Гешооф отговори! Не ни прави на малоумни!

 18. Това е чиста проба“ пунт и пластика“, ПУНТА МАРА, “ дръж ми лало шапката, че файтонът се клати“ и още други такива без правна обосновка. ЗА мене с тези действия прокуратурата казва – ДА ТОЙ Е ЗА СЪДА ама доказатествата/парите/ са малко.По точно те /доказателствата/са в чекмеджето!!!!

 19. И останах с убеждението че протеста наместо да бие магарето,бие самара.Не пред МС трябва да бъде,а пред посолството на чорбаджиите,собственниците на БГ.

  1. Свикай дружината и отивай да протестираш пред което посолство искаш, вместо да давш акъл. Нали казах, кибиците да мълчат!

 20. Претеснява ме един въпрос,заслужава ли си да се пролее кръв на българи по улиците за оставката на помияр борисов.Мисля,че не.Лозунга Да си върнем България е хубав ,но неизпълним.Продадоха България отдавна ,още с унищожаване на армията ни.Днес сме окупирана страна и премахването на един слуга ще последва назначаване на друг.Разглеждам протеста като борба за власт на една олигархическа групировка с друга като се използва омразата на народа към тъпия ни премиер.Но не си заслужава да загиват българи в процеса,защото бъдещето на страната се решава в едно посолство,а не на улицата.

  1. Рон съкратено от ронин ли е или просто Рон?:)))
   Има народи, за които дългът и честта означават много – поне в миналото е било така! Приказни времена, които напомнят на потомците да не забравят кои са!
   Ние какво имаме, което да ни напомня кои сме?!
   Днес сме вечните губещи! На каквото и да заложим, все ще загубим, защото и така не узряхме като народ!
   Японците си имат поне 47 ронина, които да им напомнят за славното минало, а ние един Крали Марко си имахме, ама и той не устоя на врътливата ни история!
   Прав си Рон! Има ли алтернатива обаче?!

   1. За японците не ми говори,колко години се подлагат на тези дето са изпробвали атомната бомба на тях,имат велико минало,това е …минало.
    Не казвам да се отказваме от протеста,мутрата е много отмъстителна и е въпрос на живот и смърт за нас.Казвам какво ме притеснява и за какво нямам отговор.

 21. Репортаж за протестите в България излъчи и „Евронюз“. За него пише в профила си във „Фейсбук“ Леа Коен. Нейният коментар е: „Текстът на репортажа е много силен: “Българите са твърдо решени да не търпят. Желязната схватка сигурно ще продължи още много седмици до падането на Борисов”. Анализирайте това. Евронюз няма да си позволи такъв коментар току така. Дали Борисов няма да бъде посъветван от Брюксел?“

  1. Добър анализ на „Борисов“. Аз мисля, че еврогейците ги боли шмайзера за нас, факт=търпяха го 10+ години ….

   1. И какво му е доброто, особено пък в контекста на поста във фейсбук на тази чифутска пачавра !

 22. Шепа малоумници се правят на богове, Господ да ги порази! каза:

  Страхливи мишоци с претенции пишоци!

 23. Оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев се искат и трябва да бъдат получени по морални причини, а не дали записите на Бойко Борисов са направени по законен за пред съда ред! Има огромни престъпления, които са доказуеми и без изобличаващите записи, но Прокуратурата жуми и си запушва ушите! Пример, как може да не се подведат под отговорност служебните лица подписвали 5 години декларациите за облагане на фирмите на Васил Божков, че са верни и са спазени законите! Как може да са пропускали стотици милиони лева, необложени! Реално няма такъв данъчен чиновник нито у нас, нито по света! Някой началници са им нареждали, това да бъде така и много добре се знае кои са!

  1. Ама никой нищо не казва за тяхната отговорност – отидоха на спокойствие да си харчат парите и Владко и другите крадци

  1. Не разводнявай бе, катил! Прибери си вонящите димки, говно миризливо!

 24. Още вднъж се утвърди пред обществото порочната връзка Премиер – Главен Прокурор! Какво по-голямо доказателство е това, официално обявено разследване, което ще разследва и наказва, тези, които показват престъпните улики на управляващите пред обществеността! Уникални сме в Европа и не само! Такъв непукизъм и арогантност, до къде ли ще ни закара! Упадъка е неописуем!

 25. 2020 година се оказа фатална за Съдебната Система – освен че е годината под знака на Барбаганьосите , Барбароните и Шкафчетата -Тя е и годината с два гвоздея забити в ковчега на Съдебната система -Единият е Барни Ръбъл а другият е Каскетос!- И двамата нямат никакъв ценз за постовете си -Барни Ръбъл (целуниръка) след като бе лично ръкоположен от Рицарят на всички рицари -Масонът на всички Масони Комсонавтът на всички Космонавти и Пожарникарят на всички Пожарникари в- рицарско Звание ранг Рицар на Правораздаването -То ТОй спази етикета и целуна ръка ! Какетос бе още по арогантен като си позволи да заплашва Висшият Съдебен Съвет в самата зала !-с отмъщение ако не гласуват единодушно! Подъл малък дребен Гангстер който иска да живее като Рок Фелер ! И след всички скандали -Електронната система за „Случаен Избор „на Съдебен състав по Дела – Се ОКАЗА ЧЕ НЕ Е СЛУЧАЕН ИЗБОРЪТ !! СЪДИИТЕ САМИ ИЗБИРАТ ДЕЛАТА И ТОВА СИ Е ЧИСТА КОРУПЦИЯ ! И СЛЕД СУПЕР „ХИТОВИЯТ“ КЛИП С ГОЛИ ТАНЦЬОРКИ ГРАЧЕЩ РАПЪР И НЕПЪЛНОЛЕТНИ ГАМЕНЧЕТА С АВТОМАТИ И МАРИХУАНА В СЪДЕБАТА ПАЛАТА В СОФИЯ -САМО СРЕЩУ 800ЛВ ВЕЧЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е НАПРАВО СКАНДАЛНА В БЪЛГАРИЯ (да не говорим за смешните присъди на убийци)!,,И в редът на нещата си Мисля – дали ако дам 1000лв на Барни Ръбъл за да му „забия“ два шамара в мазният фейс -най вероятно гърбушкото ще се съгласи -Та за 2 секунди 1000лв -КОй бяга от такава светкавична печалба ? ХМ!!

 26. При мажоритарен вот се активирва антивотът. При 100 партии няма как да има антивот, но при двама кандидати по мразеният ще загуби, по непознатият има шанс. Би могъл да спечели президентски избори Борисов, но един път и то с подкрепа на ДПС. 2009 г. ГЕРБ имат почти 40% а ДПС 14%. Но 4 години и край. Следващите избори ГЕРБ имат по 32%. При парламентарна република, винаги антивотът се разпределя – разбива, като създават много партии. Ни машинно ни друго гласуване решава този проблем, и лъже партиите се присъединяват към лошото статукво което громят и за което имат гласове да са в парламентът.2017 Корнелия Нинова 955 490 Румен Георгиев Радев и Илияна Малинова Йотова, Инициативен комитет – 973 754 действителни гласове, тоест Нинова събира всичко гласувало за Радев. Но Радев печели с антигерб гласове от ВОЛЯ, ПАТРИОТИТЕ, ДПС, и др. Само президентска република е честна, обединяваща. Което заличава лъжепартиите, като тези с антигерб гласове, правили антигерб кампания, а после са патерица на ГЕРБ. ДПС,ВОЛЯ, ПАТРИОТИТЕ.. Без президенска република, и най-чесното гласуване, този проблем не се решава. А в парламентът трябва да влизат и представители и на негласуващите, избрани чрез жребии, тяхна партия депутати, две трети да са една година, другите остават още една година – с доверието на всички избрани по жребий. Ако 90 депутати са избрани с жребий, след година остават 30 най-добрите избрани от 90те с гласове от 90те, а 60 които си отиват се заместват с нови 60 избрани с жребий. Ако от избирателите 60% гласуват,при избори за народен представител, значи 40% от местата са с жребий. Как ще стане правова държава? Бойко ще си подаде оставка, ще има правителство на Каракачанов. Ще сложат друг слуга на Рапона, за гл. прокурор. Трябва подписка за референдум: за президентска република с до два мандата по 4 години, и избори като във франция простички – всеки си печати бюлетината, и публично се оповестява съдържанието, и бюлетини и протоколи не отиват другаде, и отпада длъжността главен прокурор, да има три прокуратури независими една от други: държавна-правителствена, обществена избираема, и районна – градска-общинска. И дори още един прокурор, извънреден, избиран от войниците и редовите полицаи, нещо като конституционен прокурор, който да бори висшата мафия, когато към него има отправени 1000 подписа за сигнал за организирана престъпност.

 27. Според мене трябва да се арестува дрона .
  И теснолинейката Септември-Добринище и тя ,и тя е в кюпа,ходи насам- натам и разпространява туй-онуй …

 28. Тези от „независимата“ прокуратура наистина ни мислят за идиоти или ни правят на такива! Имаше и други записи преди този – какво стана? Няма ли да се сезират по доказаният истински запис изследван в САЩ? Това какви ги говори един премиер, как заплашва и обижда, явно не е важно? А най-страшното е, че държавата се управлява по телефона. Така се разпределят милиарди всяка година. Подпомагат се едни „успешни млади хора“. За целта се разбиват бизнеси, конфискуват се пари и имущества на други хора, които „не са наши“. Парламент? Избори? Разделение на властите? Всичко се свежда до някое подобно телефонно обаждане…

 29. Това е ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ НА УПРАВЛЕНИТО В БЪЛГАРИЯ ГЕРБ НАЧЕЛО С боко! И ТОЗИ КАСКЕТ гешев и той НЕГРАМОТЕН ПРОСТ И НАГЪЛ ИЗБРАН ДА ПАЗИ МАФИЯТА НА боко! НИМА ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ И ЕНП НИ ВИЖДАТ ПОНЕ МАЛКО ОТ ТОЗИ ЦИНИЗЪМ НА УПРАВЛЕНИЕТО В БЪЛГЯРИЯ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ПАДКРЕПЯТ?

 30. Зависи кой как чете чл. 339 а.
  Ако това специално техническо средство е смартфон – то 80 % от населението сме за кауша …. за притежание.

 31. След като тези аудио записите добиха световна популярност и беше доказано от 2 независими експертизи, че гласът е на Борисов, тъпоумниците измислиха как да направят така, че записите да не се вземат под внимание пред съда – били събрани не по установения ред, т.е. незаконно.

  И вместо прокуратурата да се интересува какво казва премиерът, което цял свят коментира, те след два месеца тръгнаха да търсят кой е правил записите. След като много добре знаят кой е. Не е важно съдържанието, а извършителят на записите. Прах в очите на запада… че нещо се прави по въпроса.

  Следващата акция ще е как са стигнали до Афера, Биволъ и E-vestnik. Афера публикува записите, Биволъ и E-vestnik ги анализираха. Платиха експертиза.

  сега ще се направи всичко възможно тези записи да не могат да се използват като веществено доказателство пред съда, защото са събиране не по съответния ред.

  Интересно е, какво ще отговорят на Христо Иванов.

  Съпредседателят на Демократична България и бивш правосъден министър Христо Иванов внесе сигнал до всички прокурори чрез главния прокурор с настояване да бъдат проверени обстоятелствата около записа „Лесно е да си прост“.

  Иванов отбеляза, че Софийската градска прокуратура е образувала дело за незаконните записи и снимки с премиера Бойко Борисов в която няма да проверява съдържанието на записите, а кой ги е направил. Това не е достатъчно и адекватно, каза Иванов и припомни, че по същия начин беше прикрито съдържанието на предишни записи, като “Ало Ваньо” и “Янева гейт”. “Прокуратурата тогава провери само кой е направил тези записи, но не и съдържанието им”, каза Иванов.
  Според него днешното съобщение на прокуратурата говори за прикриване на съдържанието. “Има голям проблем в първия записа за който две чуждестранни експертизи показаха, че той не е манипулиран”, каза още Иванов. В този запис Борисов разказва за конкретни акции, съгласувани с тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, в сезона на предизборна кампания, което според Иванов говори за осъществяване на редица състави от наказателния кодекс- злоупотреба с пълномощия, злоупотреба с влияние, нарушаване на разделението на властите и използване на службите за политически цели.

  1. Пено, случайно да си спомняш това лице Х.И. в правителството на кой премиер беше министър на правосъдието?
   И като си спомниш това, що не си припомниш и другата заслуга на това същото лице – разделянето на ВСС на 2 колегии, което максимално улесни манипулациите на кукловодите с него!

   1. Айде не с тези изтъркани опорки, вече не вървят. Няма ли кой да ви спусне нови, гледам по телевизиите все същото говорят. Да не би да са я закрили вече тая партия, та карате с изтъркани опорки? Нещо изоставаш от събитията, гаулайтерите смениха тона и казаха, че ще е много полезно да започнат преговори, а ти със стари опорки караш. Та, лицето Х.И. го остави, кажи за това, което казва лицето. Нещо си объркал форума, добре ли ти плащат или ти така, от глупост, безплатно я караш?

 32. Ами, уважаема Веселина, не мислите ли, че все пак трябва да бъдем поне донякъде благодарни на Прокуратурата? Започвайки разследване именно по Чл. 339 а, Прокуратурата на практика, де факто потвърждава автентичността на записите, а също и че Вие сте разпространили истината.
  А опитът за сплашване просто няма да сработи, защото:
  1. Вие няма да се уплашите.
  2. Г-н Борисов е публична личност. Още повече, че записите отразяват не неговият личен живот, а неговата дейност в качествата му на премиер и лидер на политическа партия.

  1. Каква „благодарност“, бе, ти чуваш ли се? Автентичността ВЕЧЕ е доказана ТРИКРАТНО , най-вече от американската сертифицирана работеща с правителството им лаборатория, с участието и на европейски фактори в Европарламента-по сигнал на Елена Йончева, и НИКАКВО потвърждение няма да я направи по-силна. Необходимо е разследване на действията, последвали разговора, иначе-последствия никакви.

  2. Жоре, не знам с к’во се занимаваш братче, но дано да не е с право, щото от него разбираш колкото каскета!

 33. Позорящите прокуратурата не са много,това са тези от тях,които по една или друга причина са хванати от мутрите на каишка,защо обаче няма нито един,честен и смел прокурор да поведе недоволните и омерзени свои колеги и да започне онзи очистителен процес от който се нуждае обвинението в държавата ни.

  1. Защото, Амет, този честен и смел прокурор при този конституционен и законодателен устройствен ред ще бъде смачкан от Главния каскет и присъдружната Прокурорска колегия на ВСС за норматив. Моделът трябва да бъде променен!!! Конкретен пример: Ако в Закона за съдебната власт има норма с примерно съдържание „Прокурор, разследващ Главния прокурор се ползва от пълен наказателен, административно-наказателен и дисциплинарен имунитет, както и от имунитет по отношение на публично-правния му мандат, като магистрат – неизменност на работно място и възнаграждение до края на мандата на Главния прокурор.“, мога да ти гарантирам, че ще има опашка от желаещи да разследват всеки главен прокурор, па най-паче сегашния!!! Даже не можеш да си представиш колко „фенове“ има сред прокурорите от кариерата милицая от Волуяк…

 34. Каскетурата „КАРЕНИН“ по утъпканите стъпки на Пацо Терасата и Цацаратурата …

 35. Как точно се очаква новата шефка СГП Илиана Кирилова да разследва Баце?!? Може би по справка от сина й в ДАНС!?

 36. Това означава ,че прокуратурата признава ,че на записът е гласът на ББ

 37. Най-добре е каскетурата да извърши проверка за производителя на пистолета и да му повдигне обвинение. След това проверка на ЕЦБ дали са печатали банкнотите и ако са те, да им се повдигне обвинение по некой член. А и фирмите производител и доставчик на шкафчето да се разследват по член Ъ за това, че се отварят чекмеджетата. А за златото да се извърши проверка на федералния резерв на САЩ и да им повдигнат обвинение за безстопанственост.

 38. Изброявам фирмите обвързани със политици чрез подставени лица:Фератум,Кредисимо,Вирус,Неткредит,Стиккредит,изикредит,бяла карта,бесткредит,кешкредит.България не е изцяло ваша.Поздрави.Бъдете смели

 39. Томова,провери на кого се води 4финанс Еоод,сама ще стигнеш до извода,без инфо от горещите точки.Следва клане,който проговори е пазен,за другите брадва.Бъдете смели

  1. И до какъв извод ще стигна? Като знаеш напиши го на пощата, а не се прави на дървен философ

 40. Г-жо Томова, на Вас ли да напомням старата максима: „Когато Глашатаят донесе лоша вест, първо убиват него!“?!
  Вие от поне 20 г., през които Ви познавам, все сте „шило, което в торба не стои“, пазете се!
  /Това го казвам съвсем по човешки, не от позицията на мутринската власт!/

 41. Първият изгоря във празниците(бързите кредити),молят с бензин и подпален.Кирил Добрев е споменат във аудио запис.Да видим кой ще е вторият.Поздрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *