Публикувано на 28.11.2008 / 18:35

Прокуратурата погна екскмета на Несебър за сделка с улица

 

 

Имотът е 324 кв. метра улично пространство, публична общинска собственост, продадено на ЕТ „Ташев-64-Венелин Ташев”. Според обвинението с деянието са причинени неимуществени вреди, както и имуществени такива в размер на 113 900 лева.
Според Венелин Ташев става въпрос за имот, който той е купил от "Почивно дело", без да знае, че още през 1996 година той е бил отчужден. Това станало ясно по-късно и общината му предложила или да съди държавата, или да купи имота още веднъж, но от общината. Тъй като всички документи за строеж на бъдеща сграда са били готови, Ташев се съгласил да плати втори път имота. Решението за продажбата е минало през две гласувания на общинския съвет, който го е приел единодушно, като само Ташев, в качеството си на общински съветник и заинтересовано лице, е гласувал "въздържал се". Цената на парцела била 83 500 лева.  След сключването на сделката обаче пристигнала заповед на областния управител Иван Витанов, с която се спира решението на съвета. Според Ташев тя е била със задна дата и причината да се издаде е била в недобрите отношения между кмета Трифонов и председателя на общинския съвет тогава покойния Димитър Янков. "Това са мръсни игри.Знам от къде идват атаките но засега ще се въздържа.Ако имаше нещо нередно, Трифонов нямаше да сложи подписа си под тази сделка", коментира общ.съветник Ташев . Това е второ дело, повдигано за този случай срещу Николай Трифонов. На първата инстанция Ташев вече е бил разпитван и е обяснил фактите по продажбата. Бизнесменът смята, че това, което се случва в момента не е нищо повече от тормоз. От февруари 2007 година Николай Трифонов е на дипломатически пост в Одеса.

Росен Петров

Коментари 0 за
“Прокуратурата погна екскмета на Несебър за сделка с улица”

  1. Трифонов открадна много. Факт! Но понеже няма справедливост и не лежи в затвора, където му е мястото, сегашния кмет Николай Димитров гради с две шепи. Има едни момчета от Ямбол, които са комбина с него, и за отрицателно време забогатяха. Салкъма е другия ортак. За 30 м. тротоар, общината плаща 150000 лв!!! За детска градина за заделени 1950 лв. за квадратен метър!!! А това е малка част от „работата“ на кмета. Няма ли справедливост? Защо ли питам, няма.

  2. Скъпи сънародници, това е много интересна новина, дааа. Поредният „дипломат“, който по една случайност е подарил на плеяда от именити български политици, собственици на медии, полицаи, съди и прокурори поземлени имоти. Скъпи сънароници, ако имате малко ум в сънародническите си кратуни, съвсем ясно ще си отговорите на въпроса с повишена трудност – Кога, това селско парче – Трифонов ще бъде осъден. Според моето и скромно, и балканско мнение – на куков ден.

  3. Отдавна екс кмета на Несебър трябваше да гние в затвора поради поредица от кражби-нееднократно съобщавани в местния вестник. Какви са тези хотели, ресторанти, апартаменти и откъзе накъде това комунистическо дерибеййче има тези пари? Да не би от Кашарица да со дошли-все пак неговия сой е нямал нито овце, нито пари-справка местни информационни източници от НЕСЕБЪР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *