Публикувано на 16.07.2019 / 8:28

ПРИСЪСТВАХ НА НАЙ-УЖАСНОТО ПОЗОРИЩЕ, ВОДЕНО ЛИЧНО ОТ КОРНЕЛИЯ НИНОВА, ПРЕВЪРНАЛА СЕ В ЧАСТ ОТ „ГУЦАНОВЩИНАТА“!

КОРНЕЛИЯ НИНОВА ГУЦАНОВБСП Варна е в мъртва хватка. Вълнението е мъртво. Труповете са сигурни. След днешното посещение на Корнелия Нинова, БСП Варна е фактически унищожена. Авторите на този погром имат имена. Освен председателят на партията следва да добавим и градския председател Борислав Гуцанов. Брилянтен тандем – олицетворяващ системата „гуцановщина“. Те, взаимно се хранят и допълват. И не е случайно, че на днешната среща стояха един до друг.

Всъщност, възтържествува гуцановщината, с която се боря от времето на председателството на Станишев, през Миков и до ден днешен на К.Нинова.

Присъствах на най- ужасното позорище, което БСП Варна, заедно с ИБ на БСП, водено лично от Нинова, може да сътвори. Не бих могла да си го представя, дори в най-кошмарните си сънища, че може да се случи нещо подобно.

Малко фактология.

Преди няколко дни ми се обади К. Нинова, за да ми каже следното:

1. Мен ме лъжат за истинското състояния на вашата организация;

2. Решила съм „да махна главата на Гуцанов – на площада“;

3. Ела в София да поговорим, за да изработим „алгоритъма“.

На което аз отговорих:

1. Вярно е, че те лъжат, но ти сама си избра хората, които да ти „пудрят“ главата.  Днес, аз ти искам оставката, защото не успя да се справиш с феодално-мутренската система на „гуцановщината“, а минаха 4 години.

2. Аз съм социалист. И не мога да участвам в „махането на главата на площада“, на когото и да е било. Защото това също е „гуцановщина“. Затова си има Устав (основния ни закон) и пълен цикъл на отчетно изборни събрания, с предварително преброяване на реалните членове на партията в града и областта. Политическата оценка за работата на тази организация под ръководството на Б.Г. е задължителна, поне на НС на БСП.

3. Няма да дойда в София. Твоят алгоритъм е грешен, изначално.

И така, тя – Корнелия дойде и се опита да махне главата на Гуцанов, но срещна цялата мощ на системата „гуцановщина“ срещу себе си, без да разбере и дума от разговора ни.

Замина си с подвита опашка.

Не познавам друг председател на БСП, който с такава упорита арогатност, почти яростно да върви към собствената си Голгота.

А системата „гуцановщина“ има дълбоки традиции и опит, за да оцелее.  Тя знае как. Тя е родена от Ал. Лилов, след това е била хранена с всякакви протекции от Станишев, минала е през плахите опити да бъде извадена наяве от Миков, докато не стигнем до самата Корнелия – боркинята срещу „паралелната държава“, която я държа на трупчета почти 4 години. Умишлено. Тя е минала през всякакви опрощения на ОПКК, водена от М.Манолова. Тя знае всички уставни хватки.

И, аз съм свидетел на това. „Гуцановщината“ е всеядна. Тя може да „печели“ изгубени битки и да изгуби всякакви избори, когато това и трябва. Последният ярък и крещящ пример е издигането на бившата царистка и „независима“  Клисарова за кмет на Варна, преди 4 години, която се класира ЧЕТВЪРТА, за „чест и слава“ на БСП. „Гуцановщината“ е присъдата на всеки редови социалист, днес.

И така, докато не се стигна до това позорище днес. Съвсем логично. Идва др. Нинова и казва: „ ИБ на БСП, заедно с ОПКК реши да свали политическото доверие от Борислав Гуцанов. Да назначи за временно изпълняващ неговите задължения др. Христо Боев, докато не си изберете нов председател през септември.“

Настръхва ми косата и кожата от предчувствие за още една трагедия, която може да сполети и без това изстрадалата БСП Варна. Защото това решение не само гази Устава ни, но и още куп други закони на България, от административен порядък.

Председателят на градската организация на БСП Варна се избира от градската партийна конференция и само тя може да го освободи.

Но, на Корнелия не и пука за такива подробности…….. Тя е решила ТВЪРДО „да махне главата на Г. на площада“, дори с цената на това партията да бъде вкарана в безкрайни съдебни дела,  А ХОРАТА ОКОНЧАТЕЛНО ОБЕЗВЕРЕНИ.

Онемях! Защото разбрах, че „новата надежда“ за борба срещу корупцията, политическия бандитизъм, мръсните договорки , с една дума – гуцановщината, е решила да се „бори“ с нея със средствата на самата гуцановщина.

За има няма 4 години К.Н. се е превърнала в част от самата „гуцановщина“.

ОНЕМЯХ!

Мъртва хватка. Да защитиш Гуцанов, че го „работят“ противоуставно, е все едно да защитиш цялата му мутренска схема през последните 10-12 години.

Да защитиш Нинова е все едно да плюеш на Устава, основния закон на партията на българските социалисти.

Затова, аз ОНЕМЯХ!

Когато не знаеш как да постъпиш, е най-добре да постъпиш почтено!

Моята почтеност и разбирания за справедливост и другарство  не могат да подкрепят две губещи страни, хванали се гуша за гуша в смъртна хватка за БСП Варна.

Още по-малко мога да приема, че алтернативата на Нинова за водещ политик във Варна е някой си Пилето. …… /б.р. Пилето е Иван Иванов – варненски депутат от БСП, преди години арестуван за контрабанда/

Чували ли сте за него? Ако не, скоро ще чуете……/б.р. – АФЕРА е писала десетки пъти за „Пилето“/.

Албена Шавел

Коментари 11 за
“ПРИСЪСТВАХ НА НАЙ-УЖАСНОТО ПОЗОРИЩЕ, ВОДЕНО ЛИЧНО ОТ КОРНЕЛИЯ НИНОВА, ПРЕВЪРНАЛА СЕ В ЧАСТ ОТ „ГУЦАНОВЩИНАТА“!”

 1. по ТИРОИДА ще се разпознаЕте! Като сте мАнгусти, занимавайте се с нещо друго, управлението на държава не Е за вас.

 2. Тая държава ли е кой туй нещо,не знам и нашия Главен доктор,тука на Четвърти километър не може я оправи .Трябва си хирург,няма как.

 3. Защо БСП предлага бившият на президентшата, провалил евровотът? Волгин, А. Симов, Дачков, В. Енчев, В. Григорова, или някой антигерб актьор или певец, са отлични кандидати за кмет на София. Важното е ГЕРБ да не е на власт.

  1. Много от гласовете за президентът и БСП, са изработени от Волгин. И А. Симов. Вацев!

 4. Ами той Гуцанов си бил останал и всичко е според устава! не се хабете напразно.

 5. Към тези от ръководствата на БСП от всякакво ниво: Ама как може със широко затворени очи да избирате за председател на БСП бивша синя ръководителка?! Ако й вярвате днес, откъде знаете, че утре тя няма пак да направи завой на 180 градуса и да стане например някаква си в ГЕРБ? И защо години, години, години наред избирате едни и същи хора в ръководствата на БСП? Дайте малко свеж въздух, да задуха вятърът на промяната. Социална политика да, но кой, как и защо я, или не я прави!

 6. Продължавайте да гледате филма на ГЕРБ & БСП & ДПС с главни герои Боко,Корнелия и Доган които са от един отбор и въртят общ бизнес политиката. Продължавайте да им правите реклама и да ги обсъждате като зомбита , а те са отдавна мулти милионери обезпечили родата си до девето коляно. Имената нямат значение,Пилето,Гуцанов или оня с колелото … все тая. Правите им реклама от сутрин до вечер и ги правите герои. Само пълен игнор , негласуване и презрително мълчание за тия боклуци.Времето на колективните революции свърши, всеки индивидуално трябва да направи своята революция и да излезе от системата и от филма който зомбира обществото.Който разбрал,разбрал който не да продължава да живее като роб цял живот.Амин

 7. Уважаеми сънародници от град Варна вас ви управляваше дълго време К.Йорданов подкрепен от БСП.К.Йорданов подкрепен от ДПС,К.Йорданов подкрепен от БСП,К.Йорданов подкрепен от ГЕРБ,Иван Портних ГЕРБ,Иван Портних ГЕРБ.От морската столица тръгнаха най-мащабните протести и самозапалвания.но картинката на управление е категорична.

  1. И кого избраха варненци след цялата тупурдия гражданино Георгиев? Оти ручаха жабетата?

 8. В Добрич ситуацията е същата-областния председател-Мая Димитрова-също като Нинова-бивш член на СДС и ромка-има общи фирми със Живко Суджука от ГЕРБ!
  Ама нея Нинова я носи на ръце-тъй де , една кръв са!
  А дебилите?
  Е , дебилите по Иво Христов , естественно-спят!
  Те , и така не знаят на кой свят са-тъй де , възраст!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *