Публикувано на 22.02.2017 / 9:49

ПРЕСТЪПНАТА СХЕМА НА СПАС РУСЕВ И КОМПАНИЯ ЗА БТК, ФК „ЛЕВСКИ“ И „ВИВАКОМ“! ЩЕ ЩРАКНАТ ЛИ БЕЛЕЗНИЦИ, ИЛИ СПАС РУСЕВ БЯГА, ЗАРАДИ ОГРОМНИ ДЪЛГОВЕ КЪМ АМЕРИКАНЦИ, ВАСИЛ БОЖКОВ И ОЩЕ…

Тази сутрин стана ясно, че предстои пресконференция, на която Спас Русев ще обяви, че се отегля от Футболен клуб „Левски“. Дни преди това феновете на „Левски“ остро атакуваха Спас Русев.

Но НЕ ТОВА Е ПРИЧИНАТА Спас Русев да бяга. Истината е далеч по-зловеща и е свързана с купища дългове, които има да изплаща Спас Русев, както и престъпна схема, която е осъществявал заедно с други лица, и за която вече е сигнализиран главния прокурор Сотир Цацаров.

АФЕРА притежава документи, които доказват престъпната схема, свързана с БТК, „Виваком“ и ФК „Левски“. Като „бонус“ – в България вече са пристигнали и американци, които си търсят от Спас Русев огромни задължения, по петите на Русев е и Васил Божков, на когото Русев също дължи пари…

На 16 февруари т.г. ЗАКОННИЯТ СОБСТВЕНИК НА БТК Дмитрий Косарев изпраща сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който надлежно описва престъпни действия, осъществени от Спас Русев и компания и алармира, че ако не се вземат незабавни мерки от страна на прокуратурата, България ще бъде ощетена безпрецедентно.

В сигнала си, който АФЕРА  публикува в пълния му вид, Дмитрий Косарев пише до главния прокурор, че през ноември 2015 година Спас Русев прави опит да придобие НЕЗАКОННО от Косарев БТК. След като Косарев моментално предприема правни действия в Люксембург, Русия и България, Спас Русев е париран да осъществи на практика първоначалните си планове за пълно овладяване на БТК.

Междувременно обаче в българската преса се появяват публикации, че Спас Русев, подпомаган от други лица,  планира да осъществи незаконни сделки с цел да усвои средства от БТК, което на практика ще доведе до влошаване на финансовото състояние на най-големия български телеком и да доведе до несъстоятелност срещу него.

Оказва се, че т.нар. „бизнес“ на Спас Русев е във фалит, а неговите кредитори, както в България, така и в чужбина, са започнали предварително изпълнение. Точно поради тази причина Спас Русев подбужда членовете на УС на БТК и лично Атанас Добрев за определени действия, които са в разрез със закона.

Спас Русев решава незаконно да привлече около 10 милиона евро за ФК „Левски“ от БТК със съдействието на УС на БТК и лично чрез подкрепата на Атанас Радев.

Планираното финансиране от БТК чрез преименуване на стадиона не е при пазарни условия и е между свързани лица – Спас Русев като едновременен собственик на ФК Левски и нелегитимен основен акционер в БТК.

Ако сделката бъде осъществена, предупреждава Косарев, тя ще причини вреди на БТК в особено големи размери, тъй като извършват тежко икономическо престъпление.

Източването на БТК е против интересите и на гражданите, тъй като активите на БТК служат като обезпечение на съдебните претенции на синдици на КТБ за връщане на средства в масата на несъстоятелността на КТБ. Косарев настоява българската прокуратура да спре подобно КРИМИНАЛНО ФИНАНСИРАНЕ.

На това място АФЕРА алармира иначе специалиста по търговско право служебният премиер Огнян Герджиков да не си заравя главата в пясъка, а незабавно да смени синдиците на КТБ, защото това, което се върши в момента е тотално ощетяване на държавата.

Готви се и второ престъпление: с подбудителството на нелегитимните акционери на БТК и лично на Атанас Добрев, УС на БТК е на път да се съгласи БТК да придобие 16% от дяловете на едноличния си собственик „Вива Телеком България“ ЕООД на стойност от 30 милиона!

ОКАЗВА СЕ ОБАЧЕ, ЧЕ ОТ ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ „ВИВАКОМ“ ДОРИ НЯМА ОФИС И СЛУЖИТЕЛИ!

„Виваком“, неговите управители, счетоводители и служители, отказват достъп  до дружествените книги, сметките и договорите на легитимния собственик.

На практика чрез планирана сделка се източват абсолютно всички налични средства на БТК. И…!!! БТК плаща 30 милиона евро и получава 16% от дружество, което няма нищо и не извършва дейност, и което е собственик на БТК!

АФЕРА притежава куп нотариални покани, от които е видно, че в Бизнесцентъра в столицата, на шестия етаж, ВСИЧКИ ОФИСИ СА ПРАЗНИ И НА ПРАКТИКА „ВИВАКОМ“ НЯМА СЕДАЛИЩЕ, НИТО СЛУЖИТЕЛИ ТАМ.

Голям риск за БТК е и голямата експозиция към облигационерите му, като планът замислен от Спас Русев и осъществяван от Атанас Добрев, ще доведе до нарушаване на различните задължения на БТК към облигационерите и това може да доведе БТК до несъстоятелност.

В сигнала пише още, че планираната сделка на Спас Русев е плод единствено на отчаяното желание на новите акционери да насочат средствата на БТК към себе си и да погасят част от дълга си към ВТБ Кепитъл, отпуснат през август 2016 г. за придобиването на БТК. Което е схема, включваща неправомерна финансова подкрепа.

Източването на БТК има единствено „икономически смисъл“ Спас Русев да финансира заемите, които е взел от ВТБ с цел да придобие БТК.

На ход сега е главният прокурор Сотир Цацаров, който незабавно трябва да предприеме действия, защото както е видно Спас Русев бяга от ФК Левски, но описаната схема за БТК и Виваком е в сферата на престъпленията, за които трябва да щракат белезници.

Дали и този път прокуратурата ще си затвори очи, заради нечии задкулисни интереси, предстои да видим.

АФЕРА публикува целия сигнал до Цацаров:

LEVSKI1

спас русев

спас русев

спас русев

спас русев

Afera.bg

Коментари 7 за
“ПРЕСТЪПНАТА СХЕМА НА СПАС РУСЕВ И КОМПАНИЯ ЗА БТК, ФК „ЛЕВСКИ“ И „ВИВАКОМ“! ЩЕ ЩРАКНАТ ЛИ БЕЛЕЗНИЦИ, ИЛИ СПАС РУСЕВ БЯГА, ЗАРАДИ ОГРОМНИ ДЪЛГОВЕ КЪМ АМЕРИКАНЦИ, ВАСИЛ БОЖКОВ И ОЩЕ…”

 1. НАЦИОНАЛИЗАЦИЯЯЯЯЯЯ, НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ТРЯБВА. Каквито щети на държавата ни нанесоха Иван Костов и „царя“ Симеон Сакскобурготски – никой не го е правил. Това златните и медодобивни рудници, това ТЕЦ-овете, Нефтохим, Соди-Девня, БГА Балкан, ЕРП-тата, БТК – все СУПЕР стратегически за сигурността на България и за нас като граждани, предприятия продадоха за жълти стотинки.
  И ОТКЪДЕ ИСКАТЕ ТОГАВА ДА ДОЙДАТ ВИСОКИТЕ ПЕНСИИ, ЗАПЛАТИ. Да не би от … царската симеоновска хазна. Алчни копе….а, и крадци пладнешки!

  1. Може и да си прав! Така се прави, когато се разбере оконачтел, че длъжникът е по гол гъз и няма пари да си купи нови гащи! Но,пак
   казвам, това е последната стъпка!?

 2. Цацаратурата е замръзнала до идването на боко тиквата на власт

 3. ,,Bjagayki,,Spas R.,,,posochi,,akcionerat Borimirov,,Tova e ,,,,Chovekat!,,…samo che…zad Borimirov,sa,,avoarite,,na TAKI,koyto v Dubay si,,izkarva hljaba,,po sashtijat nachin,kakto v BG,samo che,,zashtiten,,i na po/visoko ,,nivo,,.razbirate za kakva ,,zashtita,,stava vapros,shtom se govori za,,podvodnici,,i,,korabi,,…Vsichko tova stava/i predi e ,,otchitano,,/ s,,dobroto,,na,,bivshija,,B.B..sashto znaete,,zashto,,..

 4. Ех Сотире … Дано народа разбере и се пробуди, че ЦАЦИТЕ не стават баракуди … !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *