Регистрация
Публикувано на 27.04.2017 / 10:53

ПРЕПАРИРАНИ ЛИ СА ПРОКУРОРИ, ЧЕНГЕТА И СЪДИИ, ЗАРАДИ ФИРМА НА БРАТ НА ШЕФА НА ВОС МАРИН МАРИНОВ

ЕЛИТ ХОУМ В Трето РУП на МВР – Варна се води преписка с номер от ВРП 01487/2017 година.

Преписка 01487/2017 на Варненска районна прокуратура със странни лупинги се мотае между три районни управления на МВР в морската столица. Първоначално преписката е изпратена във Второ РУП на МВР – Варна, с шеф небеизвестният Чавдар Нанков /“Чавката“, „Барби“/, впоследствие оттам е прехвърлена в Първо РУП на МВР – Варна и накрая, към този момент, стига до Трето РУП на МВР – Варна, въпреки че е съмнително, дали е в неговата компетентност тази проверка.

Проверката е заведена във ВРП, заради сигнал за обсебен инвентар от строителен обект, който е на стойност 64 000 лева. Строителният обект се намира на ул. Воден №7, а строител на обекта към този момент е фирмата „Елит Хоум“ ЕООД с управител Димитър Георгиев Маринов.

Лицето, от което се жалват строители, заради изчезналия инвентар на стойност 64 000 лева, се казва Александър Богданов, руски гражданин, и представител на инвеститора на обекта „Албона инвест“ ЕООД. Именно чрез това лице става и въвеждането на нов строител на мястото на предишния строител на обекта, като новия строител е – фирма „Елит хоум“ ЕООД, със собственик Димитър Георгиев Маринов.

ЕЛИТ ХОУМДимитър Георгиев Маринов /“Елит хоум“ ЕООД/ е брат на председателя на Варненски окръжен съд – Марин Георгиев Маринов.

Всъщност, потърпевшите от обсебването на строителния инвентар на стойност 64 000 лева, твърдят, че вещите реално са обсебени от „Елит хоум“ ЕООД и цялата сграда на ул. Воден №7 е довършена с обсебения инвентар и се питат: „Случило ли се е това през същото време на осигуряван правен и административен чадър и спечелването на всички дела и затова ли преписката обикаля всички полицейски районни управления на Варна и се цели потулването и чрез познатото заключение на финала: „липса на данни за престъпление“?“

Справка на АФЕРА показа какво информира ВРП за преписка № 01487/2017, а именно: „Очакват се материали от друг орган за решаване на преписката. Последен изходящ документ: Продължаване на срок от наблюдаващия прокурор Адресат: РПУ 03-Варна Дата: 04-04-2017“.

Александър Богданов е руски гражданин, роден през 1939 година, живее в България и става представител на „Албона Инвест“ ЕООД. „Албона инвест“ ЕООД купуват бившата сграда на „Адиан“ във Варна на ул. Иван Вазов 8, сградата на Воден 7, терена на ул. Преслав 36 и сградата на бившето Първо РУП на МВР – Варна на ул. Панагюрище 1. Според запознати инвестициите броят около 2 000 000 евро.

„Албона инвест“ ЕООД започват да строят на терените на ул. Иван Вазов, ул. Воден и ул. Преслав, като строителен изпълнител е фирмата „Ер Джи Проджект Мениджмънт“. В процеса на съвместната си работа, поради възникнали противоречия, строителят „Ер Джи Проджект Мениджмънт“ иска среща със собственика „Албона инвест“ ЕООД, за да уточнят търговските си взаимоотношения и да сдадат най-после обектите. Като по този начин и „Албона инвест“ ще продаде и ще спечели пари, както и строителят „Ер Джи Проджект Мениджмънт“ ще си вземе неговите полагаеми пари. И ще продължат работата по сградата на терена на мястото на бившето Първо РУП – Варна.

Инвестиционната програма обаче е в тупик. Продажби няма, защото цената за продажба е по 2000 евро на квадратен метър, хиляди евро текат и за адвокатски абонамент и инвестиционен контрол.

Конфликтът се задълбочава и се влиза в „комбинация“ – че строителят „Ер Джи Проджект Мениджмънт“ е некадърен и крадец, въпреки че е фирмата е построила около 150 000 кв.м. през времето на дейността си.

Привлечен е и адвокат, приятел на председател на варненски съд, и стартират дела. Според потърпевшите – с документи и нарочни експертизи, документи с невярно съдържание – акт за спиране на строежите номер 10, измислени поводи, нотариални покани и ред други действия.

Така старият строител на обектите „Ер Джи Проджект Мениджмънт“ е изведен и на негово място е въведен нов строител „Елит Хоум“, чийто собственик Димитър Георгиев Маринов, по случайност се оказва брат на председателя на Варненския окръжен съд Марин Георгиев Маринов.

Тъй като към този момент „Елит Хоум“ няма лиценз за работа с обекти, които са културно – историческо наследство, бързо обаче получава регистрация за това. Въпреки че е строила сгради, фирмата не е била регистрирана и в регистъра на Камарата на строителите.

Междувременно спорът между стария строител „Ер Джи Проджект Мениджмънт“ и инвеститора „Албона инвест“ тече и при липса на съдебно решение за спора им има ли прекратен договор, „Ер Джи Проджект Мениджмънт“ отказва да изнесе строителния си инвентар от обекта.

От новия строител – фирмата „Елит хоум“, на брата на шефа на ВОС, ползват строителния инвентар на стария строител и именно с техните материали и инвентар довършват три плочи и покрив на ул. Воден №7. След като стария строител „Ер Джи Проджект Мениджмънт“ започва да се жалва до Варненска районна прокуратура, че инвентара за 64 000 лева е потрошен  и обсебен, новите декларират, че бил невредим и че се съхранявал в някаква тяхна база.

Така преписката продължава да се мотае из варненските районни управления, а дали се мотае защото казусът е ясен на „разследващите“, и дали това има нещо общо, че фирмата е на брата на шефа на Варненския окръжен съд, остава пас – загадка.

И така: „Елит хоум“ е новият строител, въведен на мястото на съдения „Ер Джи Проджект Мениджмънт“, естествено с последвала присъда.

Александър Богданов – собственик на „Варна Риъл естейт“, „Актив Пропертис“, пълномощник на „Албона Инвест“ ЕООД, активен и единствен свидетел в търговските дела във ВОС.

Адвокати – Елена Каравасилева и Петър Станев, видно от съдебните протоколи.

Злите езици говорят, че има още няколко обекта във Варна, където е имало съдебни спорове и след тях се поставя ограда с винилни надписи на „Елит Хоум“.

Afera.bg

На снимката: Опис на строителния инвентар за 64 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>