Публикувано на 25.07.2020 / 22:22

ПРЕМЕРИХТЕ ЛИ СИ НА КОГО МУ Е НАЙ-ДЪЛЪГ КУ*А НА „ВОЖДОВЕТЕ“ НА ПРОТЕСТА? ЩОТО МИ ЛИПСВА 197-МОТО МЕГАЛОМАНСКО СЕЛФИ!

ПРЕМЕРИХТЕ ЛИ СИ НА КОГО МУ Е НАЙ-ДЪЛЪГ КУ*А НА „ВОЖДОВЕТЕ“ НА ПРОТЕСТА? ЩОТО МИ ЛИПСВА 197-МОТО МЕГАЛОМАНСКО СЕЛФИ!От мига, в който мощната енергия на протеста срещу Хунтата на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев се обърна със задника на нагоре, пяна ми излезе на устата да пиша и да предупреждавам, че т.нар. „организатори“ от една страна и „десно сектантите“ от друга страна волно /или неволно/ са на път окончателно да прецакат онова, което жадувахме – народът да помете корумпираната и крадлива власт на ГЕРБ -3.

Разбира се, че съм лошата „черна станция“, ама за разлика на ония, дето добре хлебиха от същата Хунта по една или друга причина, при едно или друго обстоятелство, и с малки изключения бяха качени на каруцата на Хунтата през годините, някои от тях твърде тихичко и подмолно, други пък също както днес вряскат срещу Борисов и Кликата му, така вряскаха и колко е велик Борисов и развяваха плакатите на ГЕРБ по Фейсбук, та за разлика от тия типове – НА МЕН МИ ПУКА И СЪРЦЕТО МИ КЪРВИ.

И понеже не съм на 16 години да се въргалям невчасово на паважа без даже да имам хабер за какво точно протестирам, освен купон да става, и понеже съм правила бунтове и революции още когато тия купонджии не са били заченати, веднага след като първите нюанси на ТОРПИЛИРАНЕ НА ПРОТЕСТИТЕ започнаха, закрещях с пълно гърло.

Това мога, това правя. Сега вече даже съжалявам, че не станах бос на мафията, че някои егоцентрици да ги запукам с базуката.

Защото само идиоти, или УМИШЛЕНИ ТАРИКАТИ, можеха да си позволят да подменят апела „Мутри вън“ с „Всички вън“ и така да убият бясната му скорост, и можеха да преместят протеста, когато бе в най-мощната си сила и енергия БЕЗСМИСЛЕНО пред парламента, и да станат смешни с рехаво присъствие, подсилено с разни типове опънали черджета с лютеница на паважа и проснали дебелите си задници да „плажуват, и можеха да ЦЕПЯТ УМИШЛЕНО ПРОТЕСТА СЪС СВОИ ПРОТЕСТЧЕТА – сектантски, а ла пиниз – ний сме великите, ний не сме от вас, ний сме десните от „сектата“ на „умните и красивите“, ний доказахме, че е жалко, че не сме завършили ВИТИЗ, щото видяхте ли какъв „екшън“ сътворихме в Росенец, точно по Дейвид Линч.

Да де, ама когато народа се вдигна и върло протестираше пред МС, да уйдисваш на ЦЕЛТА НА БОЙКО БОРИСОВ и да хукнеш към Росенец, за да ОТКЛОНИШ ВНИМАНИЕТО ОТ ХУНТАТА МУ, е пиниз само за идиоти, които нямат и пет грама мозък в главата си, за да разберат какво всъщност прави и продължава да прави „десносектантската“ групичка.

Писах вече, че тая групичка зад завесата е на договорились с Бойко Борисов, който не вярва, да почака, това ще лъсне със страховита сила – ако не сега, по време на изборите.

Писах, че „боец“-а, който някога се скъсваше да си пуска любовните постове и снимки, развял знамето на ГЕРБ, към Бойко Борисов, и той бир парче се сети да прави „единство“ на 15-тия ден, и кой какво прави – все не е с целия протест, и все го рои по улички и пресечки, и джуджета.

Крещях, че първата и основна цел на протеста е ПЪРВО  СВАЛЯНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И СЛЕД ТОВА НА ИВАН ГЕШЕВ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО, А НЕ ОБРАТНОТО!

На десните сектанти обаче „опорната точка“ с първа точка Гешев им е удобна, за да прикрият /говоря за лидерите десни/ умерената и половинчата уж „ярост“ към Бойко Борисов, щото още му висят по дувара.

Така наречените „организатори“ поне се вслушаха в част от това, което възроптах, или някой ги накара да се вслушат, все едно, но мегаломанското его, демонстрирано по коньовичарски, взимането на сериозно отсега, до степен на накъртване, хептен орехави  протеста.

То не бяха селфита на „вождовете“ организатори във Фейсбук, то не бе чудо. Чакам 197 -мото мегаломанско селфи, че да си легна непропуснала го. А вие представяте ли си тия да вземат властта, като отсега свят им се завива от любов към себе си, като се гледат в огледалото?!

Пъдпъчени айца се хвърлят с кутии. За къв уй пъдпъчени, питайте още един от пъхащите се за „репресиран“ сред организаторите, нищо, че години наред работеше со кротце со благо за ГЕРБ.

Чак и президента Румен Радев се усети, че работата отива на изуй гащи и излезе с опит да канализира и върне протеста в първоначалния му вид.

Десните сектанти дюдюкаха и хич и не му обърнаха внимание, те презират всеки друг, освен себе си и малцината до тях, всеки друг е чужд, щото те са „умни и красиви“, толкова, че ебаха майката на всичко и предния път, и върнаха за трети път на бял кон Бойко Борисов на власт. Че и с него после се прегърнаха и влязоха в правителството.

Абе, вие от алцхаймер ли сте болни, че забравихте какво усукване беше на гъгнещия Христо Иванов и на Атанас Атанасов около Бойко Борисов и Цветан Цветанов?

Полудяхте ли, че тия ги броите днес за революционери срещу Хунтата на Борисов?!

Слепи ли сте, че не виждате, че от втория ден на протеста УЖ като „революционери“, на практика с действията си торпилират протеста, разфокусирайки го, обърквайки хората, докато не се спихне окончателно. За кеф на Борисов.

И сега ще ви го кажа в прав текст! Ако покрай Румен Радев се появи нов политически проект, вие нали се сещате къде ще се позиционират тия десно сектанти, дето се посраха с тяхното „дясно“, нали се сещате – пак ура тута в търкане с „дясната“ ГЕРБ.

Ако покрай Румен Радев се появи нов проект, къде ще се кандилка Мая Манолова, дето маа гащи по площада и като види камера, не няма как до го опиша, няма как – вдига брадичка, свива устнички и се взима за Наоми Кембъл, само защото я снимат. Къде ще е „гуру“то и – един от така наречените „организатори“, който и вкарва дословно думичките, които чувате по телевизора тя да изрича, наизустила ги.

И всичките тия си мерят ката ден на колко му е по-голям к*ра. Покрай 196-тото селфи, което си пускат, като че ли Че Гевера все у Фейсбука е стоял, докато е водел революции.

Ако нещо добро има, което се случи е, че народа излезе по улиците. И се разгневи.

НО!

Инстиктивно усещащ какво точно се случва на протеста, разколебано се пита – чакайте сега, аз за кого утре ще гласувам – за тия десни сектанти, дето овладяват все по – подмолно протеста ли, или за тия, дето носят пъдпъчените яйца и хич не ми е ясно каква хава играят…

И пак ще го кажа в прав текст! Румен Радев ВЕЧЕ ЗАКЪСНЯВА!

Протестът с всички пинизи на Боко чрез десно сектантите му от Дувара е на път да бъде разпилян и овладян от тях.

От друга страна така наречените „организатори“ правят грешка след грешка и очевадно не могат да овладеят ситуацията, опиянени от собственото си „безгрешно“ високомерие.

Тази народна енергия чака своя Водач.

Чака своите знаменосци покрай него за да стане по-мощна и по-яростна, защото ще види КОНКРЕТНИ ЛИЦА С КОНКРЕТНА КАУЗА.

Ако Радев още малко се забави, рискува да изтърве народния гняв от който с подли пинизи се възползват десно сектантите, подбутвани и режисирани от Борисов на Дувара. И останалите „патерици“ ще се възползват – майчета и вся остальная, дето пък са се разкрачили от дувар на дувар, не ти е работа…

Ако Радев не финализира по най-бързия начин осветяването на нов проект и на сцената не се явят харизматични водачи и лидери – и да падне Бойко Борисов, все тая.

Възпроизведената Хунта след няколко месеца пак ще ви наебе с 200.

И тогава, помнете ми думата – тия, крякащите лицемери на протеста, ще ги видите пак усукани около Хунтата – кой явно, кой тайничко.

Всите. До един.

Веселина Томова

 

Коментари 60 за
“ПРЕМЕРИХТЕ ЛИ СИ НА КОГО МУ Е НАЙ-ДЪЛЪГ КУ*А НА „ВОЖДОВЕТЕ“ НА ПРОТЕСТА? ЩОТО МИ ЛИПСВА 197-МОТО МЕГАЛОМАНСКО СЕЛФИ!”

 1. Колко души от надмилионна София са необходими да свършат нещо политическо както трябва, при положение, че депутатите не могат? Вечно ли ще ви трябват автобуси от измъчената провинция?

 2. Томова, когато си права – права си! От 10.11.89 г до днес, всички опити за промяна, която би имала за цел запазване на България и достойнството на българския народ се подменя с целенасочена фалшификация! В резултат, България е само една територия без нормална икономика, без промишленост, без селско стопанство, без култура, без спорт, дори без футбол! Но, начело с Боко Тиквата, човека с чекмеджетата , който спира руски проекти и Америка обича това! Затова е опита за днешната подмяна! Никога да не пострада интереса на Чичо Сам!

  1. Психодясната сорсоидна паплач са по площадите точно да разбие протестите с малоумните си джендър номерца. Направиха всичко възможно да прогонят левите и нормални хора, но за тези видни „европейци“ България и българите никога не са имали значение.

 3. Всеки ден от оставането на Боко на власт само спомага за натрупването на повече недоволство и гняв. Затгова нека остане до пролетта, нека продължи да ни лъже и да краде заедно с дружинката си. Ще го гледаме под микроскоп. Ще го гледа и Европа. И Кьовеши, има кой да й донася. Ако сега се оттегли и се спотаи, каквито сме заплеси и наивници, до март месец ще забравим за безобразията му.

 4. Смърт чрез особено жесток начин за всички национални предатели и феновете им, които подариха България на задокеанските кроманьонци и ни вкараха в НАТО, сатанинският евроджендър-мюсюлмански халифат и разрешиха на к@рвите от НПО-тата до учат децата ни.

 5. Вече се убедих -тъпото си е тъпо! Оня от Видин, великият БОЕЦ, се звереше при Кулезич и викаше Мутро идвам! И какво? Отиде в София уж да сваля Боко, /да не говорим, че закъсня/ , а тръгна да сваля Кошлука! Ха..ха..защо ти е това, бе тъпак? Я по-добре блокирай моста при Видин, поне нещо да свършиш! А великият Христо Иванов, дето бил готов да управлява, моля ти се, се изтъпанил пред Съдебната палата да внася за разследване престъпленията на Гешев!!! Защо не внесеш за разследване престъпленията на БОКО, бре!! Ама за това си мълчиш, пък ще го сваляш! И колко хора са подведени и му ръкопляскат! Боже! Иначе народът ще провали президента Радев, за съжаление!

  1. Психодясната сорсоидна паплач са по площадите точно да разбие протестите с малоумните си джендър номерца. Направиха всичко възможно да прогонят левите и нормални хора, но за тези видни „европейци“ България и българите никога не са имали значение.

 6. А, това с „художествения“ подход към протестите е запазена марка на психодесните още от протестите през 2013-та.
  – бял роял пред парламента;
  – разрушаване на „Берлинската стена“ от кашони, пред немското посолство, разбира се.
  – онази с голата цица и пресъздаването на картината „Свобода води народа“, пред френското посолство, разбира се.
  – флашмобове със студенти от НАТФИЗ. Цитирам новина от октомври 2013:
  „Около 20 студентите излязоха на пешеходната пътека към 8:20 ч и започнаха пресичат пешеходната пътека пред академията в двете посоки. Полицията отцепи движението по „Раковски“ в този участък. След няколко минути сред „пресичащите“ нахлуха няколко души с маски на лицата, започнаха да ритат кофи и дървета и да замахват заплашително към студентите. Полицията се намеси светкавично и „обезвреди“ провокатор, който се оказа част от флашмоба…“
  Приоритетът на психодесните е да демонстрират бохемска художественост и любов към изкуството, която да бъде забелязвана от онези, които трябва – посланиците на ЕС и САЩ у нас. Не стига че били млади, умни, красиви и усмихнати, ами и с дух на художници и артисти! Бре бре!

  1. То затова през 2013 цялата ярост на тези наркоманизирани Х.У.И.-та се изля не върху Боко и хунтата, не върху ДПС и бСП, а върху Сидеров и Атака. Последните им бъркаха най-много в нежните душички, защото бяха различни от Програмата. Накрая успяха да го провокират през 2015г. и да се саморазправят с него пред Натфиз. После 6 углавни дела за измислени престъпления по Цацо-Гешевски и енергията бе укротена и сега Атака спихна, а Сидеров е в девета глуха. Така ще стане и сега с всеки по-различен от тези кретенчета и управляващите ги външни идеолози. Зад тях стоят посланици, служби, департаменти, медии, сороските нпо-та, тинк танкове, пари, много пари….и въпреки това не могат да акумулират енергията на повече от един файтон техни платени жълтопаветници. И няколкостотин заблудени души, мислещи, че тия са нещо ново и алтернативно. Цялата им „стратегия“ е да изместят патриоти, депесета и кой да е друг, за да са те до Борисов и интересите на техните господари да се прокарват още по-бързо и усърдно. Защото ако си мислите, че сега е най-зле погледнете Украйна, Сирия, Косово, Либия – все хубави местенца, където техните шефове трансатлантици стъпиха с кубинките и демокрацията и хубавия живот цъфнаха и вързаха. Целта им е ускорено превръщане на България във фронтова натовска линия и гранична карантинна зона за неизбежния поток „бежанци“, чиято поредна вълна няма да закъснее.

 7. Ако започнем да ги замеряме с фурми,ше паднат веднага.

  Той Бенковски затуй ги е биел да излизат…

  ,,Аз съм фирма“ – тъй казват вече. Липсата на пролетариат е очевидна…

  Когато видя циганите на протест,ще повярвам ,че тая държава се е побъркала окончателно и ще я закрия.

  Управляващите ще си направят много лоша услуга ако закрият кафенетата,фитнесзалите,плажовете и границата с Гърция… Е,те тогава 1 милион души,като нямат кво да правят ще излязат да се поразходят по паветата.

  Четвърти километър много харесва призива ,,Всички Вън“ !!! вж. ,,Полет над Кукувиче гнездо“…

  Венсеремос.

 8. Времето за протести отминава. Май- май протестиращите с различни политически симпатии ще притихнат в сините си, червени, зелени и всякакви други ъгълчета. Гневът на хората се разпиля по жълтите павета. Боко, както винаги в такива ситуации, хитро и страхливо, се покри, изчаквайки. Не съм политически анализатор, ( те пък са едни марионетки) но може би не е късно за обединение на всички хора, искащи промяна и оставка. Без изхабените и лесно продаващи се партийни водачи.

 9. Абсолютно точен коментар!
  Предателство и високомерие са типични характеристики.
  Отдавна не бях чела толкова пряк и кратък анализ на случващото се в Родината. А и излишни думи в повече не са нужни.
  Имайки в предвид амнезията на обществото ни, до има няма 2 седмици всичко ще е приключило и всеки ще се е прибрал в кутийката си псувайки, че нищо не е станало…
  Относно Президента… закъснява да… проблемът е, че е мъж на честта, от онова старото поколение и доверие на сляпо не дава! Дано да успее да събере сили, защото и моето мнение е, че единствено и само той е способен да създаде алтернатива на изтърканите. Но зависи от подкрепата и от вън! И тук като компроматите срещу него вероятно не са много… не е удобен за Запада… за Север не говоря изобщо по обясними причини! Докато Ердоган и Путин се прегръщат и се надцакват, тази територия е в интерес само на Турция! Богата земя, плодородна, сравнително добри кадри в някои направления… нищо, че сме вече най малко 100 г след тях… работна ръка е необходима, а и вода и земя също! Да не говорим за залежите на някои полезни изкопаеми… не говоря за злато, а за останалите от ХИМ.таблица, за които нашето общество изобщо няма представа…
  Та… аплодисменти г-жо Томова! Да се надяваме все пак на разум!

 10. ХОРА,НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ,ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ АКО ПРОДЪЛЖИМ И КАКВО ОЩЕ ЩЕ НИ СЕ СЛУЧИ АКО СЕ РАЗКОЛЕБАЕМ.МУТРИ ВЪН

 11. Сайта „Афера“ може да бъде платформа за мнения или инициатор на кастинг за идеи. Тука войводи много, идеи хаотични и на края собственичката решава…краен резултат- изтъркани клавиатури, паднали батерии и Томова плаща всичко за сайта…Революция…???? С инвестираното време, тук и така, може да имаме организация за натиск над всяко управление. За успеха се воюва
  всеки ден…докато си жив!

 12. Да свалим Хунтата заедно, пък после ще се боричкаме кой да заеме нейното място! Избягва се същината на проблема – изхабената социално-икономическа система наречена КАПИТАЛИЗЪМ. Проблемът е КАКВО НА НЕГОВОТО МЯСТО? Съживяване на останалия в историята „Реален“ социализъм е невъзможно и той не може да реши проблема, защото и при него схемата за управление на социално-икономическата система е същата – пирамидална структура на върха на която е олигархия, хунта, номенклатура и пр. която взима управленските решения в своя полза , ощетявайки останалото мнозинство. Решението е в ПОДЧИНЯВАНЕ НА ВЪРХА НА УПРАВЛЕНСКАТА ПИРАМИДА НА МНОЗИНСТВОТО ОТ ГРАЖДАНИТЕ! Само това не става с партии, НПО-та и пр. а с ЕДИННА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ. Това е възроден ОФ, от който най-много се плаши хунтата от перестройчици и прочее кариеристи.
  Този възроден ОФ следва да е освободен от каквато и да е партия и да е в непрекъснат контакт и взаимодействиее с НАУКАТА за обществото, която ще замени партийните идеологии. Тази промяна трябва да се включи в Конституцията. Поради това идеите на Президента за Велико народно събрание са във вярна посока, но трябва ясно да се посочат промените в нея, които ще осигурят УМНО И КУЛТУРНО НАРОДОВЛАСТИЕ!

  1. В Швейцария го има това – пряка демокрация. Но са трябвали векове еволюция. Почнало се е от съюза на различни общности, минало се е през дребни неща, че половината швейцарски ножчета за армията са се правели в германската част, половината във френската част, но френската част е нямала хубави остриета и ги е внасяла от Солинген. Накрая се е стигнало до отрицателен отговор на въпроса – Трябва ли на всеки швейцарец държавата да изплаща по 2000 франка от раждането му до смъртта му? Колко века ще ни трябват на нас, че на референдум да отговорим отрицателно на подобен въпрос? За нас на първо време е добре да имаме държава, която гарантира частната собственост и правовия ред, защото в демократична държава с частна собственост преди някой като Доган да може да разпределя порции, трябва да има рекет, кражба, корупция.

 13. Не те разбирам Томова, честно не те разбирам.
  Защо копаеш под гнева на хората? Защо разединяваш още повече?
  Всички недоволни трябва да сме единни иначе няма да можем да бутнем гадовете.
  После ще си казваме кривиците. Сега трябва да сме заедно, независимо от различията.
  Ако сега ти излиза пяна, как ще се чувстваш ако шибаняците останат на власт?

  1. Ама и изобщо не е необходимо да ме разбираш! То с разбирането е сложна раБота. А е очевидно, че не разбираш. Аз копая под гнева на хората? Щом ти се иска така, никой не може да промени чипчето в мозъка ти. Да викаш „юруш на мислините“ с всеки новопръкнал се „революционер“, който се прави на вожд, и да премълчаваш истината овреме, е същото да си върнал за трети път Боко на власт и да му проправяш пътя за връщането четвърти път.

 14. Не мога да те спра знам , но можем да работим заедно ти си много умен нали

   1. Да ти си фактор на много високо ниво в USA без контрол човек без лице

 15. Е, нали сме страната на „художествената самодейност“, както казваше бившият Първи…Та така и с протестите.
  Обаче положението е такова, че „или сега, или никога“.

  1. Шепа малоумници се правят на богове, Господ да ги порази! каза:

   Това е от фейсбуковото образование.

 16. ОРГАНИЗАТОРИТЕ ГУШНАХА ПО НЯКОЛКОСТОТИН ХИЛКИ И СЕ КРОТНАХА … ДОБЪР БИЗНЕС ! … БУДАЛИТЕ ДА СЕ ПРИБИРАТ ПО ГЪЛЪБАРНИЦИТЕ И ДЕТО СЕ ВИКА …. ДОГОДИНА ПАК , КАТО ИЗХАРЧИМ ПАРИТЕ 🙂 🙂 🙂 🙂 :)…. ПРОСТИ ДИВАНЕТА …КАК ВИ ИЗТАКОВАХА АНАЛНО !!!!

  1. Влезе ли в играта арменец, значи далаверата и изгодите от нея са огромни!…

 17. Нашите западни партньори, заедно с тукашните измекяри, преди ~20г. монтираха мадридския шмекер и тиквето. За това време трябваше поне всеки втори да е поне бакалавър по революции и контрареволюции, особено от тези, за които това е професия.
  Нищо… Много вождове,а?
  Поканете Сретан да дръпне кратко слово пред МС като лидер на протеста, като Президента не е достатъчен , че и лидери ще ни монтират: нали на бай Ганьо всичко трябва да му е вносно, от Кореком.
  Шегувам се, всеки чужд турист може да свърши тази работа, особено ако след словото си гръмне една конфета : един с чекмедже на гръб бега с 200…. 😉

 18. Постояно се вменява на народа, власта е нормално да се подкрепя защото била законо избране, Радев всички от протеста се разграничиха от него щото видиш ли протеста не бил политически, глупаци те това искат преебаха ви с 200 по този начин.Те не били подкреляли него ами по принцип президенстката институция. Умници срещу кого протестирате по принцип, срещу което и да е правителство или конкректно срещу някой? Ако бяхте застанали зад Радев досега Борисов щеше да е паднал.

 19. Докато психодесните гей-помияри се опитват да яхнат протеста и да се правят на най-репресирани , българоубиецът-мутра ще гази и убива БЪЛГАРИЯ. Чак не искам да си помисля какво би било ако тази анално-податлива шайка дойде на власт какво ще ни се случи. Но в крайна сметка и на тях целта им е да няма България, тъй като не се смятат за българи. С подобна паплач диктаторски режими не се свалят, тъй като джендърчетата винаги са готови да духат на вожда за 5 лв. А феновете им, колкото повече семенна течност гълтат , по-драго им става.

  1. Шепа малоумници се правят на богове, Господ да ги порази! каза:

   Ама как наистина им дойде на акъла, вместо мутри вън, да се изакат всички вън.
   То че целият народ е вече зад граница, факт!
   Незнам, малко на постановка на моменти ми се струва, което ще е много, много жалко.

   Днес е вече 26.07. , месецът е 31 дена, ако тия наистина излязат в отпуска, какво става?

   Всъщност, тя държавата не излиза в отпуска, никому задълженията не отпадат, така че каква отпуска изобщо?

 20. Самата истина Г-жо Томова. Дано президентът прочете тези редове и не пропуска момента. Ние ще бъдем с него и с Вас до край.

  1. Шепа малоумници се правят на богове, Господ да ги порази! каза:

   То няма лошо да прочете,
   но какво изобщо може да се направи, утре ще кажат, че е направил преврат, те всъщност и го казаха някои.
   Борисов трябва да подаде оставка, как след всичко това, пак ще излезе и пак ще ги говори, а и цялата му свита, много добре знаят че са насрани, що за безочие!

 21. Г-жо Томова, има оптимизъм за промяната. Оттук насетне няма връщане назад. Вижте какво става в чужбина и как протестират нашите сънародници в няколко държави. Да започнем с Великобритания, където край Бирмингам в град Тамуърт работи Цветелина Борисова.Там досега е имало два протеста и организаторката е уверена, че хората ще се съберат отново. „Исках да отида на протест в Лондон, но ми е далеч. Предложих да отидем заедно няколко човека, но едно момиче каза, че вместо да пътуваме, можем да се съберем в Бирмингам. Въпреки че от България чуваме много негативни неща за хората в чужбина, трябва да знаете, че ние не сме тук от хубаво.“Все още не виждам причина да се върна, но пък се надявам на перспектива за сина ми. Всеки си казва „То от мен не зависи“, ама от кого да зависи всъщност?“. В името на добра перспектива и Мартин Атанасов отива да живее в Оксфорд преди четири години. Пътува по 90 километра в посока, за да се включва към протестите на българската общност в Лондон и е организирал недоволство в Оксфорд: „Далече съм от България, но имам права и задължения каквито и всеки друг български гражданин! Моето сърце бие еднакво силно, когато чуе българска гайда, както на всеки друг, независимо къде се намира. Бесен съм, че България бе превърната в място, където беззаконието, двойните стандарти и липсата на справедливост са нещо нормално. Не ме разбирайте погрешно, навсякъде има проблеми. В България обаче да се краде, лъже и да те мачкат, е в реда на нещата. Протестирам точно срещу това“. „Ние всички заслужаваме повече“, смята Емил Соколов, който живее в Екситър и на 26 години е докторант по „Модерна британска история“.Първият протест в Екситър е бил на 16 юли, а вторият: на 25 юли.
  В Германия е Габриела Бенчева. 25-годишната жена е юрист, живее от девет години в Нюрнберг и е заминала още като ученичка.„За първи път протестирахме на 19 юли (неделя) и хората искат да има още. Протестът беше в един голям парк, защото в Нюрнберг няма консулство, събрахме се около 40 човека“, разказва Габриела Бенчева, като не смята, че българите зад граница не се интересуват от процесите в страната.
  „Аз лично исках да организирам протест, защото вярвам, че можем да променим ситуацията заради която сме в чужбина. Колкото повече генерации остават в чужбина, толкова повече забравят български. Аз забелязвам по моите братя: те дойдоха много малки в Германия и доста често им е по-лесно да говорят на немски отколкото на български“, казва Габриела. В Берлин протестът на 23 юли се е провел пред централата на партия Християндемократически съюз (ХДС), като не е бил нито първият, нито последният на българската общност в германската столица. Това всъщност са създателите на ГЕРБ, продължаващи да я финансират по публичното признание на ББ. „Дори по време на многохилядните протести в страната, продължаващи вече втора седмица, управляваща партия на Германия ХДС – основен двигател и на Европейската Народна Партия, от която част е ГЕРБ – си затваря очите и не желае да предприеме никакви стъпки“, пишат организаторите на протеста. Освен заради исканите оставки и липсващата възможност за електронно гласуване, 26-годишният студент по неогрецистика Светослав Димитров протестира и защото „липсват мерки на държавата спрямо околната среда. Бях възмутен от случилото се с Варненското езеро, замърсяването и покриването на казуса толкова време, от липсващия кадастър на иначе защитените дюни, липсващи пречиствателни станции и много други сюжети за околната среда в България“, казва той, като смята, че живеещите в чужбина „не са загърбили“ проблемите в България и „могат да са полезни за доброто развитие на страната“. За себе си е уверен, че ще се върне в родната си страна. Вече три пъти са протестирали и българи в Кьолн. В събитието за недоволството във Фейсбук организаторите пишат: „Хората искат нормални условия за развитие, а не задушаващ икономически корупционен похлупак. Корупцията унищожава страната бавно, но сигурно“.
  Австрия – освен масово на два пъти в столицата Виена, срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев са протестирали и българи в центъра на австрийския град Брегенц. Събрали са се около 30 човека, казва организаторът Райна Мръчева, като самата тя живее в града от 15 години и работи като митнически декларатор.
  „Душата ми е в България, тялото ми е в Австрия. Обмислям връщането си от пет-шест години, но невъзможността човек в България да има достоен живот, ме кара да продължавам да съм тук“. Жената акцентира върху значението на електронното гласуване, позовавайки се на личния си опит. Имала възможност да гласува за първи път през 2013 г., когато в Брегенц имало избирателна секция. „Заведе ми се дело от прокуратурата в България, че съм гласувала на две места едновременно: в град Брегенц и в село Момчиловци. Аз излизам в списъците на родното ми място, но не гласувам там. Някой е гласувал от мое име през цялото време“, твърди жената. По думите ѝ човек от избирателната секция в Брегенц е свидетелствал, че тя действително живее в Австрия и е дала вота си там. Така делото е било прекратено.
  В Нидерландия българи са протестирали в Хага, където има и посолство на България, в Амстердам и в Маастрихт. В последния споменат град недоволството се организира от Лия Върбанова, която е студент по психология и невронаука от две години там, като преди това е живяла в Сингапур и САЩ. „Най-много ме разгневи полицейското насилие срещу младите хора на протестите. Това са млади хора, които искат по-добро бъдеще за страната си. Време е в България да настъпят сериозни промени. Интелигентността на младите хора ми дава надежда. Искам да ги подкрепя. Аз оценявам многото възможности, които съм имала живеейки в чужбина, но изобщо не ми харесва, че никога нямаше да имам същите възможности в България“, мотивира още недоволството си младата жена.
  Испания – „В България съм завършил академия на МВР и след това бях служител в едно от териториалните звена на ГДБОП. Бях меко казано омерзен от нещата, които се случваха. Това беше причината да реша за един уикенд да си събера багажа и да напусна“, твърди Ангел Ангелов, като, когато прави избора си да отиде да живее в Барселона преди десет години, поне семейството му вече е било там. Мъжът е организатор на протеста в Барселона на 16-ти т.м., като казва, че е бил един, защото в Испания отново са забранили публичните събирания заради разпространението на коронавируса. „Аз затова отмених протеста, който беше предвиден да е пред известната къща, но казах на желаещите, че е въпрос на индивидуални приоритети всеки да се организира и да я посети самостоятелно“, казва Ангел Ангелов, визирайки луксозния имот от разследването, започнато от каталунската полиция и антикорупционната прокуратура и замесило името на премиера Бойко Борисов.
  Франция: „Повечето хора, с които разговарям, ми казват „Стой си във Франция!“, „Ти си си уредила живота“ и ми се смеят, че наивно искам да се прибера в България, но в протестите виждам надежда, че има смисъл да се прибера“, казва Радостина Василева от Монпелие, говорейки за бъдещето. Тя живее във Франция от седем години, предстои ѝ специализация по акушерство и гинекология в Париж, но мечтае за бъдеще в България. На 12 юли жената прекарала два часа сама пред посолството на страната в Париж, докато дойдат и други протестиращи, с които се уговорили в група във Фейсбук на българската общност във Франция. Седмица по-късно отново пътува над 750 КИЛОМЕТРА!!!, за да се включи в недоволството в столицата. „Има неща, за които километрите нямат значение. Аз работя в болница, но поне съм студент – разполагам до известна степен с времето си“, смята Радостина Василева.
  Белгия – още от 17 юли в Брюксел българи се събират на протести, като дори съобразяват контекста на недоволството си с актуалните събития в страната. Така например на 17 юли протестиращите са се събрали близо до сградата на Европейския съвет, където премиерът Бойко Борисов участва в заседание за възстановяване на Европа от COVID-кризата.В съобщението за протеста на 24 юли пък се акцентира върху промените в правителството вследствие на политическата криза. „Ние подготвихме и ще изпратим официално писмо до Европейския парламент, Европейската комисия, Съвета на Европейския съюз, ОЛАФ и Европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. В него настояваме за реакция на европейските институции относно протестите на българските граждани срещу системната корупция в страната, неспазването на закона и за установяването на принципите на правовата държава в България“, пишат организаторите на протестите в Брюксел.
  Норвегия – Пламен Зафиров е един от организаторите на протеста в Осло. Той е музикант, а по образование – скандинавист. Заедно с половинката му Айрин, която е норвежка, се преместили там преди около три години, когато научили, че ще стават родители. „Благодарение на музиката и учението обиколих много места по света. Всеки път, когато се върнех, ме обземаше едно много противоречиво чувство – от една страна е хубаво да си вкъщи, а от друга, имаш странното чувство, че нещо никак не е наред. Когато видиш как силния на деня, е този, който безскрупулно гази закона, когато усетиш как ценностната система на народа деградира със зверски темпове и брутални сцени започват да бъдат приемани като нормални за ежедневието ни случки, тогава разбираш, че вътрешното негодувание трябва да се материализира в активен протест“, пише Пламен Зафиров в отговор на въпроса защо е решил да протестира в Норвегия. По думите му, за да се включват в недоволството, някои хора са пътували „стотици километри“.
  И т.н. и т.н. до края на света – включително и в Нова Зеландия българите са на крак срещу мафията и мутрите. Така че смело напред и този път до дупка …защото борисов е на сантиметри пред нея.

 22. Много сме умни всички…, които ни оправят с 200…,30 години…Дано малко оглупеем, че от опитни, знаещи революционери вижте България!

 23. Пъдпъдъчи яйца като високостойностна храна

  Пъдпъдъчитe яйца са високостойностна храна, която има редица невероятни ползи за здравето и Вие може да се изненадате колко ценни могат да бъдат те за Вас, като Ви помагат да бъдете здрави и свободни от заболявания и болести.

  Пъдпъдъчите яйца съдържат три или четири пъти по-голяма хранителна стойност от тази на кокошите яйца, пет пъти повече калий и желязо съдържат 13 на сто протеин, докато кокошите са само 11 на сто. Те съдържат почти три пъти повече витамин В1, витамин В2 и витамин А.
  Пъдпъдъчи яйца като източник на витамини

  Пъдпъдъчите яйца са много ценен източник на витамини A, B1, B2, B6, B12 и витамин D, желязо, магнезий, цинк, калций, мед, фосфор и други основни хранителни микроелементи, минерали и аминокиселини.

  Фосфорът спомага за умственото развитие, за това пъдпъдъчите яйца е добре да присъстват на трапезата на учениците и студентите. Благодарение на фосфора пъдпъдъчите яйца са и прекрасен стимулатор на потентността.

  За разлика от кокошите яйца пъдпъдъчите не предизвикват алергия и затова могат свободно да се консумират от деца. Те дори потискат много видове алергии.

  Пъдпъдъчи яйца 12 бр.
  2,39 лв.

  защо публикувам това

  ХОРАТА с 200 лв. ПЕНСИЯ не МОГАТ да си ПОЗВОЛЯТ …ПАНДИШПАН…

 24. Вече може да се каже, че всичко с протестите стихна.

 25. То не бяха семки и бонбонки, то не бяха пъдпъдъчи яйца, тоалетни хартии и др. Тези вече минават границите на пълната идиотия и профанизация. Смешници! Станаха за подигравка с детскоградинските си приумици. Тъжна история. Бедна държава, прост народ, ялови и комични протести…

 26. ИМИТАТИВНО

  (С изискания речник на Б. Б.)

  В дупарата на дядо Боко влиза
  със 200 безпощадна експертиза.
  И няма как да си потули гафа
  дори и с евро-пачките във шкафа.

 27. КАРТАГЕН ТРЯБВА ДА ПАДНЕ ! КАРТАГЕН ТРЯБВА ДА ПАДНЕ !
  Дванадесет дена вече се върти този призив в сайта ти Веселино,

  ОТИВАЙТЕ ПРЯКО, ПРЯКО, ПРЯКО ВИЕ .

  С тези призиви, че няма лидери, сама себе си ли самонавиваш ? Не си ли вече навита, бе мама му стара !

  Отивай с още две умни и храбри като тебе , а може и повече с тебе да си вземеш .

  РОСИЦА РАДОЕВА (писателката на „Огнените Кодове” , предсказала тези събития) и ВЕНЕТА РАЙКОВА (умна, храбра и известна и тя описа тези банди в книги с тиражи грамадни) , вземи и Ренета Инджова !

  Всички Ви обичат, всички Ви знаят .

  Кажете : Аз съм Веселина, аз Уших Байряка, аз му турих Знака, Разплющи го на площада, запейте песента на Свобода ,

  „КУРАЖ ДРУЖИНА ВЯРНА, СГОВОРНА, НИЙ НЕ СМЕ ВЕКЕ РАЯ ПОКОРНА ! „
  и после, така ти им кажи .
  ние сме Партия „СВОБОДА ЗА НАРОДА” , иди на площада, ето ти всички документи за регисрацията, устави, декларация, символи и цялата тази бумащина проста, от тиранина тя ни измислена като пречка преградна, с два клика сега ти я даваме , подписват се 1000 човека (или още във Варна, на площада направи го това) и в същия ден, в съда ти я вкарваме, а на площада, легионът наш ще те ЧАКА И ПАЗИ, с рев Лъвски ще те тебе посрещем, а Вий на Тиранина, така му кажете :

  Ето ние, сме Новите Хора Свободни, с Тиранини преговори ние не водиме, ставай и махай се .

  Обърни се към целия с Свят с Прокламация Свята, към Американци, Руснаци и Европата Стара , кажи им :

  На нас помогнете, Тиранина, Ви казваме, недейте крепете !

  И ТОЗИ АКТ ГЕРОИЧЕСКИ, ЩЕ СТАНЕ ТОЙ ИСТОРИЧЕСКИ !

  Всеки идва в този Свят с мисия някаква, крадецът краде, робът оре,

  А ТВОЯТА МИСИЯ В ТОЗИ ЖИВОТ Е :

  ТИРАНИНА ТИ ДА ИЗПРАТИШ … ДА ГО ПРЕВЪРНЕШ ВЪВ РОБ !

  Майка му стара, така се прави, така се прави . От какво те е страх Веселино, то срашното свърши се вече ?

  Щом на тебе това ти се казва, отивай, прави го и свършвай с войната, че още древните хора са казали „Горко на победените” , но и също, и още „ПОБЕДИТЕЛИТЕ, ТЯХ ГИ НЕ СЪДЯТ” .

  За старото време се досети,
  призива бояк отправи,
  ПОХОДА НА СВОБОДАТА НАПРАВИ .

  Вземи с тебе по пътя от Варна за Сердика стари, дружини верни, кажи те да си вземат коняци, ракии,, вино, мастики и менти, да не би, в малодушие там, пред врага да изпаднат, автопоходи, автобуси и влакове, бързи и бавни, за тебе да викат , кураж ти да им даваш, а те, пък на тебе, мини през Заара и Пловдив града наш вековен , вземи и от там люде най-верни в борбата, щурма решителен ти направи и с Лаврови венци се после върни .

  Седем дена вече се върти този призив в сайта ти Веселино,

  ОТИВАЙТЕ ПРЯКО, ПРЯКО, ПРЯКО ВИЕ .
  Стари и млади, грозни и красиви, честни и крадливи, умни и празноглави !

  Правете организации, вземете нещата във Вашите ръце ЛИЧНО !

  НЕ ЧАКАЙТЕ ДРУГ ДА СВЪРШИ РАБОТА ОТ ВАШЕ ИМЕ .
  ИНАЧЕ СЛЕД ДВА МЕСЕЦА ПАК ЩЕ ИМА РЕВ, РЕД СЪЛЗИ, РЕД СОПОЛИ , ЩЕ СЕ ЗАБАВЛЯВАТ С РИДАНИЯТА КЛЕТИ И СТРАДАНИЯТА ЖАЛКИ .

  Така както през 1990 г. курвомунистическата партия открадна победата на българския народ и още не можем да се освестим , същото идва след „новите избори” , АКО НЕ ВЗЕМЕТЕ СЕГА, СЕГА ИЛИ НИКОГА, ПРЯКО В РЪЦЕТЕ ВАШИ СЪДБАТА НА СВОБОДАТА !
  Пак се връща
  1.ГЕРБ,
  2. ВЕДНО с „Дайте ни България” (безделничещи соросоиди, съдийската банда ) , които върнаха ГЕРБ през 2014 г.,
  3.ВЕДНО с „ДСБ” (Партията на крадеца Иван Костов, съдийската банда ) ,
  4.ВЕДНО с вечното ДПС,
  5.ВЕДНО с БКП,
  6. бабарар, с тези които НАПСУВАХА Веселина в ефир,
  7. Ведно с адвокати-тарикати, педераси, курви и евнуси,
  само ще си го преместят от единия в другия джоб и каква ще е Вашата роля ?

  РОЛЯТА НА ТЕЛЕТО В СКОТО-БОЙНАТА !

  РОЛЯТА НА ТЕЛЕТО В СКОТО-БОЙНАТА , което носи на врата ножа за заколението си !

  Къде са Вашите партии, къде са Вашите организации ? – Нямате такива !

  Затова :
  Стари и млади, грозни и красиви, честни и крадливи, умни и празноглави !

  Без съдийки-паралийки и без адвокати-тарикати, ПРАВЕТЕ организации, вземете нещата във Вашите ръце ЛИЧНО !

  Не чакайте друг да свърши народното дело от Вашето име .
  ХОРАТА НАМАЛЯВАТ ! ПРОТЕСТИТЕ СА В ОПАСНОСТ ! ЗАЩОТО ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ОБЛАДАВАТ ОТ КРАДЦИ НАМ ПЕЧАЛНО ИЗВЕСТНИ И ТАРИКАТИ ПОДЛИ, С ГЛАВИ КУХИ, НО АЛЧНИ ЗА ВЛАСТ, ПАЧКИ И КЮЛЧЕТА ЗЛАТО .

  Съдийско-адвокатската банда, протестиите наши яхнали е зад „Дайте ни България” (Христо Иванов , който върна ГЕРБ на власт и по чиито педераски правила, избраха сегашния Главен Прокурор и този Христо Иванов сега стачкува против себе си ! ) и зад ДСБ (Крадецът Иван Костов) .

  ТАЗИ ЛИ БАНДА СЕ БОРИ ПРОТИВ МАФИЯТА ?

  ТАЗИ ЛИ БАНДА ЩЕ ОСЪДИ ГЕРБ ?

  Тази ли съдийско-адвокатска банда на Христо Иванов, която осъди клетата Иванчева, с „умните” й „красивите” й адвокати на 20 години затвор, но оправда богатите приватизаторски Прокопиеви КРАДЦИ, богатия Шимон Дянков и цели стада крадци от власта ?

  Затова :

  Стари и млади, грозни и красиви, честни и крадливи, умни и празноглави !

  Изгонете от редовете на протестиращите съдийки-паралийки, реститутките и проститутките, адвокатите–тарикатите, приватизаторските крадци, за не оберат те резултата от борбата тъй трудна и на мястото на всяка една изгонена проститутка, на мястото на всеки един изгонен адвокат-тарикат , на мястото на всяка една изгонена съдийка-паралийка и крадец -приватизатор ще се влеят хилядите ОКРАДЕНИ от тях жертви !

  Правете организации, вземете нещата във Вашите ръце ЛИЧНО !

  Не чакайте друг да свърши работа от Ваше име.

  Тя затова дойде тук Джесика Ким, Гениалната Зам-Прокурорка на САЩ ! Само с бандити се тя цял живот занимава .

  Дойде на нас да помага, а не на крадците .

  Вече знае и български ! Обърнете се с една петиция до Амбасадата на САЩ .

  Кажете им : затова ли влязохме в НАТО, за да ни крадат нас още по-брутално ?

  На Вас съюзник Ви е българския Народ , а не българските крадци !

  Приятел в нужда се познава ! Или сте с народа, или сте с крадците !

  И Тиранинът , само щом чуе и види това, що тук ти се пише, сам ще побегне, ти само венеца Лавров ще сложиш на Свободата .

  1. Хубаво сте го написал, но това последното ме поразсмя. Поразсмя, защото смехът е по-скоро тъжен. Опрем ли да Джесика Ким, пиши я бегала с двеста работата. Че нали те си отгледаха това, което търпим вече 30 години.

 28. Не може да си позволява никой да заблуждава протестиращите! Не и този път! Защото друг път няма да има!!! И сега ако се издъним, бедна ни е фантазията какво ни чака. Отмъщение. Отмъщение в пълен размер, с пълна сила. И нас кучета ни яли, но и на малкото останали млади ще им видим гърба. И гасим лампите. Там, където са останали. Толкова е ясно, че после няма да има. Но умните предпочитат себе си и само себеподобните си. За какво им е народ? За какво им е младеж? За какво им са деца? За какво им е България?! Ами, докато не е фатално късно, всички, които милеят за децата си и за Родината, да им дадем отпор, да дадем рамо на младите. Докато са тук! Утре ще е фатално късно.

 29. Уникално ,това е истината в живота на добрите хора , нима е толкова трудно да го разберен ,нима замислете се

     1. Труно а хахах не можеш да ми отговориш хахахах , е ми аз съм правил системата хахах

 30. Госпожо, излезте на протеста и дайте желаната от Вас посока – иначе да си кудкудякаме от един сайт и да сме срещу някои, направили нещо реално…не става така.

  1. Аз съм журналист и си върша моята работа. А тя е И да отварям очите на хората какво се случва и защо се случва.

 31. Узурпура този отблъскащ човек протестите народни каза:

  Ах, нема ли некой , да вземе да този Христо Ивановq да го арестува …. за простотия и грозотия .

  Това е Бойко № 2 ! Аз, АЗ, АЗ измислих бунта, (да, ама не, Гешев измисли бунта) , Аз го направих, аз ще Ви оправя , аз ще сваля Кошлуков, че не ми прави реклама, АЗ ще ида в хотела на Пеевски, да пия кафе с него, Аз ще сваля Гешев, Аз съм пътя и истината, и светлината .

  Аз няма да дам думата на Ренета Инджова ! Аз и на Вас няма да Ви я давам ! Един голям кур ще ви дам аз на вази, вие „хаймани „, „хайлази“ !

  Абе да нямаш на разположение два три милионна китайска армия , та ги влачиш по всички къщи в София ?

  Отблъскващ е този човек и по външен вид, и по визия и по простотия . Отишъл да внася проби кой прокурор щял да му разследва измишльотините и парвенющата . Пак да се фиксира на Гешев, звезда да става !

  И направи на Гешев реклама, че го осмяха и така обезверяват протестиращите !
  Узурпура този отблъскащ човек протестите народни, така както ебачът , бате му Бойко, узурпира всичко у нас .

 32. В потвърждение на силната тревога за ситуацията, анализирана от г-жа В.Томова е и част от поста на Иван Гарелов след днешния сутрешен митинг-протест на БСП в София пред МС: „Другият минус е за протестиращите от либералната дясна общност – тях ги нямаше на площада, нямаше ги на обичайните за протестите им места. Ясно, пазеха се да не ги обвинят, че се съюзяват с „червените „. Нямаше ги и когато в парламента се гласуваше вота на недоверие на правителството , поискан от БСП , а те бяха обявили национална стачка. Протестът сякаш беше загубил своята енергия. Лош ден за протеста, обясниха тогава. Изглежда обаче не са готови на елементарно партньорство в името на по-голямата цел – установяване на ефикасно демократично управление. Когато това бъде постигнато, да дадат воля на своя антикомунизъм в една честна демократична борба кой може по-добре да управлява страната. Без компромис няма да се постигне нищо и с протестите: ще се повтори сегашната ситуация –
  отново ГЕРБ на власт.
  Този шанс веднъж вече беше пропуснат – на местните избори в София. Остава още един опит.“

 33. Съгласен съм с всичко, но ми е интересно от къде ще се появят тези „харизматични лидери“? Такива не се появяват изведнъж за съжаление.

  1. А президента Румен Радев не е ли такъв харизматичен лидер на битката срещу мафията и мутрите? Със сигурност ще се появят и други, които да поведат народа ни към спасението на страната ни от хунтата на борисов, промяна в името на една социална справедливост, правов ред и вкарването на мафиозите и мутрите в затвора. А оттам – най-после след 30 години към някакъв подем и просперитет на България с цел измъкването ни от последната позиция по всички показатели в ЕС. Народът на страната ни заслужа по-добро бъдеще, а не да живее в мизерията на сегашната кочина. Иначе просто след броени години държавата ни няма да я има на географската карта, защото просто ще се обезлюди и фалира за сметка на 15 хиляди богаташи с български произход, мнозинството от тях свързано със сегашния пагубен модел.

   1. Радев неможе да поведе протеста, както по-горе бе казано,защото е президент и излиза, че организира бунтове. Той или трябва да си подаде оставката и да започне новата си партия или да си изчака мандата. А нали разбирате, че партия се прави не само със 20-30 съмишленици, а и с пари и то много…

    1. Валентинчо, ти или не четеш или не вникваш в написаното. Никой не казва, че Радев може да поведе протестите , а е харизматичен лидер на битката срещу мафията и мутрите. За съжаление през последните месеци доста падна нивото на коментарите в „Афера“ като се включват все по-неподготвени и още по-лошото – такива, които пишат и дават мнения без да вникват в съдържанието на информациите на сайта или на смислените постове под тях. Жалко, но факт!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *