Публикувано на 18.01.2009 / 20:45

Президентът Първанов излъгал граничар Цонков

 

 

Първанов е доверил, че родният граничар ще отърве следствието и го подкрепя напълно. "Това е факт. Какво става обаче? Благодаря на господин Първанов, ама няма нужда!Прокуратурата пак повдигна обвинение и не някой друг, а моя син го грози затвор до 20 години за това, че е защитил българските териториални води от турски бракониери" каза Цонков, който изнесе на гърба си цялата кампания за спасението на сина му.

"Мишо благодари за широката обществена подкрепа, но за жалост му забранявят да говори, иначе много неща може да каже" допълни още Пенчо Цонков, за който борбата с Военна прокуратура започва от начална позиция.

Росен Петров

Коментари 0 за
“Президентът Първанов излъгал граничар Цонков”

 1. Той е предупредил турците от плвателния съд, които между другото нямат ама никаква работа в български води. То бива наглост…ако българин беше престъпил морската граница веднага щяха да го убият!

 2. Така се прави ако има престъпление.В случая няма.Има неизбежна отбрана.Без значение дали превишава пределите или не.В случая няма превишаване на пределите въпроса е защо юридически е така?Военните прокурори да прочетат малко практика на Върховен съд РБ-Касационен в случая.В противен случай те вършат престъпление и то доказано с факта ,че повдигат обвинение.Политика в случая е неуместна,казуса е чисто юридически.Четене му е майката четене и прилагане на закона -практиката.

 3. закона дава право употреба на оръжие , след предупредителни изстрели да стреляш в нарушителите, в противен случай попадаш зад решетките за неизпълнение на дълга си. а това което разиграват тия „прокурори“ е показна акция за предупреждение на останалите служещи, дирижирана от една етническа партия която е противоконстуционна
  КОНСТИТУЦИЯ на Република България
  Чл. 11.
  (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.

 4. Вие дето толкова много плачете за граничаря можете ли да посочите закон, който казва че работата на граничарите е да убиват нарушителите, а не да ги задържат и предадат на съдебните органи да ги съдят. Все пак става въпрос за човешки живот, нали така.

 5. Абе тази Прокуратура – Военната, нали е все още Българска?
  Нали промениха закона и Полицаите /гранични войски са също към МВР/ ще отговарят за делата си пред Гражданските съдилища?
  Сребролюбци, навсякъде са!

 6. Що за българи, що за държавници сти бе?
  Що за сволоч безгранична!? Стига сте угаждали на турските гадове бе! Уморих се от глупостите ви бе!

 7. до тук ли стигнахме да съдим граничарите че защитават нашите граници? как не ги е срам тия продажни управляващи. как може една етническа партия да ни поробва по тоя долен начин.от алчност продадоха всичко възможно , дори и хората които пазят държавната граница.по големи предатели не е имало в нашата история
  ПРОКЪЛНАТИ ДА СА И ВСИЧКАТА МРЪСОТИЯ ДЕТО СА НАПРАВИЛИ ДА ИМ СЕ ВЪРНЕ

 8. долу ръцете от момчето.господа държавници помогнете на това момче и не позволявайте на ДПС да ликува!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *