Публикувано на 22.05.2008 / 13:09

Президентът на ФК “Славия” Венци Стефанов: Ангел Бончев няма врагове, той е мъж на честта

 

 

Г-н Стефанов, как ще коментирате новината, че Ангел Бончев вероятно е бил отвлечен? Питам ви като човек, който е бил в сходна ситуация – преди години вашият син беше отвлечен.

– Само за едно се моля – Ангел да се върне жив! А пък другото оставям на съвестта на нашата държава, на нашите държавници и на политиците. Защото това стана един бизнес, който едва ли не се закриля от държавата. След като не могат да разкрият досега нито един от случаите, това означава, че наистина сме “Абсурдистан”.

– А защо според вас хората от футболния бизнес са толкова привлекателни за този вид престъпления?

– Вижте, това, че се случи с моя син, а сега се случва и с Ангел Бончев, съвсем не означава, че футболните хора са им основна мишена. Досега се е случвало с 20-30 човека, които нямат нищо общо, но за тях не се е шумяло толкова. Просто това се прави от някои хора, които искат да се облагодетелстват с най-грозното нещо – да отвличат и да взимат пари. Просто нямам думи!

– Вие познавате Ангел Бончев, смятате ли, че той може да е предизвикал по някакъв начин това, което му се случи?

– От много години го познавам, приятели сме. Абсолютно с нищо нередно не се е занимавал! Ангел е мъж на честта.

– Значи според вас отвличането му е единствено с цел да се иска откуп, а не е някакъв вид отмъщение?

– 100% съм сигурен. Ангел Бончев няма врагове. Ангел Бончев има приятели. Той на никого не е навредил. И нима аз съм направил лошо някому, че отвлякоха и убиха детето ми?! Нека един да излезе и да каже: “Венци Стефанов ме ограби или Венци Стефанов ми направи нещо!” Няма такъв човек. А това се случва в нашата държава и никой не си мърда пръста. И даже вие журналистите повече от другите искате да стигнете до истината, отколкото хората, които трябва да свършат това нещо. Разговарял съм и с главни секретари, и с министри, и със заместник-министри, търсил съм помощ отвсякъде – от телевизия, от вестинци, от обикновени хора и нищо. Потурчиха детето ми, въпреки че и парите дадох и всичко дадох!!! И запомнете – днес взимат нашите деца, утре може да са вашите! Това е!

Калина Томова

“Всеки ден”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *