Публикувано на 07.11.2019 / 19:40

ПРЕЗИДЕНТЪТ ВЪРНА ГЕШЕВ НА „ПОПРАВИТЕЛЕН“. КОЙ ОБАЧЕ ЩЕ КАЖЕ ИСТИНАТА ЗА 4-ТЕ МИЛИОНА НА ГЕШЕВ В БАНКИ В ШВЕЙЦАРИЯ И МОНАКО?!

ПРЕЗИДЕНТЪТ ВЪРНА ГЕШЕВ НА „ПОПРАВИТЕЛЕН“. КОЙ ОБАЧЕ ЩЕ КАЖЕ ИСТИНАТА ЗА 4-ТЕ МИЛИОНА НА ГЕШЕВ В БАНКИ В ШВЕЙЦАРИЯ И МОНАКО?!Президентът Румен Радев върна на Висшия съдебен съвет решението за избор на Иван Гешев за главен прокурор:

Конституцията не ме задължава да мотивирам указ с който да назначавам или връщам. Издигането на един единствен кандидат не само лиши от прозрачност процедурата, но и пробуди съмнения. Винаги съм заявявал, че очаквам едно истинско, а не формално състезание за длъжността нов главен прокурор. Издигането на един кандидат лиши това съревнование от състезателен принцип. Това не подхожда на институцията главен прокурор. Подходът за издигането на един кандидат бе подкрепено и от изпълнителната власт. Министърът на правосъдието отказа да издигне кандидат за главен прокурор. Всичко това води до липса на алтернатива. Главният прокурор трябва да се ползва с широка обществена и гражданска подкрепа. На сайта на ВСС бяха публикувани само становища за подкрепа на държавни институции, включително МВР и ДАНС, и нямаше нито едно такова становище на гражданска организация. Така превес взе масираната подкрепа от държавните институции, без гражданските. Процесът по избор на главен прокурор трябва да създава доверие в обществото, а това не се случи. С тези мотиви и с правата, дадени ми от Конституцията, връщам предложението за назначаване на г-н Иван Гешев за нов главен прокурор“.

„Изпраните“ близо 4 милиона франка в банки в Швейцария и Монако от Иван Гешев бяха набързо обявени като „менте“ и „фалшиви документи“ от прокуратурата. Същата тая цацаратура, която служи на Гешев и на която Гешев служи.

Ами ако документите са достоверни, а?

Ами ако и шефът на ДАНС знае, че са достоверни? Ами ако има резон в това, че документите изтекоха точно, докато зам-шефът на ДАНС Недялко Недялков се подвизаваше в САЩ?

И изобщо кой ще каже истината за тези 4 милиона франка, когато гарван гарвану око не вади! И в държавата – кочина е най-естественото нещо службите да обявят истината за „фалшив компромат“, когато е изгодно на чорбаджиите на кочината, и обратното „фалшивия компромат“ за истина, когато трябва да бъде ударен някой, който пречи на чорбаджиите на Кочината.

Кого да питаме истински ли са документите, касаещи прането на милиони на Гешев?

Американския посланик?

АФЕРА ще каже нещо знаково обаче – има очевидци на тези документи.

И щрак, Марийке, на портрет – рано или късно, работата може да стане – със задника напред.

Afera.bg

Коментари 9 за
“ПРЕЗИДЕНТЪТ ВЪРНА ГЕШЕВ НА „ПОПРАВИТЕЛЕН“. КОЙ ОБАЧЕ ЩЕ КАЖЕ ИСТИНАТА ЗА 4-ТЕ МИЛИОНА НА ГЕШЕВ В БАНКИ В ШВЕЙЦАРИЯ И МОНАКО?!”

  1. Както винаги, Радев е пет нива над пожарникаря, Цеца, Цецо, Цвета, Цацата и цялата останалая сволочь от селски бизнесмени. Радев разкова брутално кандидата на мафията за главен прокурор!

  2. Президентът можеше и да не подпише указ и да замълчи…. Тогава Цацата ще продължи…
    Връщането и несъгласието в случая е вредно, защото корумпетата от ВСС пак ще го изберат и тогава президента няма да има друг ход, освен да подпише указа…

    1. В България вече няма значение дали ще бъде един или няколко кандидата. Всички те ще бъдат част от мафията, т.к. за да достигнат до там, са се оцапали целите. Преди време Цацаров каза, че очаква Гешев да проведе реформата в системата, само не знам с каква реформа прокурорите ще: бъдат независими, честни, морални, работливи, умни и т.н. Това с реформа не става, това е вътрешно състояние, а с такова доникъде не може да стигнеш сега или си аут от системата или прокурор примерно в Долно Койнаре!

  3. Браво, г-н Президент! Помагате да запазим достойнството си на граждани! Бъдете жив и здрав!

  4. Какво ще стане? Президентът няма да подпише указа, с което ще покаже, че е против кандидатурата на герберастката мафия – Гешев. С това ще покаже позиция. Мафията пак ще гласува мафиотската кандидатура, което ще принуди държавният глава да подпише указа. Винаги познавам. Важното в този процес е, че президентът ще защити позицията на честните хора в тази мафиотска държава.

    1. Аз пък ще ти кажа , че си далеч от истината !!! Това е само началото, даден е сигнала „Огън“ …… „Трагедиите“ за ….. тепърва започват ……

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *