Регистрация
Публикувано на 24.02.2017 / 22:13

ПРЕД ОСАНКАТА НА РЕНЕТА ИНДЖОВА ТРУДНО СЕ ЗАСТАВА. СРАМНО РАДЕВ И ГЕРДЖИКОВ НЕ ПОЧЕТОХА НАЙ-ДОБРИЯ /СЛУЖЕБЕН/ ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ

РЕНЕТА ИНДЖОВАТази вечер, в 18,30 часа, в Националния Археологически институт и музей при БАН, се състоя премиерата на книгата Ренета Инджова „Philadelphia Regalit Корени и цвят“, издадена от издателство „Кибеа“. Събитието бе организирано великолепно от отец Дионисий и приятели на Ренета Инджова.

РЕНЕТА ИНДЖОВАИнтересът към премиерата бе огромен, но политици не бяха забелязани, с излючение на евродепутата Николай Бареков. За позорен срам нито президентът Румен Радев, нито служебният премиер Огнян Герджиков посмяха да почетат премиерата на книгата на Ренета Инджова. Не изпратиха дори и поздравителен адрес на най-добрия /служебен/ премиер на България. Така е обаче по тези български ширини – пред осанката на Ренета Инджова /вижте я снимката!/ трудно се застава. Очи в очи. И подобни „държавни“ „мъже“, колкото и високо да стоят в кариеристичната йерархия, пред такава осанка и излъчване си остават джуджета. А и са „заети“ сега – да лъжат за пореден път народа…

РЕНЕТА ИНДЖОВАСред присъстващите бяха Светлин Русев, президентът на строителната компания „Главболгарстрой“ Симеон Пешов, журналисти, общественици и българи, дошли да се докоснат до събитието. А книгата на Ренета Инджова е истинско духовно събитие.

РЕНЕТА ИНДЖОВААФЕРА благодари на отец Дионисий, който в представянето на книгата е цитирал публикацията ни за книгата на Ренета Инджова, наричайки Веселина Томова „неподкупен журналист“.

Книгата вече може да се намери във всички книжарници.

Afera.bg

Послепис:  А СЕГА НЕКА ПРИПОМНИМ НА ДНЕШНИТЕ „СЛУЖЕБНИ“ ДЖУДЖЕТА КАКВО СВЪРШИ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО С ПРЕМИЕР РЕНЕТА ИНДЖОВА! Е, КАК ДА ЗАСТАНАТ ПРЕД НЕЯ, А?

Със стъпването си в длъжност Министър-председател, Ренета Инджова публично обявява “тотална война с растящата престъпност”. Наложени са мерки за предотвратяване на изтичането на класифицирана информация, като се забранява изнасянето на служебни документи от чиновниците в държавните институции. Възложено е на Националната Служба за Охрана (НСО) да осъществява контрол за спазването на заповедта.

Привикани в МВР са представители на охранителни фирми, като впоследствие Министърът на вътрешните работи Чавдар Червенков заявява, че разполага с данни кои са фирмите, които се занимават с рекет.

Уволнени са шефа на Комитета по туризъм Емил Лозанов, директорите на хотел „София“ и парк-хотел „Москва“ Марин Грозданов и Любомир Веселинов. Сменен е надзорния съвет на Агенцията за приватизация в лицето на Феодор Горанко, Димитър Христов, Лиляна Стоянова и Меглена Кунева. Отстранен е Изпълнителния директор на Центъра за масова приватизация.

В началото на ноември петима от шефовете на МВР се разделят с постовете си. Директорът на „Финансово-стопански“ отдел на Министерството на финансите – Иванка Гугалова е уволнена поради неправомерно превишаване на разходите за командировъчни на служителите от Министерски съвет.

На 10 ноември 1994 г. служебният кабинет освобождава Председателя на Националната комисия по цените Васил Пехливанов, поради некомпетентност и неефективен контрол върху поскъпването на стоките с наблюдавани цени.

На 17 ноември 1994 г. е отстранен Никита Шервашидзе – шеф на Комитета по енергетика. Основен мотив за уволнението са договори, които нарушават държавния интерес. Сменени са началниците на ГУ „Митници“, управление „Държавни разходи“ и зам.-началника на Главно управление „Данъчна администрация“.

По сигнал за закононарушения, свързани с изчезването на информация за 960 промишлени фирми, изпратен от Ренета Инджова до прокуратурата през ноември, главният прокурор Иван Татарчев започва проверка на бившия министър на промишлеността Румен Биков и бившия министър на труда и социалните грижи Евгени Матинчев. Изчезналите папки, съдържат финансови резултати, отчет за приходите и разходите, персонал, работни заплати, пазари, контрагенти, сключени договори и партньори.

Служебното правителство започва и завършва по време на своя мандат деривацията “Скакавица – Джерман”, която възстановява нормалното водоподаване в град София. Водният режим, според тогавашният кмет Александър Янчулев, е прeдизвикан поради повишено използване на водни ресурси от „Кремиковци“, и зад него седят корпоративни и свързани с предстоящите избори интереси на „Мултигруп“.

Кабинетът решава да удвои броят на следователите поради огромния брой висящи дела, очакващи решения. Инициирана е ревизия в НЕК, поради настояването на електрическата компания за спешно вдигане на цените на тока и електроенергията.

По време на мандата, служебното правителство на Ренета Инджова приема над 250 нормативни акта.

Индексират се доходите на населението, като минималната работна заплата е повишена с 18.13%, от 1814 лв. на 2143 лв. Повишени с 18.13% са майчинските, детските надбавки и обезщетенията за безработните. 13та пенсия в размер на 450 лева получават пенсионерите. Общините получават допълнителни 600 млн. лв. за увеличение на заплатите на лекари и учители с 18%. Също с толкова е повишено заплащането във всички държавни ведомства. Приета е програма за младежка заетост.

На 19 декември 1994 г., по време на втория си месечен отчет пред обществеността, премиерът Ренета Инджова заявява, че “законодателството насърчава престъпността и всеки опит да се докосне организираната престъпност опира до добре скроени договори и чисти правни форми”. Според нея законодателството „толерира, протежира и усъвършенства“ развитието на престъпността, която е достигнала стадий мафията да е в симбиоза с официалната власт.

Коментари 5 за
“ПРЕД ОСАНКАТА НА РЕНЕТА ИНДЖОВА ТРУДНО СЕ ЗАСТАВА. СРАМНО РАДЕВ И ГЕРДЖИКОВ НЕ ПОЧЕТОХА НАЙ-ДОБРИЯ /СЛУЖЕБЕН/ ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ”

  1. Каквито и да е маркови костюми да разходят наш,те политици,трудно се стои пред марков човек и истински лидер.Тя е изключително явление и в т.н. ни политически „елит“.

  2. Защото ще подчертаят, че един служебен период от сто дни е по резултатен от два полупериода продължили по две години. А, сегашният служебен период има белези на кастрация. Развитието върви по генетични пътеки. … ние осигуряваме светлоотразителна черна боя!

  3. Облъчените от Америка човечета за пари и власт Не познават
    морала и културните ценности

  4. РАДЕВ И ГЕРДЖИКОВ В МОМЕНТА СА ЗАЕТИ ДА „НАДГРАЖДАТ“ И ЗАТОВА НЯМАТ ВРЕМЕ ДА ПРИСЪСТВАТ НА СЪБИТИЕТО?!
    СТРАХЛИВИ МАЗНИЦИ!!!

  5. Радев и Герджиков явно предпочитат единствено мароканска бизнес философия- как се става милионер за една нощ. Това обаче не може да стане като си продадеш трабанта. Трябва да продадеш държавата! ДЪРЖАВАТА!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>