Публикувано на 13.02.2020 / 10:08

ПРЕДИ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ДА ПОЧВА РЕВИЗИЯ НА ПРЕХОДА, ДА НАПРАВИ РЕВИЗИЯ НА ПОДЧИНЕНИТЕ СИ

ПРЕДИ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ДА ПОЧВА РЕВИЗИЯ НА ПРЕХОДА, ДА НАПРАВИ РЕВИЗИЯ НА ПОДЧИНЕНИТЕ СИИмаше един текст в Наказателно-процесуалния кодекс, според който ако прокуратурата не внесе обвинителен акт в съда в рамките на две години за тежко умишлено престъпление и една година за друго, обвиняемия можеше да поиска от съда да задължи прокуратурата в двумесечен срок или да стори това или да прекрати делото, ако ли не съда служебно го прекратяваше.

Идвайки на власт първото правителство на Борисов тази възможност веднага бе отменена.

През краткото управление на кабинета Орешарски парламента върна тази възможност като срока бе вдигнат съответно на три години, а за реакция на прокуратурата се даваха три месеца.

Връщайки се на власт от ГЕРБ окончателно пратиха тази възможност в небитието и върнаха фигурата на вечния обвиняем.

Всеки адвокат по наказателни дела, а най-вече обвиняемите знаят какво значи това, понякога води до гражданска смърт, защото не са малко професиите и дейностите, които не можеш да упражняваш ако имаш висящо дело, а всеки работодател би имал едно наум.

При моите клиенти най-брадатото обвинение от 2012 г., оставам на Вас да прецените малко ли е, много ли е. Имам клиент, който извърши катастрофа със смъртен случай преди година и още няма изготвена автотехническа-експертиза, от която да се прави извода има или няма виновно поведение за ПТП-то, не ми се иска да съм на мястото на родителите на загиналото момче и на колегата повереник.

Та преди Главния прокурор да почва ревизия на прехода, нека бъде така добър да направи ревизия на собствените си подчинени и даде отговор защо не си приключват висящите досъдебни производства.

Не знам дали разбирате, това което пиша, постарах се да го сторя с думи прости и Ви пожелавам никога да не Ви се случва, но на практика това е отказ от правосъдие.

Стефан Левашки
адвокат

Коментари 6 за
“ПРЕДИ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ДА ПОЧВА РЕВИЗИЯ НА ПРЕХОДА, ДА НАПРАВИ РЕВИЗИЯ НА ПОДЧИНЕНИТЕ СИ”

  1. Много добре сте го обяснили, но Гешев първо да направи ревизия на мозъка в главата си, ако го има??! После да започне с колегите си, тези които бяха гл. прокурори, след това на своите си висящи дела, защото нито един акт не е довършен и внесен в съда. На този вей – хайвей, главен прокурор, и 1000 години няма да му стигнат да си свърши работата, камо ли да види какво става в кокошарника му. Кой му откраднал касета, казвате?

  2. Не сте прав г-н Левашки, прикриватурата така се разбърза по казуса „лютфи местан“, че тотално се обърка. Не бива така да се бърза, щото катастрофи всякакви, вижте какви грешки стават!

  3. Моля само един въпрос ,РЕВИЗИЯ за
    приватизатори,анализатори,организатори и т.н.и………… накрая нищо ,
    а за предателите нещо. Нещо за 3 и 4 -ти реактор на АЕЦ Козлодуй , за АЕЦ Белене,за
    Южен поток ,и мн други .КОЙ

  4. АБЕ ХОРА, УЧУДВАМ СЕ, ЧЕ СЕ УЧУДВАТЕ! ПРИЕМЕТЕ НАЙ-ПОСЛЕ ИСТИНАТА, ЧЕ НИ УПРАВЛЯВА МАФИЯ, ПОВТАРЯМ МАФИЯ. ЗА НЕЯ СА ЧУЖДИ ПОНЯТИЯТА ИНТЕЛЕКТ, ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, НАУКА, ПРАВА, КУЛТУРА, ОБРАЗОВАНИЕ, СЪВЕСТ, ОТГОВОРНОСТ, ПАТРИОТИЗЪМ, ЧОВЕЩИНА, ЗАКОН, ВЪЗПИТАНИЕ. ТОВА Е МАФИЯ. РАЗБРЕТЕ ГО И СЕ УСПОКОЙТЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *