Публикувано на 12.09.2019 / 10:48

ПРЕАТЕЛИ, КАК ВЪРВИ ПРЕВРАТЪТ?

ПРЕВРАТПреатели, как върви превратът?

Георги Дренчев

Колаж: Георги Динев

Коментари 6 за
“ПРЕАТЕЛИ, КАК ВЪРВИ ПРЕВРАТЪТ?”

 1. Шпионският скандал е един много добре режисиран сценарий. Той обаче не е толкова сполучлив, колкото неговите автори са очаквали да бъде. Обвинените хора са на свобода срещу смешна гаранция. Това в гояма степен доказва, че според съда става дума за нескопосани обвинения за шпионаж. Все пак става дума за хора, които нямат достъп до класифицирана информация.
  Лицата, които имат такъв достъп до подобна информация, са главният прокурор Сотир Цацаров и неговият заместник Иван Гешев. Тези хора провеждат срещи с главния прокурор на Русия Чайка. Г-н Гешев по време на ареста на Десислава Иванчева по документи присъства и на друго място- командировка в Русия. Ние всички го видяхме, че е на ареста. Това говори за източване на държавен ресурс чрез командировки.
  България дължи пари на Русия – както за сделката с Виваком, така и за инвестициите, които е направила руската държава във връзка с проекта „Южен поток“. Тези пари са поискани. Те възлизат на 1, 5 млрд. лева. Определени хора в България отказват да върнат тези пари. В същото време срещу същите тези лица, задължени към Русия, текат разследвания в САЩ.
  От една страна шпионският скандал има за цел да омилостиви американците, с надеждата те да се отърват от разследване. От друга страна искат да се застраховат пред света, че едва ли не, ако нещо лошо им се случи, то ще е заради разкритията на България за руския шпионаж. Един вид застраховка пред света. Странно е, че премиерът Борисов, който е поставен в капан, се разграничи от действията на службите. Това означава, че Борисов е зависим и не може да контролира важни процеси.
  Разследването, което се води в САЩ, е гражданско по закона РИКО. То си върви, независимо от скандалите в България. Дори има назначени експерти. Очаква се те да бъдат изслушани в САЩ в края на септември. Отделно е самосезирана и прокуратурата на САЩ. Срещу ответниците, сред които е и Делян Пеевски, тече разследане на прокуратурата на САЩ по закона за международна корупция. Затова на предстоящото заседание в Ню Йорк в края на септември, ще присъства и прокурор. Българските граждани се заблуждават с фалшива информация, че няма как българи да бъдат съдени в САЩ. Международното право го позволява. Ищците са избрали да заведат делото там, защото вярват на американското правосъдие.
  Шпионският скандал няма как да бъде изтъргуван с делото РИКО в САЩ. Работи и законът Магнитски. Той си действа, информация усилено се събира. За това говори и безпрецедентното забавяне на новия посланик на САЩ у нас г-жа Херо Мустафа. Тя ще пристигне тук с изцяло нов екип. Доколкото имам информация, дори медицинският персонал в посолството ще бъде сменен. В изслушването пред Сената, г-жа Херо Мустафа коментира корупцията на първо място. Посолството на САЩ подкрепи действията срещу шпионаж от страна на Русия, но не коментира самите доказателства.
  Това се прави в името на дипломацията. Търговска договорка между дерото по РИКО и шпионския скандал няма как да се случи. Добре се знае какво е отношението на Доналд Тръмп към премиера Бойко Борисов. Също така е хубаво да научим дали световни лидери са отказали да се срещнат с Борисов. След шпионският скандал не ни очаква нищо друго, освен тотална международна изолация.

  1. БОКО-ТИКВАТА ПРОДАДЕ 3 СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТА: АЕЦ „БЕЛЕНЕ”, НЕФТОПРОВОДА „БУРГАС-АЛЕКСАНДРОПОЛИС” И ГАЗОПРОВОДА „ЮЖЕН ПОТОК”. ТУРЦИЯ, КОЯТО СЪЩО Е НАТОВСКА ДЪРЖАВА ВЗЕ ВСИЧКО ТОВА И СПЕЧЕЛИ. КЪДЕ ЛИ ЩЕ ОТИДЕ ЗАВОДА НА „ФОЛКСВАГЕН”? НИКОЙ НЕ ОБИЧА ПРОДАЖНИЦИТЕ, А САМО ГИ ИЗПОЛЗВА. Е ТОВА НЕ Е ЛИ ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО СОБСТВЕНИЯ ТИ НАРОД? ВА НЕ Е ЛИ ШПИОНАЖ?

  2. Че то и сега сме в изолация – кой е дошъл да говори нещо сериозно със сегашното „ръководство“ на държавата?

 2. За съжаление уста на идиоти трудно се затварят, защото те знаят всичко и най-паче знаят кого да слушкат и от коя страна хлябът им е намазан с масло, т.е. не за всичко са идиоти

 3. Утре се очаква Мария Захарова да обяви официалната позиция на Кремъл по шпионския скандал в България и забраната за двама руски граждани да посещават 10 години България. Не се и съмнявам, че позицията ще е съответна на авторитета на Русия като световна сила. Това не може да се избегне, не и след простотиите, които натвориха нашите политици и прокурори.
  Но има и по-страшно. Тръпна в ужас дали Катето Външната или Боку Тиквата няма да решат незабавно да отговорят. Катето Външната като нищо може да им обяви война, а Боку да им обясни, че като дойдат Кефките, тогава ще говори с тях със силата на оръжието и американските войски са зад гърба му.
  Когато нямаме дипломати, в такава изключително деликатна външнополитическа ситуация, големият ужас е да знаем, че зависим от Катето Външната и Боку Тиквата, като общо интелектът и познанията им за дипломацията на двамата не могат да отлепят скалата от абсолютната нула.
  Боже, пази България и затвори устата на идиотите!

  1. ВЪНШНАТА НИ ПОЛИТИКА СЕ РЪКОВОДИ ОТ ЕДНА ПАЗАРДЖИШКА СОРОСОИДКА, А В САМОТО ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО ЛЕНТЯЙСТВАТ ВРЪЗКАРИ ТЪПИ КАТО ЗАДНИКА НА СЛОНА, НО ДА МЕ ИЗВИНИ СЛОНА, ЧЕ ГО ОБИЖДАМ С ТЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ. ЗАНИМАВАТ СЕ САМО С КЛЮКИ И ЧАКАТ ДА ИЗЛЯЗАТ НА МАНДАТ ЗА ДА ЛАПАТ. НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ НЕ Е СПОСОБЕН ДА ВЪРНЕ ИНВЕСТИРАНИТЕ В НЕГО ДЪРЖАВНИ ПАРИ, КАКТО ПРАВЯТ ЗАПАДНИТЕ ДИПЛОМАТИ. А КАКВО ИСКАТЕ ОТ ЕДИН ПОЖАРНИКАР. ПОДАЛ НИ ШЛАНГА И ТОЛКОВА. ЩЕ ГО ДУХАМЕ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *