Регистрация
Публикувано на 16.04.2019 / 9:17

ПРАВОТО УМРЯ, ДА ЖИВЕЕ ТЕРОРА

гербДен преди Денят на Конституцията – 16-ти април, български съдии от специализирания наказателен съд погазиха правото и справедливостта и се превърнаха от орган, който е призван да прилага закона, в орган, който по вътрешно убеждение прилага тоягата на диктатурата. Двадесет години затвор и конфискация за Десислава Иванчева! Не може да бъде!? Може, в герберастката Територия, на която управляват мутрите, може всичко!

Срамно решение, което ще остане в историята на българското право. Как се съди и осъжда, когато обвиняемият е неудобен на властта. Как правосъдието и съдебната система се използват за смачкване на независимостта, на свободата на мнение, на противопоставянето на силните на деня.

Съдът, с това си решение, обяви на всички: ВСЕКИ ВРАГ НА ГЕРБ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН И ЩЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА! Това е посланието, а не че е приложена справедливостта.

Като юрист добре осъзнавам, че нямам правото да преценявам справедливостта на присъдата, без да съм запозната с доказателствата по делото.

Но също така като юрист виждам пропастите, които излязоха в медиите в тезата на обвинението. Как свидетели са били притискани от държавата да лъжесвидетелстват. Видях и отвратителното и целящо назидание на всички несъгласни с властта арестуване и унижение на тази жена.

Също видях как Живко Суджука Герберастки си работи и се развява по медиите за също такова престъпление. Виждам как хора, които трябва да са в затвора, нагло ни се смеят от екраните на телевизора и отново продължават да участват във властта!

Днес не беше раздадено правосъдие! Днес правото умря!

Елена Гунчева

Коментари 12 за
“ПРАВОТО УМРЯ, ДА ЖИВЕЕ ТЕРОРА”

 1. След „Майката на Нацията“ сегашният „правосъден министър“ т.н. Барни Ръбъл-а на правото ще бъде официалният погребален агент на Правото в Територията Му.

 2. При такова наказание за Иванчева, то на Лютфито доживотен ще му е малко!!!

 3. не отъждествявайте даржавата с политиците-цървули, които дерибействат каза:

  България в момента е „путна Мара“, управлявана от бай Х-й.

 4. ЧЕТА ВСИЧКИ МАТЕРИАЛИ НА ТАЗИ УМНА ДОСТОЙНА И СЪРЦАТА БЪЛГАРКА . ВСЕКИ ПЪТ, ВСЯКО ЧЕТИВО Е ВИК ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ, ЗА РАЗУМ, ЗА ДОСТОИНСТВО. ШАЙКАТА У НАС ОБАЧЕ ИМА СИЛНА ПОДКРЕПА, КОЕТО ПОКАЗВА СТЕПЕНТА НА ДУХОВЕН УПАДЪК, СРИВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ЦЕННОСТИ. КОЛКО ХОРА ЧЕТАТ И ВЪЗПРИЕМАТ ТОЗИ ВИК ЗА СЪБУЖДАНЕ, КОЛКО.

 5. През 1979 година, малко след като Политбюро на ЦК на БКП взе решение за превръщането на Съдебната палата в София в Национален исторически музей, проф. Янко Янков, тогава само асистент по ТСУ – Теория на социалното управление, ни заяви пред нас мигащите студенти от Първи курс на Юридическия факултет при СУ „Кл.Охридски“: Това е едно изключително правилно решение! Тази сграда, в която се правораздава, освен сграда е и символ на правораздаването!!! Е, щом то е погребано, за какво да съществуват символите му? Е, нещо да се е променило! Простете, че се повтарям, но и простотията и слугинажа на съдът се повтаря всеки ден!

  1. Точно така. Янко бе свободомислещ човек още по времето на комунизма. Затова го вкараха в затвора, като му скалъпиха дело. И сега скалъпват дела, монтират процеси, и сега репресивният апарат командва съда. Какво се е променило 40 години след думите на Янко. Ярослав Радев– не знам дали си го спомняте- крайно злобен и отмъстителен човек, комунист-сталинист до мозъка на костите си- умря, но ярославрадевщината остана и даже е още по-добре, защото ярославрадевци вече са и капиталисти, и началници, и пак те управляват. А Янко Янков бе пет години и половина в най-зловещия комунистически затвор-пазарджишкия, като са му вкарвали чрез храната химикали, от които се вдига кръвното налягане и се увреждат бъбреците. Къде е сега Янко, някой сеща ли се за него ? Палачите са на власт, а жертвите- низвергнати. Това е днешна България.

 6. Няма да се учудя, ако ББ утре направи изказване в защита на Иванчева в стил „Разпоредил съм там присъдата да се намали“……

 7. Очевидно е, че върхушката на ГЕРБ, въобразила си, че е господстваща класа, си прави справедливост за себе си. Която изглежда така: ние вземаме, каквото си искаме; а вие, ако много знаете – ето ви едни 20 години в дранголника. Или, както в зората на управлението на Борисов ни обясни депутатът с прозвището Емо Ротманса – „Властта е наша… Правим, каквото си искаме”.
  Виждаме тия дни, как „Апартаментгейт” не е разклатил самочувствието на новата господстваща класа. На всеобщото недоволство властта отговаря: „Внимавай, какви ги говориш. Виж, как пъхаме в затвора всеки, когото си искаме”.
  Официало – имаме си вече Народен съд. 75 години по-късно. Агейн. Разиграха сценките с ”добрия” съдия Хинов, и лошите апелативни съдии относно задържането под стража и домашния арест.
  Сега обратно – вече лошия съдия Хинов постановява „идиотска“ Вишинска присъда – на прокуратурата, за да може апелативния съд да я смекчи и накрая да я осъдят на под 10 години.
  Залогът в тази присъда е Цацаров, Гешев и Георгиев – цялата мафия.
  Ключовите показания на Дюлгеров ги няма. Но има СРС, които никой не видя -утре могат и доживотна присъда да и дадат с доказателства, които никой не може публично да види.
  И трябва да свикваме с тезата на прокуратурата.
  А междувременно десетки милиони и прочие вървят. Безнаказани – на Пеевски, на Доган, на Цветанов и тн.
  Истината е че се уплашиха от последствията на бурята, която щеше да избухне при оправдателна присъда. Но не прецениха, че бурята пак ще дойде – този път от възмущение.
  Страх ги е неистово от възможността двете жени да участват в избори и да съберат протестен вот. Не ги пречупиха, а това не могат да си го позволят – да покажат слабост и импотентност, след като са били в ръцете им.
  Кой е по-голям престъпник – оправдания и настанен на шефско място в банка Московски или предположително (съмнително) корумпираните Иванчева и Петрова?

 8. А сега.. Сега гледайте как ЕВРОКОМИСИЯТА ще се пръсне по ъглите…
  От надуването на кореми, пЪрдон – гърди.. На БАЦЕ, ЦацаАРИЛЧЕТО, ПРАСЧО – кат евродупетатин и т.н., че с присъдата от 20 год. за НЯМА ПОДКУП (по двете обвинения за даване-приемане СА ОПРАВДАНИ) и с панелката в Младост на родителите на Иванчева..
  Сме отвяли Кьовеши в борбата с корупцията..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>