Публикувано на 04.05.2008 / 11:02

По почина на Бойко – нито ден без Павлин Димитров

 

 

Днес пред Българското национално радио главният секретар на МВР Павлин Димитров този път обеща, че ще бъдат вземат мерки, за да не се допускат демонстративни полицейски акции без резултати.
”Идеята ни е да не се правят показни операции и акции, без да е ясна целта, стратегията, тактиката на действие и какви разходи ще бъдат направени. Целта е в бъдеще и на ниво районно управление, когато се провеждат специализирани операции и други демонстративни мероприятия с по-голяма наситеност на полицейски служители, първо, да е ясна целта, която се преследва и второ, да се остойностява разходът на полицейския труд, обясни Димитров пред БНР.

По логичен път може да се анализира, че досега специализираните акции на МВР са нямали нито цел, нито финансов план какви средства ще бъдат изразходени. За някои може и да звучат твърде бакалски сметките на новият оперативен шеф на МВР, но той ги обосновава така: “Моята идея е след приключване на специализирано мероприятие, началникът да направи анализ и оценка: Разходени са 5 000 лева, задържани са 12 престъпници или не е задържан нито един. В моята практика има чести случаи, в които използваме голям човешки ресурс, а резултатите са нулеви.”

Павлин Димитров сподели със слушателите на БНР, че трябва да се борим с корупцията сред полицаите. Той беше категоричен, че дисциплината в МВР ще се затяга на всички нива.

Afera.bg

Коментари 0 за
“По почина на Бойко – нито ден без Павлин Димитров”

  1. Че то има случаи едни и същи хора да работят по 3-4 операции на ден, без никой да разбере какво работи и защо. Още по малко пък тези които ги разпореждат операциите. Като в казармата “ Цел на операцията – да му се е*е майката на бай чепик“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *