Публикувано на 08.05.2008 / 11:44

Потрошиха стъклата на общината с пънове от изсечените дървета

 

 

Днес сутринта варненските общинари завариха потрошени стъклата на общинския информационен център, който се намира в сградата на Община – Варна. Стъклата са били счупени с тежки пънове от отсечените вандалски дървета в градинката до “Севастопол”. На някои от тях са стоели надписите на екозащитниците “Спасете ме!”.

Муждувременно екозащитниците подадоха жалба до Административния съд във Варна и се заканиха да сезират европейските институции.

Afera.bg научи, че приятелка на съпругата на кмета Кирил Йорданов – Елена Валеева щяла да реди скулптури на мястото на отсечените дървета.

Както първи писа afera.bg идеята за убийството на дърветата в градинката на “Севастопол” принадлежи на кметшата Валеева. Не е ясно защо след като е искала да удоволетвори мегаломанските си кичозни претенции, не е намерила някое свободно място, върху което да бъдат поставени скулптурите на дружката и.

Кметът Кирил Йорданов все още се е скатал в столицата е се очаква са се появи във Варна на 9 май. До този момент той си е глътнал езика на тема – отсечените дървета, въпреки, че под път и над път плаща луди данъкоплатски пари за да пише писма на гражданите на Варна за неща, които изобщо не ги интересуват.

 

Afera.bg

Коментари 0 за
“Потрошиха стъклата на общината с пънове от изсечените дървета”

  1. Варненци! Там, където става нещо нередно, вредно и опасно за вас и за бъдещето на децата ви, ТЪРСЕТЕ ТИМ! Кметът ви е само жалка пионка в техните ръце.

  2. МОЖЕ ЛИ Т И М ДАНЕ СА НАМЕСИНИ ????? Само че, не знам защо, този път има друг замесен и строежът ще е в „дълбочина“………..

  3. Варненци се разбунтуваха едва след сечта в градинката на „Севастопол“. Същото сполетя част от дърветата на ул. Македония (до Руското консулство) една- две седмици по-рано. Сега там има едни големи и „красиви“ пънове…., но не и дървета!
    Единствено се надявам решението на Варненския съд за спиране на сечта да не касае само градинката на „Севастопол“.

  4. ИМА АПЕТИТИ ОТ СТРАНА НА ТИМ КЪМ ТОВА МЯСТО ЗА СТРОЕЖ НА АДМИНИСТРАТИВНА СГРАДА, А ОСВЕН ТОВА ДВОРА НА ИКОНОМИЧЕСКИЯ ТЕХНИКУМ СЪЩО ЩЕ БЪДЕ СВИТ… ТОВА ЗА СКЛУПТУРИТЕ Е НЕСЕРИОЗНО, ПРОСТО СА ЕДИН ПРЕДТЕКСТ И СЕГА СЛЕД КАТО ПОПРЕМИНЕ НЕДОВОЛСТВОТО, ЩЕ СЕ ПРИСТЪПИ КЪМ ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ТОЗИ ТИМАДЖИЙСКИ ПРОЕКТ. МЕЖДУ ДРУГОТО В НОВИЯ ПУП НА ГРАДА ТАЗИ ЗОНА Е ПРЕДВИДЕНА ЗА ЗАСТРОЯВАНЕ, НО И ДА НЕ Е, ПУП-А МНОГО ЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ С ТАЗИ ОБЩИНСКА ВЛАСТ.

  5. Ще ви бъдем благодарни ако пуснете на нашата поща данните, които и имате.

  6. Най-тъпото е в цялата история е не само че общинарите са корумпирани, но и фирмата, спечелила т.н. „търг“ за рядане на дърветата от своя страна пък е наела подизпълнителска фирма, която няма нищо общо с озеленяването и паркоустройването, която е отново близка на архитектурните корифеи и е само строителна фирма. Проверете го – сигурна е информацията. По-късно мога да пусна допълнително инфо

  7. Всъщност творкинята щяла да дърворезбова пъновете на отсечените дървета и да ги превърне в „склуптури“. Явно на Валеева, която дори не е Йорданова, й е трудно да удовлетвори талантливите напъни на лъбимата си приятелка, щото със същия успех можеше да подредят пънове от други отсечени дървета, не да убиват живите. Дано да си платят за греховете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *