Регистрация
Публикувано на 12.11.2017 / 18:40

ПОТРЕС! „СГОТВЯЩИТЕ“ НЕУДОБНИТЕ ОТ ДАНС СИ КАНЯТ ВЪЛЧО АРАБАДЖИЕВ ДА ИМ ПЪЛНИ ГУШИТЕ С ПОРЪЧКА ЗА 120 170 КИНТА. ДАНСАДЖИИТЕ СИ ПОРЪЧВАТ ХЛЯБ, ГУРМЕ И ТАНЦИ!

данс„Корифеите“ на „сготвянето“ на всички неудобни за Властта на Бойко Борисов и компания от ДАНС са си спретнали обществена поръчка за чудо и приказ, на всичкото отгоре ТЕ си поканили и фирмата, която да им пълни тумбаците и гушите.

На сервитьорите, обслужващи агентите, щяло да им бъде забранено да издават оперативна информация, пише в своя публикация Самуил Димитров във в. Сега.

Разследване на в. Сега посочва, че:

„Кухнята на ДАНС трябва да е няколко вида – българска, европейска и гурме.Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е обявила търг, чрез който да си организира работни вечери и обеди в София и в страната, става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки. Поръчката е на стойност 120 170 лв. без ДДС.

Агентите от контраразузнаването са написали подробни изисквания за менюто и организацията на мероприятията им. Уточнено е, че кухнята трябва да е няколко вида – българска, европейска и гурме. Освен това в изискванията към изпълнителите е записано, че при нужда трябва да се организира „традиционното посрещане на гостите на входа на заведението“ с „хляб, сол, мед и т.н.“ Друго специално изискване е „при официални случаи да се представи програма, съдържаща автентични народни и фолклорни обичаи, традиции, танци и др.“

Българската кухня трябва да съдържа типични ястия по автентични рецепти с характерни суровини и подправки. Очакванията на ДАНС към европейската кухня са доста общо описани – менюто да бъде издържано в европейски стил.

По-конкретни са изискванията към гурме кухнята: „Да се предложат специални начини за презентация на ястия в търговската зала на ресторанта пред очите на гостите – фламбиране, карвинг (изкуство за изрязване на плодовете и зеленчуците – б. р.). При приготвяне на ястията в състава им да се включат автентични и традиционни български билки, диворастящи плодове, подправки и гъби, лимец (старобългарска пшеница), българско кисело мляко и сирене и др.“, пише в документите към поръчката. Отбелязано е, че при нужда ресторантите трябва да могат да предложат и вегетарианско меню.

Друго специално изискване е служителите на фирмите да пазят информацията, която са научили, докато обслужват агентите от ДАНС. „Изпълнителят и неговите служители следва да не разкриват или разпространяват информация, станала им известна при или по повод изпълнението на услугата“, пише в документите. ДАНС ще плаща не повече от 83.33 лв. без ДДС за обеден куверт в ресторант с 4 или 5 звезди. Менюто ще включва „салата, предястие, основно ястие, следястие, десерт и напитки, не по-малко от: минерална вода – 500 ml, безалкохолна напитка – 250 ml, и алкохолни напитки (твърд алкохол – 50 ml, и чаша вино – 200 ml), чай/кафе“, уточнява се в изискванията. При възможност ДАНС искат обедът им да е в отделно помещение или поне масата да е в сепаре. „Изпълнителят да гарантира конфиденциалност относно извършваните ресторантьорски услуги“, е друго изискване.

Макар че ДАНС е обявила обществена поръчка, състезание реално няма да има, тъй като агенцията директно си е избрала фирмите, с които да се договори. Офертите им трябва да бъдат отворени във вторник сутринта в сградата на агенцията, става ясно от съобщение, публикувано на сайта им. Една от поканените фирми ВГ АД е свързана със собственика на хотел „Маринела“ Вълчо Арабаджиев. Като представител на дружеството в АПИС е отбелязана Маринела Арабаджиева, а в съвета на директорите влизат Александра Стайкова и Златомира Арабаджиева. Другата фирма – „Еф енд Би мениджмънт“ пък е собственик на два скъпи ресторанта в София, а в управата й влиза Виктор Ангелов, който стана известен с участието си в телевизионното предаване „Мастър шеф“. Другите две поканени фирми са „Старт 1999″ и „Екскуизит Брандс“.

Afera.bg

Коментари 8 за
“ПОТРЕС! „СГОТВЯЩИТЕ“ НЕУДОБНИТЕ ОТ ДАНС СИ КАНЯТ ВЪЛЧО АРАБАДЖИЕВ ДА ИМ ПЪЛНИ ГУШИТЕ С ПОРЪЧКА ЗА 120 170 КИНТА. ДАНСАДЖИИТЕ СИ ПОРЪЧВАТ ХЛЯБ, ГУРМЕ И ТАНЦИ!”

 1. Аз имам въпроси: какви са заслугите на тез господа към Родината ни? С какво си заработват заплатите, които са много тлъсти? И с какво са заслужили всички тези екстри? Има още много други, но всички знаем отговорите. Накрая България ще се обитава от политици, дансаджии и чантаджии, всеки който не е посредствен ще бяга.

 2. Суджукът е сурово-сушен месен продукт, традиционнен за българската национална кухня.
  Приготвя се от кълцано месо от едри преживни животни или смес със свинско полутлъсто месо, животинска мазнина, кимион, захар, сол, черен пипер.
  Нарязан суджук
  Омесените продукти се пълнят в естествени черва , навързани олигархия и държавни служители, които се завързват с връв, като двата края са свързани. Традиционно на суджука се придава форма на подкова и се притиска, преди да се окачи за зреене и сушене.
  Най-популярни са Разложки, Горнооряховски и Чипровски суджук. В Разлог суджук (шужук) се прави само от свинско месо и с традиционни местни подправки (кимион, сминдух, чубрица). Родата на софрата да лапат говната!

 3. Забравили са да си поръчат и по една две проститутки инае са скромни :)

  1. Нямат нужда от такива. Имат си „колежки“ в ЛКД-то в графа „Физиологични контакти – само в интерес на службата….“ :)

 4. Забравили са да включат в менюто постна пица и пица „калцоне“ !!!!!!

 5. ДАНС ще се опита да стане напълно безконтролна, като си издейства правото да назначава без конкурс, както и възможността да крие информация за сегашните си и бившите си сътрудници и за агенти на прикритие дори от правосъдието. Това ще стане, ако парламентът одобри поправките в Закона за Държавната агенция „Национална сигурност“, пуснати за обсъждане в портала за обществени консултации strategy.bg.

 6. valcho,valcho,cjal givot shtesi ostanesh,,obslugvasht personal,,,zaedno sas ,,svata,,Minjo Staykov…parvo /na DS,po/kasno/naDANS…,,SELJANCHETA S,,rols,ove,,!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>