Регистрация
Публикувано на 03.09.2018 / 19:54

„НАРЕДЕНА“ „ОПОЗИЦИЯ“. ЗАЩО НИТО РАДЕВ, НИТО КОРНЕЛА, НИ СЛАВИ ЩЕ ВИ ОСВОБОДЯТ ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ

РУМЕН РАДЕВ И КОРНЕЛИЯ НИНОВАПърво няколко уточняващи преплетки на близост:

Валери Симеонов – Цветан Цветанов

Ангелина Ангелова /пиар на Ветко и Маринела Арабаджиеви/ – депутатът от БСП Михаил Христов, любимец на Корнелия Нинова

Валери Симеонов – Божидар Лукарски /СДС/

Корнелия Нинова – „родом“ от СДС

Бизнесмени – дали или готови да дадат пари за „нов“ политически проект

Румен Радев – Корнелия Нинова,  Корнелия Нинова – Бойко Борисов, Румен Радев – Бойко Борисов…

Три неслучайни случки от преди няколко месеца:

Първата.

В началото на годината представител на видно телевизионно лице прави обиколка сред бизнесмени, които априори недолюбват сегашната власт. Предлага им – те да помогнат, защото ще стартира нов политически проект, като примерната искана сума е 200 000 лв. Няколко бизнесмени дали били вече съгласие, телевизионното лице щяло да изчака да тръгне новия проект и ако хавата се получела, щяло да излезе тогава чак напред с лицето си… Някои от бизнесмените са откровено втрещени. И запазват позиция „парол“. /“Парол“ в покера е пас/

Втората.

Съветник на високопоставено лице в държавата, за което все се говори, че нямало никакви правомощия, и той обикаля покрай определени бизнесмени и фигури в страната. Обяснява, че ще се прави нов политически проект и се търси подкрепа, включително и финансова. Някои от бизнесмените, поставят крути условия, че ще помогнат, ако високопоставеното лице престане да каканижи и е готово да толерира кабинет с непоколебими, остри, смели личностти, а не надграждащи мижитурки. Търсените за подкрепа искат среща с високопоставеното лице – дори и само за пет минути – за да му кажат, че с хъкане и мъкане нищо няма да стане и че ако не е готов да наложи драстични личности, които да не се спрат да размажат мафията в държавата, той също ще потъне заедно с нея. Съветникът мига на парцали и изрича: „Ама, аз как да му ги кажа тия неща?“ Толкова. Илиюстрация за хабилитирано плашипутарничество. Същото като в ГЕРБ, които иначе са тръгнали да борят.

На виден форум под негов патронаж високопоставеното лице вижда личност, известна с ярката си позиция и безпощадност към сегашната власт. Вместо да се зарадва и да я приобщи към уж „опозиционния си кръг“, стъписано пита: „Ама как са Ви поканили? Та от Вас всички ги е страх, като си отворите устата!“. Толкова за „храбростта“ да тръгнеш да „събаряш“ мафия.

Третата.

Преди известно време един високопоставен заместник на премиера, който иначе изрича, че премиерът се държал еднолично, прави конфиденциална среща в Поморие с негови верни апапи и изрича, че се върви към нова политическа формация – „ние и СДС“, разбирай СДС/Лукарски/. На срещата е привлечен един Георги М., нещо като Бенчо Бенчев откъм кинти, който щял да помага. След известно време един, присъствал на срещата, се решава да пита когото трябва – какво става с новата формация и разбира, че някои от тия, дето помагат на тях, помагали и на високопоставеното държавно лице, дето уж нямало никакви правомощия, с кинти за неговия проект…

Малко по-късно е „треснат“ Ветко Арабаджиев.

Извън другите преплетки, политическа нишка неоспоримо има. На кого е плащал Ветко Арабаджиев или на кого е предстояло да помага – засега поне официално не се оповестява.

Обаче. Има един любопитен нюанс. Ангелина Ангелова, която след акцията срещу Арабаджиеви не слизаше от телевизионните новини в качеството си на доверен човек и пиар на Ветко и Маринела Арабаджиеви, е много близка с депутата от БСП Михаил Христов, който пък е един от любимците на Корнелия Нинова.

В същото време Корнелия Нинова е благосклонна към т.нар. „патриоти“ и в лицето на Валери Симеонов. Той се съшива със СДС – Лукарски, тя пък си идва от СДС… Изобщо „новия политически проект“ се получава такава манджа с грозде, че аха-аха да ни заведе и при Иван Костов.

Корнелия Нинова е силна – вилна само на рецитации и то тогава, когато святкат лампите на камерите. Като опозиция БСП е пълна катастрофа.

Румен Радев е силен – вилен на речи, които нищо не казват. Играе го уж „независим“, но при държава, която е в тотална катастрофа, може да диша прахта дори и на един Желю Желев. „Козяк“ се нарича туткала слепил него и премиера.

И Нинова, и Радев са свързани с една победа на президентските избори, която обаче нито бе заради самия Радев, нито заради самата БСП – Корнелия, а заради това, че паролата бе „глас срещу Борисов и ГЕРБ“.

Впоследствие и Корнелия Нинова, и Румен Радев умишлено смачкаха цялото това доверие към тях и изригналата вълна.  Тя – с безумно проведените избори, които ПОДАРИХА ПОБЕДАТА НА БОРИСОВ И ГЕРБ, той – с жалкото си служебно правителство, което обслужи по позорен начин Борисов и ГЕРБ.

Валери Симеонов, който винаги е бил плътно не до Борисов, а до Цветанов, отчаяно се мъчи да задържи електората си, пъчейки се, че уж е естествен и хем уж плюе Борисов, хем докрай няма да изтърве баницата на властта. Но това не му пречи тайничко да реди „нова формация“.

От цялата така очертана „опозиция“ излиза, че „нов политически проект“ ще е тюрлю-гювеч, че и Лукарски барабар петко с мъжете, пълен с „куцо, кьораво и сакато“, хабилитирано и нехабилитирано, което отсега не смее да гъкне.

Крият се като мишоци, залагат на лица, които нямат смелост за нищо, освен да бляботят заучени фразички, не смеят да споменат имената на Борисов и Цацаров, и „революция“ ще вдигат…

Нито Радев, нито Корнела, нито Слави ще ви освободят от мафиотското управление на държавата. Алтернатива тези хора не могат да бъдат.

Алтернатива можете да бъдете всички вие. Ако се изправите. И тръгнете.

Всички останали са в СИМБИОЗАТА. Която трябва да бъде пометена. Без нито едно изключение.

Веселина Томова

Коментари 31 за
“„НАРЕДЕНА“ „ОПОЗИЦИЯ“. ЗАЩО НИТО РАДЕВ, НИТО КОРНЕЛА, НИ СЛАВИ ЩЕ ВИ ОСВОБОДЯТ ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ”

 1. Мисля, че Бойко Борисов никога не е бил толкова близо до ръба.
  Досега винаги е успявал да се измъкне от всякакви ситуации и е проявявал изключителен инстинкт за самосъхранение. От всички политици на прехода той успя да задържи най-дълго доверието към себе си в значителен брой избиратели, така че да е на върха.
  Сега е на ръба да загуби именно това и да започне да слиза надолу.
  Решението му да махне трима министри показва, че Борисов отлично си дава сметка за това.
  Работата е там, че обръчът от бушони, които гърмят, за да пазят него, все повече се стеснява.
  Съвсем скоро той ще се превърне в тежест на всички, които сега имат достъп до властови и финансови ресурси заради него и го крепят, защото ГЕРБ продължава да е първа политическа сила.
  В момента, в който процентите се смъкнат под тези на БСП, ще започне много бърз срив, а на Бойко Борисов ще му е много трудно да оцелее за четвърти път във властта.
  Гневната реакция срещу управлението по повод трагичната катастрофа край Своге е ясен знак, че управлението на ГЕРБ навлиза в своя залез.
  Спомням си много добре, че подобни реакции имаше срещу Костов няколко месеца преди да загуби катастрофално изборите.
  Една луда жена на таксиметров шофьор удуши детето си, но вестниците написаха “България уби дете”, а таксиджиите блокираха Народното събрание.
  Това се случи през март 2001 година.
  Никой не подозираше, че царят ще влиза в политиката, а победата на СДС на изборите през юни изглеждаше предизвестена.
  Гневът срещу управлението на Костов обаче витаеше във въздуха и избухваше по всеки повод, независимо дали бе справедлив или не.
  Правя тази аналогия, защото ми се струва, че същото се случва в момента с Бойко Борисов.
  Не мисля, че управляващата коалиция ще се разпадне.
  Струва ми се абсурдно Патриотите да я напуснат, а Валери Симеонов се прави на интересен и се опитва да изглежда, че нещо зависи от него.
  Дори и без НФСБ властта ще оцелее и това много ясно бе казано от Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.
  Времето сега работи за тях, както и за БСП, защото имиджово те нищо не губят – губи само ГЕРБ.
  Мисля, че пред Борисов има два варианта – да направи предсрочни парламентарни избори през май догодина с изборите за Европейски парламент или да ги направи през есента, заедно с общинските.
  Дори ми се струва, че след година ще е твърде късно, защото износването на образа му ще е минал своя предел.
  Свидетели сме на скандал след скандал – само през отпускарския август имаше три много сериозни: спирането на Търговския регистър (който според мен е най-големия скандал); фалитът на застрахователна компания и оставките на трима министри, заради подозрения в корупция при строителството на пътища.
  Това изглежда като тенденция, защото от няколко месеца насам не е имало дори една седмица затишие. Следя новините ежедневно и го знам със сигурност.
  А и България отдавна не се управлява ефективно – тя се носи по инерция.
  Липсата дори на елементарно усилие и активност, от страна на институции и власти, започва да става все по-очевидна.
  Усещането е като за разпад в полунапусната къща, която никой не се наема да ремонтира, защото не вижда смисъл.
  Пътища и сайтове се сриват – красноречив образ.
  Трупането на гнева може да продължи и по-дълго, но веднъж натрупан, той може да се отприщи по най-незначителен повод.
  А за Борисов е жизненоважно как ще се оттегли от властта.
  Досега прояви майсторство в овладяването и задържането й, но следва най-висшият пилотаж – да слезе безболезнено от сцената.
  Лично за мен това ще е много интересно за наблюдение, защото не се сещам за друга аналогия в историята на следосвобожденска България.
  Президентските избори са твърде далеч, за да се опита да се пенсионира там, въпреки, че очевидно иска и поради тази причина ГЕРБ непрекъснато бие по Румен Радев, впрочем все по-неуспешно.
  Изгледите да остане премиер в тази абсурдна коалиция никак не са добри за личния му образ, който така грижливо пазеше в последните 18 години.
  Само за няколко месеца той може да се превърне от обичан и харесван от мнозина в мразен от почти всички.
  Това е ръба, за който говорих в началото на този коментар.
  В някакъв смисъл Борисов е в капан, а дали ще успее да се измъкне и този път предстои да видим.

 2. ЗАПОМНЕТЕ ЕДНО -РАНО ИЛИ КЪСНО ВСИЧКИТЕ ДОКОПАЛИ СА СЕ ДО ВЛАСТА ,СТАВАТ ЕДНИ И СЪЩИ ЛАЙНА
  БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ…СЛЯПИ И ГЛУХИ НЯМА

 3. „И Нинова, и Радев са свързани с една победа на президентските избори, която обаче нито бе заради самия Радев, нито заради самата БСП – Корнелия, а заради това, че паролата бе „глас срещу Борисов и ГЕРБ“.“
  „Впоследствие и Корнелия Нинова, и Румен Радев умишлено смачкаха цялото това доверие към тях и изригналата вълна. Тя – с безумно проведените избори, които ПОДАРИХА ПОБЕДАТА НА БОРИСОВ И ГЕРБ, той – с жалкото си служебно правителство, което обслужи по позорен начин Борисов и ГЕРБ.“
  „Нито Радев, нито Корнела, нито Слави ще ви освободят от мафиотското управление на държавата. Алтернатива тези хора не могат да бъдат.“

  Верни и добре изразени мисли на г-жа Веселина Томова.
  Но без изход от поредната катастрофа, до която ни докара буржоазията.
  Спасението е в новия Девети Септември!

 4. БЯГАЙТЕ НАРОДЕ НИЩО ХУБАВО НЕ НИ ПРЕДСТОИ .
  ИДВАТ МНОГО ТЕЖКИ ГОДИНИ.
  ДА СЕ ОПРАВЯТ ТЕЗИ КОЙТО НАДРОБИХА ТЕЗИ КАШИ,НИЕ НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ТЕХНИТЕ ГРЕХОВЕ.
  ИЗНАСИЛИХА МАЙКИТЕ НИ,УНИЗИХА БАЩИТЕ НИ А ДЕЦАТА НИ ЩЕ ГИ ЗАРОБЯТ И ИЗВРАТЪТ ЩЕ ИЗТРЪГНАТ ДУШИТЕ ИМ И ЩЕ ГИ ПРОДАВАТ ЗА ДА ПОСТИГАТ ТЕХНИТЕ ПЪКЛЕНИ ПЛАНОВЕ.
  БЯГАЙТЕ ХОРА…

  1. къде ще бягаш Европа е капан скоро джихата ще почне и реки от кръв ще се леят спасение няма помни

 5. нормален мъж , а не джендър като Станишев каза:

  Афера , много ви моля , не пускайте по-вече снимката на тази жена ли е джендър ли и аз не знам , защото после една седмица я сънувам , стряскам се и не мога да погледна друга жена!

 6. До “другарите“ от Фейсбук!
  Истината боли , нали?
  С реакцията си показвате , че е вярно това , което вашият Кирчо Добрев е казал преди време , че трябва и БСП да имат платени тролове като ГЕРБ! Но го правите прекрасно-с този ви тип на отношение към нещата отблъсквате още по-вече хората от БСП!
  За което ви благодаря! Между другото ако не знаете , това е и целта на Нинова , поставена и от Иван Костов , когато превзеха БСП!
  Аз съм бивш член на партията-майка , но напуснах когато тя започна да деградира по времето на гея-джендър или обратно , не знам , Станишев.
  И , сега се боря да унищожа тази фалшива партия защото съм с левичарски разбирания , но БСП отдавна не е лява партия!
  За това много помагате и вие и фалшивата социалистка Нинова за което ви благодаря много!
  Апропо , ако Нинова взема властта , ще надграждате ли пак ГЕРБ , както служебния премиер на американската подлога Радев-Герджиков?
  Иначе , дерзайте , харесвам начина по който разпадате БСП , в моменти сте по-добри и от мен-успех!

 7. Не на мафията, но и комунизмът не е решение Че Гевара – изправете се и погледнете ръцете си, изправете се и вижте планината. Комунизмът е друга форма на мафия, дори не е друга в нашия случай си е същата мафия – вождът Винету е бодигарда на диктатора Живков. Просто трябва да бъде наложен закона. Те дори не се пазят – кражбите, престъпленията са нагли, трябват 20 човека от специалните сили и мъж, който да им нареди какво да правят. Румънците били два пъти по-добре от нас, но разстрела на Чаушеску и жена му течеше по CNN. За разлика от тях в България Живковата фамилия още дърпа конците – бодигардът им е премиер. Така че спасението не е в комунизма, а в окончателното унищожаване на комунизма.

 8. „дребна“ подробност : власт се завзема с пари. с много пари ! т. нар. „протести“,“революции“ и „преврати“ винаги са поръчвани от хора с много пари – сиреч от клептокрацията… и не случайно мъдрите хора / а не употребената в подобни случаи малограмотна човешка маса / са нарекли революцията : „еврейската жътва“… защото винаги е организирана и финансирана от евреи, а те обичат да ловят риба в мътна вода – т.е. при такива „извънредни ситуации“ / всъщност планиран от тях хаос / да умножават капитала си от 80-100 пъти и да си осигуряват нови ресурси и пазари…a дoкато лyдата бабичкa Меркел е на влаcт, геpбажийcкaта шайкa y наc „cтабилно“ ще пpодължи да ни граби безнакaзано…до гроб…

  1. КАК ДА ОБЯСНИШ НА СВРЪХ НЕГРАМОТНИ И ТЪПИ ХОРА, ЧЕ НЕОРГАНИЗИРАНАТА ТЪЛПА МОЖЕ ДА НАПРАВИ РЕВОЛЮЦИЯ, НО НЕ МОЖЕ ДА Я ДОВЪРШИ ….. ВИНАГИ ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНА УПРАВЛЕНСКИ СТРУКТУРА ПРИХВАЩА ТЪЛПАТА , ПРИХВАЩА УПРАВЛЕНИЕТО И ДОВЪРШВА РЕВОЛЮЦИЯТА В СВОЯ ПОЛЗА …..

   1. И революция не могат да направят. Бездната между богати и бедни вече е бездънна.

  2. Целувай,целувай насраният Гъз на глупавият ти господар борисОфф,Помияре долен! Пррди си подлагаше задника да те ебът комунистите,сега целуваш насраният Гъз на тъпака борисОфф и акъл ще даваш,да ти ебем майкята у Боклука!

  3. Ако префразирам „патриарха“ на фамилията Ротшилд, Майер-Амшел, то звучи:

   Купувай, когато кръв се лее по улиците, дори това да е твоята собствена !

   На това ги учат в Голдман-Сакс, а и не само това :-)

   Препоръчвам ви ей това филмче за подобряване на разбирането на горната сентенция, в него са няколко носителя на Оскари ;-)

   youtu.be/UOYi4NzxlhE – разбирате ли защо един биг бос прави пачка за разлика от неговите служители ;-) . Ако не ви е ясно „железния“ Джереми го обяснява на понятен език

   youtu.be/82qH9_bTEX0 – ваш избор дали предпочитате гладните кучета или охранените котараци

   „Здесь уместно вспомнить слова телеведущего из известной передачи: «Мировое правительство, безусловно, существует, но это не известные нам политики, а власть денег, которая не персонифицирована».

   Так неужели завтра какой-то миллиардер захочет при помощи окна Овертона провернуть безумную махинацию с общественным сознанием, и мы не сможем ему воспротивиться?“

   http://interesnyefakty.org/okno-overtona/

   Да не цитирам професионалния революционер, и доста успешен бай дъ уей, по въпроса за революционната ситуация ;-)

 9. А аз се надявах днес Радев да обяви извънредно положение, Парламентът да бъде разпуснат, а Борисов да бъде задържан на аерогарата на идване от Черна гора…

 10. Кретеноидите са набутани в ъгъла и нямат полезен ход. За 30 години успяха да изстискат и компрометират партийния модел. На следващи избори, ако не се срине всичко, защото като гледам стремглаво вървим към зловеща политическа криза, парламентът ще бъде максимално нелегитимен. Най-добре закривай.

  1. Какви 30, 70 ГОДИНИ СА! Едни и същи хора и техните метастази 70г., освен пиянстване и блудстване из партийните централи, плетяха сложна мрежа от зависимости и усвояваха техники за вечна власт. Почни невъзможно е тази мрежа да се разплете, трябва да се сече.

 11. Госпожо Томова, НА ПРАВ ПЪТ СТЕ!

  И колкото повече Ви плюят под тази публикация, толкова повече наистина сте на прав път!

  Аз съм с Вас!

   1. помиярът си остава ,помияр, вари го печи го ,остава си помияр.Моля другарко,може ли аз да кажа. плюя ти в лицето,подлого.

   2. помиярът си остава помияр,вари го ,печи го все си остава помияр. Моля другарко,можели аз да кажа. Плюя ти в лицето,подлого.

    1. Добре бе, щом си мераклия. Кажи само къде да се срещнем, нали ме познаваш?!…
     Само преди това си измий зъбите, да не ми цапаш оная работа!

     1. не забравяѝ че си с 8 години по дърт от мен,и не само ,ще те бия но и ще те еба и жив дера,после ще се прехвърля на дъщеря ти а и внучката ,тя е пълнолетна на 21 год. вече.

    2. Пак се насра с познаването ми. Нямам дъщеря и внучка, а двама сина и трима внука. А за ебането ще видим, аз ще те еба през гащите…

 12. Президентът: „Ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решаване.“ Нали това е същото, което вие пишете. Оттук нататък само гневни писания, разкриване на разни връзки кой-кого познава и призиви от рода „Алтернатива можете да бъдете всички вие. Ако се изправите. И тръгнете.“ са само хартия. И знаете ли защо? Защото призива съдържа думата „АКО“, а както знаем „акото“ мирише. Българина няма да стане от масата, а само ще си пие ракията и ще псува. За съжаление това е истината. Добре е, „Афера“ като сериозен сайт, да приема и друго опозиционно мнение – това на истинското състояние на нещата. А иначе моето уважение към вас остава.

  1. Докато има такива „експерт“-и като тебе, мамата и разкатана на държавата. Очевадно е, че с нищо не се различаваш от българина, дето си пие ракията, АКО.

   1. Аз съм почитател на „Афера“, а и не употребявам алкохол. Доколкото за държавата, то вече няма такава. По-спокойно. Аз повече от всичко желая промяна, но и аз съм жертва на неолиберализма. Държавата се променя само след война, революция и военен преврат. Демокрацията (вярно е, че тя измислена в Гърция, но в управлението са участвали само богатите) е най-ужасната форма на отношение „господар-роб“. Така 1% управляват останалите 99%. Така наречените демократични партии също са част от този 1%. Останалото са призиви и „Шушана“.

    1. Не знам по какво сте експерт , но явно не и по проблема , който засягате.
     Защото нашите претенции към президента са , че не зове за революция , а вие уж точно това искате! Как да ви разбираме , че харесвате думите на горецитирания , който пък не зове за това , което искате вие!?
     Ако сте експерт ще разбирате , че това е нон сенс-знаете какво значи , нали?

     1. Г-не/г-жо, едно е какво аз искам, друго е какво е казал президентът. Аз не правя анализ на собствените си желания, а на изявлението на държавния глава. Другото са емоции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>